Jump to content

Mazda 323 (Lantis) 1.8 Otomatik Şanzıman İçin Yağ Tavsiyesi

MacGyver
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar,

aracımın resimlerde görüldüğü gibi şanzıman karterinden yağ kaçırma problemi var, hal böyle olunca usta karter keçesini değiştirecek ve 6 litre yağ gerektiğini söyledi.

2 gündür araştırıyorum ama atf 2 m yoks atf 3 mü kullanacağız bilemedim.

eğer atf 3 kullanmam gerekiyorsa castrol 190tl efl 140tl ye buldum (6 litre fiyatı)

hangisini tavsiye edersiniz ?

teşekkürler

karter.jpg

karter2.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzıman karterinden mi kaçırma var? Bana hiç öyle gelmiyor. Aks keçesi olabilir, şanzıman havalandırmadan da yağ atıyor olabilir. Bence birkaç ustaya daha gösterip bilgi almakta fayda var. 
2010 bl kasa mazda 3'ümde ekspertiz yaptırdığım usta hidrolik direksiyon kaçırıyor demişti, kendi ustam ise aks keçesinden kaçırıyor demişti. Yetkili serviste ise hiç bir yerinde bir sorun yok havalandırmadan atıyor demişlerdi ve de yağ değişimiyle bu problem kesilmişti. 

Şanzıman havalandırmadan atıyorsa eğer sorunun kaynağı şanzıman yağındandır. Fakat şanzımanda süzgeç varsa bununla beraber değiştirilmesi daha iyidir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzıman karterinden mi kaçırma var? Bana hiç öyle gelmiyor. Aks keçesi olabilir, şanzıman havalandırmadan da yağ atıyor olabilir. Bence birkaç ustaya daha gösterip bilgi almakta fayda var. 
2010 bl kasa mazda 3'ümde ekspertiz yaptırdığım usta hidrolik direksiyon kaçırıyor demişti, kendi ustam ise aks keçesinden kaçırıyor demişti. Yetkili serviste ise hiç bir yerinde bir sorun yok havalandırmadan atıyor demişlerdi ve de yağ değişimiyle bu problem kesilmişti. 

Şanzıman havalandırmadan atıyorsa eğer sorunun kaynağı şanzıman yağındandır. Fakat şanzımanda süzgeç varsa bununla beraber değiştirilmesi daha iyidir. 

bugün yol üstündeki bir yağcıya uğradım.

şanzıman yağın 0.75lt eksildiğini söyledi ve tamamladık.

geçen hafta aracımı 2-3 gün kullanmamıştım, sonuç resimdeki gibiydi

hafta içi ustaya bırakacağım da 6 litre yağ almam lazım, 

castrol dex III alacağım sanırım.

2.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlıyorum fakat karterden kaçırsa o birleşim yerlerinden sızar, resimde karterin üstü de tamamıyla yağ içinde gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlıyorum fakat karterden kaçırsa o birleşim yerlerinden sızar, resimde karterin üstü de tamamıyla yağ içinde gözüküyor.

resimdeki gibi körükler kopuk idi onlarıda dün değiştirdik

bak şimdi moralim bozuldu, karterden değilse nereden oldu bu acaba ? usta başka değişecek parçadan bahsetmedi . neredeyse alt takımı komple yeniledim rotlar , motor kulakları , rot başları , aks körükleri , viraj lastikleri vs.vs..

bakalım şu karterden sonra ne olacak.

KORUK.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hah şimdi oldu. Eğer aks milinden ise karterin üstünün de yağlanması normal. Yolda giderken aks döndüğünden ötürü sıçratmıştır. Madem yağ kaçırabilecek yerler düzeltilmiş, ustanız oraları temizlesin bir kaç gün binin ve başka kaçak var mı kontrol edin. Yağ değişmeden evvel temizleyip başka kaçak var mı bakmak başka yerlerde de sorun olup olmadığını anlamak için önemlidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hah şimdi oldu. Eğer aks milinden ise karterin üstünün de yağlanması normal. Yolda giderken aks döndüğünden ötürü sıçratmıştır. Madem yağ kaçırabilecek yerler düzeltilmiş, ustanız oraları temizlesin bir kaç gün binin ve başka kaçak var mı kontrol edin. Yağ değişmeden evvel temizleyip başka kaçak var mı bakmak başka yerlerde de sorun olup olmadığını anlamak için önemlidir.

üstad içim rahatladı :) birde şu atf yağ ne alacağımı bilsem süper olacak

resimdeki castrolden alsam yağ sorununu da çözerim sanırım

i-castrol-1lt-transmax-dexron-multi-ta-t-ya.jpg

MacGyver tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yağ konusunu bilemiyorum. her araç farklı bir standart istiyor sonuçta. en doğrusu kullanım kitapçığına bakarak hangi standardı istediğini bulmak. 

ama dediğim gibi yağ değiştirmeden evvel, altını tamamen yağlardan temizleyip 2-3 gün, 1 hafta başka kaçaklar var mı kontrol edilmeli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...