Jump to content

Famila 1.8 mi - 626 2.0 mı ?

x07reis58x

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar forumda daha önceden aktiftim 323hb varken aracı şimdi abime bıraktım. kendime güçlü bir mazda almak istiyorum. fakat 626 mı famila mı karar veremedim ikisininde kasasına bayılıyorum (626 sedan ) benim için önemli olan motor performansı ve yol tutuşu ikiside aynı beygir de gözüküyor. famila114-626.115 626 136 lıkları nadir var galiba türkiyede. çelişkide kaldığım yer famila 114 hp için çok ideal ama yol tutuşu nasıl 626 yol tutuşu idealdir bence ama 115 az bu kasa için. famila o motora 220 gösterge koymuş hayal kırıklığına uğradım. mazda zevk işi orda 240 yazması bile her bindiğinde adama zevk verir. ricam kullanıcılardan performans ve yol tutuşu hakkında tecrübelerini paylaşmaları. yoksa ya passat 1.8T(150ps) yada avensis 2.0(147ps) almak zorunda kalıcam. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence temizini bulursan avensisi al 3 yıl kullandım tadı damağımda kaldı triger kayışı zincirdir bakımlarını zamanında yaparsan 1,000,000 km motor yaptırmazsın hele her viteste 3.500 devirden sonra ok gibi fırlar torku düşüktür devrini buldunmu araba ayağından kayar gibi gider.rampada araba sollamak ayrı bir zevkti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence temizini bulursan avensisi al 3 yıl kullandım tadı damağımda kaldı triger kayışı zincirdir bakımlarını zamanında yaparsan 1,000,000 km motor yaptırmazsın hele her viteste 3.500 devirden sonra ok gibi fırlar torku düşüktür devrini buldunmu araba ayağından kayar gibi gider.rampada araba sollamak ayrı bir zevkti

Sayın; emekli, yorumun için teşekkür ederim. Doğrudur şuan mazda hakkında kafamda ki soru işaretlerini gideremez isem, avensis en makulü benim için. dediğiniz gibi motoru 'ben buradayım' diyorsa tamamdır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Familia'nın yol tutuşu 626 kadar iyidir, kullanmayan ve her koşulda onunla viraja girmemiş adam verilere bakarak yorum yapmasın mümkünse.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Familia'nın yol tutuşu 626 kadar iyidir, kullanmayan ve her koşulda onunla viraja girmemiş adam verilere bakarak yorum yapmasın mümkünse.

İçimi rahatlatan bir yorum daha :) teşekkürler Sezar_323 aracın torku tatmin edicimidir sana göre ? 

Bence 626 sedan daha iyi yol tutuşu ve dış tasarımı daha güzel

Teşekkür ederim yorum için.:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

626 ya 115 hp az değil kesinlikle tepkileri şahanedir hiç nazlanmaz. Yol tutuşta da sıkıntı yok konforlu bir araç ve amortisörler biraz yumuşak kalıyor virajlarda yatsada yoldan çıkma meyli göstermedi bizdeki hiç. Bence teknik veriler üzerinden pek anlaşılmaz bu iş test edin derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Passat'a bulaşmayın bence toyota olabilir ama yerinizde olsam son kasa mazda 626 lardan alirdim donanimli onlanlardan 136 beygir ve güzel bakım ayar ile gayet tatminkar olur amacınız son sürat fazla olsun ise vectra mondeo bakabilirsiniz ama yol tutus ve serilik derseniz japon a devam etmekte fayda var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

oto sanayiilerinde atasözü gibi söz vardır alabilirsen alman alamazsan japon al diye arkadaşlarımın dediği gibi bakımlı bir japon sizi yıllarca yormaz üzmez yapılan araştırmalarda daha önce japon kullanan japondan kolay kolay vazgeçmiyormuş (benim gibi) naçizane tavsiyem budur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlarınız için teşekkür ederim. 15-17 bin civarı 626 alsam motorunda ne gibi yükseltmeler yapabilirim denemiş veya fikri olan var mı ? birde 626 nın yol tutuşunda virajlarda yatma olayını spor yaylar la çözebilirmiyiz veya çözüm bulan varmıdır. 323 hb 93 model kullandığım için mazda dan kopamıyorum çevrem alay eder gibi konuşuyor ille mazda dediğim için. sağlam bir mazda çıkarmam lazım yılbaşından sonra.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlarınız için teşekkür ederim. 15-17 bin civarı 626 alsam motorunda ne gibi yükseltmeler yapabilirim denemiş veya fikri olan var mı ? birde 626 nın yol tutuşunda virajlarda yatma olayını spor yaylar la çözebilirmiyiz veya çözüm bulan varmıdır. 323 hb 93 model kullandığım için mazda dan kopamıyorum çevrem alay eder gibi konuşuyor ille mazda dediğim için. sağlam bir mazda çıkarmam lazım yılbaşından sonra.  

5 yıl 200 model 626 kullandım115 beygir olanı bile performans olarak çok iyiydi.torku çok yüksektir 175 olması gerek.135 beygir olanı daha performanslı ve torku da gücü daha yüksektir.her ikisin de yol tutuşu çok iyidir.size tavsiyem orijinal süspansiyon ve yayları kullanmanız.hafif tatlı serttir zaten bunların süspansiyonları.eskimişse yenileyin ama orjinaliyle kesinlikle.motora hiçbir şey yapmayın yapılırsa mazda sağlamlığından çıkar.motorla oynamak ve tüp taktırmak da mazda motorların en büyük düşmanıdır sorunlarınız bitmez.orjinal motor ve orijinal yürüyen aksam mazda için en iyisidir ki 17 yıldır mazda kullanıcısıyım 6 mazda değiştirmiş biri olarak size bunu söylüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hem Mazda hem Subaru kullanıcısıyım. Alman alsam mercedesten şaşmam gerisine bakmam. Toyota alsam avensisten aşağı alıp konforu düşürmem. Mitsubishi de tercihim Lancer 1.6 İnvite 2010 ve üzeri olur. Fransız lara tövbeliyim zaten hiç yanaşmam. Ford da Mondeo Dan aşağısına yine bakmam.

Böyle düşününce awd ya da Fwd farkı gözetmiyorsanız yine Mazda ille de Mazda derim. Ama awd olursa subaru da hangi model olursa olsun herhangi birini alır geçerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bülent abiye ve restone78 abimize çok teşekkür ederim. kararım 323 1.8 famila dan olcak. yaşım daha 20 biraz daha genç içi şehir içi kullanımda daha seri. 323 ün 1.6 bakımsız motoru beni mazdaya aşık etti 300.000 km de aracın torkuna hasta oldum şimdi 1.8 temiz famila nın motorunu düşünemiyorum. şuan 98 model kasasından olan famila arıyorum. famila hakkında ekstra bilgisi olan veya dikkat etmem gereken bir şey varsa. ricam kullanıcılarından yazmalarıdır. Herkese çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...