Jump to content

Mazda CX-3 Tayland'ta Üretilmeye Başlandı

Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bakalım ülkemize yeni gelecekler hangi ülkeden ithal edilecekler.

Mazda Tayland'da Auto Alliance Tayland (AAT) firması ile ortak üreteceği

Mazda CX-3 için fabrikada bir üretime başlangıç seremonisi yaptı.

Törene Mazda yöneticilerinden Kiyotaka Shobuda ve Kazuhisa Fujikawa ve AAT

çalışanları da dahil 300 kişi katıldı. Yeni Mazda CX-3 modelinin üretimi geçen yıl

Aralık ayında Japonya'daki Hiroşima fabrikasında başlamıştı. 

Mazda CX-3 Tayland'da Üretilmeye Başlandı

AAT Tayland fabrikası ikinci üretim lokasyonu ve modelin üretileceği ilk denizaşırı bölge. 

Kiyotoka Shobuda Tayland'daki üretim için şunları söylüyor; “AAT fabrikası önemli bir

üretim merkezi ve büyüyen kompakt SUV piyasasında CX-3 ile var olmamız için en

büyük desteğimiz. Müşterilerimize en az Japonya'da üretilenler kadar kaliteli Tayland

üretimi otomobiller sunarak marka imajımızı daha da yükselteceğiz.”

Yeni CX-3 Mazda'nın yeni nesil otomobiller serisinin beşinci modeli. Modelde tam seri

SKYACTIV teknolojisi ve KODO-Soul of Motion tasarımı bulunuyor. Yeni bir tür kompakt

crossover SUV olarak CX-3 iyi bir otomobilde olması gereken bütün temel özellikleri

sunuyor; kalite, şık tasarım, kolay kullanım, hızlı yanıt veren sürüş performansı.

Mazda CX-3'ü bu yıl Şubat ayında yeni bir çekirdek model olarak çıkarttı ve o zamandan

beri Kuzey Amerika, Avrupa ve Avustralya gibi önemli piyasalarda satmaya devam ediyor.

Mazda yüksek kalite otomobillerle insanların hayatlarını zenginleştirmek ve müşterilerinin

güçlü bir duygusal bağ hissettiği bir marka olmak için çabalarını sürdürecek.

Kaynak

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
51 minutes ago, bilmece said:

10 gün önce aldık bizimki tayland mı japon mu nerden anlıcaz made ın japan yazısı nerde yazar

Uretileli en az 3-4 ay olmustur onun. Hisroshima uretimidir buyuk ihtimal. VIN no'sundan ve kapi icindeki etiketlerden bellir olur uretim yeri zaten. 

Ayrica Japonya disi uretime bu kadar takilmayin. Pek cok otomotiv markasi diger ulkerde uretim yapiyor. Bu orada uretilen araclarin daha kalitesiz oldugu anlamina gelmez. Hiroshima fabrikasinda ki uretim ve kalite kontrol sureci neyse Thailand ve Meksika da ayni

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olaya sadece kaliteyle ilg değil ki. "Made in Japan" aynı zamanda bir markadır. Veya Made in Germany de marka muamelesi görür ve işin prestij yönü de vardır. Yıllar önce yerli bir giyim mağazası olarak bildiğim Collezione'ye giysi almaya girdim fakat etiketinde gözüm takıldı Made in China'ydı, başka giysilere yöneldim ve etiketinde Türk Malı yazan giysi bakmaya başladım bir tane dahi yoktu!

Üretim yeri ayrıca insanların yaşama şartları açısından da önemlidir. Apple iPhone mesela, 2500TL'lik o telefonu gördüğümde telefondan çok Çin'de karın tokluğuna calışan insanlar aklıma gelir ve ne kadar iyi özelliği olursa olsun ürüne tam ısınamam.

O yüzden aynı kalitede olsa dahi üretim yeri 1- Marka/prestij 2- Çalışanların yaşam şartları açısından önemlidir.

Diğer birçok markanın öyle yapıyor olması da durumu kurtarmaz. Neyse olayın kaynağı Japonya sonuçta; çok büyük problem değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, revivo73 :

Apple iPhone mesela, 2500TL'lik o telefonu gördüğümde telefondan çok Çin'de karın tokluğuna calışan insanlar aklıma gelir ve ne kadar iyi özelliği olursa olsun ürüne tam ısınamam.

@revivo73 markanın müdavimi falan değilim öncelikle belirteyim, Foxconn Apple in Çindeki üreticisi eskiden çok haberlere konu oluyordu fakat şu anda şartları çok iyi.

2012 haberinde 350 $ a yükselen maaşlardan bahsediliyordu (bizim asgari ücretimize denk)

http://shiftdelete.net/foxconn-maaslara-zam-yapti-35051

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, bilmece :

10 gün önce aldık bizimki tayland mı japon mu nerden anlıcaz made ın japan yazısı nerde yazar

Şase no'dan baktım ben Japon :) 

http://www.vindecoder.net/car-brand-manufacturer/mazda

Cx3 yeni olduğu icin bazı bilgiler yanlış çıkıyor ama üretim yeri doğrudur 

Çok takılmam ama yine de Japon olsun isterim :) ülkemize Mercedesler reno motoru ile (Çek cumhuriyeti yada Macaristan diye gördüm camda etiket ) orta Avrupanın oralardan geliyor 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...