Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Jant Plasti Dip Uygulama

34RAA88
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

mazda-sema-2013-4.jpg

Selamlar

Şimdi birkaç sorum olucak öncesinde ben kırmızı araçlara siyah jantı çok yakıştıran birisiyim öyle işte aşırı hoşlanıyorum kişisel fetişimde budur herhalde kendi aracımada bu işlemi yaptırmak istiyorum aranızda daa önce jant boyatan var mı bunun için en iyi yöntemin fırın boyama diye adlandırılan yöntem olduğunu duydum bir kaç yere sordum 600tl fiyat çektiler açıkcası biraz pahalı geldi bildiğiniz yapanınız yaptıran arkadaşınız falan varsa bilgi verebilirseniz çok sevinirim iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonradan yaptırılan fırın boyanın dahi uzun vadede dayanıklı olup olmayacağı konusunda tereddütlerim var. Çünkü jant dışı diğer metalleri çok kez fırın boya yaptırdık ve ufak fiziksel darbelerde oldukça dayanıksız olduğuna tanık olduk. Dolayısı ile uygulayanların uzun süreli memnuniyetini araştırmak isabetli olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet haklısınız ama heves işte yapmadan içim rahat etmeyecek plasti dip seçeneği daha makul geldi sökülebilir olması dolasıyla internetten sipariş verdim haftasonu uygulamış olurum muhtemelen fotoğraflarını paylaşırım merak eden başkaları var ise

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@@34RAA88  Ben boyadim jantlari plastidiple. Forumda resimlerini bulabilirsin. Ben normal jant boyasini tercih ederim ama bu kisisel zevk meselesi. Ister plastidip ister diger spray boyalar olsun boyamasi cok zor degil. Ama bir kac puf noktasi var. Oncelikle jantlari cok iyi temizle. Sifir aracin jantlarinda bile oldukca fazla yag, toz vb olur. Boyama yaparken once baska bir yuzeyde deneme yap. Isin sirri cok ince tabaka halinde bir kac kat boya atmak. Hemen ilk kati atip eski rengi tamamen kapatmasini bekleme. Boyama yaparken bir noktada azicik fazla beklersen hemen orada kumelenme yapiyor. Oyle bir sey olursa sorun degil gerci. Bekle kurusun sonra soyup tekrar boyarsin. Plastidip yaparsan lastikleri cikarmana gerek yok (eger cikarirsan daha iyi olur tabi). Youtube'da Plastidip'in kendi kanalinda cok detayli videolar var onlari izlemeni tavsiye ederim.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@34RAA88 Asagidaki linkte. Ancak benim anlatimim cok detayli ve aciklayici degil youtube videolari cok daha faydali olur.

Asagidaki linkte de boyanmis jantlar ile aracin daha detayli resimlerini gorebilirsin
Canuck tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

jantlara plastidip yapılabilir belki, istenilen siyah görüntü daha kolay elde edilebilir, hem de geri dönüşü daha kolay olur.

kusura bakmayın canuck un plastidip tavsiyesini görmemişim.

Mutlu Tekir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Plasti dip uygulamasını yaptım ve ilk sonuçtan memnunum görünüm tatmin edici oldu işte bi kaç görsel

OBzbXA.jpg

25od0d.jpg

7P1JjP.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun diyim başta. ancak eski hali çok daha hoş gibiydi bence. yinede sizin beğeniniz en önemlisidir. bu arada ben ön tamponun alt kısmına 75 tl 'ye taktığınız malzemeyi diğer illere gönderebilirler mi? diye sormak istiyorum. tekrar hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eliftuning.com dan bakın kargolama yapıyorlar diye biliyorum telefon numarasındanda ulaşıp sorabilirsiniz teşekkürler bu arada ded,ğ,m gibi siyah jant bende bi takıntı yapmasam olmazdı zaten sökülebilir malzeme sıkıldığım zaman sökerim eski hali duruyor altta :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eliftuning.com dan bakın kargolama yapıyorlar diye biliyorum telefon numarasındanda ulaşıp sorabilirsiniz teşekkürler bu arada ded,ğ,m gibi siyah jant bende bi takıntı yapmasam olmazdı zaten sökülebilir malzeme sıkıldığım zaman sökerim eski hali duruyor altta :D

biraz önce parlak siyahının çıktığını gördüm, bence parlak siyah daha güzel dururdu. bende bronz düşünüyorum en kısa zamanda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabi yarın sabah çeker editlerim mesajı

biraz önce parlak siyahının çıktığını gördüm, bence parlak siyah daha güzel dururdu. bende bronz düşünüyorum en kısa zamanda.

Benim uyguladığımda parlak siyah olarak geçiyor zaten ama ne kadar parlak densede biraz toz aldımı matlaşıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bende parlak siyah denemek istiyorum ama kaliteli malzeme olarak hangi ürün ve nereden sipariş edebilirim sorularının cvbı lazım :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda en iyi yanıtı size, konu sahibi arkadaşımız @34RAA88 verecektir. 

Örneğin o günden sonra ki kullanma aşamasında bir deforma, atma, kopma, çizilme vs olmuş mudur ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...