Jump to content

Made in Germany'ye saldırı. İlk kurban: Volkswagen

Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

AgX68X.jpg

Haber kaynağı:  https://www.compact-online.de/angriff-auf-made-in-germany/ (28.Ekim.2015)

Merhaba,

Geçen Eylül Amerika'nın VW'ye karşı başlattığı "cevreyi kirletme" hareketine karşı Almanya'daki alternatif basından sonunda bir tepki geldi. Haberin alt manşetini mümkün olduğunca özüne sadık kalarak cevirmeye calıştım:

Der VW-Skandal hat nicht nur Wolfsburg erschüttert, sondern wird als Rammbock gegen die deutsche Wirtschaft insgesamt missbraucht. Der Skandal ist medial inszeniert und hilft einzig der maroden Supermacht USA bei der Schwächung eines Konkurrenten.

VW skandalı sadece Wolfsburg'u sarsmadı, aynı zamanda alman ekonomisini darmadağın etmek için silah olarak kullanıldı. Skandal dikkatlice planlanarak uygulamaya alındı ve sadece dev Amerika'nın rakiplerinden birini zayıflatmak için kullanıldı.

Kendi yorumum 1: Bu VW olayı ilk patladığında olayın bir teknik sorun, cevre kirlenmesi ve cezai işlemden ötesde birşey olduğunu savunmuştum çünkü olay biraz fazla "kurgu" gibi görünüyordu. VW sadece VW kullanıcılarını değil, yasaları ve tüm insanları kandıran ve dünya cevre temizliğini tehdit eden bireşy olarak öyle gösteriliyordu ki bunda bir Amerikan oyununun da olduğu kendini bayağı bir belli ediyordu ancak tabi ki, haberlerin sadece başlıklarına ve yarattığı izlenime göre tepki veren milyonlarca kişi zokayı yutacaktı ki bu da Amerika'nın en iyi yaptığı şeylerden biridir: İnsanlara zokayı yutturmak.

O esnada bu durumdaki tuhaflığa karşı Almanya'daki alternatif basından haber bekledim ancak gelmedi. O sıralarda ilginçtir sadece bir Alman oyun sitesindeki forum kullanıcıları arasında olayı  Amerika'nın özellikle kurguladığına dair yazışmalar bulabildim.  1% de olsa bu olayın Amerikan oyunu olduğuna dair ses bulabilmem, bu olaydaki Amerikan oyununa karşı ciddi haberler yapılacağına dair beklentimi de kuvvetlendirmişti. Nitekim aradan geçen yaklaşık 40 gün sonra en ciddi haberlerden biri çıktı.

Haber linkini bulduğum Facebook grubunda şöyle bir yorum var:

Der heiße Krieg rückt näher: Durch Einsatz der Migrationswaffe arbeitet die US-Regierung nicht nur am vollständigen Zusammenbruch der gesellschaftlichen Ordnung in Europa. Parallel dazu führt Washington nun auch einen Wirtschaftskrieg gegen die größte europäische Volkswirtschaft. Erstes Opfer: Volkswagen

Sıcak savaş hızlanıyor: Göçmen akınları ile Amerika hükümeti Avrupa'daki toplumsal düzeni topyekün dağıtmaya çalışırken,  paralel olarak Avrupa'nın en büyük ekonomisine karşı ekonomik bir savaş ta yürütmeye başladı. İlk kurban: Volkswagen.

Kendi yorumum 2: Amerika'da şirketler insanlardan önemlidir. Yani bir insan sokakta yatıp kalkacak hale bile düşse bir firmanın borsadaki değeri 100 milyar dolardan 50 milyara neden düştü diye kafaya takar, kendi durumunu sonra düşünür. Amerika 'da haftalık çalışma saatleri çon uzundur, 60 saat birçok sektör için gayet alışılageldik süredir. Devlet sağlık sigortası diye birşey yoktur, tüm sağlık hizmetleri özeldir ve ya cepten ya da (yine) özel sigortadan karşılanır. Eğitimde üniversitelerin önemli kısmı özeldir, Amerikan üniversitelerinden mezun milyonlarca insanın trilyonlarca dolar üniversite harçlarına borcu vardır ve bu borçlar açıktadır.

Almanya'da ise tüm bu durum tersinedir. Şirketler değil insanlar önemlidir, haftalık çalışma 40 saattir, fazla mesai durumunda 100% e varan ek ücret vardır. Sağlık hizmetleri tamamen devlete aittir, köşe başında özel hastane poliklinik vs. yoktur. Eğitimde de herşey devletindir ve yuvadan üniversiteye kadar herşey herkes için aynı ortamda ve kalitedir ve aynı bedele sahiptir: bedava!  Öğrencilerin veya mezunların harç/ öğrenim borcu diye birşey yoktur.

Son yıllarda Amerika'lılar Almanya'ya ünv ve iş için akın akın gelmeye başladı ve aradaki farkı gören Amerika'lılar Alman sistemini övmeye başladı. Amerika bu duruma karşı muhakkak birşeyler yapmalıydı. Göçmen dalgası ile birşeyler yapmaya calıştılar olmadı, şimdi VW'yi devreye soktular. Yarın başka birşey.

Kendi yorumum 3: Şöyle bir soru var: Almanya Türkiye'ye dost mu? Türkiye'ye dost ülke dünyada cok az sayıda vardır ve onlar arasında bence Almanya yoktur yani ben Almanı dost olarak görmem ancak Almanya Türkiye'ye Amerika'dan daha yakındır, sadece cografi değil  ticari  ve sosyal olarak ta.  VW'de saysanız onbinlerce Türk çalışmaktadır, Detroit'teki Chrsyler, GM, Ford'ta kaç Türk çalışıyordur? O yüzden bu ekonominin başına gelebilecek olumsuzluklar bizi de birşekilde olumsuz etkileyecektir. VW olayındaki gelişmeleri o yüzden böyle takip ediyorum.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şirketin ABD CEO'su horn''şirketimiz dürüst davranmadı,işleri tamamen berbat ettik''itirafında bulundu...haber.star.com.tr

suçu işleyen kabul etmişken,bize noluyor ya,,abd böyle birşey yapmak istese toyotaya yapardı,dünyada en cok arac satan marka toyota,

abd de vw den kesınlıkle fazla satıyor,,ben abd de skoda görmedim,seat görmedim,vw ve audi vardı,toyota+lexus satısları vw ve audiyi en azından amerıka da katlar.ama nedense toyotaya bu denmedi ve en öenmlisi

ABD de dizel satısları yuzde5 seviyesinde,mazot daha pahalı zaten,,vw benzınlı modelleri audi benzınlı modelleri satılıyor,dizeli sayılıdır,,bu yazdıklarım bilen için gayet mantıklı ama orayı,yapısını bilmeyen için saçma gelebilir ama gerçek budur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ha birde çalısma süreleri İLO(uluslar arası çalısma örgütü)sözleşmesinde belirtildiği gibi günde 9 haftada 45 saattir,,,45 saatin üzeri mesai olarak %50 zamlı ödenir,asgari saatlik 8-8.5 dolar seviyelerindedir,ama bulasıkcıyı 12 dolardan daha aza rağzı edip çalıstıramazsınız,ben pizza dağıtıcısıydım,filmlerde gördüğümüz kapıya pizza getiren delivery guy,,aylık elime en kötü sezonda 4500dolar nakit,geçerdi,ve bu kazancım,içinden düşülecek mebla yok,,hele sarı saçlı mavi gözlü lise bitirmiş bir amerıkalı saati 20 dolardan aşşa çalısmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ha birde çalısma süreleri İLO(uluslar arası çalısma örgütü)sözleşmesinde belirtildiği gibi günde 9 haftada 45 saattir,,,45 saatin üzeri mesai olarak %50 zamlı ödenir,asgari saatlik 8-8.5 dolar seviyelerindedir,ama bulasıkcıyı 12 dolardan daha aza rağzı edip çalıstıramazsınız,ben pizza dağıtıcısıydım,filmlerde gördüğümüz kapıya pizza getiren delivery guy,,aylık elime en kötü sezonda 4500dolar nakit,geçerdi,ve bu kazancım,içinden düşülecek mebla yok,,hele sarı saçlı mavi gözlü lise bitirmiş bir amerıkalı saati 20 dolardan aşşa çalısmıyor.

İyi de... herşey saat ücreti değil. Amerika'da örneğin Boston Üniversitesine gitmek istedim diyelim senelik en az 65bin dolar masrafım var (bu.edu'dan şimdi baktım) Almanya'da ise tüm üniversiteler ücretsiz cunku Amerika insanların sırtından kâr çıkarmak için her bir şeyi eğitim, sağlık, kalacak yer, medya, kullananan siyonist azılıların eline geçmişken Almanya devletçilik prensiplerinden taviz vermeyen sosyal bir ulus devlet olarak devam etmekte ısrarlı. O yüzden siyonist azılılar VW olayını fırsat bilip tüm Germany sistemini bitirmeye yelteniyorlar. Almanya, siyonistlerin vahşi kapitalist uygulamalarına uymadığı için Amerika'nın yapmayacağı şey yok.

Haberden birkaç paragraf daha  ve bir iki yorumdan ceviri yaptım:

Genau so schauts aus...nur die meisten kapieren das gar nicht was hier abgeht !
Durum aynen böyle fakat büyük çoğunluk burada tam olarak neyin döndüğünü anlamıyor!

Jupp, und das macht Angst. Das gleiche Spiel spielte Washington in der Vergangenheit schon einmal, unmittelbar danach folgte jeweils ein Weltkrieg.

Aynen, ve asıl gıcık olan bu. Aynı oyunu Washington geçmişte de oynamıştı ve hemen ardından Dünya Savaşı çıkmıştı.

Die südkoreanischen Autobauer Hyundai und Kia mussten für die Angabe des falschen Spritverbrauchs 100 Millionen Dollar Strafe bezahlen, General Motors kam mit 900 Millionen Dollar für die 174 Toten im Zündschloss-Skandal davon. So billig wird es für VW nicht werden: Der Absturz seines Aktienkurses vernichtete zwischenzeitlich Papierwerte in Höhe von 30 Milliarden Euro – und von der US-Umweltbehörde droht ein Bußgeld von 16 Milliarden Euro. Es ist offensichtlich, dass hier mit zweierlei Maß gemessen wird.

Hyundai ve Kia yakıt tüketim rakamlarında kullanıcıları aldattığı için 100 Milyon dolar, GM 174 kişinin ölümüyle sonuçlanan kontak anahtarı skandalı için 900 milyon dolar ceza alırken VW borsada 30 milyar avro değer kaybı ve 16 milyar avro ceza alıyor, buradaki çifte standart son derece açık.

¦ Das jährliche Handelsbilanzdefizit von Uncle Sam ist auf annähernd eine Billion US-Dollar angewachsen, weil seine Exporte auf dem Weltmarkt immer schlechter abzusetzen sind. Hinzu kommen die Verteuerung der für die heimische Automobilindustrie nötigen chinesischen Importgüter durch die Yuan-Aufwertung und die Tatsache, dass die US-Industrie weiter Marktanteile an europäische Hersteller verliert.

Sam amcanın ihracatları her geçen sene daha kötüye gittiği için dış ticareti gittikçe daha çok açık veriyorç Yerli otomobil sanayisi için gerekli çin ithal parçaları da Yuan değer artışı yüzünden pahalandığı ve pazar payını Avrupalı üreticilere bıraktığı için durumu daha da kötüleşti.

¦ Die US-Wirtschaft insgesamt kommt trotz Nullzinspolitik – sprich: kostenloser Kreditvergabe – nicht in Schwung. Die seit Langem angekündigte Erhöhung des Leitzins durch die Notenbank Federal Reserve (Fed) wird immer wieder verschoben.
Amerikan ekonomisi sıfır faiz politikası  yani masrafsız kredi dağıtılmasına rağmen düzelmiyor. FED 'in kredi faizlerini arttıracağı açıklanmıştı ancak o sürekli erteleniyor.

¦ Selbst die alles dominierende US-Rüstungsindustrie fällt als Lokomotive aus, da ein großer Krieg, der ausreichend Nachfrage generieren könnte, entweder nicht in Sicht ist, oder das Pentagon davor zurückscheut.

Amerikanın dünyaya hakim savunma sanayi dahi lokomotif konumundan çıkıyor cunku o alanda talep oluşturacak boyutta büyük bir savaş ufukta görünmüyor.

Vor diesem Hintergrund scheint es kein Zufall zu sein, wenn sich gerade in jenen Regionen wirtschaftliche Katastrophen ereignen, deren Stärke die Fed als Hauptgrund für die Kapitalabflüsse aus dem Dollar und dessen drohenden Kollaps ausgemacht hat.

Bu sebeplerden dolayı Fed'in dolardan kaçış ve doların göçüş sebebi olarak gösterdiği o alanlardaki ekonomik felaketlerin başlaması tesadüf olamaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

adamların pizzacısı ortalama 5bin kazanırken bırakında üniversiteleri ücretli olsun,,hastaneleride ücretli ama devlet evsizlere işsizlere sağlık sigortalarını yaptıracak kadar çek veriyor,,gidip çeki bozup sigorta yaptırmak yerine esrar içene bakmıyor..ben washingtonda parkta kolunda serumla yatan gördüm,yanımdakıde hastane ücretini karsılayamadıgı zaman cıkarırlar demişti.

ucuz etin yahnisi yavan olur adapazarında mr çektirmeye kalktım fıtık var belim ağrıyor 2.5 ay sonra gece 3te sıra aldım,,

bizde devlet millete para vermıyor ama millettende zorla topluyo min,sigorta bedelini ve kaliteli hizmet felanda sunmuyor,,amerıka dünyayı sömüren devlet mi evet sonuna kadar katılıyorum

ama ne yapıyorsa kendı halkı içi yapıyor kendı halkını sömürmüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında Amerika'yı ve Amerika'nın bazı özelliklerini ben de sever desteklerim ancak her durumun özünü de bilmek ister insan. VW olayındaki tuhaflık üzerine sadece. Ayrıca Amerika 16 milyar ceza kesti de bu dünyanın iklim değişikliğini düzeltecek mi, sokağa cıktığımda belediyenin göz yumduğu 10 numara yağ kullanan otobüslerden cıkan kanserojen dumanları azaltacak mı? Hayır, hayır. Sadece Almanya'nın birikimlerini Amerika bitiriyor hepsi bu. Zaten 2. dünya savaşında da Almanya'nın parasını yemiş Amerika ve hala da yiyormuş. Almanyanın altınları Amerika'daymış ancak geri alamıyormuş.

Bu arada fıtık ameliyatı demişken, geçen Temmuz'da elimi bir kedi ısırdığı için 2 koluma gereksizce (Türkiye'de kuduz kedi yok!) vurulan tetanoz ve kuduz aşıları sonrası kolumda yumurta büyüklüğünde bir kist oluştu. Nasıl giderilir diye doktora gittiğimde tek yolu ameliyat dedi ancak kedi ısırığında gereksiz aşılar veren de aynı kişiler olduğu için ameliyatı reddettim ve kendim özel bir beslenme ve egzersiz programı ile kisti kendim eriterek yokettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi o ceza doğayı düzeltemicek dersek o zaman kimse ceza yememeli,,ben adam öldüreyim beni hapse atmayın ölen geri gelcek mi,öncelikle bu düşünce komple hata, bu cezanın kesilmedi birşeyi değiştirmeyecek ama hile ile avantaj sağlayıp mal satana verilen bu ceza bu tip düşüncesi olanları korkutacak,,kurallara uyanın vicdanını rahatlatacak,,

ben amerıkayıda almanyayıda detaylı bilmiyorum kim kimin parasını yemiş fln cidden bilmiyorum,,amerika almanyaya ticareti yasaklamadı,alman mallarına ambargo koymadı, satısların yanlızca yuzde 5ini olusturan pazarda hile yapan bir firmaya ceza kesti,firma hatasını kabul etti 2016dan itibaren düzelteceğini kabul etti,olay bu

sağlık sistemimiz baştan aşşağı rezalet oldu fakat hayvan ısırma ve sokmalarında uygulanan bir prosedür sizinkisi,,tabi kist felan talihsizlik,amerikada sade o olay için dava acsanız yuzbınler hatta mılyonlarca dolar tazminat alabilirdiniz,,hak hukuk korunuyor,o yüzden işini yapanda gayet iyi yapıyor.tabi karsılıgında güzel ücret talep ediyor,,

abim cerrahpaşa tıptan mezun oldu,bu ülkede sayılır bu okul tıp eğitiminde,,amerikada tıp okuyan bir arkadasımızla konustuk,tanesi 10bin dolar olan protein kapsülleriyle deney yapıyoruz dedi,,sadece 1 ders 1 konu anlatılırken,,bırakında bu okul 60-70bin dolar olsun,,zaten basarılı olanlar burslu okuyabiliyor,,o parayı ido tatlıses gibiler vererek giriyor o okula,az bile alıyorlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

<kısaltıldı>amerikada tıp okuyan bir arkadasımızla konustuk,tanesi 10bin dolar olan protein kapsülleriyle deney yapıyoruz dedi,,sadece 1 ders 1 konu anlatılırken,,bırakında bu okul 60-70bin dolar olsun,,zaten basarılı olanlar burslu okuyabiliyor,,o parayı ido tatlıses gibiler vererek giriyor o okula,az bile alıyorlar

8.Eylül.2015 tarihli Forbes haberinden birkaç alıntı: Student loan debt has risen to $1.2 trillion, outpacing car loans and credit card debt–only shy of accumulated mortgage debt. İngilizce biliyorsundur ancak takip eden diğer arkadaşlar için kısa ceviri --> Amerika'da öğrencilerin öğrenim kredisi borçları 1.2 trilyon dolara yükseldi ki bu otomobil ve kredi kartı borçlarını bile geçti, daha yüksek bir tek mortgage (konut kredisi) borçları kaldı.

Both my children went to private universities, adding up to nearly a staggering $500,000 in tuition and fees. If I take out a Parent Plus loan and I die the student loans will be forgiven -->İki çocuğum da özel üniversitelere gitti ve 500,000 dolarlık öğrenim kredisi ve harç borcu birikti. Krediyi "artı ebeveyn" olarak alsaydım, ben öldüğüm takdirde kredi borçları affedilecekti.

Bir düşünüyorum da üniversite çağına gelmiş cocugum olsa ve böyle yüzbinlerce dolarlık borç altına girse ve bundan kurtuluşun tek yolu benim ölmem olsa, Amerika cadı kazanına dönmüş derdim ben.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

adamların pizzacısı ortalama 5bin kazanırken bırakında üniversiteleri ücretli olsun,,hastaneleride ücretli ama devlet evsizlere işsizlere sağlık sigortalarını yaptıracak kadar çek veriyor,,gidip çeki bozup sigorta yaptırmak yerine esrar içene bakmıyor..ben washingtonda parkta kolunda serumla yatan gördüm,yanımdakıde hastane ücretini karsılayamadıgı zaman cıkarırlar demişti.

ucuz etin yahnisi yavan olur adapazarında mr çektirmeye kalktım fıtık var belim ağrıyor 2.5 ay sonra gece 3te sıra aldım,,

bizde devlet millete para vermıyor ama millettende zorla topluyo min,sigorta bedelini ve kaliteli hizmet felanda sunmuyor,,amerıka dünyayı sömüren devlet mi evet sonuna kadar katılıyorum

ama ne yapıyorsa kendı halkı içi yapıyor kendı halkını sömürmüyor

Michael Moore 'un ABD sağlık sistemini eleştiren Sicko adlı belgeselinde hiç iç açıcı bir sağlık sistemi görmedim ben. Türkiye'ninkinin bir beden büyüğü gibiydi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

<kısaltıldı> sağlık sistemimiz baştan aşşağı rezalet oldu fakat hayvan ısırma ve sokmalarında uygulanan bir prosedür sizinkisi,,tabi kist felan talihsizlik,amerikada sade o olay için dava acsanız yuzbınler hatta mılyonlarca dolar tazminat alabilirdiniz,,hak hukuk korunuyor,o yüzden işini yapanda gayet iyi yapıyor.tabi karsılıgında güzel ücret talep ediyor,,

Tazminat , para falan da işe yaramaz ki sağlık gittikten sonra .) Beni kedi ısırdığında acil servise gitmemin asıl sebebi doktora danışmaktı. Nitekim doktora "kediler hiç kuduz olur mu" diye sordum doktor benim soruyu cevaplamadan hemşireye dönüp "5 doz kuduz aşısı 3 doz kuduz serumu yaz"  dedi (!) Bunun üzerine sorum şu şekilde değişti: Serum mu, ama aşı varken seruma ne gerek var? Serum gerekliyse o zaman aşı ne için yapılıyor? Serumun yan etkisi var mı ve serum olmak zorunda mıyım? Bu sorulara doktor hanım cevap verdi neyse ki:

1- Serumun yan etkisi var
2- Serum son 1 yıldır Sağlık Bakanlığının bir prosedürü gereği uygulamaya alındı
3- Serumu istersen olmayabilirsin ancak kağıt imzalayacaksın.

O zaman olmayayım dedim ve kağıdı imzaladım. Ancak bu şekilde sormayıp serum olan binlerce kişinin ilerde sağlık durumu ne olur o belli deil. Bana vurulan 1 tetanoz ve 1 kuduz bile beni baya olumsuz etkiledi Sonradan Internette baktığımda bu 2 aşının fevkalade ciddi yan etkileri olduğunu öğrendim.

Beni ısıran kediyi 1 hafta / 10 gün sonra sokakta canlı sağlıklı görünce kuduzun kalan dozajlarını kendim durdurdum. 1 ay sonra aile hekimi aradı "neden durdurdun" diye sordu, beni ısıran kediyi 10 gün sonra sağlıklı canlı gördüm ondan dedim ki o sırada kolumda kist çıkmaya başlamıştı, ondan hiç bahsetmedim bile.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Michael Moore 'un ABD sağlık sistemini eleştiren Sicko adlı belgeselinde hiç iç açıcı bir sağlık sistemi görmedim ben. Türkiye'ninkinin bir beden büyüğü gibiydi.

bnde cok iyi güzel demıyorum abi,tamamen halka kalmıs bişey,hersey özel ve orada hasta olmak masraflı,,eğer masrafını karsılayabiliyorsan sunulan hizmet güzel

fakirler için devlet sigorta parasını direk sigorta şirketine ödese daha iyi,ama millete veriyor o parayla sıgorta yapmayan adama ölse bakmıyorlar,,haklılarda

8.Eylül.2015 tarihli Forbes haberinden birkaç alıntı: Student loan debt has risen to $1.2 trillion, outpacing car loans and credit card debt–only shy of accumulated mortgage debt. İngilizce biliyorsundur ancak takip eden diğer arkadaşlar için kısa ceviri --> Amerika'da öğrencilerin öğrenim kredisi borçları 1.2 trilyon dolara yükseldi ki bu otomobil ve kredi kartı borçlarını bile geçti, daha yüksek bir tek mortgage (konut kredisi) borçları kaldı.

Both my children went to private universities, adding up to nearly a staggering $500,000 in tuition and fees. If I take out a Parent Plus loan and I die the student loans will be forgiven -->İki çocuğum da özel üniversitelere gitti ve 500,000 dolarlık öğrenim kredisi ve harç borcu birikti. Krediyi "artı ebeveyn" olarak alsaydım, ben öldüğüm takdirde kredi borçları affedilecekti.

Bir düşünüyorum da üniversite çağına gelmiş cocugum olsa ve böyle yüzbinlerce dolarlık borç altına girse ve bundan kurtuluşun tek yolu benim ölmem olsa, Amerika cadı kazanına dönmüş derdim ben.

2 cocugunuzu bilkentte okutun 6-7 sene okutun benzer sonuc cıkar,,arastırın basarılılar için tonla burs var,,ama sade zengin olmaksa farkınız onu sizden fazlasıyla alıyorlar,,

ayrıca bizim ülkemızdekı gibi iş bulmanın ilk sartı değil üniv mezunu olmak,,gayet liseyi bitirenlerde tatminkar ücretlerle iş bulabiliyor,alkol yada uyusturcu bagımlısı olmasın yeter

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bnde cok iyi güzel demıyorum abi,tamamen halka kalmıs bişey,hersey özel ve orada hasta olmak masraflı,,eğer masrafını karsılayabiliyorsan sunulan hizmet güzel

fakirler için devlet sigorta parasını direk sigorta şirketine ödese daha iyi,ama millete veriyor o parayla sıgorta yapmayan adama ölse bakmıyorlar,,haklılarda

2 cocugunuzu bilkentte okutun 6-7 sene okutun benzer sonuc cıkar,,arastırın basarılılar için tonla burs var,,ama sade zengin olmaksa farkınız onu sizden fazlasıyla alıyorlar,,

ayrıca bizim ülkemızdekı gibi iş bulmanın ilk sartı değil üniv mezunu olmak,,gayet liseyi bitirenlerde tatminkar ücretlerle iş bulabiliyor,alkol yada uyusturcu bagımlısı olmasın yeter

Tonla burs olmasına rağmen öğrencilerin borcu 1.2 trilyon dolar, burs olmasa kim bilir ne olurdu. Trilyon dolar Türkiye'nin senelik hasılatından yüksek rakam.

Bu arada klasik üniversite olayı tüm dünyada bitiyor cunku online eğitim sistemleri yaygınlaşıyor ve ücretleri bedava veya cok düşük.

Bilkent gibi özel üniversitelere gelince; o tür üniversitelerden mezun olanın ne kendisi ne Türkiye'ye faydalı birey olacağına inanmıyorum. Türkiye'de son 10-20 yılda çeşitli özel ünv açıldı bunların ülkeye ve insanlara faydası belli değil ve ilerde onların bir kısmı kapanır diye tahmin ediyorum hem bu sebepten hem de online eğitim yaygınlaşınca kazık tarifeye gelecek öğrenci bulamayacakları için.

Sağlık konusunda ise ilk yorumum geçerli: Sağlık para ile sağlanamaz. Para ile ancak sağlık sektörü döner. Kanser gibi bir hastalığa trilyon dolar harcanıyor ancak iyileşen yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üniversite amerikada vize statüsünü uzatma yöntemlerinden biridir,vize süreniz bittikten sonra hala kalmak istiyorsanız ve kaçak olmak istemıyorsanız tek sansınız j1 öğrenci vizesi alabilmektir,onun içinde aylığı ortalama 500dolar olan tek amacı göçmenlere dil öğretmek ve onların parasını almak olan bir okula yazılmak zorundasınız,sokakta yürüyen her 3 kişiden birinin kaçak oldugu bi ülkede trılyon dolar borc mantıksız gelmıyor,,

ayrıca tonla burs basarılı öğrenciye var,,aynı ülkemizde olduğu gibi,öle her öğrenciye yok,,

dünyanın heryerinden zengin güruh cocuklarını o ülkeye yolluyor,ev arkadasım rustu ailesi cerrahmıs 6yılda milyon dolar gitti amerıkada dıyordu,,bakınız tayyip bey bile başörtüsü yasak oldugu için oğlunuda orada okutmustur,,aynı şekilde hindistanında zenginleri,çininde,pakistanında,türkıyenınde zenginleri cocuklarını oraya gönderip okutuyor..

adamlar saf değil herseyın farkında kendı insanını,başarılı insanı burslarla okutuyor,ama tek vasfı zenginlik olan insanları sömürüyor,,

tabi ne desek bos herkez kendı yasadıgını gördüğünü gerçek saydığı için,bu konusma uzar gider, o yüzden bende size katılıyorum amerıkanın komplosu diyorum,almanyayı batırma çabası diyorum,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Su bir gerçek Amerika kendi ülkesinde bile Alman otomobillerine karşı ekonomisini kaybetmeye başladığı için boya çiziğinden bile ceza verdirip satış durdurma kararı aldırmaya çalışır.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında VW'nin hatası bu Amerika'ya araba satması. Sattığı 12 milyon dizelin 500binini Amerika'ya satmasa zarar mı ederdi hayır. Şu anda borsada 30 milyar + 16 milyar zarar etti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...