Jump to content

Mazda CX-3 Kullanıcı Yorumları

morybaba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

9 saat önce, SafaTR :

Kur sabitlemiyorlar artık abim. Vw gidiyorsun golf istiyorsun özel renk istiyorsun seni 6 ay sıra atıyor atıyorum 60 bin liraya ön sözleşme yapıyorsun araba geldiğinde 70 bin oluyor 6 ayda 10 bin lira zarardasın :D

Biz Caddy'i özel renk ve otomatik almıştık 2013 de tam 5.5 ay bekledik. 53e anlaştığımız arabayı 57 ye aldık. Türkiyede makyaj olmamış Caddy'nin otomatik ve o renk kombinasyonu 2 tane 1 ide bizde. (babam takıntılıdır biraz :D) 

Nasıl insan bunlar herşeyleri çıkar ve para olmuş eee kur düştüğünde alın bu paranızın üstü neden demiyorlar?

Millet almayacak onlarda akıllanacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

On 12/26/2016 at 7:46 PM, SafaTR said:

@Alperyy Eğer XV ve CX-3 karşılaştıralacaksa bile bu link XV tercihinizi gözden geçirmenize sebeb olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=WAoRJCNLd1g

Bence artık Türkiye'de 100 bin lira üstü benzinli araca para vermek israf gibime geliyor. Çok paranız vardır o zaman 4x4 özellikli spor araçlara bakın derim. Audi'nin quattro modelleri gibi. CX-3 kullanıcısı olarak 4 kişilik bir araç olduğunu söyleyebilirim. Bagaj hacmide pek tatmin etmeyebilir. Ama arkaya 1,85'e kadar kafa çarpmadan rahat bir şekilde oturulabiliyor.

Ama onun dışında araç bütünü ile etkiliyor. Eğer CX-3 test etmediyseniz teste gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum :D

@Batuhan79 Aslında bence her yerden yüksek araç Off-Road mantığı ile üretilmiyor. CX-3 yerden biraz daha yüksek gitmek isteyenlerin şehirde kullandıkları bir araç. Keza Off-Road performansıda güzel fakat asıl kullanım niyetinin Şehir İçi bu olduğunu düşünüyorum. Binek olarak kullanılacak SUV'lar ile Off-Road tipi SUV'ları kesinlikle ayırmak gerekiyor.

Dip Not: SUV(Sport Utility Vehicle). Yabancı ülkelerde ki açık tanımı yerden yüksek spor aracı. Ya da Spor Aracı. Şehir içi konseptler için üretilmiş bir araba kategorisi ismidir.

Atıyorum Vw Caddy'de yerden yüksek bir araç fakat Off-Road arabası değil. Binek geniş aileler için kullanıyoruz. Ya da taşıma amaçlı. Bir aracı ne niyetle alırsanız araç o klasmana giriyor. Kişisel bir durum söz konusu bence.

Merhaba, mesajiniz icin tesekkur ederim. Ben zaten halihazirda XV sahibiyim. Yani iki arac arasinda hangisini alsam diye bir durum soz konusu degil. Ayrica CX-3'u inceledim bayide. Surucu koltugunu ideal surus pozisyonuna alip arkaya oturdugumda diz mesafesi cok sorunlu olmasa da bas mesafesi icin sizinle ayni fikirde olmadigimi belirtmek isterim. Benim boyum 1,78mt ve basim tavana degdi malesef. Bunun uzerine gidip yeni Vitara'yi da denedik ama ondan da baska nedenlerden oturu vazgectik ve XV ile yola devam karari aldik. CX-3 biraz daha hacimli olsun isterdim acikcasi ama bizim gibi 1 cocuklu bir aileye bile yetmekten biraz uzak kaldi ne yazik ki. CX-4 gelir ve fiyati kabul edilebilir seviyelerde olursa tekrar gundeme alabilirim. Ancak simdilik cok mutluyum. Iyi seneler herkese...

On 12/26/2016 at 4:00 PM, İlhan said:

Alper bey ne yaptınız ? Son durum nedir ? Neye karar verdiniz ? @Alperyy

Merhaba Ilhan Bey, diger bir mesajda da belirtmistim gerci ama sizin icin ozetleyeyim. XV ile yola devam karari aldik. Malesef CX-3'un hacimleri bize uymadi. Bagaj ve arka koltuk bolgesi anlaminda sorun yasayacagimiza karar verdigimiz icin test dahi etmedik. Cok seker bir arac ama bizim icin bir secenek olamadi malesef. Akabinde hazir gaza gelmisken yeni Vitara'yi degerlendirelim dedik ancak farkli sebeplerden dolayi onu da eledik. Sonuc olarak Subaru ile devam. Zaten bu tip bir arastirmaya aracimizdan memnun olmadigimizdan degil de, alistigimiz surus dinamiklerinden ve konfordan vazgecmeden yakit sarfiyatini anlamli derecede dusurecek bir alternatif bulma umidiyle girmistik ancak su an icin tam olarak aradigimizi bulamadik diyebilirim. Yine diger mesajimda belirttigim gibi, CX-4 gelirse degerlendirebilirim. Spesifik sorulariniz olursa yanitlamaya calisirim. Iyi seneler... 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Alperyy :

Merhaba Ilhan Bey, diger bir mesajda da belirtmistim gerci ama sizin icin ozetleyeyim. XV ile yola devam karari aldik. Malesef CX-3'un hacimleri bize uymadi. Bagaj ve arka koltuk bolgesi anlaminda sorun yasayacagimiza karar verdigimiz icin test dahi etmedik. Cok seker bir arac ama bizim icin bir secenek olamadi malesef. Akabinde hazir gaza gelmisken yeni Vitara'yi degerlendirelim dedik ancak farkli sebeplerden dolayi onu da eledik. Sonuc olarak Subaru ile devam. Zaten bu tip bir arastirmaya aracimizdan memnun olmadigimizdan degil de, alistigimiz surus dinamiklerinden ve konfordan vazgecmeden yakit sarfiyatini anlamli derecede dusurecek bir alternatif bulma umidiyle girmistik ancak su an icin tam olarak aradigimizi bulamadik diyebilirim. Yine diger mesajimda belirttigim gibi, CX-4 gelirse degerlendirebilirim. Spesifik sorulariniz olursa yanitlamaya calisirim. Iyi seneler... 

Hayırlısı olsun diyelim, ama mantıklı karar vermişsiniz diyebilirim kendi adıma. Zaten ilk baştan da iç ve bagaj hacmi konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz şeklinde konuşmuştuk. Keyifli forumlar ve seneler diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç geniş-dar öyle böyle derken istanbula kış geldi. sabah 4 gibi yola çıkmam gerekti yollar acayip kar olmuş ara sokaklar da hiç araba da geçmemiş.bende yazlık lastik var 4 çekerin zevki gerçekten başkaymış :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bursa da 40cm kar var,olduğum bölgede sadece test için yazlıklar ile meraktan bi çıktım,aman Allahım gerçekten 4 çeker hakkını verdi.

Kar lastiği olanlara keyifli sürüşler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, platinium :

Bursa da 40cm kar var,olduğum bölgede sadece test için yazlıklar ile meraktan bi çıktım,aman Allahım gerçekten 4 çeker hakkını verdi.

Kar lastiği olanlara keyifli sürüşler.

cx-3 kötüleyip duranlarla yolda karşılaşmak lazım ama nasip işte :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Av.Oguzhan :

cx-3 kötüleyip duranlarla yolda karşılaşmak lazım ama nasip işte :) 

Kötüleyenler gidip sırf marka diye  cx-3 kadar özelliği bile olmayan ama cx-3 ün iki katı fiyatı olan araçları alıp kar yağdığında kırmızı ışıkta premium marka 4x2  jeep ile pati çekip kalkamayan ve mecburen geri geri gidip aşağıdan hızlanıp gelen arkadaşların işi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Servet :

İkitelli organize sanayi, rampa yukarı yara yara çıkan araç. Emsali olanın rakamı, 2 Cx3 parası ama otoparkta anca durur onlar

ce0249d6d10a1d935a158c041ec14ee3.jpg

Maşallah abi Allah kaza bela vermesin. Abi ne kadar pahalı olursa olsun ne kadar lüks olursa olsun benim gözümde bizim guzuların yanında gram değerleri yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İkitelli organize sanayi, rampa yukarı yara yara çıkan araç. Emsali olanın rakamı, 2 Cx3 parası ama otoparkta anca durur onlar

Maşallah diyelim [emoji4] [emoji106]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar,

2012 model audi a1 sahibiyim. Küçük boyutlarına rağmen bekar oldugum için işimi görmekteydi ancak aile yanına tasındıgım için bi tık büyütmek istiyorum. Aralık ayına kadar hedefim audi a3 / bmw 1.16 idi ancak ötv ve kur sonrası dizel otomatiklerde bu araçların fiyatları 160 binlere dayandıgı için başka alternatiflere yöneldim. bunlardan birisi de mazda cx-3.

Daha fazla uzatmadan sorularıma geçeyim :)

1-her ne kadar giriş seviyesi de olsa alman premium bir markadan mazda'ya geçmek pişmanlık yaratır mı? örneğin cam açma düğmelerinde ışık olmaması, yolda kendini kilitlememesi, kumandadan cam kapatmaması gibi eksiklikler alman arabalarında yıllar önce çözülmüş şeyler ancak japonlar nedense bu konuda biraz tembel. böyle şeyler bir noktadan sonra pişmanlık yaratır mı?

2-kronik olarak yakıt filtresi sorunu var sanırım. bu sorun çözüldü mü?

3-aracın rüzgar sesi ve motor sesi seviyesi nasıldır? 

4-mazda servisleri aracın arkasında duruyor mu? yoksa kullanıcı hatası demek için fırsat kollayan servisler mi?

5- 1 senelik mazda cx3'e binme şansım oldu, koltuklar biraz buruşmuş gibiydi, kullanan arkadasların koltuklarında deforme oldu mu?

6- power sense donanım almaya değer mi?

7 sensörler düzgün çalısıyor mu? 

8-mesela otomatik fren sistemi iki aracın arasına park ederken öndeki araca fazla yanastıgında kendisi fren yapıyor mu?

9-android auto yükleyebiliyor muyuz?

10- navigasyon için servis dışı yöntemler var sanırım, bunları yaptırabileceğimiz bir yer var mı? veya e-bay dan bu kartları alsak sorun yaşar mıuız?

11- son olark yerimde olsanız ikinci el a3 ya da sıfır golf mü bakardınız yoksa cx3 mü alırdınız..

sorular biraz fazla oldu kusura bakmayın :)

teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11- yerinde olmak istemezdim ne çok soru sordun. [emoji1]

10- var uğraşan arkadaş . Ben Muğla bayiden oem aldım daha ucuz

9- yükleyen var ama stabil değil , güncelleme beklemek lazım .

8- sistem 3 kere kazadan kurtardı beni. Sanırım çok iyi çalıştığını söyleyebilirim

7- çalışıyor [emoji1360]

6- başka paket almazdım şahsen almadım da . Led farlar , radarlı cruise müthiş

5- deri döşemede 1.5 yıldır sorun yok

4- bütün markalarda servislerin ayni olduğunu düşünüyorum. Siz iyi olursanız onlar da iyi olur. Servis fiyatları konusunda burada fiyatlar paylaşılıyor. Ufak tefek farklar olabilir, mesela dizelde orijinal yağ konusunda ısrar etmelisiniz. Bu tarz seyleri forumda bulabilirsiniz. Genel olarak memnunuz

3- benim aracım elektrikli gibi hiç ses yok [emoji12] test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim

2- 2017 model alırsanız sıkıntı olmaz. Şimdilik bizim de sorun çözüldü gibi önümüzdeki kış anlayacağız :)

1- 2017 al pişman olmazsın . BMW, Audi alt modeller o ahım şahım kalite sunmuyorlar. BMW yenisini kullanmadım , a3'den geri kalır yanı yok. Size tavsiyem Yeni modeli bekleyip, test edip almanız. Aceleniz varsa ikinci el takılabilirsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, ardarulez :

Merhaba arkadaşlar,

2012 model audi a1 sahibiyim. Küçük boyutlarına rağmen bekar oldugum için işimi görmekteydi ancak aile yanına tasındıgım için bi tık büyütmek istiyorum. Aralık ayına kadar hedefim audi a3 / bmw 1.16 idi ancak ötv ve kur sonrası dizel otomatiklerde bu araçların fiyatları 160 binlere dayandıgı için başka alternatiflere yöneldim. bunlardan birisi de mazda cx-3.

Daha fazla uzatmadan sorularıma geçeyim :)

1-her ne kadar giriş seviyesi de olsa alman premium bir markadan mazda'ya geçmek pişmanlık yaratır mı? örneğin cam açma düğmelerinde ışık olmaması, yolda kendini kilitlememesi, kumandadan cam kapatmaması gibi eksiklikler alman arabalarında yıllar önce çözülmüş şeyler ancak japonlar nedense bu konuda biraz tembel. böyle şeyler bir noktadan sonra pişmanlık yaratır mı?

2-kronik olarak yakıt filtresi sorunu var sanırım. bu sorun çözüldü mü?

3-aracın rüzgar sesi ve motor sesi seviyesi nasıldır? 

4-mazda servisleri aracın arkasında duruyor mu? yoksa kullanıcı hatası demek için fırsat kollayan servisler mi?

5- 1 senelik mazda cx3'e binme şansım oldu, koltuklar biraz buruşmuş gibiydi, kullanan arkadasların koltuklarında deforme oldu mu?

6- power sense donanım almaya değer mi?

7 sensörler düzgün çalısıyor mu? 

8-mesela otomatik fren sistemi iki aracın arasına park ederken öndeki araca fazla yanastıgında kendisi fren yapıyor mu?

9-android auto yükleyebiliyor muyuz?

10- navigasyon için servis dışı yöntemler var sanırım, bunları yaptırabileceğimiz bir yer var mı? veya e-bay dan bu kartları alsak sorun yaşar mıuız?

11- son olark yerimde olsanız ikinci el a3 ya da sıfır golf mü bakardınız yoksa cx3 mü alırdınız..

sorular biraz fazla oldu kusura bakmayın :)

teşekkürler..

Ben Alman arabalarının fazla abartıldığını düşünüyorum.Gözüm kapalı CX-3 alırdım. Yinede siz test sürüşü yapıp kararınızı ona göre verin. Birde hiçbir alman arabasının bu kadar samimi , aile gibi bir forum sitesi olduğunu sanmıyorum. Bence buda bir kriter olmalı :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, NeW3 :

Ben Alman arabalarının fazla abartıldığını düşünüyorum.Gözüm kapalı CX-3 alırdım. Yinede siz test sürüşü yapıp kararınızı ona göre verin. Birde hiçbir alman arabasının bu kadar samimi , aile gibi bir forum sitesi olduğunu sanmıyorum. Bence buda bir kriter olmalı :) 

cevaplar için teşekkürler. antalya mazda bayiine gittim ancak test araçları yoktu. kedi gibi etrafında dolanıp geldim arabanın :)

alman arabaları bence fazla abartılmaktan ziyade az ve öz özellik koyuyorlar. ben bu konuda iphone'lara benzetiyorum. bluetoothla dosya alamaz, hafızası artırılamaz ama yapması gerekeni daha stabil yapar her şey olması gerektiği yerdedir, yormaz. arabada da böyle, bi çok japon arabalarındaki civcivli ekstra özellikleri fahiş donanım fiyatlarıyla satar, normal modellerinde yoktur opisyonsuz. ama baz modelinde bile ışıklı düğmeler, hareket halinde kilitlenme vs gibi temel şeyleri atlamaz.

şirket arabası olarak ford focusa biniyorum mesela. kamyonla özellik atmıslar arabanın yanlarında bile sensör var ama silecek calısırken kontağı nerede kapatırsanız silecek orada kalıyor görünce şok olmuştum :) 2010 polo bile yapmıyor bunu mesela.

ancak bu modelle mazda cok sağlam rakip çıkarmış. bundan 3 sene önce bir mazda bayiisine gireceksin deseler şaka derdim. kırpılan 1-2 özelliği de resmen makyaja yapacak bir şey kalmadı diye kırpmışlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle forumda bulunan herkese selam olsun diyerek aranıza yeni katılmış bir Mazda CX3 adayı olarak bir sorum olacak sevgili dostlar.

Kısmet olursa aracı sıfır km olarak düşünüyoruz. Ancak, gerek geçmişten gelen ufak tefek bilgi kırıntılarımız gerek çevremizden duyduklarımız bizi sürekli araçtan soğutma yönünde. Çünkü sürekli gündeme getirilen problem, Mazda markasında hala felaket derece servis ve yedek parça problemi yaşandığı hususudur. "Bir küçük darbe alıp çamurluk ve far değişecek olduğunda ya da motor içi bir krank sensör arızalansa veya yakıt pompası değişimi gerekse senin aracını 3 ay serviste yatırırlar pişmanlığın hasını görürsün" şeklinde ifadeler mevcut.

Kafanızı fazla ütülemeden bu aracın sahibi olan sizlere sormak istediğim soru budur: Servis ve yedek parça sıkıntısı gerçekten de felaket derecede bir sorun mudur, ya da benzer şekilde yaşadığınız bir problem var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, asiruzgar70 :

Kafanızı fazla ütülemeden bu aracın sahibi olan sizlere sormak istediğim soru budur: Servis ve yedek parça sıkıntısı gerçekten de felaket derecede bir sorun mudur, ya da benzer şekilde yaşadığınız bir problem var mıdır?

Adın çıkacağına canın çıksın demiş atalarımız. Bu forumu 10 senedir yönetiyoruz 3 ay bekleme gördük dersek yalan olur. Bazen servis kaynaklı ( sipariş verdim diyor vermiyor ) gecikmeler dışında servisin elinde olmayan parçalar için teslim süresi 1 haftayı geçmez genelde. Çok ekstrem olup Japonya'dan gelecekse de 1-2 hafta içinde Türkiye'de olur.

İşin doğru yapan servislerin ne kadar sürede parça temin ettikleri konusunda en doğru yanıtı üye olan servis sorumlularımız verebilir ( @okkko ve @dr_azoom )

İstanbul'da yaşayan birisi olarak da servis sıkıntınız yok. Çok yetkin servisler var İstanbul'da..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Burak :

Adın çıkacağına canın çıksın demiş atalarımız. Bu forumu 10 senedir yönetiyoruz 3 ay bekleme gördük dersek yalan olur. Bazen servis kaynaklı ( sipariş verdim diyor vermiyor ) gecikmeler dışında servisin elinde olmayan parçalar için teslim süresi 1 haftayı geçmez genelde. Çok ekstrem olup Japonya'dan gelecekse de 1-2 hafta içinde Türkiye'de olur.

İşin doğru yapan servislerin ne kadar sürede parça temin ettikleri konusunda en doğru yanıtı üye olan servis sorumlularımız verebilir ( @okkko ve @dr_azoom )

İstanbul'da yaşayan birisi olarak da servis sıkıntınız yok. Çok yetkin servisler var İstanbul'da..

Çok teşekkür ederim ilgin için Burak abi... Malumunuz olduğu üzere insan yıllarının birikimini yatırıyor, hal böyle olunca da kafanızda tilki sürüleri ile geziyorsunuz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ederim ilgin için Burak abi... Malumunuz olduğu üzere insan yıllarının birikimini yatırıyor, hal böyle olunca da kafanızda tilki sürüleri ile geziyorsunuz [emoji4]

Çok atan gördüm de 3 ay atan ilk defa gördüm [emoji1] sizin arkadaşınız muhtemelen kıskanıyor. Ben kırmızı renk cx3 ve nazar boncuğu tavsiye edeceğim [emoji12]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...