Jump to content

Mazda CX-3 Kullanıcı Yorumları

morybaba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 dakika önce, platinium :

Fotifoti maalesef dediğiniz şekilde yaptım bi değişiklik olmadı.Sadece biraz serinlik üflüyor o kadar yani klima soğuğu değil.

AC açık değil mi? Motor soğutmadan çekilen pek soğutmuyor dediğiniz gibi ılık oluyor biraz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dk lık boşta çalışma sonrası ile yol aldık tan sonrasıda aynı idi.İstenilen soğukluğu bir türlü alamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, platinium :

10 dk lık boşta çalışma sonrası ile yol aldık tan sonrasıda aynı idi.İstenilen soğukluğu bir türlü alamadım.

Klima tuşlarından sıcakkığın olduğu kısımda A/C yazar. Onun ışığı yanıyor muydu? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, platinium :

Doğrudur ışıklar falan hepsi normaldi.

Videoda ki gibi turuncu şekilde yanması lazım. Diğer türlü motordan çekiyor o da çok serinletmiyor. Bir daha ki bindiğiniz de o ışığın yanıp yanmadığını kontrol edebilirseniz sevinirim. Sonra soğuk kısımda en sona çevirip fan kısmını da orta konuma getirin bir de böyle deneyin sizden ricam. Birde en sağdaki kısımı göğüs kısımdaki ızgara konumuna getirirseniz durumu net olarak görebileceğiz gibi. 

SafaTR tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boşa çalışırken klima performansı düşüyor ama 10dk yol alma klima soğutması icin yeterli . 40 derece sıcakta içeride üşütecek kadar soğutabiliyor . İstemediğiniz kadar soguk alabilmeniz lazim :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pazar günü 30 derece sıcakta en fazla 5 dk dayanabildim,sonrasında camları açtım soğutma olmayınca belkide bu süre yetmedi ama bilemiyorum.Işıkların ve düğmelerin konumunu her türlü denedim boşta ve 10dk lık yolda sonuç aynı hafif soğutuyor.Servisle görüştüm gaz bitmiş gaz yatmış olabilir dediler.Bundan 2 gün önce araç 20 gün hiç hareket etmedi.Acaba dedim kendi kendime haklı olabililermi diye.Gaz dolumu olursada 550tl yi bizden tahsil edecekler.Kısmet artık kuzuyla keyfi bi kısa yolculuk yaparız artık.Araç henüz 12600 km.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pazar günü 30 derece sıcakta en fazla 5 dk dayanabildim,sonrasında camları açtım soğutma olmayınca belkide bu süre yetmedi ama bilemiyorum.Işıkların ve düğmelerin konumunu her türlü denedim boşta ve 10dk lık yolda sonuç aynı hafif soğutuyor.Servisle görüştüm gaz bitmiş gaz yatmış olabilir dediler.Bundan 2 gün önce araç 20 gün hiç hareket etmedi.Acaba dedim kendi kendime haklı olabililermi diye.Gaz dolumu olursada 550tl yi bizden tahsil edecekler.Kısmet artık kuzuyla keyfi bi kısa yolculuk yaparız artık.Araç henüz 12600 km.

Ben klimayı hiç kapatmam. Bir iki kere böyle autoda soğutma sorunu oldu. Siz yine klima açık bir kaç gün kullanın . En sogukta ve havalandırma hızı ortalarda kalsın. Havalar daha çok ısınmadı cam da açsanız klima açık kalsın . Yine soğutmazsa gidersiniz.

Bir de camın önünde güneş sensörünü kapatan bir şey varsa onu da kaldıralım . Araba çok kirliyse o da sensörü etkilemiş olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, M.E.G :

15-20 gün yatmayla gaz bitmez. Aylarca yatan araçlar var garajlarda, showroomlarda.  Garantili aracınız götürün baksınlar bence. 

Perşembeye randevu aldım bakalım ne diyecekler.Ama en azından 550 tl gibi bir meblağı gaz için ödemek hiç hoşuma gitmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, platinium :

Perşembeye randevu aldım bakalım ne diyecekler.Ama en azından 550 tl gibi bir meblağı gaz için ödemek hiç hoşuma gitmiyor.

Ben 15-20 gün yatan araçta klima gazını bitmesini ilk defa duyuyorum inanın. Ayrıca 550 tl klima gazı fiyatı mı anlamadım, 550 tl gibi bir rakam nasıl klima gazı oluyor? Mevzuyu anlayamadım ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 15-20 gün yatan araçta klima gazını bitmesini ilk defa duyuyorum inanın. Ayrıca 550 tl klima gazı fiyatı mı anlamadım, 550 tl gibi bir rakam nasıl klima gazı oluyor? Mevzuyu anlayamadım ;D

Laf açılmışken garantisi olan aracın klima gazi icin neden ücret talep ediliyor? Kapağı var da kullanıcı mi açık bırakmış da bitmiş

Hangi servis hocam bu?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Fotifoti :

Laf açılmışken garantisi olan aracın klima gazi icin neden ücret talep ediliyor? Kapağı var da kullanıcı mi açık bırakmış da bitmiş

Bakım gibi düşün abim, mesela hava filtresi değiştiriyorsun normalde garanti altında her değişen parça ama ömrü var bitince doğal olarak garanti dışı. Mesela Hava filtrene bakım öncesinde yada fabrikasyon hatası birşey oldu diyelim ücretsiz değişim yaparlar. Sanırım gaz konusu da böyle birşey. Garanti bu tarz küçük şeyler için tutulmuyor belli kriterleri var.

debriyaj balatası mesela belkide gerçekten fabrikasyon hatasıdır ama garanti kapsamında değildir çoğu zaman :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, SafaTR :

Bakım gibi düşün abim, mesela hava filtresi değiştiriyorsun normalde garanti altında her değişen parça ama ömrü var bitince doğal olarak garanti dışı. Mesela Hava filtrene bakım öncesinde yada fabrikasyon hatası birşey oldu diyelim ücretsiz değişim yaparlar. Sanırım gaz konusu da böyle birşey. Garanti bu tarz küçük şeyler için tutulmuyor belli kriterleri var.

debriyaj balatası mesela belkide gerçekten fabrikasyon hatasıdır ama garanti kapsamında değildir çoğu zaman :D 

Ama klima gazı hava filtresi gibi her yıl bakımında değişen bir parça değilki! Ortalama 5 yıllık araçlarda soğutma performansı düşer ve klima gazı duruma göre yeniden dolumu yapılır (araçtan araca değişebiliyor), bu araç daha çok yeni ??? Bi tanıdığımın 11 yıllık Honda City aracı var, aracı da sadece haftasonları kullanır, o bile daha klima gazını değiştirmedi ve klima performansı Mersin gibi yaz sıcağında yeterli seviyede ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, m2hamid :

Ama klima gazı hava filtresi gibi her yıl bakımında değişen bir parça değilki! Ortalama 5 yıllık araçlarda soğutma performansı düşer ve klima gazı yeniden dolumu yapılır, bu araç daha çok yeni bence ??? Bi tanıdığımın 11 yıllık Honda City aracı var, aracı da sadece haftasonları kullanır, o bile daha klima gazını değiştirmedi ve klima performansı Mersin gibi yaz sıcağında yeterli seviyede ???

Ben sadece mecazi mürsel yaptım. Başka bir parça da söyleyebilirdim her yıl bakımda değişmeyen. Bizim araçlarda her ne kadar olmasada Debriyaj balatası ilk 500-1000 km sonrası garanti dışıdır mesela hiçbir servis kabul etmez. Benim orda anlatmak istediğim Fatih abinin neden garanti kapsamında değil sorusuna cevap vermekti.

Klima gazının bitmiş olması vs bu konu hakkında bir fikir yürütmüyorum zaten. Lakin bu gaz enteresan bir gaz. Soğuk havalarda kabin sıcaklığı çok yüksek veya dış sıcaklık yüksek iç kabin soğukken bırakılan durumlarda bu gaz bir anda yoğunlaşıp ömrünü tüketebiliyor. 

Burda ki Gazı Bitmiştir cümlesinin de ucu çok açık yani. Neyi bitmiştir Ömrü, kapladığı hacmi vs..

Zaten ekstra bir kaçak vs durumu varsa servis bunu yansıtmayacaktır. Fabrikasyon bir sorun ise Servis ücret talep edemez (Etik olarak). Bizim ülkemizde farklı tabi. Umarım ciddi bir problemi yoktur abimizin.

Ama ben biraz da klima kullanımı ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Vw Caddy aracımda ki Otomatik Klima ile Cx-3 de ki otomatik klima arasında kullanım açısından çok fark. Daha teferreuatlı alışmak gerekiyor ona. 

Sorunu yaşayan abim de bu konuda bana göre net cevap vermiyor yani bizim önerdiğimiz yada sorduğumuz şeylere. Neden öyle diyorum aynı problemi Caddy'den Cx-3'e geçerken bende yaşadım.

SafaTR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben sadece mecazi mürsel yaptım. Başka bir parça da söyleyebilirdim her yıl bakımda değişmeyen. Bizim araçlarda her ne kadar olmasada Debriyaj balatası ilk 500-1000 km sonrası garanti dışıdır mesela hiçbir servis kabul etmez. Benim orda anlatmak istediğim Fatih abinin neden garanti kapsamında değil sorusuna cevap vermekti.
Klima gazının bitmiş olması vs bu konu hakkında bir fikir yürütmüyorum zaten. Lakin bu gaz enteresan bir gaz. Soğuk havalarda kabin sıcaklığı çok yüksek veya dış sıcaklık yüksek iç kabin soğukken bırakılan durumlarda bu gaz bir anda yoğunlaşıp ömrünü tüketebiliyor. 
Burda ki Gazı Bitmiştir cümlesinin de ucu çok açık yani. Neyi bitmiştir Ömrü, kapladığı hacmi vs..
Zaten ekstra bir kaçak vs durumu varsa servis bunu yansıtmayacaktır. Fabrikasyon bir sorun ise Servis ücret talep edemez (Etik olarak). Bizim ülkemizde farklı tabi. Umarım ciddi bir problemi yoktur abimizin.
Ama ben biraz da klima kullanımı ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Vw Caddy aracımda ki Otomatik Klima ile Cx-3 de ki otomatik klima arasında kullanım açısından çok fark. Daha teferreuatlı alışmak gerekiyor ona. 
Sorunu yaşayan abim de bu konuda bana göre net cevap vermiyor yani bizim önerdiğimiz yada sorduğumuz şeylere. Neden öyle diyorum aynı problemi Caddy'den Cx-3'e geçerken bende yaşadım.

Tamam sarf diyelim ama bu kadar yeni araçta Mazda Türkiye'nin böyle bir fiyatı kabul edeceğini sanmıyorum . Çağrı merkezine durumu iletmek lazım. Önceki aracımda 5 yıl boyunca klimayı hiç kapatmadım , gazı da soğutması da değişmedi. Kaldı ki cx3'ün klima bu güne kadar gördüğüm en iyi soğutan klima . 40 derece sıcaklıkta üşütüyor. Önce sorunu anlamak lazım . Gazı değiştiler 500₺ aldılar, sorun düzelmedi ne olacak? Ben arkadaşın yerinde olsam hem Mazda Türkiye'yi ararım hem de farklı servisten görüş alırım .

Ayrıca dediğin gibi klimanın doğru kullanıldığına kani olmadık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima gazı neden garantiye girmesin? Baskı balata çok ayrı bir mevzu. Tamamen kişisel de olabilir, araç üretim hatası da olabilir. 49 binde dizel 3 aracımda garantiden değişti....

Bu yeni bir araç gece gündüz klimayı kullan veya 1 yıl klimayı kullanma hiç birşey olmaz. Kullanıcı ile alakalı değil. Kitapçıkta ayda en az 1 defa 10 dk çalıştırınız yazar o kadar. Ya fabrikasyon eksiktir veya kaçak vardır. Başka türlü sen o gazı çekemezsin.

Servisi zorlayın veya mazda türkiyeyi arayın. Sıfır arabada klima gazına para vermek nedir?? Siz o servise uymayın...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima gazını 80-100 tl civarı bir ücrete dolduruyorlar genelde. 550 tl çok yüksek bir rakam. Ama her şeyden önce bir gaz kaçağının olmadığından emin olmak lazım. Ben İngiltere'deyken kendim alıp dolduruyordum gazı gayet uyguna geliyordu. £15 civarı bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Böyle bir şeydi kullandığım ürün. Türkiye'de bulunur mu bilmiyorum.

br7r7Y.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, SafaTR :

Net cevap derken anlayamadım.Böyle bir şey hiç başıma gelmemişti,belki anlatımın sadeliği size basit gelmiş olabilir.Yıllardır aldığım bu 3.aracım hiç klima gazı problemi ile  karşılaşmadım veya şöyle söyleyeyim her serviste değişen bir ürün olmadığı gibi değişmesi yani dolumu diyelim çok karşılaşılan bir durum değil bunu biliyorum en azından.

Eve gidiş dönüş için kullandığım linea şirket aracım,ve yine çalışırken güvenliğinden ve makamından sorumlu olduğum A8 aracı ile kıyas yaptığım da bariz soğutma derecesi  farkı mevcut şöyleki bahsi geçen araçlarda klima soğutmasını aktif zaten kullanmıyoruz.Sizlerden gelen  yardım tavsiyeleri üzerine servisle görüştüm yatmıştır bitmiştir şeklinde söylem ile karşılaştım,tabiki soğutma da göreceli bir kavram bunu benim gibi  biri ancak kıyas yoluyla anlayabilir.Artık bundan sonra tavsiyeleri yerine getirip servise öyle gitmek düşüyor bana.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...