Jump to content

Mazda CX-3 Kullanıcı Yorumları

morybaba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Abi aynı şeyleri yazıp duruyorsun :) Problem olmadı demiyorum, sıkıntı yok diyorum. Bazılarında var bazıların yok diyorum. Bazıları yolda kalıyor bazıları kalmıyor farklı etkenler de olabilir diyorum. Sorunun çözülüp çözülmediğinden emin değiliz, çünkü şuan sorun yok. sorun olmayan araçta sorun çıkarmayalım diyorum. Çıkarsa çözülür 5 yıl garantimiz var diyorum. sen 2 yıldır sorun var , kronik, motoru bozuk şurası bozuk Mercedes de olur Mazda'da olmaz diyorsun. Sanki 2 yıldır araba yatıyor, kim duygusal?  satsan da hem sen kurtulsan hem biz kurtulsak :) cx5 al kurbanını kesip yola çık sana zahmet :tey:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim yazılarım acı ama gerçek. sat kurtul demek işin kolay yönü @Fotifoti. belki sen veya senin gibi düşünenler için bu bir çözüm olabilir. 

satıp ne alıp almayacağım da sende dahil olarak kimseyi ilgilendirmez. 

ben burada yaşadıklarımı ve tecrübelerimi anlatıyorum. benim gibi kişilerde yazıyor ve tartışıyor. 

bak tartışıyor kelimesinin altını çizdim.

bazıları gibi net bir savunma olayına girmiyor. 

sen lafları sürekli ters algılamak gibi bir huy edinmişsin.

neden böyle bir huyun var bilemiyorum.  

ben mazdayı 2 yıldır süre gelen bir problemi giderememesi konusunda eleştiriyorum. müşterilere, para vererek bir "mal" satın almış kişilere yeterli desteği vermediğini söylüyorum. 

sen bunu evirip çevirip alakasız yerlere getirdiğin sürece seninle hiç bir konuda anlaşamayız.

çünkü senin hedefin belli. benim yazdıklarım senin ticari ya da duygusal yapını bozuyorsa okuma. engelleyebiliyorsan engelle. ancak ben bu konuda eleştiride bulunmaya devam edeceğim. bir çok kullanıcının bu konuyu takip ettiğini biliyorum. bu araçta ki kronik sıkıntıyı sürekli takipte kalan kişileri de biliyorum.

sen bunlardan rahatsız oluyorsan, rahata ermek istiyorsan yazdıklarımı okumazsın. 

neyse;

ben buradan tüm Mazda CX3 almayı düşünen kişileri uyarıyorum.

bir önceki sayfada kalan yazımı buraya tekrar ekleyim.

@MFSX arkadaşım merhaba öncelikle. mazda cx3 ilk kasalarında kronikleşmiş bir yakıt filtresi problemi mevcut. özellikle havalar soğuyunca akışlanlığını azaltan dizel yakıtı, küçük ve muhtemelen hatalı tasarlanan filtre yüzünden tıkanmaya ve zamanla yakıt hattına hava karışmasına sebep oluyor. hava miktarı arttıkça yakıt pompası daha fazla yakıt çekmek için zorlanıyor ve belirli devirlerde ses yapmaya başlıyor. eğer bu hava karışımı kritik noktalara gelirse pompa yeteri kadar mazotla motoru besleyemediği için araç devirsizleşiyor ve en son durumda motor arıza ışığı yakıyor. bununla ilgili sorun yaşayan çok kişi hatta yolda kalan çok kişi mevcut. bir kısmımız bu noktaya gelmemek için filtre değiştiriyor ancak sorun soğuk havalarda yeniden başlıyor. 

henüz bununla ilgili net bir bülten yayınlanmadı. sadece mazdanın önerisi artık yakıt filtre ile birlikte gövde yapısının da değişilmesi önerisi getirdi ama bunu resmileştirmedi ve tüm araçları çağırmadı.

bunu uygulattıran bir kaç kişi var benim bildiğim bu forumda. onda da kışın havalar soğuyunca ve sürekli sıfırın altında kullanmaya başlayınca yorumlarını bekleyeceğiz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir ara aklıma geldi lakin vakit yok. Würth firmasının rost of ice denilen spreyi var. - 20 derece soğuk ve yağlı gaz püskürtme özelliği olan. Bunu arabayı liftte iken filtre üzerine sıkıp video çekmekti planım. Plan hâlâ geçerli, dediğim gibi vakit lazım. Neden deneyeceğim? Bende filtre ünitesi komple değişti. Yapacak mı sanırım %100. Filtrenin litresi ve konumu doğru değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Servet :

Bir ara aklıma geldi lakin vakit yok. Würth firmasının rost of ice denilen spreyi var. - 20 derece soğuk ve yağlı gaz püskürtme özelliği olan. Bunu arabayı liftte iken filtre üzerine sıkıp video çekmekti planım. Plan hâlâ geçerli, dediğim gibi vakit lazım. Neden deneyeceğim? Bende filtre ünitesi komple değişti. Yapacak mı sanırım %100. Filtrenin litresi ve konumu doğru değil.

yabancı forumlar da senin dediğinin benzeri olarak mazda cx-3 de kullanılan filtrenin hem konum hem de ebat olarak yanlış yerde tasarlandığından bahsedildiğini gördüm. orada da bu filtre sorununu yaşayanlar var.

ağırlıklı olarak konumsal olarak değil ama ebat olarak yanlış seçim olduğu daha çok bahsediliyor. bizde ki filtreyi ben toyota rav4 filtresine çok benzetiyorum. ama onda bu tarz bir problem yaşanmıyor o da ayrı bir soru işareti. belki motor alanına daha yakındır. 

sorunun çözümü yaklaşık %30 daha büyük bir filtre ve tüm tesisatın motora daha yakın bir nokta da konumlandırılması olarak görebiliriz.

bunun dışında ki her çözüm aslında çözümsüzlük olacak gibi düşünüyorum. ya da günü kurtarmak. bazı kişiler 5 yıl garanti var sorun yaşanırsa değiştirirsin gibi konuşuyor. 

yakıt filtresi sadece bakım aralıkları zamanlarında değiştirilmesi gereken bir parça. her sorun yaşandığında değişecekse, 5 yılın sonunda cebinde parası olan sadece değiştirir ama sorun çözülmez. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biz değil servisin çözmesi lazım servet abi :) sorun olduğunda, arıza kaydı açılacak bilgiler Avrupa'ya gidecek ki artık ne yapacaklarsa yapsınlar . Bugüne kadar buldukları çözümler tam işe yaramadı . Belki tek pompa olması işi zorlaştırıyor . Tam bir cozum bulmadan yayınlamak istemiyorlar . Yeni cx3 gelince anlarız zaten çözüp çözmediklerini .
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fatih, araba ile Sivas tecer dağını geçerken stop ederse tek şeyi yaparım. Soğuktan donup ölmemek için yakarım arabayı. Bu kadar net :) Yaşamsal ekipman hatası kabul edilebilir bir durum değil, ampül patlaması değil bu durum.
@jackjoker, rav4 benzinli değil mi? Filtreyi yaşam alanına taşımak çok kolay

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Servet :

Fatih, araba ile Sivas tecer dağını geçerken stop ederse tek şeyi yaparım. Soğuktan donup ölmemek için yakarım arabayı. Bu kadar net :) Yaşamsal ekipman hatası kabul edilebilir bir durum değil, ampül patlaması değil bu durum.

evet. neredeyse bire bir tip olarak aynı. ebat da aynı. ya aynı filtreyi kullanalım dediler ya da aynı firmaya ürettiriyorlar. 

yaşam alanına taşıma konusunda bir gelişme yok. keza zaten bu öneriyi mazdanın pek dinleyeceğini de sanmıyorum. tüm araçları çağırıp tüm üniteyi değiştirip yerini de değiştirmelerine pek girmezler. 

ama bende aynı fikirdeyim problemin çözümü olarak.

ve ayrıca katılıyorum;

bir araçta trim seslerini bir noktaya kadar kabul ederim. ülkemizin yolları diğer gelişmiş ülkelerin yolları gibi değil.  ancak motordan gelen bir sesi kabul edemem. bu olmaz. hele ki motoru besleyen yakıt hattında ki bir arızayı hiç kabul edemem. geçtiğimiz günlerde yakıt hattında havanın olmasını çok normal gören biriyle tartıştım. bizim ülkemizde konu araba arıza yapana kadar bir şey olmaz problem yok telkinleri ve gazla geçiştiriliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fatih, araba ile Sivas tecer dağını geçerken stop ederse tek şeyi yaparım. Soğuktan donup ölmemek için yakarım arabayı. Bu kadar net [emoji4] Yaşamsal ekipman hatası kabul edilebilir bir durum değil, ampül patlaması değil bu durum.
[mention=5126]jackjoker[/mention], rav4 benzinli değil mi? Filtreyi yaşam alanına taşımak çok kolay

Yak şerbet usta sana serbest :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Servet :

Bir an gözümün önüne Şafak Sezer geldi

" yakarız bu gezegeni yakaraııııızzzzzz"  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir an gözümün önüne Şafak Sezer geldi
" yakarız bu gezegeni yakaraııııızzzzzz"  :tey:

Servet abi abdestsiz binmiyor arabaya, yolda kalmaz o :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kalmasında zaten gözünü karartmış yakacak arabayı 

İstese dünyayı yakar , yolda kalmasına gerek yok [emoji12] adamım be yürü be [emoji1]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir filtre tedarikçisinin hatasının mazdayı getirdiği konuma bak. 2016 sonu ve 2017 modellerde sorun çözülmüş durumda. 2015 araçlardan da problem olanlar düzeltilmeye başlayacak önümüzdeki günlerde...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Fotifoti :

İstese dünyayı yakar , yolda kalmasına gerek yok emoji12.png adamım be yürü be emoji1.png

Servet abi yakmadan önce bizede haber ver birkaç  kg kuzu pirzola alıp gelelim :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

La bi gidin işinize, önce anektarları bulayım yakması orada dursun

Yakacaksin artık çocuklar bekler :)
Okkko reis sorum çözülecek diyor başka bahane buluruz sana [emoji1]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Fotifoti :

Yakacaksin artık çocuklar bekler :)
Okkko reis sorum çözülecek diyor başka bahane buluruz sana emoji1.png

Önce arabayı almak için izin alsın :D

Yorum bağlantısı