Jump to content

Mazda CX-3 Kullanıcı Yorumları

morybaba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Burak biliyor mevzuyu..
Altın Kural bir : kendine araba alınca evde gider yapmayacaksın

Kim bilir büyüklerimizden daha neler öğreneceğiz :clap:

Süper ya [emoji1] ben bekarlığa devam. "Kimseye hesap vermem" [emoji1]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Servet :

Son sözümü söyledim ve masaya yumruğunu vurdum.... Allah mor çatıyı kuranlardan razı olsun

abi kalacak yer lazım olursa arabayı  getireyim isisisis ;D yolda da kalmaz kerata 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Fotifoti :

Süper ya emoji1.png ben bekarlığa devam. "Kimseye hesap vermem" emoji1.png

Nereye kadar bekarlığa devam merak etme o hesap birikir birikir hepsini toplu kesen biri çıkar O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@jackjocker detaylı ariza tanimi yaziniz için teşekkürler.

Ben genel olarak tüm markalarin bölge-ulke ayrımı yapmasına ciddi şekilde karşıyım. Coğrafi ya da ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak titizlikle Motor-fizik üretiyorlar. Ve amaçları para ile eszamanli prestij kazanmak. Alaka bu olmamalı çoğu zaman kredi ve binbir hevesle alınan, çoluk çocuk bir nevi can emanet edilen otomobilde.. Özellikle 2017 yilinda. Bu defa karşılaştırmak dahi istemiyorum Rusya-Türkiye Mazda diye bu konuyu, ayıp.. Beni en üzen garanti kapsamını nakite çevirmeye çalışan güya servislerin kapısında hala Mazda logosu olması ve bunu tinlamayan ya da bihaber ülke temsilcisi!

Ben kesinlikle inanmıyorum Mazda Japonya'nin Türkiye ile tabir ı caizse "bu kadarcık" ilgilendigine.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, MFSX :

Ben kesinlikle inanmıyorum Mazda Japonya'nin Türkiye ile tabir ı caizse "bu kadarcık" ilgilendigine.

Mazda Japonya bizi nereden bilsin :D Onlar Mazda Avrupa'yı biliyorlar, Mazda Avrupa'da bizi ne kadar biliyorsa işte :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Japonya bizi nereden bilsin [emoji3] Onlar Mazda Avrupa'yı biliyorlar, Mazda Avrupa'da bizi ne kadar biliyorsa işte [emoji3] 

Bizi kıskanıyorlar zaten [emoji12]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Selamlar,

3 ay önce aldığım CX-3 ile oldukça mutluyum. Forumdaki keyifli sohbetlerinizi de zevkle takip ediyorum.

Benim iki sorunum var ve bu konuda size de danışmak istedim:

1. araba çok sert. Özellikle yavaş tümsek geçişlerinde dahi arka zıplıyor (ilk arabam değil, zıplamaktan zıplamaya fark olduğunu biliyorum: ) ). Benden önceki sahibi "Kumho Ecsta KH11 215/55r18 95h" taktırmış. Bunun etkisi olabilir mi? Bildiğim kadarıyla lastiklerin orijinal boyutları bu değil.

2. konu yakıt. Videolarda izlediğim, forumlara okuduğumdan fazla yakıt harcıyor benim CX-3 ve gerçekten ortalamayı indirmek için çaba sarfediyorum, yani yumuşak kullanmaya çalışıyorum: )

Şehir içi 9, şehir dışı ise 6 - 6.5 civarı yakıyor. 1 depoda karışık şekilde ortalamam genelde 8.3 - 8.5. Tam dolumdan sonra max gidebildiğim 550 KM. hadi erken benzin aldım diyelim 600 olurdu sanırım.

Yine lastiklerin bu konuda bir etkisi olur mu ya da bildiğiniz, aklınıza gelen bir sorun var mı?

Şimdiden teşekkürler,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar,
3 ay önce aldığım CX-3 ile oldukça mutluyum. Forumdaki keyifli sohbetlerinizi de zevkle takip ediyorum.
Benim iki sorunum var ve bu konuda size de danışmak istedim:
1. araba çok sert. Özellikle yavaş tümsek geçişlerinde dahi arka zıplıyor (ilk arabam değil, zıplamaktan zıplamaya fark olduğunu biliyorum: ) ). Benden önceki sahibi "Kumho Ecsta KH11 215/55r18 95h" taktırmış. Bunun etkisi olabilir mi? Bildiğim kadarıyla lastiklerin orijinal boyutları bu değil.
2. konu yakıt. Videolarda izlediğim, forumlara okuduğumdan fazla yakıt harcıyor benim CX-3 ve gerçekten ortalamayı indirmek için çaba sarfediyorum, yani yumuşak kullanmaya çalışıyorum: )
Şehir içi 9, şehir dışı ise 6 - 6.5 civarı yakıyor. 1 depoda karışık şekilde ortalamam genelde 8.3 - 8.5. Tam dolumdan sonra max gidebildiğim 550 KM. hadi erken benzin aldım diyelim 600 olurdu sanırım.
Yine lastiklerin bu konuda bir etkisi olur mu ya da bildiğiniz, aklınıza gelen bir sorun var mı?
Şimdiden teşekkürler,

Lastik havalarınızı kontrol edin. Araç sert değil .

Yakıt konusu çok konuşuldu ;
Kısaca : aktif rejenerasyon yaptığı icin (2015 sonrası dizellerin çoğunda var) sürekli kısa mesafe gitmek, yakıt kalitesi rejenerasyon sıklığını artırıyor bu da yakıtı artırıyor . Shell nitro koymayin , fuel save yada Opet denemenizi tavsiye ederim. Karışık kullanım 7 civarı normal

Benim 1.5 yıllık ortalama yakıtım 6.9 . Klima sürekli açıktır. İçinde her çeşit yol şartı ve kullanım şekli mevcut :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, erincu :

Lastik basınçlarını kontrol etmek lazım. Bizim test sürüşü için temin ettiğimiz CX-3'e çok fazla hava basmışlardı. Teste bir başladık, araç hopluyor, zıplıyor, sağa sola geziyor..Basıncı bir ayarladık, ondan sonra sanki farklı bir araç kullanmaya başlamıştık resmen.. O yüzden basınçlarınızı kontrol etmelisiniz.

Bu arada ilk arabam değil demişsiniz, şunu sorayım daha önce suv-crossover kullanmış mıydınız ?

12 dakika önce, erincu :

Aracı kullanım koşullarınız çok önemli. İstanbul'da oluşunuz, kullanım güzergahı ve mesafesi, yolcu sayısı, klima vs hepsi etken faktör. 

Yakıt tüketimiyle ilgili şu konumuza bakabilirsiniz.

Yakıtı çok etkilediği söylenilen Yakıt filtresi konusuna bir göz atın derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim. Yakıt tüketimi ve filtre konusunu okuyacağım.

Daha önce Vitara ve Picasso'm olmuştu. Dediğiniz gibi lastik basınçlarını kontrol etmekte fayda var sanırım. Bu akşam bir ayarlarını kontrol edeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim. Yakıt tüketimi ve filtre konusunu okuyacağım.
Daha önce Vitara ve Picasso'm olmuştu. Dediğiniz gibi lastik basınçlarını kontrol etmekte fayda var sanırım. Bu akşam bir ayarlarını kontrol edeyim.

Tahminim 38-40 [emoji12]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

shell nitro ya da fuel save hiç farketmiyor. ben ikisini de denedim. ikisiyle de aktif rejenerasyon yapıyor üstelik aynı sıklıkta. 

ben uzun zamandır shell nitro kullanıyorum ve arabayı arkadan ittiğimi söyleyenler çok bu forumda. şehir dışı 4.3-4.9 arası yakıyorum. şehir içinde 5 - 5.7 arası yakıyorum. karma tüketim de ise 5.1 civarı yakıyorum şuan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selâmlar 

2 gündür lastiklere nitrojen bastık.Lastikçi arkadaştı çok ısrar etti, ücrette istemedi.Sadece biraz gezdir beni dedi.Bi tur attık okadar,farklılık varmı bilmiyorum.Yada farkın ne olacağı hakkında bir fikrim yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

shell nitro ya da fuel save hiç farketmiyor. ben ikisini de denedim. ikisiyle de aktif rejenerasyon yapıyor üstelik aynı sıklıkta. 
ben uzun zamandır shell nitro kullanıyorum ve arabayı arkadan ittiğimi söyleyenler çok bu forumda. şehir dışı 4.3-4.9 arası yakıyorum. şehir içinde 5 - 5.7 arası yakıyorum. karma tüketim de ise 5.1 civarı yakıyorum şuan. 

Elimde çetele var [emoji12] 200-250km civarı rejenerasyon yapanlar nitro
f1f9fbb2b86804530166d7b8a83605f5.jpg

Sen istisnasın abi [emoji1] sana kimse yetişemez
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Fotifoti  sen bence yakıt aldığın istasyonları araştır. rejenerasyon yakıtın kirliliği ile alakalıdır içinde ki katkı maddesiyle değil. dediğin gibi olsa ben tüm depo boyunca rejenerasyon  yapmam gerekirdi. sürekli aynı istasyon ve aynı pompayı kullanıyorum ve aldığım yakıt nitro. problem yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

[mention=2020]Fotifoti[/mention]  sen bence yakıt aldığın istasyonları araştır. rejenerasyon yakıtın kirliliği ile alakalıdır içinde ki katkı maddesiyle değil. dediğin gibi olsa ben tüm depo boyunca rejenerasyon  yapmam gerekirdi. sürekli aynı istasyon ve aynı pompayı kullanıyorum ve aldığım yakıt nitro. problem yok. 

Çok denedim valla, ne zaman nitro koysam depoda iki kere rejenerasyon yaptı . Yine denerim, Yen'i bir istasyon açıldı bir de orayı deneyeyim :) nitro güzel yakıt , gidişi fark ediyor bariz
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...