Jump to content

Mazda CX-3 Kullanıcı Yorumları

morybaba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hocam yaşınıza hürmeten konuyu uzatmayacağım, lakin gayet sakin olduğumdan emin olabilirsiniz. :) 

Son olarak şunları belirteyim: 2.0lt ea288 kodlu  motor 150hp 320Nm tork, eski ve cezaya konu olan motor 140hp.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence de konu başka bir yere taşında iyi olur.

bu arada bahsedilen ea288 motor zaten mevcutta olan bir motordu. ea189 kodlu motor ise hile uygulanmış bir motor. iki motor da aynı araçlarda kullanıldığı için 288 revizyon edilerek yeniden sunuldu. olay o.

ayrıca amerikada bunların testlerinin yapıldığı detaylı videolarda vardı. bulursam buraya koyarım.

ea288 kodlu olan ve hile uygulanmamış motor eskisinden 10hp daha güçlü olmasına rağmen uygulanan işlemlerden dolayı o 10 hp lik güç de kompanse edilmek için fazla tutulmuştu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı almadan önce, 2 hafta sonu olacak şekilde, 4 gün farklı araçları inceleme ve denemeyle geçirdim. Power Sense dengi özelliklere sahip, dizel ve AWD olan araçlar öncelikli olarak değerlendirmeye çalıştım.

Bu özelliklere sahip araçlar boyut olarak büyük ve fiyat olarak da neredeyse 2.katı ve daha üstü değerlere ulaşıyordu. Sürüşümün %80'i şehir içinde geçtiği için boyut olarak daha küçük araçlara baktığımdan fe fiyat olarak da belli bir limitim olduğundan, yaklaşık 1 hafta internetten CX-3 forum ve yorumlarını değerlendirmeye çalıştım. Sonunda buradayım.

Bagaj boyutları ve arka koltuk diz mesafesi için yapılan yorumları öncelikli olarak değerlendirecek şekilde aracın test sürüşüne çıktığımda;

- Aracın boyut olarak şehir içi dar sokaklarda rahat sürüşü olduğunu,

- Bagaj hacminin günlük kullanım ve hafta sonu yükleri için uygun olduğunu,

- Büyük bavulların taşınması gerektiğinde, arka ara kapağın çıkarılmasıyla, bavulları dik olarak koyulabildiğini ve kauçuk bagaj koruması sayesinde ara kapağın çıkarılmış olmasının kötü durmadığını,

- Dizel motorun tepki süresi ve hızının gayet yeterli olduğunu,

- Aracın iç ve dış görünümlerinin keyifli olduğunu gördüm.

Ayrıca aracın sahip olduğu tüm teknik yetenekleri kullanmayı sevdiğimden şunu rahatlıkla söyleyebilirim; şehir içi ve şehir dışı kullanımlardan önce eğer kullanma kılavuzunu biraz karıştırırsanız yaklaşık 1 hafta içinde tüm özellikleri keyifle ve zamanında kullanmaya başlıyorsunuz.

Uzun yolda ve hız sınırlamasının önemli olduğu zamanlarda size sadece direksiyonu tutma işinin kalması, hızın ayarladığınız limiti aşmaması, kısa-uzun far otomatik kullanımı, geri çıkışlarda kamera ile birlikte uyarı vermesi ve diğer özellikleri, eğer kullanmak isterseniz, gerçekten çok keyifli oluyor.

Aracın gaz ve fren pedallarına verdiği tepki gerçekten çok keyifli. Gaza yüklenince motorun verdiği hafif homurdanması da benim için sürüş keyfini artırıyor.

Aracın fiyatı yaklaşık olarak dizel ve otomatik özelliklere sahip farklı marka hatchback araçlara yakın olması da tüm bu özelliklerle birlikte tercih nedeni oldu.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kazasız belasız kullanın :) şehir içi yorumunuza siddetle katılıyorum :) ek olarak mzd connectin bir çok özelliği kişiselleştirmesini söyleyebilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı uğurlu olsun tüm Cx-3'ler. Böyle güzel yorumları okudukça  Cx-3 aldıracaksınız bana hanımla papaz olacağız :) 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vergi konusunda bir açıklık getirelim hangi vergiden bahsediyoruz ??? biraz mevzu karıştı.

ÖTV den bahsediyorsak bu günkü hali hazırdaki sistem büyük hacimli motorlara daha fazla ötv ödenmesini öngörüyor. Bu kirteri zaten emisyona baglayamazsınız. Baglanırsa saçma olacaktır. Tabii bu motor hacimlerindeki artış belki firmaya çokta fazla maliyet getirmiyor lakin performas ve fazladan güç isteyen kullanıcıların ödemesi gereken bir bedel dir düşünüyorum aksi halde 1.2 ltr bir clio ile 3.5 ltr bir S class mecd. aynı ödemiş gibi olur sonuçta teknoljisi olan firma emisyon degerlerini daha aşağılara çekecektir rekabet kosulları ortadan kalkacaktır. Böyle bir uygulama anca tüm firmaların aynı teknolojiye sahip oldukları ortamda adil olabilir.

Yani motor hacin enedeksli bir uygulama hem yüksek performas isteyenlerin daha adil vergi ödemelerini sağlarken , firmaalrından satışarını atrımak namına küçük hacimli aaraç üretmeye yönlendirilerek daha az emisyon salınmasını sağalamaktadır.

MTV açısından bakarsak bu vergi motor hacmi ve aracın yaşına baglı olarak uygulanıyor. Hal böle olunca gene aynı şekilde büyük motorlu araç alıp yüksek performans zevki sürmeninde bir bedeli olmalı. Ayrıca yepyeni sıfır bir araba alıp kullanmanında bir bedeli olmalı. yanlız bu konuda bence bir kriter daha olmalıydı buda ne biliyormusunuz. ???  Oda fatura bedeli ;  araç alındıgındaki fatura beledine göre bir sınıflandırma kriteri daha olsaydı iyi oludu. Ozaman düşük motor hacminde olsa bile lüx bir araca binmenin bedelide fazla olurdu. hal böle olunca o lüx arabaların lastiğini bile alamayan vatandaşlarda toplana vergilerden payını hizmet olarak alırdı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Haftasonu Eskişehir-Ankara yapıp geldim.

Yol notları:

* Giderken muayaneye yetişmek için biraz seri kullandım. Yollar çok bozulmuş, araba çok sarsıntı yapıyordu ve virajlarda tehlike yaratır gibi oldu. Şüphe üzerine havalara bir baktım dönüşte. 45! :D 36/38 daha uygun oluyor, daha konforlu, daha güvenli. Aracı aldığınızda ilk iş havalara bakın. Biz baktım tamam diyene de inanmayın :P 

*konya yolunda ve mamak'ta çok dik yerlere çıktım. İlk defa böyle dik yokuşlarda deneme şansım oldu. Tamam kaçırmaz diyoruz da biraz geri ivme olur diye bekliyorsun kalkışta, araç düz yolda gibi kalkıyor.Çok konforlu geldi, Yokuş gidişini ve kalkışını çok beğendim. 

* Bahçelievler'de sıkıştık biraz, i-stop candır gerisi israftır dedik :) 6 saat 33dk oldu 

* @jackjoker ile buluşamadık :( bir daha ki sefere inş. 

*Ankara'ya gitmişken s&k'ya da uğradım. Volkan Bey çok kibar, ilgili biri. Silecek püskürtme ayarı yaptılar, cama su püskürtmüyormuşum daha önce :D 

* rakamları depoyu doldurunca vereceğim, şuan ortalama 6.3 

4a2ed70cd76a131eb6f534c810eb442e.jpg
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

altyazı olaydı iyiydi be :P küçük demişler mi @İlhan. Bu araca küçük diyenleri anlamıyorum. 150+ kilo değilsen boyun da 2mt değilse ferah gelmesi lazım. fazıl abi sığıyorsa herkes sığar :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, fotifoti :

altyazı olaydı iyiydi be :P küçük demişler mi @İlhan. Bu araca küçük diyenleri anlamıyorum. 150+ kilo değilsen boyun da 2mt değilse ferah gelmesi lazım. fazıl abi sığıyorsa herkes sığar :) 

Fotim Otoparkçılar kolay kolay otomobil beğenmezler. Ama Cx-3'ü çok beğenmişler, ballandıra ballandıra anlattılar vallahi. :)

Diğer Japon otomobil üreticilerinin Mazda'dan has alması lazım diyorlar. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, İlhan :

Fotim Otoparkçılar kolay kolay otomobil beğenmezler. Ama Cx-3'ü çok beğenmişler, ballandıra ballandıra anlattılar vallahi. :)

Ballı lokma gibi diyorsun yani. @Burak abinin kulakları çınlasın :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mehmet Özdemir :

Çok beğenmişler gerçekten, 7.5 litreyi geçemez kimse dediler. @fotifoti ile tanışmadıkları nasıl belli [emoji3]

Mühendis kardeşim bu konuya bir mühendis gibi yaklaşalım [emoji12] Bozüyük'te depoyu fullemisim. İstanbul'da 3 gün her trafiğe girdim. Rotaları da var moves programı tutuyor , şahitleri de var kozyatağından @Burak @İlhan beyler [emoji12]

1. gün üsküdara kahvaltıya gidip dönüyorum

7127e06128f3efebc1b24e34ba2b942d.jpg

2. gün düğün muhabbeti

93940b2b55436ade9994217570a33145.jpg

3. gün dönüş. 2. durakta depoyu fulledim. 

b227dd6c253c7efcd0acb999738ec328.jpg

Karşıya geçişim 2 saat :) bu trafikte 6.26lt yakmışım :)

1cfe2503a4f99c7df856aa59a1678d78.jpg

Eskişehir'de kullanıldığım rota bir aracın en fazla yakacağı rotadır :) dönünce tekrar doldurdum 6.69lt . Havalar ısınıyor daha güzel değerler alırız

@EgeG bak istanbul vs Eskişehir soruyordun :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29.02.2016 at 16:34, İlhan :

abi bnde otoparkın tüm testlerini izlemiş biriyim,gayette severm en tarafsız yorumları yaptıklarını düşünürüm,ama nedense bu testte öyle hissedemedim ya,ilk defa bu hisse kapıldım ne yalan sölim,cx3 sahibi biri izleyip yorumlarsa daha doğru olur

ilk anda aklıma gelenler,,o fiyatta kol dayama olmamasını yerden yere vurmaları gerekirdi,

daha önce bmw den çalınmış dedikleri navigasyon kullanım sistemını çok beğenmeleri garip

navigasyon ekranı var navigasyona extra ödemen gerekıyor,bunada çok eleştiri bekledim(bmw testinde extra olan sigara çakmağına 5dk laf söylemişlerdi)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi bnde otoparkın tüm testlerini izlemiş biriyim,gayette severm en tarafsız yorumları yaptıklarını düşünürüm,ama nedense bu testte öyle hissedemedim ya,ilk defa bu hisse kapıldım ne yalan sölim,cx3 sahibi biri izleyip yorumlarsa daha doğru olur

ilk anda aklıma gelenler,,o fiyatta kol dayama olmamasını yerden yere vurmaları gerekirdi,

daha önce bmw den çalınmış dedikleri navigasyon kullanım sistemını çok beğenmeleri garip

navigasyon ekranı var navigasyona extra ödemen gerekıyor,bunada çok eleştiri bekledim(bmw testinde extra olan sigara çakmağına 5dk laf söylemişlerdi)

ben duyamıyorum ama sahibi olarak söyleyeyim :)

Alırken Kolçak da olsun demenin nesi zor? Üst markalarda her şey opsiyonel. Bluetooth'u olmayan passat biliyorum :) kuzenin şirket arabası. Clioda var bunda yok diyordu :) dolu olsun dersiniz dolu olur bu kadar basit. Araçta mrcc var, arka trafik uyarı var, daha gelişmiş bir kör nokta uyarı sistemi var. Var da var ama Kolçak opsiyonel. velev ki yerden yere vurdu Kolçak opsiyonunu neyi değiştiriyor ? Ben halen taktırmadım, Muğla'da bekliyor, gidince takacağız . Şuan eksikliğini hissetmiyorum. Ha takınca yine kol Oraya gidecek tabi :)

Navigasyona gelirsek; 3 yıllık harita bildiğim kadarıyla Mazda'ya değil harita yapımcısına gidiyor. Yanı navigasyonu 1000₺'ye verse belki kurtarır ama diğer ülkelere de baktım hepsinde navigasyon ayrı verilmiş . Şartlar böyle gerekiyor galiba. Daha ilginci var, İngiltere'de fiyatlara bir bakın :) Mazda 6 ile cx3 arasında 2bin sterlin gibi komik bir fark var. Cx3'un maliyeti sanırım biraz yüksek, o yüzden bu tür aksesuarları şirket karşılayamamış. Onları da eklerse fiyat daha da uçacak. Araçta eksik olarak kararmayan dikiz aynası söylenebilir. Yada eloop (sadece Japonya'da opsiyonel olarak var, onun dışında 1.5 motora eloop vermiyorlar) . Ama Kolçagi bir eksik olarak görmüyorum. Cmu konsolu bmw ile benzer olarak, artık bir çok firma kullanıyor, talismanda gördük en son. Varsa telif Hakkı ödemişlerdir :) bizim icin rahat olması önemli ki hem dokunmatik hem kontrolcü gayet güzel çalışıyor. Benim eller sakat, ayna katlama sorun çıkartır diyordum onu bile kullanıyorum :) çok yumuşak olduğu icin çevirebiliyorum. Bir de mehmet and 'in testi var . Amortisör sert demiş. Onlar da muhtemelen lastik havalarına bakmamışlar benim gibi :) 45 havayla baya zıplıyor araba. 36/38 olacak.

Ben bu testlere çok ehemmiyet vermiyorum. Bir aracı tanımak icin Zaman lazım. İlk bakışta sevebilirsiniz, sonra sizi hayal kırıklığına uğratır. Tam tersi de olabilir. Bursa yolunda fırtınaya yakalandım. 90km hızla su gölüne girdim, araç zerre kızaklamadı. Dumur oldum resmen :) o Nasıl yol tutuş , Nasıl denge. 30-40 km ileride kar fırtınasına yakalandık, çok ağır bir fırtına ve beyaz led farlar hiç bir şey göstermedi :) orada yine dumur olduk [emoji12] 10-15km kör gittim. sisleri sarı led ile değiştireceğim, gerçekten sıkıntı oluyor. Bunu kısa bir test sürüşünde fark edemezsiniz. Ayın 16'sı Antalya -Konya-elazığ kısmetse. Yol notlarını yazarım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, fotifoti :

ben duyamıyorum ama sahibi olarak söyleyeyim :)

Alırken Kolçak da olsun demenin nesi zor? Üst markalarda her şey opsiyonel. Bluetooth'u olmayan passat biliyorum :) kuzenin şirket arabası. Clioda var bunda yok diyordu :) dolu olsun dersiniz dolu olur bu kadar basit. Araçta mrcc var, arka trafik uyarı var, daha gelişmiş bir kör nokta uyarı sistemi var. Var da var ama Kolçak opsiyonel. velev ki yerden yere vurdu Kolçak opsiyonunu neyi değiştiriyor ? Ben halen taktırmadım, Muğla'da bekliyor, gidince takacağız . Şuan eksikliğini hissetmiyorum. Ha takınca yine kol Oraya gidecek tabi :)

Navigasyona gelirsek; 3 yıllık harita bildiğim kadarıyla Mazda'ya değil harita yapımcısına gidiyor. Yanı navigasyonu 1000₺'ye verse belki kurtarır ama diğer ülkelere de baktım hepsinde navigasyon ayrı verilmiş . Şartlar böyle gerekiyor galiba. Daha ilginci var, İngiltere'de fiyatlara bir bakın :) Mazda 6 ile cx3 arasında 2bin sterlin gibi komik bir fark var. Cx3'un maliyeti sanırım biraz yüksek, o yüzden bu tür aksesuarları şirket karşılayamamış. Onları da eklerse fiyat daha da uçacak. Araçta eksik olarak kararmayan dikiz aynası söylenebilir. Yada eloop (sadece Japonya'da opsiyonel olarak var, onun dışında 1.5 motora eloop vermiyorlar) . Ama Kolçagi bir eksik olarak görmüyorum. Cmu konsolu bmw ile benzer olarak, artık bir çok firma kullanıyor, talismanda gördük en son. Varsa telif Hakkı ödemişlerdir :) bizim icin rahat olması önemli ki hem dokunmatik hem kontrolcü gayet güzel çalışıyor. Benim eller sakat, ayna katlama sorun çıkartır diyordum onu bile kullanıyorum :) çok yumuşak olduğu icin çevirebiliyorum. Bir de mehmet and 'in testi var . Amortisör sert demiş. Onlar da muhtemelen lastik havalarına bakmamışlar benim gibi :) 45 havayla baya zıplıyor araba. 36/38 olacak.

Ben bu testlere çok ehemmiyet vermiyorum. Bir aracı tanımak icin Zaman lazım. İlk bakışta sevebilirsiniz, sonra sizi hayal kırıklığına uğratır. Tam tersi de olabilir. Bursa yolunda fırtınaya yakalandım. 90km hızla su gölüne girdim, araç zerre kızaklamadı. Dumur oldum resmen :) o Nasıl yol tutuş , Nasıl denge. 30-40 km ileride kar fırtınasına yakalandık, çok ağır bir fırtına ve beyaz led farlar hiç bir şey göstermedi :) orada yine dumur olduk emoji12.png 10-15km kör gittim. sisleri sarı led ile değiştireceğim, gerçekten sıkıntı oluyor. Bunu kısa bir test sürüşünde fark edemezsiniz. Ayın 16'sı Antalya -Konya-elazığ kısmetse. Yol notlarını yazarım :)

bnde aynı sizin gibi düşünüyorum zaten kolçak isterseniz söylersiniz hallolur sorun,yada birçok aracın ki bmw dekıne benzer hem benzese ne olur ki?ufacık aracın içinde baska nereye konabılır kı tavana koncak hali yok ya,,

ama bu test videosunu çeken arkadaslar bundan once bu sekılde yaklasmıyordu,çok eleştirel oluyorlardı,bu testte bu şekilde olmamalarını garipsedim o yüzden pek ikna olmamıştım

tabiki en doğru bilgileri siz ve sizin gibi arac sahıplerınden edineceğimizede emınım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bnde aynı sizin gibi düşünüyorum zaten kolçak isterseniz söylersiniz hallolur sorun,yada birçok aracın ki bmw dekıne benzer hem benzese ne olur ki?ufacık aracın içinde baska nereye konabılır kı tavana koncak hali yok ya,,

ama bu test videosunu çeken arkadaslar bundan once bu sekılde yaklasmıyordu,çok eleştirel oluyorlardı,bu testte bu şekilde olmamalarını garipsedim o yüzden pek ikna olmamıştım

tabiki en doğru bilgileri siz ve sizin gibi arac sahıplerınden edineceğimizede emınım

sizi anladım :)

Gelen yorumları dikkate almış olabilirler. Son testte de süspansiyon çok sert mps gibi diyor :) bence lastik havalarına bakmamışlar. Benim eski 3'den konforlu araç . Ama yol tutuş dersen 3 derim :) abi sizi de cx3 sahibi yapalım . en güzel inceleme öyle oluyor [emoji1]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçta kolçak kullanımı, özellikle şehir içinde, dikkat kaybına neden oluyor ve gerekli hallerde direksiyona gerekli tepkiyi verdirmek zor olabiliyor ama şehirler arası yolda keyifli tabi ki.

Navigasyon kullanımı tabi ki keyifli olur fakat ille de olsun denirse 300 TL ye sınırsız güncelleme yapabilen cihazlar satılıyor.

Dizel motor ve otomatik vites gayet uyumlu ve manuel modada da tepkisi oldukça iyi.

Şehir içi, şehir dışı, patika yol, asfalt, otoban, karlı yol olarak hemen tüm koşullarda kullandım ve beklentilerimi karşıladı.

Lastik ve amortisörler için söyleyeceğim tek şey oldukça güvenli tepki verdiği olacak; gece otoyoldan ara yola hızlı bir giriş yaptım ve ara yolun girişinin çukurda kaldığını göremedim. Buna rağmen sürüş çizgisini kaybetmeden ve savurmadan yolda kaldım.

Almak isteyenlere şimdiden hayırlı olsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla suan ankaradayım kolejde oturuyorum,,bu yaz sonunda belli olucak burda kalıp kalmayacağım,zira burda kalırsam aracımı küçültmem kaçınılmaz,

park çok sorun,birçok yol tek yön yol kenarı araba dolu,kargocular medikalciler derken mazda3 suanki ihtiyacımdan fazlası konumunda,,

mtv dert olmasa 2012 mx5e fln niyetlenicemde))

cx3 daha mantıklı görünüyor suan,,bakalım hayırlsı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...