Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Motor Temizleme

Serdar Ç.
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Elektronik sistemi bol olan arabalarda motor yıkamanın riski beni korkuttuğu için temizlik için alternatif ürünleri araştırmaya başladım. En sonunda Meguiars markasının motor temizleme ürünü ve fırça, bez gibi malzemelerle motorun temizliğini yaptım.

Kendisi yapmak isteyen arkadaşlar için temizleme adımları şu şekilde;

1. Öncelikle motor içinde su ile temasda zarar görecek yerleri su almayacak şekilde kapatılmalı. (Ben sadece LPG enjektörlerini kapattım.)
  2. Tehlikeli yerler kapatıldıktan sonra sprey kutu içine su koyup motor ve tüm aksamları ıslatıyoruz. ( Elektronik aksamlara zarar vermeden yıkayabilirseniz yıkayın.)
  3. Daha sonra Meguiars ürününü güzelce çalkalayın, sonra motorun heryerine dağıtacak şekilde sıkın. Beyaz köpük olarak çıkacaktır. Köpüğü sıktıktan sonra 2-3 dakika kirlerin kabarması için bekleyin.
  4. Resimdekilere benzer ne çok sert ne çok yumuşak fırçalar ile köpüğü heryere yapıpı kirlerin sökülmesini sağlayın.
  5. Tekrar sprey kutu içindeki su ile 2. adımdaki gibi heryeri ıslatıyoruz.
  6. Son olarak temiz ve su emici bir bezle heryeri siliyoruz. Bez zamanla kirleneceği için bezi 4-5 kere temizleyip aynı işlemi tekrar etmeniz gerekiyor.
  7. Temizlenen motorunuza ve emeğinize gururla bakabilirsiniz. :)

MOTORUN TEMİZLENMEDEN ÖNCEKİ HALİ

vaz190wrqj81d3t6g.jpg

1. - 2. - 3. ADIMlLAR MOTORUN SU İLE ISLATIP SONRASINDA KÖPÜĞÜN UYGULANMASI

hd3qu6hpdr94a7d6g.jpg

4. ADIM KÖPÜĞÜN FIRÇA İLE DAĞITILMASI VE KİRLERİN SÖKÜLMESİ

pt4v9l1uv1yj5516g.jpg

MALZEMELER (MEGUIARS MOTOR TEMİZLEYİCİ, 2 ADET FIRÇA, 2 ADET MİKROFİBER BEZ, SPREY KUTUDA SU)

pz2ef4v7kn4apjc6g.jpg

İŞLEMLER BİTTİKTEN SONRA MOTORUNUZ TERTEMİZ...

e5gc6pzg24m23tx6g.jpg

UYGULAMA İÇİN MARKANIN YAYINLADIĞI VİDEOYU BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ..

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serdar ellerine emeklerine sağlık. Fotoğraflı anlatım-paylaşım için ayrıca teşekkürler. Güle güle kullan inşallah. :nazar:

İlhan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ellerine sağlık Serdar, sen ve senin gibi meraklı kişiler sayesinde ben de yakında el atacağım bu işlere yahu :D Görünce heyecan ve yapasım geliyor. Bir gün buluşup pasta-cila-motor temizliği günü mü yapsak ne diyeceğim de sen İzmir biz İstanbul zor :D  :D

Burak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim. Pasta cila işini de araştırıp soruyorum ama elle çok iyi olmaz makinası lazım diyorlar. Makinaların fiyatları biraz yüksek makina+pasta cila fiyatlarını toplayınca dışarı yaptırmak biraz daha mantıklı geliyor.

Öyle bir organizasyon yaparsak elimden geldiğince yardımcı olurum. Pasta cilayı da hızlı cila ve parlatıcılarla idare ederiz artık... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğiniz ürün boya koruyucu katı wax. Benim aracımda kılcal çizikler olduğu için benim önceliğim "Meguiars Ultimate Compounds" ürünü. Önce çiziklerimizi kurtaralım sonra parlatma ve boya koruyucu yapıcam inşallah :D

Ürün Sayfası : https://www.facebook.com/MeguiarsTurkiye/photos/a.10152260019055976.1073741828.280203670975/10152339789270976/?type=1&permPage=1

Uygulama videosu :https://www.youtube.com/watch?v=CIklU-DjwYs

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...