Jump to content

Mazda 323 1,3 Hakkında Bilgi

Tekin28
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar 1.6 diye bize 1.3 vermişler bir güzel bende diyorum araba 160-170 geçmiyor bir sorun mu var ki diye. Sonradan iyice baktım ki araç 1.3 müş. Sizce bunu satıp 1,6 almalımıyım yoksa 1.3 yeterlimi ? Çok hız sevmem rampalarda bayılmıyor motor yeni tavsiyeniz ne olur ? Yakıt motor küçük diye uzun yolda çokmu yakar ( ağırlık v.s orantılı olarak ) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar 1.6 diye bize 1.3 vermişler bir güzel bende diyorum araba 160-170 geçmiyor bir sorun mu var ki diye. Sonradan iyice baktım ki araç 1.3 müş. Sizce bunu satıp 1,6 almalımıyım yoksa 1.3 yeterlimi ? Çok hız sevmem rampalarda bayılmıyor motor yeni tavsiyeniz ne olur ? Yakıt motor küçük diye uzun yolda çokmu yakar ( ağırlık v.s orantılı olarak ) 

Tekin öncelikli olarak bir önce ki açmış olduğun konuyu. Forumda mevcut konu başlığının altında birleştirdim. Konun ilk sayfalarını incelemeni öneririm.

http://www.mazdaclubtr.com/forums/topic/5730-mazda-323-90-94-motor-hacmi-kac-cc/?page=2

Açıkçası senin kafan bayağı karışmış haklı olarak, 1.3 -1.6'mı diye.

160-170 geçmemesi senin için bir sorun teşkil etmyecekse. Kaldı ki hızı sevmem demişsin zaten. Motor yeni demişsin birde. Aracın bakımlı ve sorunsuzsa hiç maceraya atılma derim.

Uzun yol seyahatlerin çok sık oluyor mu ? Yeni alacağın otomobil belki daha az yakabilir. Ama sorun yaratıp yaratmayacağı soru işareti olacak. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaşlar bende ruhsata baktım 100 kw yazıyor sizde de öylemi yazıyor doğruysa 135 bg falan yapıyor (googleden baktım) fakat aracı alırken ekspertize soktum 100 bg çıkmıştı konu hakkında bilgi verebilirmisiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan evet açıkcası kafam karmakarışık. Araç motor yürüyen olarak düzgün sadece iç döşeme aksamı sıkıntılı.  Uzun yola haftada 1-2 sefer giderim açıkcası. Hız yerine göre severim ama tutupda 1,6 nın yapacağı bundan daha fazla ne olabilir buda ayrı bir soru işareti. Yani gerçekten acaba kazık mı yedim yoksa bu daha mı iyi oldu onun düşüncesi var. 1.3 olması şehir içinde ideal olur diye düşünüyorum. Yakıt konusunda açıkcası çekiş konusunda da üzmedi beni ama dediğim gibi kafam karışık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaşlar bende ruhsata baktım 100 kw yazıyor sizde de öylemi yazıyor doğruysa 135 bg falan yapıyor (googleden baktım) fakat aracı alırken ekspertize soktum 100 bg çıkmıştı konu hakkında bilgi verebilirmisiniz

Expertizi nerede yaptırmıştın Can abi. Sana verdikleri belgeyi burada paylaşman mümkün mü ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eksper dosyasından buldum güç 57,5 kw kayıp güç 17,9 kw belirtilmiş

denizlide yaptırdım motor gücü 103.4 cv  76,0 kw 3890 rpm          güç  78,2 cv _  57.5 kw      kayıp güç  24,4  cv  _ 17.9 kw diye yazıyor bu duruma göre aracım kac bg olur ilhan kardeşim

emekli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan evet açıkcası kafam karmakarışık. Araç motor yürüyen olarak düzgün sadece iç döşeme aksamı sıkıntılı.  Uzun yola haftada 1-2 sefer giderim açıkcası. Hız yerine göre severim ama tutupda 1,6 nın yapacağı bundan daha fazla ne olabilir buda ayrı bir soru işareti. Yani gerçekten acaba kazık mı yedim yoksa bu daha mı iyi oldu onun düşüncesi var. 1.3 olması şehir içinde ideal olur diye düşünüyorum. Yakıt konusunda açıkcası çekiş konusunda da üzmedi beni ama dediğim gibi kafam karışık.

Tekin bence acele etme, aracını sür, kullan şehir içi,  şehirler arası test et. 1.3 - 1.6 arasında elbet fark vardır. Ama 2.0'da olacağı kadar bariz bir fark yoktur. Sonuç itibari ile 1.3 - 1.6 atmosferik motorlar. Çok fazla performans vs beklentin yok ise. Mevcut otomobiline bence biraz şans tanı. Sonuç itibari ile para kolay kazanılmıyor, ekmek aslanın ağzındaydı şimdileri ise midesinde.

2-3 ay kullandın olmadı, sana da buluruz elbet uygun ve güzel bir Mazda.

Bence şu anki Mazda'nın keyfini çıkarmaya devam et. Bu işlerin sonu yok çünkü. 1.6 alırsın bir süre sonra oda tamin etmez. Sonra 2.0 dersin...böyle gider bu işler.

İlhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:))) Eyvallah @İlhan abi teşekkür ettim. Parça konusunda da biraz sıkıntılar var ama inşallah yarın bir liste yazıp buraya koyaağım yardımcı olan birileri bulunur inşallah. Yani korkum şu Mazdaya kızıp boşyere satarım gider saçma sapan bişey alırım korkum o. Ondan şu parça işinede bakayım bi halledersek buna bir süre binerim. Birde araç tescilde araç 1,5 görünmekte buda kafamı karıştırdı açıkcası. Şimdi yanımda değil araç ama gidince evraklara bakıp net bilgileri yazayım abi de birde sen bak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eksper dosyasından buldum güç 57,5 kw kayıp güç 17,9 kw belirtilmiş

denizlide yaptırdım motor gücü 103.4 cv  76,0 kw 3890 rpm          güç  78,2 cv _  57.5 kw      kayıp güç  24,4  cv  _ 17.9 kw diye yazıyor

Senin araçla ilgili teknik bilgiler şu çekilde Can abi.

ahvjgxkredavcecx.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

saolasın o zaman benim aracım 115 bg oluyor uzun yol yapmadım ama 4 kişi bir iki valiz varken uzun yolda gücü yeterli olurmu özellikle kaz dağları keşan Tekirdağ İstanbul Balıkesir gibi rampalarda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...