Jump to content

Mazda RX - 8 Sağ / Sol Ayna Kapanma Farklılığı

Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba

Resimle en iyi ifade ederim diye düşündüm:

l95a5l.jpg

Sol ayna ile sağ ayna aynı kapanmıyor. Arabayı aldığımda böyleydi ancak şimdi sorma fırsatı bulabildim, aynaların bu farklılığı fabrika çıkışından böyle midir yoksa benim arabaya özel bir sorun mu onu bilmiyorum. Sol ayna en cok bu kadar kapanıyor; diğer ayna gibi tam kapansın diye daha fazla itlersem zarar verecekmiş gibi zorlanıyor yani son noktası o kadar. Fakat solun da sağ gibi kapıya tam yapışık kapanması gerektiğini düşünüyorum. Eksik veya yanlış olan birşey var mıdır, nedir yorumlarınızı bekllyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 46
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Revivo73

21

• qwertykam

6

• Katil Balina

4

• emekli

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Evet bu modelde aynaları elektrikli kapatma yok, elle kapatılıyor sadece.

Değişme ihtimalini ise kesin birşey diyemem. Aracın her biri 400-500TL arasında değişen oplam 4 hasar kaydı var 3'ünü biliyorum ancak 1'inin neden olduğunu bilmiyorum, o 1'i bu sol aynanın kırılması ile ilgili olsa ve ayna değişmiş olsa 400-500TL tutar mı, bence daha çok tutar ayna değişimi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar yan sanayi ayna olupta araç rengine boyatılmış olabilir ucuzluğu bundan olabilir ayrıca aynanın az kapanması yenimi başladı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onun mümkün olacağını sanmam, çünkü önceki 2 sahibi de yan san parçası alıp takan kişiler değil .) Ayna zaten sağdaki diğeriyle boyası ve plastiğine kadar tamamen aynı, sadece kapanma açıları farklı. 3 senedir bende araç ve o kadar zaman böyle. Aslında fabrikadan böyle çıktığını da düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fabrikasyon olarak sizin fotoğraftaki gibi bir farkın olması çok mantıklı değil. Bence aynalarınız açıkken bir darbeye maruz kalmış. Söküp bir incelemek gerekir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynalarda hiçbir darbe izi de yok .) Yani soldaki yarım kapanan ayna, bir darbe almış olsa bir yerinde bir izler olurdu yok. Bir de, camlar tamamen inikken engebeli yolsa sağdaki aynadan hafif ses geliyor, soldakinden gelmiyor yani sağdakinin darbe alma ihtimali daha yüksek ve belki darbeden sonra öyle kapıya yapışık kapanmaya başlamış olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eski aracımda aynalar içeriden kapatılıyordu sahibinden com.da Manisalı genç bir arkadaş aynaları anahtara bağlanan bir aparat geliştirmiş aldım servise monte ettirmiştim kapılar ve aynalar aynı zamanda açılıp kapanıyordu 1 yıl sonra sol ayna tam olarak açılmamaya başladı 2 milim kadar açılmıyordu ben üstüne pek düşmedim sanki arızalarımız ayni gibi müsait olduğunda montajı kontrol ettirsen nasıl olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hm o da değil cunku benim aynalar dışardan elle kapatılan, içerden otomatik kapatılma özelliği yok .) Sağ ayna kapıya tam paralel kapanıyor, sol böyle eğik kapanıyor. İşin daha ötesi, Google Images'ten ingilizce olarak (rx-8 side mirror folded kelimeleriyle) baktım bu aynalar katlanmış halde resimlerine o da yok, koskoca Google'da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abı benım sol aynamda tıtreme yapıyo cok.. nerden gelıyo dıye baktım. ayna(cam kısım ) sallanıyor... pek rahatsız edıcı degıl ama benı gıbı pınpırıklı adam farkı anlıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aynalarda titreme gibi sorun yok. Sol ayna, cam inikken dahi titremiyor. Sağda camı tamamen indirince engebeli yolda plastiği tıkırdama sesi yapıyor , ancak camı yarıya yakın kaldırınca ondan da ses gelmiyor. Ayna yön kumandaları da sessiz ve sorunsuz calışıyor. Yani kesin müdahele gerektiren sorun yok ancak işte biri tam biri eğik kapanıyor, o da estetik sorun.Veya sokakta park ettiğimde tam kapanmadığı için ayna serserilerinin daha çok ilgisini cekebileceği için güvenlik sorunu.  Önceki aracım Ford Fiesta'da yan aynaya serserinin teki yandan vurarak kırmıştı ve o araçta da ayna böyle tam kapanmıyordu, fakat o fabrika çıkışı öyleydi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, revivo73 :

Benim aynalarda titreme gibi sorun yok. Sol ayna, cam inikken dahi titremiyor. Sağda camı tamamen indirince engebeli yolda plastiği tıkırdama sesi yapıyor , ancak camı yarıya yakın kaldırınca ondan da ses gelmiyor. Ayna yön kumandaları da sessiz ve sorunsuz calışıyor. Yani kesin müdahele gerektiren sorun yok ancak işte biri tam biri eğik kapanıyor, o da estetik sorun.Veya sokakta park ettiğimde tam kapanmadığı için ayna serserilerinin daha çok ilgisini cekebileceği için güvenlik sorunu.  Önceki aracım Ford Fiesta'da yan aynaya serserinin teki yandan vurarak kırmıştı ve o araçta da ayna böyle tam kapanmıyordu, fakat o fabrika çıkışı öyleydi.

aynen abı bendede oyle engebelı yollarda ses gelıyo sadece...

abı bu arada senın rx8 dekı gıbı benımde aynalar aynı kapanmıyor.. yolcu tarafı sıfır kapanıyor ayna. surucu tarafı tm kapanmıyor yanı yolcu tarafı gıbı sıfır kapanmıyor...  demkkı bu araclarda  fabrıka cıkısı boyle..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, qwertykam :

aynen abı bendede oyle engebelı yollarda ses gelıyo sadece...

abı bu arada senın rx8 dekı gıbı benımde aynalar aynı kapanmıyor.. yolcu tarafı sıfır kapanıyor ayna. surucu tarafı tm kapanmıyor yanı yolcu tarafı gıbı sıfır kapanmıyor...  demkkı bu araclarda  fabrıka cıkısı boyle..

Tamam, aynen tahmin ettiğim gibi fabrika çıkışından öyle gibi. Biraz sağ sol koltuk farkını hatırlattı,  sol koltukta her ayar elektrikliyken, sağdaki tamamen manuel. Aynalarda da sağ sol farklı; böyle fark olması aslında tuhaf ancak muhakkak bir sebebi vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ilginç bir sorun gerçekten. belki de bu işleri bilen birine gösterseniz iki dakkada halledebilir gibi geliyor.  sökünce de toplayacak biri olması lazım.

bende de aynalar içeriden düğmeyle açılıp kapanıyor ama sağ taraf biraz daha geç açılıp biraz daha geç kapanıyor milisaniyelik farkla. zaten sürücü camı harici diğer üç cam da daha geç inip kalkıyor. cam açma kapama düğmelerinde de sadece sürücünün camı ışıklı ve tek dokunuşla inip kalkıyor diğerlerini basılı tutmalısınız.

vallahi mazda çok sürücü odaklı be:))

(eksikliklere pozitif yaklaşma sanatı, polyannacılıkta çığır açma:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

camlar konusunda bende sıkıntılıyım tek tek kapatırsam hızlı olmasada kapanıyor ama ikisini aynı kapatmaya kalkarsam cam yukarı çıkayım mı çıkmayayım mı düşünce haline giriyor müsait zamanda ustasına göstermek elden geçirmek lazım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, emekli :

camlar konusunda bende sıkıntılıyım tek tek kapatırsam hızlı olmasada kapanıyor ama ikisini aynı kapatmaya kalkarsam cam yukarı çıkayım mı çıkmayayım mı düşünce haline giriyor müsait zamanda ustasına göstermek elden geçirmek lazım

arkadaşın konusunu çalmayalım ama acaba aküden olabilir mi? benim akü çok zayıf..  mesela dörtlüler  20 dakka  çalışsa akü boşalıyor . hani araba çalışırken akü etkili mi onu da bilmiyorum tabi. ama  araba çalışırken de aynı durum var.. 

bu arada revivo hocam ikinci bir rx-8'de de aynı sorun varsa fabrikasyon olduğu kesinleşmiştir.

çok ilginç gerçekten

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@katil balina akü de önemli faktör de sistemin elden geçmesi gerek diyorum .demek aynalar fabrika çıkışı böyle olduğu anlaşıldı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ha yok sorun değil.

Camların farklı hızlarda inip kalkması şu sebeplerden de kaynaklanabiliyor: Cam yukarı kalkarken bir kişinin üstten bastırması gibi genelde cocuklar oyun olsun diye yapabilirler, o camın motoru ve mekanizmasını zorlayarak bozuyor. Çocuklar, veya diğer kişiler hep yolcu tarafında oldukları için yolcu camı öyle daha sorunlu olur. Aynı şekilde, yolcu camı otomatik kapanmadığı için (güvenlik dolayısıyla, birisi basını uzatmışsa, otomatik yükselmeye devam edip cam insanı boğmasın diye) elle kapatırken sona geldiği halde yukarı kaldırma düğmesine basmaya devam etmek te camı bozar. sürücü camı otomatik old için bu sorun olmaz. Ayrıca kışın soğukta camlar donunca donmuş camı indirmeye calışınca cam bozulur ve bu da genelde yolcu camında olur cunku arabaya binerken sürücü kapısı ve camındaki buzlar daha çok erimiş oluyor. Bu ayrıntılara dikkat edilerek kullanıldığında her cam yıllarca aynı performansta calışır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, emekli :

@katil balina akü de önemli faktör de sistemin elden geçmesi gerek diyorum .demek aynalar fabrika çıkışı böyle olduğu anlaşıldı

doğrudur hocam henüz çok trajik olmadığı için dokunmayı düşünmüyorum açıkçası.. bi ara slikon spreyi falan sıkmıştım düzelmişti belki tekrar etmekte fayda vardır bilemedim. bu aralar fazlaca yoğun olduğum için hiç ilgilenemiyorum kendisi ile. kir pas pislik içinde yaşıyor yavrucak. bi kaç gündür hatta lpg'de saçmalamaya başladı gaz yemeyi kesti  ne bileyim geç gaz yemeye başladı arada saçmaladı falan direkt benzine geçip öyle devam ettim kısa zamanda lpg ile ilgili baktırmam gerekecek. konu açtırmaya değerse eğer sonuçları paylaşırım.  başkalarının da başına gelmiş olabilir ya da benim başıma gelenler başkalarının başına çoktan gelmiştir;))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...