Jump to content

Mazda RX - 8 Sağ / Sol Ayna Kapanma Farklılığı

Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benim araçta en dikkat ettiğim parçalardan biri aküdür cunku zayıflamış akü ile marşa basınca marş motorunun düşük dönmesinden dolayı motor ilk marşta çalışmazsa motor içinde zengin benzin karışımı kalıyor ve bu sonraki çalıştırma girişimlerini olumsuz etkiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 46
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Revivo73

21

• qwertykam

6

• Katil Balina

4

• emekli

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

10 saat önce, revivo73 :

Ha yok sorun değil.

Camların farklı hızlarda inip kalkması şu sebeplerden de kaynaklanabiliyor: Cam yukarı kalkarken bir kişinin üstten bastırması gibi genelde cocuklar oyun olsun diye yapabilirler, o camın motoru ve mekanizmasını zorlayarak bozuyor. Çocuklar, veya diğer kişiler hep yolcu tarafında oldukları için yolcu camı öyle daha sorunlu olur. Aynı şekilde, yolcu camı otomatik kapanmadığı için (güvenlik dolayısıyla, birisi basını uzatmışsa, otomatik yükselmeye devam edip cam insanı boğmasın diye) elle kapatırken sona geldiği halde yukarı kaldırma düğmesine basmaya devam etmek te camı bozar. sürücü camı otomatik old için bu sorun olmaz. Ayrıca kışın soğukta camlar donunca donmuş camı indirmeye calışınca cam bozulur ve bu da genelde yolcu camında olur cunku arabaya binerken sürücü kapısı ve camındaki buzlar daha çok erimiş oluyor. Bu ayrıntılara dikkat edilerek kullanıldığında her cam yıllarca aynı performansta calışır.

hocam dediklerinize katılmamak elde değil ama mesela önceki aracım focus'ta 4 cam da -ki daha çok aile arabası- olmasına karşın tüm camlar hem anahtardan inip kalkıyor hem de aynı senkronla tek tuşla otomatik çalışıyorlardı. ben bu hususta mazda'yı çok pinti görüyorum kim ne derse desin. adamlar 2015 model aracı bile hala bu şekilde üretiyor. head up displey koyan adam nasıl bunu aşamıyor anlamak imkansız. valla ben anlamıyorum en azından. 

hani bu güvenlik falan da değil bana kalırsa. mesela focus'ta cam sıkışacakken hangisi olduğu fark etmez kola kutusu ile denediğinde hemen geri çekiliyordu tüm camlar.  tamam hadi benimki gibi b sınıfı araca koymasınlar da c sınıfı full donanıma bile koymuyorlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ford iyidir o konuda. Önceki aracım 2008 Fiesta'ydı oradan biliyorum. Ancak otomatik cam ve uzaktan kumanda gibi özellikler biraz farklı alanda. Bir de esasen, camları çok gerekmedikçe açıp kapamamak gerekiyor, yani örneğin dışarda biriken kum, tozdan dolayı çizilmesin diye de ben bazen hiç açmıyorum. Başka RX-8 kullanan bir arkadaş vardı, her 2 camı da daha hiç açmadım demişti! Ki öyle durumda ne otomatik cam, ne uzaktan kumanda hepsi kifayetsiz kalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çoluk çocuk binince özellikle yazın mecbur camlar açılıyor birde bende 11 yaşında köpeğim var yavaş hızda camdan dışarıyı seyretmesini çok seviyor mecburen arka camlardan biri devamlı açılıp kapanıyor haliyle herşeyin kullanma miadı var sonuçta kul yapısı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, emekli :
14 saat önce, emekli :

çoluk çocuk binince özellikle yazın mecbur camlar açılıyor birde bende 11 yaşında köpeğim var yavaş hızda camdan dışarıyı seyretmesini çok seviyor mecburen arka camlardan biri devamlı açılıp kapanıyor haliyle herşeyin kullanma miadı var sonuçta kul yapısı

Of of, çocuk deyince başka bir sorun daha devreye giriyor: Döşeme, koltuklar, torpido, camlar, kapı... artık araba içinde ne varsa her türlü sürprize hazırlıklı olmak gerekiyor. Bir arkadaşın 2 ufak cocuğu var ve arabasına bindiğimde gerçi Honda Civic 'ti fakat aracın her köşesi birşekilde yamuk, çizik ve lekeliydi, bir araç nasıl bu kadar eskitilebilir diye düşünürken cvp gecikmedi: çocuklar. Ancak çok önemli bir ayrıntı daha, araba arkadaşın karısına aitti yani o yüzden dearabaya olan biteni umursamıyor gibiydi, karı koca meselesi olduğu için sormadım ancak sebep ne olursa olsun, cocuklu araba deyince aklıma o gelir.

Pet hayvan konusunda da bambaşka sorunlar var, Türkiye'de son 10 yılda artan hayvan sahipliği sonrası hayvanları araba içinde de daha sık görülmeye başladı ancak o hayvanlar eğitimli olsalar bile koltuğa oturmaları bile yeter bence. Batıda hayvanlar için özel döşeme koruma, cam koruma kullanılıyor ancak yine de hayvanın girip çıktığı bir arabanın kokusu bile fark ediyor, özür dileyerek söylüyorum bir çeşit tükürük kokusu gibi koku oluyor. Kendim  şahsen evimde veya ofisimde kedi dahi hemen hiç sokmam. Ancak yanlış anlaşılmasın cocukları da hayvanları da çok severim, onlar da beni çok sever, sadece bazı temizlik konusunda titizim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pet konusunda haklısın hele birde yaşlanınca daha fazla koku yayıyorlar bende parfüm ve koku emicileri eksik etmiyorum koltuğada fazladan örtüler koyuyoruz ayna konusu açıklığa kavuştu dimi @revivo73

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
16.11.2015 20:44:18, emekli :

üzerinden sanki koca bir yük kalkmış arızalı olmadıklarına sevindim

Ben de öyle düşünüyordum ki ... 2.el ilanlarde sağ sol aynaları katlanarak çekilmiş şu resmi görene dek.

dZ5GVn.jpg

Her 2 ayna da aynı açıda, kapıya düz şekilde kapanmış ki doğrusu da bu olmalı. Bu durumda benim sol kapı aynası eğri durmuş oluyor. bu yeni durum için şimdi bir Google'a bakacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, emekli :

@revivo73 resimde düzgün duruyor sende benim gibi arabada titizsin ayna kontak anahtarına mı bağlı yoksa içerden mi kapanıyor

Yok , benim modelde aynaların içerden, kontak anahtarı, vs. hiçbir şekilde otomatik kapanma özelliği yok, tamamen manuel, elimle iterek kapatıyorum. Ancak o sorun değil. ilk mesajımdaki resimde görüldüğü gibi sol kapı aynasını sonuna kadar itleyince diğeri gibi kapıya düz durmuyor, yamuk duruyo. Qwerty de onun öyle yamuk durduğunu söyleyince tüm modeller öyle zannettik bir an ancak değil gibi. Çok büyük sorun da değil ama iyi de değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eğer unutmazsam yarın sabah kontrol edeceğim.

benim aynalar çok sert olduğundan sıkıntı çıkmasın diye hiç kapatmaya çalışmadım. sonra bi gün arabada çok kuş pisliği olduğundan benzinci de hızlı yıkama aletine sokarken yıkamacı içerden kapanıp kapanmadığını sordu. benim hayır dememle aynı anda kotarak diye katladı benim kıyamadığım aynayı :D ben şaşkın bakarken diğer tarafa geçti onu da katladı. yanlış hatırlamıyorsam tam kapandı. dediğim gibi sabahın 6:45 inde unutmamış olursam garaja girip deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O kadar da değil yav. Yani aynalar rahatlıkla açılıp kapanabiliyor, yani gerektikçe açıp kapayabilirsin, sen de. Hatta aynalar terse de dönebiliyor (ayna açıkken arkadan gelen kişi veya cisimler çarparsa terse doğru dönüp kendini sağlama alıyor) ki o önemsiz detay gibi görünmesine rağmen cok önemlidir. Benim bir önceki arabam Ford Fiesta'da ayna terse dönmüyordu ve birgün p**in teki yolda koşarken terse doğru itlemişti ayna kökünden kırılmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biraz zaman geçti malesef, işlerden kafam dolu olduğundan atlamışım. fotoları gece çektim o yüzden pek anlaşılmıyo ama benim aynalarda birbirinin aynısı kapanıyor, herhangi farklılık bulunmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...