Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Ön Fren Balataları Değişimi

Sergio_01
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracımın ön fren balataları değiştiğinde değişilen parçanın kodunu net ten aratmıştım ve 2. nesil ile aynı çıkmıştı? Bu her iki neslin balata tipi aynı demek mi oluyor, acaba forumda bu konuda bilgisi olan var mı?

Belki @okko arkadaşın bir bilgisi vardır bu konuda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar selam, ön fren balataları 30.0000 de değişmişti, arkalar ne kadar daha gider sizce? araç 41.000 civarında, onlarında değişim vakti gelmiş midir?

Ben de önleri 30bin de değişiyordum , arkalar 70bin gitmişti . Cx3 şuan 32binde 40bin görecek sanırım .
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
19.04.2017 at 16:11, Felixus :

Aracımın ön fren balataları değiştiğinde değişilen parçanın kodunu net ten aratmıştım ve 2. nesil ile aynı çıkmıştı? Bu her iki neslin balata tipi aynı demek mi oluyor, acaba forumda bu konuda bilgisi olan var mı?

Belki @okko arkadaşın bir bilgisi vardır bu konuda.

Bilen varsa çok iyi olur 65 binde fren balatasından ses gelmeye başladı 3 nesil olarak nette bulamadım pek:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, ediz07 :

Bilen varsa çok iyi olur 65 binde fren balatasından ses gelmeye başladı 

Hiç değişmeden 65.000 km. yol alıp da balatadan ses gelmeye başladıysa ne mutlu. Hatta orada ses çıkartan bir balatanın bulunuyor olması bile başarı :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, Arabalar :

Hiç değişmeden 65.000 km. yol alıp da balatadan ses gelmeye başladıysa ne mutlu. Hatta orada ses çıkartan bir balatanın bulunuyor olması bile başarı :) 

Büyük ihtimal 40 bin bakımında değişmiştir diye tahmin ediyorum. Nette en son işe yarar delphi nin balatasını buldum. kullanan var mı acaba ?  Orjinali ate herhalde diye biliyorum. Orjinal fiyat bilgisi olan var mı acaba?

https://www.parcafilosu.com/lp2701-delphi-on-fren-balata

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim ön balatalar 36 binde değişti yetkili serviste..300 küsür civarı tutmuştu.. baya fark etti frenaj.. 40 binlere bırakmamak lazım bence..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Merhabalar,

Geçen hafta içerisinde aracımın şanzumanını değiştirdik. Mazda Ertuğrul - Çorlu sağolsun çok yardımcı oldu.

Orada balata için fiyat aldım. Sadece balata 300 TL.

Ben de aşağıdaki iki ürünü buldum. Bir denemek istiyorum. Satıcıyı arayıp ürünlerle ilgili sorun ya da olumsuz eleştiri gelip gelmediğini sordum ve satıcı sorun olmadığını belirtti.

Önce ucuz olanını almayı düşünüyorum. Sonrasında da diğerini. Birincisi 57 TL, ikincisi 104 TL.

Bakalım nasıl olacak.

Hitec marka Taıwan marka denile ürün

Delphi marka Alman malı denilen ürün

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, robosapiens17 :

Merhabalar,

Geçen hafta içerisinde aracımın şanzumanını değiştirdik. Mazda Ertuğrul - Çorlu sağolsun çok yardımcı oldu.

Orada balata için fiyat aldım. Sadece balata 300 TL.

Ben de aşağıdaki iki ürünü buldum. Bir denemek istiyorum. Satıcıyı arayıp ürünlerle ilgili sorun ya da olumsuz eleştiri gelip gelmediğini sordum ve satıcı sorun olmadığını belirtti.

Önce ucuz olanını almayı düşünüyorum. Sonrasında da diğerini. Birincisi 57 TL, ikincisi 104 TL.

Bakalım nasıl olacak.

Hitec marka Taıwan marka denile ürün

Delphi marka Alman malı denilen ürün

ben onlere delphi taktırdım 5k km oldu sorun yok ama taktırmadan once diskleri tornalatırsan daha saglıklı olur ses cıkmasın diye. Hitec markası bana hiç güven vermemişti bence balata önemli kaliteli taktır.

http://www.orsanparca.com/

http://megaparca.com/mazda-3-2014-sonrasi/12

https://www.aloparca.com/oto-yedek-parca/MAZDA/3/Sedan/2014/Skyaktiv-G_120/88

bu sitelerde başka kaliteli marka balatalar da var onlara da bakabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba henüz 37 bin kilometrede. Disk tornalama işine pek sıcak bakamadım. Burada tornalatacak kaliteli yer var mı o da ayrı bir konu. Balataları kendim değiştireceğim. Kaliper lastikleri için gres yağı da aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, robosapiens17 :

Araba henüz 37 bin kilometrede. Disk tornalama işine pek sıcak bakamadım. Burada tornalatacak kaliteli yer var mı o da ayrı bir konu. Balataları kendim değiştireceğim. Kaliper lastikleri için gres yağı da aldım.

tornalatmayip takabilirisiniz ama ilerde koselerde hafif kalinlik kaliyor oda ses yapabiliyor onun icin soyledim. cok kalinlik yoksa oteki fren balatasi degisimine kadar sorun cikarmaya da bilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

kamu spotu :)

fren balata ömrü tamamen kullanıcıya bağlıdır , benim kendi aracım 18bin km'de ve balatalarım zayfladı , cünkü ben tatlı sert kullanıyorum aracımı birde avrupa birliği tarafından fren balatalarının içinde kansere yol acan aspes denilen ( zararlı kimyasallar dieyim ) maddesinin cıkarılması ilede balata ömrü kısalmıştır.

eski model araçlara bakın genelde 60bin km üstü değişim oluyor nedeni ise balata içinde aspes olması  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araç 47 bin km'de aracın balataları 30 bin bakımda değişmiş. geçen gun kaliperlerden gelen ses için götürdügümde balatalar bitmiş degişmesi lazim dediler. benim fark ettiğim bi sorun yoktu ama değişin dedim. yani araç 47 binde üzerinde 3. balatalari kullanıyoruz. ama aracı arada eşim de kullandığı için yadırgamıyorum. ayağı gazdan çok frende çünkü:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...

Önceki aracımda 110bin bakımında balata değiştirmiştim. Bu konudaki kilometreler beni korkutmuştu. Geçen günlerde 40bin bakımında "50binde değiştiririz balataları" dedi. Eh iyi dedim. Ne diyeyim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar.

Balataları kendim değiştirecektim fakat servis bakımına gitmişken değişsin istedim. Kısacası 42 bin oldu ve değiştirildiler.

Delphi marka olanı almıştım. Bakalım o ne kadar gidecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Herkese merhaba 41000 km de bizde balatalarımızı değiştirdik hayırlısı ile Remsa marka balata kullandık daha önce duymamıştım. İspanya üretimi kaliteli balatalar olduğu söylendi. İlk izlenimim (ses yapmaması ve frenleme mesafesi) olumlu. Daha uzun kullanımda bilgi veririm. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben aracı 30 binde almiştim 20 binde balatalari degismiş serviste sonra 40 binde de ankara'da sk balatalar bitik diye degişti bendeyken. şimdi 60 bin bakımı olacak bakalım:))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araç 70k yı geçti henüz ilk balatalar duruyor üzerinde. Tabi sıkışık trafiğe girmemesi ve genelde uzun yol kullanımı buna en büyük etken.

Şu asbest olayı hangi yıllardan sonra kalktı acaba ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.08.2018 at 08:45, S.Halilduru :

Benim araç 70k yı geçti henüz ilk balatalar duruyor üzerinde. Tabi sıkışık trafiğe girmemesi ve genelde uzun yol kullanımı buna en büyük etken.

Şu asbest olayı hangi yıllardan sonra kalktı acaba ? 

2010'dan itibaren bütün endüstriyel kullanımda yasaklama geldiğini biliyorum ama oto balataları için yasak bundan daha bile öncedir muhtemelen. Asbestli balata uzun yıllardır yok piyasada.

Bizim araçlarda gelen balatalar çok yumuşak ve aşırı toz yapıyor, buradan bile anlaşılıyor nasıl çabuk yıprandığı. Ebay'de çok daha sert ve uzun ömürlü, ısıya dayanıklı performans fren balataları var ama soğuk frenlemeler ve ısırma hissi bozulacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...