Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Ön Fren Balataları Değişimi

Sergio_01
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 dakika önce, ediz07 :

ben de delphi kullanıyorum ötme cok nadir oluyor. oda biraz sert basınca kesiliyor bir daha yapmıyor  ve balatalardan memnunum biterse delphi gene alırım. Ben balataları taktırırken diskleri tornalattırarak düzgün bir yüzeye taktırdım belki de ondan olabilir. Eski aracımda diski tornalatmadan trw marka takmıştım ve ötme sesi aşırı yapıyordu. Disk incelince kenarlarda 1-2 mm fazlalık kalabiliyor ve bu balataya sürtüp ötme yapabilir. Araca binmeden elinizle diskin parlak kısmın ucuna doğru elinizle kontrol edebilirsiniz belki ondan yapıyor olabilir.

Disklerim sıfır garantiden dehiştiler o esna da delphi balata takalım dedik. Yaklasık 4 aydır kullanıyorum ısındığında ötmeler bariz. Dediğin gibi birkackez diskleride kotrol ettim hatta servise uğradığımda tekrar söktürtüp balataların yüzeylerinde oluşan parlaklığı (pisliği) temizlettim. Genede ilerki zamanlarda ötme tekrarladı birde orjinalindeki hassasiyet tutuş daha farklı. Bu hafta tekrardan orjinalini taktıtırcağım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, umut hancı :

Yok öyle bişey rekor bende katil balina 30 bindeyim 3 cüye tekrardan orjinalini taktırcam şuan.) 2ci dehişime delphi kullandım pişmanım

size yetişemem o zaman:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
3 saat önce, umut hancı :

İkinci kalite dedikleri olmasın ofiyata? 

Yetkili serviste ikinci kalite nasıl oluyor onu anlamadım benim balatalarım bitik değil ama illa ki 15-20 bine bitecek bu ileride fazla para vermemek için alıp kenara koyacağım yetkili servis görenden yarın alıcam yetkili serviste öyle ikinci kalite ürün mü satıyorlar bire bir orjinal ürün olması lazım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nasıl orjinal yağ alternatifi castrol sunuyorlarsa balatanında alternatif uygun fiyata uyumlusunu sunuyolar kardeş. Oyüzden sordum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, umut hancı :

nasıl orjinal yağ alternatifi castrol sunuyorlarsa balatanında alternatif uygun fiyata uyumlusunu sunuyolar kardeş. Oyüzden sordum. 

Hımm 🤔 bu olabilir ben yarın AppleCarplay yaptırıp birde balata takımı alayım dedim ön arka balata fiyatını sordum ön 226 arka balatalar 300 küsüre indi dedi indirim ile ama bende Ağustos ayında balataları değiştirmiştim önler 350 küsur arkalar da 300 falandı diye hatırlıyorum onu sordum neden arkalar pahalı bizde anlamadık dedi önler daha pahalıydı şimdi ki fiyat listesi tam tersi olmuş yarın ola hayrola bakalım ama Apple CarPlay montaj dahil  880tl  indirimde ürünün fiyatı ayni ama servisden servise montaj fiyatı farklı veriyorlar yeni mazda 1040 tl fiyat verdi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fren hidrolik değişimi kitapçıkta 40.000 km de bir değişim yazıyor. Servis hiç değiştirmedi. Değiştirilmeli midir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Erdierdi :

Fren hidrolik değişimi kitapçıkta 40.000 km de bir değişim yazıyor. Servis hiç değiştirmedi. Değiştirilmeli midir?

kesinlikle her şeyin bir ömrü vardır. değiştirmezlerse de isteyiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, Erdierdi :

Değiştirilmelisin üc ay kadar önce bende değiştirdim. Servisler bu konuda genelde sen istemediğin sürece bişey demiyorlar. 30 bin de dehiştirdim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, umut hancı :

Değiştirilmelisin üc ay kadar önce bende değiştirdim. Servisler bu konuda genelde sen istemediğin sürece bişey demiyorlar. 30 bin de dehiştirdim

Fren hidroliği değiştirmek biraz uğraş gerektiren bir iş olduğu için değiştirmek istemiyorlarmış. Arkadaşımın dediğine göre iyice temizlenip havasının vb. Alınması gerekiyormuş. Bakalım bakım sırasında değişim isteyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Benimde balataları değiştirmem gerekiyor. Brembo marka baktım ancak mazda için yok. Feredo baktım ön aks için var ama arkalar için yok. Serviste değiştirmeyi düşünmüyorum gereksiz bi sürü para vermek saçma. En son olarak bocsh düşünüyorum. Marka tavsiyesi olan var mı alıp kullanan?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Benim ön fren balatalarıda gidiyor gibi, frenleme yapınca sürtünmeler arttı fakat uyarı vs yok henüz.

Balata için öneri alabilirim.

Yetkili servisler hangi marka balata kullanıyor? Mazda markalı balata varmı? Bilgiye açız aç :)

@kadirgündüz senin görenden aldıkların orijinal mazda oem mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende aynı durumdayım, dışarıda değiştireyim diyorum balataları ama daha önce başka araçlarda ses ve ısınma problemi yaşadığım için Orjinal harici çekiniyorum da. Frenleri zaten aşırı zayıf aracın, hepten kötüye gitme ihtimali ayrı.

Sanırım bahar kampanyası da yapmadı Mazda bu sene?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.01.2020 at 15:14, ÜmitMazda :

Benimde balataları değiştirmem gerekiyor. Brembo marka baktım ancak mazda için yok. Feredo baktım ön aks için var ama arkalar için yok. Serviste değiştirmeyi düşünmüyorum gereksiz bi sürü para vermek saçma. En son olarak bocsh düşünüyorum. Marka tavsiyesi olan var mı alıp kullanan?

Blue print araştırabilirsiniz.. parça kodu adm 542108

Yumuşak olduğu söyleniyor..ben hiç kullanmadım. Fiyat avantajı varsa denenebilir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önleri Feredo arkaları Remsa bulabildim taktırdım. Park manevralarında ses yapıyor ama zamanla geçeceğini umut ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...