Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Ön Fren Balataları Değişimi

Sergio_01
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

11 saat önce, ÜmitMazda :

Mazdanın orjinal balata ve kaliperleri trw marka. Bulduysanız trw tercih edebilirsiniz

Setin içinde sadece balata mı var yoksa kaliper dahil oluyor mu? Kaliper denen şeyler her defasında değistiriliyor mu?

Bir satıcıda 235 tl ye trw buldum da!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaliperler genelde ömürlüktür diyebiliriz değiştirilmez bozulmadığı sürece. Demek istediğim fren konusunda mazdanın tercihi trw markasıdır. Trw de iyi markalardan biridir güvenle tercih edebilirsiniz

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Selamlar herkese, aracım şuan 36binde. Geçen yaz rutin bakıma gittiğimde 30bindeydim. fren balatalarının değişmesi gerektiğini bi 5bin daha gideceğini söylemişlerdi. Ön arka birşey demediler. Şimdi arayıp fiyat aldığımda ön 800TL, ön arka 1800 civarı bir fiyat verdi İdealOto. 2017 model aracım daha iki yıl daha garantisi var diye biliyorum. 

Şimdi sorum şu: bu fiyatlar normal mi illede serviste mi yaptırmalıyım dışarıda yaptırsam garanti sorunu olur mu? bir de sadece önü mü yaptırmalıyım sizce sakin süren birisiyim frene abanmam hiç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Unreal :

Selamlar herkese, aracım şuan 36binde. Geçen yaz rutin bakıma gittiğimde 30bindeydim. fren balatalarının değişmesi gerektiğini bi 5bin daha gideceğini söylemişlerdi. Ön arka birşey demediler. Şimdi arayıp fiyat aldığımda ön 800TL, ön arka 1800 civarı bir fiyat verdi İdealOto. 2017 model aracım daha iki yıl daha garantisi var diye biliyorum. 

Şimdi sorum şu: bu fiyatlar normal mi illede serviste mi yaptırmalıyım dışarıda yaptırsam garanti sorunu olur mu? bir de sadece önü mü yaptırmalıyım sizce sakin süren birisiyim frene abanmam hiç.

Arka balatalarınız eskimemiştir zaten, ön değişecek büyük ihtimal. Dışarıda değişim yaparsanız sadece fren sistemi elemanları garantiden çıkabilir, bunun harici garantide bir sorun olmaz. Serviste balata değişimi aşırı pahalı, ben olsam dışarıda muadil, Trw, Ferodo gibi iyi bir markayla değiştiririm, çifti 350tl'yi geçmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, Leanback :

Arka balatalarınız eskimemiştir zaten, ön değişecek büyük ihtimal. Dışarıda değişim yaparsanız sadece fren sistemi elemanları garantiden çıkabilir, bunun harici garantide bir sorun olmaz. Serviste balata değişimi aşırı pahalı, ben olsam dışarıda muadil, Trw, Ferodo gibi iyi bir markayla değiştiririm, çifti 350tl'yi geçmiyor.

teşekkür ederim cevabınız için bi değerlendireyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Merhabalar, bu ay balataları değiştirmek istiyorum ama servisten 900 küsür lira fiyat verdiler. İnternetten ferodo ve trw marka balatalara baktım ama sipariş verdiğim tüm siteler sonradan arayıp ellerinde olmadığını söyledi. Bu iki markayı bulabileceğim bir site veya ankarada bir yer var mı? Bir de tüm parçacıların elinde delphi var, kullananlardan çok sesli olduğunu duymuştum, tecrübesi olan var mı bu balatayla? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Balata değişimi ve disk'leri kontrol ettirmek için 62000 km sanayide ustaya gittim ön balataların değişmesi gerektiğini söylediler orjinalleri ferodo ondan olsun dedim bulamadılar sanayiden roadhouse diye bi markanın balatalarını taktılar iki ay oldu ne durmasında bi problem var nede balata tozu tertemiz çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.09.2021 at 16:02, Firatkeskin :

Merhabalar, bu ay balataları değiştirmek istiyorum ama servisten 900 küsür lira fiyat verdiler. İnternetten ferodo ve trw marka balatalara baktım ama sipariş verdiğim tüm siteler sonradan arayıp ellerinde olmadığını söyledi. Bu iki markayı bulabileceğim bir site veya ankarada bir yer var mı? Bir de tüm parçacıların elinde delphi var, kullananlardan çok sesli olduğunu duymuştum, tecrübesi olan var mı bu balatayla? 

Banko oto trw satıyor. Ben geçen yaz onlardan almıştım. Bi sorun, eğer varsa elinde yollar. Trw firması direk satmıyor diye onlara yönlendirmişti. Banko oto tel: 02122864372

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

900 tl balata nedir abi!!? ben 100  bin kmde 5. balatayi degiştim. yani her 20 binde bir!!. araba 120 bin oldu muhtemelen bu bakımda da bitik derler.  du bakalım. servisten ufak ufak uzaklasma zamani geliyor gibi.  porsche balataları ne kadar acaba?

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, mesut2323 :

Banko oto trw satıyor. Ben geçen yaz onlardan almıştım. Bi sorun, eğer varsa elinde yollar. Trw firması direk satmıyor diye onlara yönlendirmişti. Banko oto tel: 02122864372

Mesajınızı delphileri sipariş verdikten sonra gördüm... Katil balinanın da dediği gibi 50 bin olmadan 2. Balata değişimi geldiği için daha uygun alternatif düşünmek zorunda kalıyor insan. Delphilerin sesli olduğunu duymuştum ama bakalım fiyat farkına değecek mi bu karar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Benim 2014 aracın da ön balata değişimi geldi. TRW marka bulamadım bir türlü.  Banko oto da da yok. Şurada bulabilirsiniz ya da onun yerine şu markayı tercih edebilirsiniz diyebileceğiniz bir yer var mı? bu arada servis 960 lira fiyat istedi ön balatalar için. Denizli servis de bosch marka kullanıyoruz bir sıkıntı yaşamadık ifadesini kullandı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, cyurdasiper :

Benim 2014 aracın da ön balata değişimi geldi. TRW marka bulamadım bir türlü.  Banko oto da da yok. Şurada bulabilirsiniz ya da onun yerine şu markayı tercih edebilirsiniz diyebileceğiniz bir yer var mı? bu arada servis 960 lira fiyat istedi ön balatalar için. Denizli servis de bosch marka kullanıyoruz bir sıkıntı yaşamadık ifadesini kullandı. 

Hocam balatayı bul, ya bi ustaya değiştirt yada elinde 13 ve 17 no anahtar varsa kendin değiştir. Youtube da videoları var. 930 tl nedir yaw 😳😳

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, mesut2323 :

Hocam balatayı bul, ya bi ustaya değiştirt yada elinde 13 ve 17 no anahtar varsa kendin değiştir. Youtube da videoları var. 930 tl nedir yaw 😳😳

Valla insanın içi acıyor. O yüzden trw marka araştırmaya başladım. Burdur da yaşadığım için sanayi de bulma şansım yok. Diğer illerden kargolatmayı düşünüyorum.

Şimdi balatamarket firması ile görüştüm. Sangsın 270-R Brake 260 - Bosch 190- Delphi 170 lira olduğunu trw marka ellerinde kalmadığını söyledi.  Mu markalar nasıldır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yardımcı olabilecek olan var mı? DElphi marka buldum burada sanayiden ama güvenemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, cyurdasiper :

Arkadaşlar yardımcı olabilecek olan var mı? DElphi marka buldum burada sanayiden ama güvenemedim.

ben de  bir hafta önceki son 120 bin bakımında 6. balatayı taktirmamak için bir arayışa girdim çünkü 900 küsür lira vermek istemedim. 3-4 gündür n11'de şase numarası göndererek ilan açtırdım bir şirkete. dün de bir tane satın aldım. bugün kargoya verilmiş. yarın elimde olur. umarım doğrudur. bosch marka. 

buyurun tam da sorununuza yönelik nir çözüm olabilir.

BOSCH FREN BALATASI ON MAZDA CX 3 15 MAZDA 3 13 229,99 TL yerine 209,99 TL
https://urun.n11.com/fren-balatasi/bosch-fren-balatasi-on-mazda-cx-3-15-mazda-3-13-P512908683

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bosch balataların çok sert olduğu için diski daha fazla yediğini okumuştum forumda. Ben de bulabildiğim tek balata olan Delphi'yi almıştım. Gerçekten sesli balatalar, ilk bir kaç gün fren yaparken çevreme bakıyordum bu ses hangi ticariden-dolmuştan geliyor diye, özellikle şehir içi 40-50 kmh gibi hızlarda yapılan hafif frenlerde duyuluyor bu ses. Ben alıştım o konuda bir sorunum yok ama fren hissiyatı ve performansı olarak orjinal balatalardan kesinlikle geride. Orjinal balatalara 10 puan dersem delphiye 8 dahi veremem, 7 alır benden. Tabi fiyat konusu giriyor işin içine burda, yoksa hiçbirimiz orjinalden şaşmak istemeyiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün bosch marka balatalarımı taktırdım. 178 liraya almıstım, tam uyumlu olunca yedek olsun diye bir tane daha aldım.  şimdi 900 tl olan balata bir sonrakinde muhtemelen 1200 lira falan olur. bu arada sorunsuz bir sekilde kullanıyorum. balatalar da orijinal çıktı. bakalim nasıl bir deneyim olacak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...