Jump to content

1.5 Skyactiv (Benzin) Motor Yağı Önerileri

AreY
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

11 dakika önce, sergio_01 :

Yani Skyactiv yağı testten geçiyormu bu videoda???

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bunu bilebilmek için Test sonuçlarını yayınlamaları lazımdı birde diğer yağların sonuçlarını.Zan ederim Testi yapanlar Rus.Eğer söylüyorlarsada  yabancı dil bilmediğim için anlamam mümkün değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda yağının diğer yağlardan hiçbir farkı yok diyor videodaki arkadaşlar... İdemitsu Zepro 5w-30 bu yağı öneriyorlar daha iyiymiş... Japon malı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

aşağıdaki linkten benzinli motor için mazda'nın önerdiği yağı görebilirsiniz. Skyactiv dizel için öneri var ama 3. nesil dizelde de kullanılabiliyor mu bilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Elimde fazladan LİQUİ MOLY LONGTİME HİGH TECH 5W30 5 L marka yağ bulunmakta. ilgilenenler iletişime geçebilirler. İzmir içi elden teslim edilir. Yağ konusu olduğu için buraya yazdım.. yanlışlık varsa moderatör arkadaşlar uygun yere taşıyabilirler..

http://www.hepsiburada.com/liqui-moly-5w30-5-litre-high-tech-motor-yagi-p-HBV0000030XN7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Montimpex :

Elimde fazladan LİQUİ MOLY LONGTİME HİGH TECH 5W30 5 L marka yağ bulunmakta. ilgilenenler iletişime geçebilirler. İzmir içi elden teslim edilir. Yağ konusu olduğu için buraya yazdım.. yanlışlık varsa moderatör arkadaşlar uygun yere taşıyabilirler..

http://www.hepsiburada.com/liqui-moly-5w30-5-litre-high-tech-motor-yagi-p-HBV0000030XN7

Dilerseniz Satılık bölümünde de paylaşın. Teknik konunun arasında kaybolup gidecektir yoksa bu mesajınız.

https://www.mazdaclubtr.com/forums/forum/189-satilik-yedek-parca-aksesuar/

Bu bölümde yeni konu açabilirsiniz dilerseniz. Sadece tek dikkat etmeniz gereken nokta. Forum ve ilan kuralları gereği fiyat belirtmeniz gerekmektedir.

Bu arada Liqui Moly Yağ candır...Önümüzdeki yağ değişiminden itibaren Ya bu markaya yada Motul kullanmaya başlayacağım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

Dilerseniz Satılık bölümünde de paylaşın. Teknik konunun arasında kaybolup gidecektir yoksa bu mesajınız.

https://www.mazdaclubtr.com/forums/forum/189-satilik-yedek-parca-aksesuar/

Bu bölümde yeni konu açabilirsiniz dilerseniz. Sadece tek dikkat etmeniz gereken nokta. Forum ve ilan kuralları gereği fiyat belirtmeniz gerekmektedir.

Bu arada Liqui Moly Yağ candır...Önümüzdeki yağ değişiminden itibaren Ya bu markaya yada Motul kullanmaya başlayacağım..

tamamdır Üstad, teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

slm arkadaşlar. aracım mazda 3 214 normalde yağ olarak 0-20 kullanıyor. Ben kıbrısta yaşıyorum malum havalar sıcak. 5-30 yağ koysak bir sıkıntı olur mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

54 dakika önce, ugurkaygisiz :

slm arkadaşlar. aracım mazda 3 214 normalde yağ olarak 0-20 kullanıyor. Ben kıbrısta yaşıyorum malum havalar sıcak. 5-30 yağ koysak bir sıkıntı olur mu ?

Forumda mevcut ortak konu başlığının altında birleştirilmiştir. İlk mesajlara bakıp burdan devam edebiliriz.

Ve ayrıca aşağıdaki Bilgi Bankası Makalemize de bakabilirsiniz.

Not: Aynı soruyu farklı başlıklar altında sormanıza gerek yok. İlgili başlık altında mesjları okuyabilir, konuya vakıf arkadaşlarda görüşlerini paylaşacaklardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ben de bu aralar bu yağ işine taktım biraz. Aracı yeni olarak aldığımda, ilk bakıma kadar şehir içi kullanımda 6.9 - 7.1 yakarken artık 7.9 - 8.1 den aşağı inemiyorum. Bu arada garip bir şekilde yaz-kış fark etmiyor yakış durumu. Klima %90 eco modda sürekli açık. Bu durumu ben de yağa bağlamaya başladım. Serviste Castrol yağ kullanıyorlar. Bir dahaki bakımda ısrarla Mazda'nın kendi önerdiği supra yağı kullanacağım fiyat farkı ne olursa olsun. Var mı bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 hours ago, Tarahumara said:

Ben de bu aralar bu yağ işine taktım biraz. Aracı yeni olarak aldığımda, ilk bakıma kadar şehir içi kullanımda 6.9 - 7.1 yakarken artık 7.9 - 8.1 den aşağı inemiyorum. Bu arada garip bir şekilde yaz-kış fark etmiyor yakış durumu. Klima %90 eco modda sürekli açık. Bu durumu ben de yağa bağlamaya başladım. Serviste Castrol yağ kullanıyorlar. Bir dahaki bakımda ısrarla Mazda'nın kendi önerdiği supra yağı kullanacağım fiyat farkı ne olursa olsun. Var mı bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar?

konya servisindeki çalışan, bir müşteriye bundan bahsetmişti bir konuşmasında; dexelia pahalı ama araç daha az yakıyor, istersen total de koyabilirim ama dexelia öneriyorum demişti. ne kadar tutarlıdır bilemem, o gün bunun bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünmüştüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz araştırdım motul'un 8100 ECO-LITE 0W-20------  8100 ECO-LITE 5W-30 bu iki yağını buldum tamirci arkadaşlar 5-30 olanın daha makbul olacağını söylediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.06.2018 at 04:56, Tarahumara :

@Tarahumara Bir önceki bakımda mazda harici başka bir serviste Motul 0w20 olarak yağ değişimi yaptırmıştım.... Yakıt sarfiyatım malefeski arttı.... Bu son bakımda mazda serviste Mazda 0w20 yağı ile değişim oldu gerçektende sarfiyatta gözle görülür bir düşüş oldu.... Motul deyken araçtaki göstergede ortalama 9 LT altına düşmezdi... Mazda yağından sonra bassam bile 8 in üzerine çıkmıyor...

Bu arada %80 şehir içi kullanımıyla çıkan değerler....

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.06.2018 at 04:56, Tarahumara :

Yaz geldiği için klima kompresörü daha fazla devreye girdiğinden olabilir mi bu durum? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, zoptrik :

Yaz geldiği için klima kompresörü daha fazla devreye girdiğinden olabilir mi bu durum? 

Olamaz, çünkü yılın 365 günü klima açık neredeyse. 22 derece AC/eco modunda. Yazın da, kışın da yakışı aynı. Yanisi, yaz geldi aracın yakışı arttı desem dediğin mantıklı olurdu. Aracın ilk 6 aylık bakımından sonra arttı ve hep aynı şekilde devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nedense bunu çok duydum Mazda 3'lerde, Dexelia kullanımında düşen tüketim söz konusu ama aslında mineral bazlı 5w30 yarı-sentetik bir yağ. Özel bir formülü olsa da bu kadar farkettirebilmesi bana da mümkün gelmiyor. İşin garibi bundan daha pahalı ve ince 0w20 tam sentetik yağa geçip tüketimim arttı diyen adam var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...