Jump to content

1.5 Skyactiv (Benzin) Motor Yağı Önerileri

AreY
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 saat önce, Mustafa Yılmaz :

Bende bu süreçte dediğiniz gibi gözü karartıp Motul aldım değişim için bekliyor. Olumlu yorumlarınız beni oldukça memnun etti umarım bizde de aynı etkiyi gösterir. Bilgi için teşekkür ederim. 

Bugün de epey kullandım arabayı, hafif ataklık farkı için bişey demeyim hissi olabilir belki ama yıllardır servisin koyduğu dexelia yağa göre alt devirlerde sesin ve titreşimin azalması kesin. Başka kaliteli bir yağdan geçerseniz belki fark hissetmeyebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada ufak bir parantez açmam gerek. Özellikle motul, liqui moly vb. marka yağ almadan önce bölge distribütörü ile iletişime geçip, satın alacağınız esnafın distribütörden yağ alıp almadığını teyit etmenizde yarar olacaktır. Bu markalar özellikle son zamanlarda daha fazla tercih edilmeye başladıkları için piyasada çok fazla sahteleri çıkmaya başladı. Ben şahsen yağ konusunda markaya çok takılan biri değilim (mazda'da öyle). Direkt olarak acea A5 standartını karşılayan castrol yağ veya mazda dexelia (total) yağ tercih ederim. Bence mühim olan şey yağın zamanında değişilmesidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

08.04.2022 at 14:20, Leanback :

@Tlghn61 Bende ilk defa yetkili servis harici yağ değişimi yaptım, filtron hava ve polen filtresi, yağ filtresini mann tercih ettim, yağ da Motul eco-nergy 5w-30. Motul'un yetkili bayi Aksu madeni yağ servisinde yapıldı. Toplam bakım maliyeti filtreler işçilik vs dahil 735tl tuttu. Servis 2300-2500tl arası bir fiyat vermişti. Hava ve poleni kendim değiştirdim yalnız, 2 dakikalık iş bu modellerde.

261742552_yagdegisimi.thumb.jpg.f2710cadab0d3bd61accd08dadec257f.jpg

Aslında biraz daha kullanıp yazacaktım ama konu öne çıkınca ilk 100km kadarlık izlenimimi yazayım, Motul ile ilgili bu forumda da bir iki arkadaştan (farklı Mazda modelleri için) sesli çalışma, zor çalışma, isteksizlik gibi yorumlar okuduğum için ilk başta Mobil 1 esp koymak istedim ama 500tl'ye yakın bir fiyat verdiler. Biraz önceki aracımdaki Motul memnuniyetimden, biraz da yetkili arkadaş hiçbir sorun olmaz falan deyince gözü karartıp koydurdum. Hiçbir olumlu beklentim yok iken, arabayı çalıştırıp daha aşağıdaki ışıklara gelmeden motorun yumuşaklığını anında anladım. Alt devirdeki sertlik, homurtu neredeyse yok oldu, sesin pürüzleri gitti, işin garibi araba gaza daha istekli cevap vermeye başladı, şaştım açıkçası. Psikolojik falan mı derken ertesi gün ilk marşı verince motora, bizim arabaların meşhur bağırtısının bile yumuşamasından, arabanın hız kazanmasındaki akıcılığından ve sesin yumuşaklığından anlaşıldı ki, motor bu yağa bayıldı. 1.5 benzinli skyactiv kullanıcıları için acayip bir şiddetle öneriyorum, önceki 5w-30 dexelia yağ değişiminde dikkat etmeme rağmen asla böyle bir olumlu değişiklik olmuyordu, nasıl verdiysem arabayı öyle alırdım valla yandım şimdiye kadar niye bekledim diye. Mucize beklemeyin ama motorla ilgili her konuda iyileşme hissettim.

Hatta tüketimde bile iyileşme var gibi ama onu netleştirmek için vakit lazım biraz. 0.4-0.5 lt gibi daha az gösteriyor aynı kullandığım güzergahlarda.

Birde 8100 X-clean efe yerine eco-nergy daha uygun bu araçlar için, yağ seçici de bunu öneriyor. X-clean partiküllü dizel araçlar için daha çok katkı içeren bir yağ.

Bu yağ varken ne başka markaya ne de 0w-20 yağa girmezdim. Liqui moly'de üst seviye yağdır ama onlar prensip olarak baz madeni yağa yoğun katkı şeklinde üretim yapıyor bildiğim kadarıyla, yağ değişim periyodları da çok uzun. Zaten tam sentetik veya %100 sentetik diye bir ibare kullanmıyorlar (tam sentetik ile %100'de aynı şey değil bu arada), technosynthese diyor Liqui moly. Motul ise %100 sentetik olduğunu iddia ediyor.

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle.. Motul da aynı fikirdeyiz benim de hissettiğim motorun daha sessiz ve rahat çalıştığı yönündeydi. Sadece sormak istediğim size 8100 xclean efe denediniz mi daha önce? 8100 xclean ile eco energy kıyaslayınca bariz bir fark var mı acaba? dediğiniz gibi 8100 daha çok dpf odaklı bir yağ ancak acea ve api standartlarına bakınca 8100 xclean daha güncel ve kapsayıcı bir yağ gibi duruyor. Arada kaldım açıkcası. Ayrıca filtreler için önereceğiniz bir yer var mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Tlghn61 8100 X-clean'in daha kapsayıcı olduğu doğru standartlar bakımından, yani aracınızda kullanılabilir ama econergy'de HTHS ve donma derecesi daha düşük, daha az bir düşük sıcaklık vizkozitesi sunan bir yağ, bu araçta ihtiyaç olmayan partikül katkıları çok daha az, birde X-clean'de (turbo araçlarda erken ateşleme sorununa yönelik olan) GM dexos-2 onayları falan var, bizim atmosferik motorlarda hiç gerek yok.

Motul sitesinde yağ seçicide ya 0w-20 eco-clean, ya da 5w-30 eco-nergy veriyor bu motora dediğim gibi, 1.5 dizeli seçerseniz X-clean veriyor. Econergy 1.5 benzinliye daha uygun, en azından gerek yok X-clean modeline. 

Filtreleri filtremarketim.com'dan temin edin, mann-filtron-motul yetkili satıcısıdır, hatta bu ay bildiğim kadarıyla "anlatan adamlar" youtube kanalına özel indirimi de var. Kanalın ismini kod olarak giriyorsunuz, güzel bir indirim yapıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11.04.2022 at 14:16, Leanback :

@Tlghn61 8100 X-clean'in daha kapsayıcı olduğu doğru standartlar bakımından, yani aracınızda kullanılabilir ama econergy'de HTHS ve donma derecesi daha düşük, daha az bir düşük sıcaklık vizkozitesi sunan bir yağ, bu araçta ihtiyaç olmayan partikül katkıları çok daha az, birde X-clean'de (turbo araçlarda erken ateşleme sorununa yönelik olan) GM dexos-2 onayları falan var, bizim atmosferik motorlarda hiç gerek yok.

Motul sitesinde yağ seçicide ya 0w-20 eco-clean, ya da 5w-30 eco-nergy veriyor bu motora dediğim gibi, 1.5 dizeli seçerseniz X-clean veriyor. Econergy 1.5 benzinliye daha uygun, en azından gerek yok X-clean modeline. 

Filtreleri filtremarketim.com'dan temin edin, mann-filtron-motul yetkili satıcısıdır, hatta bu ay bildiğim kadarıyla "anlatan adamlar" youtube kanalına özel indirimi de var. Kanalın ismini kod olarak giriyorsunuz, güzel bir indirim yapıyorlar.

Size uydum bende mann filtreleri tercih ettim hepsinde. indirimli olarak sipariş verdim. motulu de distrübütörden tedarik ettim. eco nergy sipariş geçtim. hayırlısı bakalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
12.04.2022 at 14:41, Tlghn61 :

Size uydum bende mann filtreleri tercih ettim hepsinde. indirimli olarak sipariş verdim. motulu de distrübütörden tedarik ettim. eco nergy sipariş geçtim. hayırlısı bakalım.

Hazir Türkiye ye arabayla gelmişken bende bu siteden filtreleri ve motor yagini alayım diyorum. Ama biraz tedirginim orginal olmayabilir yada yanlış gönderilebilir diye. Bu tür sorunlar ile uğraşacak hiç vaktim yok.

2 senedir  liqui moly special tec aa 0w-20  kullaniyorum ve çok memnunum. Liqui moly nin sayfasinda 4 lt. satiliyor 5 olsa gözüm kapali alirdim. Bu sebepten motul eco-lite 0w20 yada eco-nergy 5w-30 denemek istiyorum. Sizlerdeki memnuniyet hala devam ediyormu merak ettim? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

bugün hem mann filtreleri hem de castrol magnatec stop-start  5w-30 a5 aldım geçtim.

yağ olarak total alacaktım ama bilemedim. kitapçıkta da yazdıkları castrol ile aynı. castrol neredeyse tümünü karşılıyor.  zaten japonya'da da galiba bir iki videoda denk geldigim kadarıyla castrol kullanılıyor. ayrıca türkiye'de de servisler alternatif olarak castrol kullanıyor. 140 bin bakımda ilk defa servise girmedim bakalım, hayirlısı.

filtreler: 

https://www.filtremarketim.com/kategori/1-5-skyactiv-g-120-88kw-120hp

yağ:

https://www.hepsiburada.com/castrol-magnatec-stop-start-5w-30-a5-4-litre-motor-yai--retim-yili-2022--p-HBV0000019GI4?magaza=Çimen+AVM&url_src=and-product-detail

16715527960373660469293559430617.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Satıcı resmi değil, yağ konusunda yaptığınız iş riskli. Özellikle bu kadar çok sahtesi olan bir yağda.

Artık başlarına iş açmamak için 3 kuruşa da tamah ediyorlar. Eskiden atık yağı işleyip koyup motoru mahvetmeyi göze alırlardı. Şimdi 5w-30 yağların içine fason bir markanın 10w-40ını, 10w-40'lara yine ucuz bir 15w-40 koyup geçiyorlar ve motorlar durumu tolere ettiği için müşteri çoğunlukla anlamayıp devam ediyor. 

Özellikle Motul ve Magnatec'lerde öyle ustaca yapılmış sahte ürünler var ki, gerçeğinden ayırt etmek olanaksız.

Resmi satıcı burası:

https://www.hepsiburada.com/castrol-magnatec-stop-start-5w-30-a5-tam-sentetik-motor-yagi-4-litre-uretim-yili-2022-p-HBCV0000036WHJ?magaza=Castrol

Yine de kargoda patlama olasılığı yüksek olduğu için elden resmi satıcıdan alınması, hatta değişimin de orada yapılması en doğrusu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Leanback :

Продавец не официальный, ваша работа на масле рискованна. Особенно в масле с таким количеством подделок.

Теперь они жадничают до 3 копеек, чтобы не начинать бизнес самостоятельно. В прошлом они были готовы переработать отработанное масло и уничтожить двигатель. Сейчас в масла 5w-30 кладут 10w-40 субконтрактной марки, а в 10w-40s дешевое 15w-40, а поскольку моторы терпят ситуацию, заказчик в основном не понимает и продолжает. 

Тем более в Motul и Magnatec настолько искусно сделанные подделки, что отличить их от настоящих невозможно.

Официальный продавец здесь:

https://www.hepsiburada.com/castrol-magnatec-stop-start-5w-30-a5-tam-syntetik-motor-yagi-4-liter-uretim-yili-2022-p-HBCV00000036WHJ?magaza=Castrol

Однако, поскольку велика вероятность взрыва в грузе, лучше всего покупать его у официального продавца и даже производить сдачу там.

mazda 3'ünüzün bakımından mı bahsediyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Leanback :

bunu gördüm ama puanı daha düşük oldugu icin almadim. gerekli kontrolleri yaptırdıktan sonra olmazsa iade ederim diye düşündum. ayrıca ürünü daha ucuz olsun diye almadım aslinda fazla fiyat vermeye de razıydım, bakalım ne olacak. 

bu arada mann filtrelerden yağ filtresi gelmedi, aradılar ellerinde yokmuş filtron da kabul etmedim ama keşke etseydim, piyasada orjinalini bulamadım, bakalım belki filtron'dan devam ederim ya da.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...