Jump to content

World's Top 100 Cars... including Mazda 3 and Mazda 6...

Guest infsphinx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa_g

o zaman neden broşürlerine "kökleri efsane 323'e dayanıyor" benzeri bir tanıtım yazdılar?

efsane 323 serisi ise neden devamında isim değişikliğine gittiler?

Türkiye'de insanlar mazda'yı 323 ile tanıdı, bir binen bir daha inemedi (taa ki mermerler eşşeğin kulağına su kaçırana kadar). daha sağlam dediğin motor ise 1999-2000 yıllındaki motor üzerinde bir kaç değişiklikten ibaret diye biliyorum.

elbette sadece bir tek isim değişikliği satışlarda etkilidir gibi bir iddiam yok. zaten yukarıda da dediğim gibi, daha çok donanım seçeneği ve fiyatların diğer markalarla denk olması gerekiyor. şuan sahibi olduğum arabanın ben 2. sahibiyim. ilk sahibi sıfır almış arabayı ve sonrasında eşi kullanmış hep. adamda şuan grand vitara var ve satıp yeni araba alacak. aklında ise mazda3 var ama acayip kararsız kalmış durumda. aynı sınıftaki diğer markaların fiyatları ile kıyasladığında mazda'nın fiyatı daha yüksek geliyormuş ve diğerlerindeki donanım seçenekleri daha cazipmiş.

neyse, isteyen istediği arabayı alır kullanır istediğine de sağlam der, kullanışlı der, zevkli der, teknolojik der, der oğlu der. ama hiçbiri benim umrumda olmaz. Allah Mazda'm ile yollarımı ayırmasın, o bana yeter :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• MuRDoC_111

6

• Murat b

5

• X-Pace

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

aklında ise mazda3 var ama acayip kararsız kalmış durumda. aynı sınıftaki diğer markaların fiyatları ile kıyasladığında mazda'nın fiyatı daha yüksek geliyormuş ve diğerlerindeki donanım seçenekleri daha cazipmiş.

Mazda 3 fiyatına başka esp li araç yok Mustafa, orada yanılıyor arkadaşın, bazı gözboyamalar donanımdan sayılmaz.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Mazda 3 fiyatına başka esp li araç yok Mustafa, orada yanılıyor arkadaşın, bazı gözboyamalar donanımdan sayılmaz.. :)

abicim adam esp ye bakmıyor, çünkü görünmüyor. ama dediğim gibi bir cam tavan örneğinde olduğu gibi müşteriyi acayip cezbediyor. haksızmıyım ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

boşver o denyoyu, almasın zaten Mazda falan. ona civic daha çok yakışır, familia'da problem yok dedi inandık aldık. kız gibi 323Hb arabamı sattım bunun için ama arabayı alalı daha şurda 5 ay olmasına karşılık hem motor hem şanzıman indirdik :(  çok şükür ki arabada hiç darbe v.s. yok ve gören bir daha dönüp bakıyor şuan, yolda artistlik yapan ise bir daha bakamıyor :D:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısın Selman abi , fakat ne yazık ki ülkemizde Mustafa abinin de belirtmiş olduğu gibi teknikten çok görünümdeki zenginliğe bakılıyor , en basit örneği 316CI alınması :) 1400-1500kg bir araç ve 1.6lt motor (tabi çoğu kişi hemen söküyor 316 yazısını hehehe )
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim arabayı almamdaki en büyük sebep DSC.. 40.000 YTL verip Honda alıyorsun onda yok..

maşallah Burak abi ayrıntılara takılan az sayıda insanlardansın ;) S2000'ler de o şekilde klima ABS var gerisi yok :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiyede bu iş reklam ve para yedirmeyle oluyor.Dergilere bakıyorsun c segment kıyaslamada Mazda 3 hepsinden daha iyi bir tek bagajı küçük  diye VW nedense birinci oluyor.Doğuş grubunun bu işe baya bir para yedirdiği apaçık belli.Mazda 3 Doğuş grubunu olsaydı bütün dergilerde bir numara görünceğinden eminim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence fena bir liste değil.Biri 7. diğeri 11.Farkettinmi bilmiyorum.Artık kimse seni sallamıyor  :D

gram umrumda değil birilerinin beni sallayıp sallamaması,sonuçta Golf'ün Mazda 3'den çok daha kaliteli bir araba olduğu gerçeğini değiştirmiyo bu durum...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gram umrumda değil birilerinin beni sallayıp sallamaması,sonuçta Golf'ün Mazda 3'den çok daha kaliteli bir araba olduğu gerçeğini değiştirmiyo bu durum...

Sende haklısın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

vw otomobilleri ile Mazda nın felsefesi farklı bi kere.Biri ruha hitap ediyor biri etikete.Mustafa abime katılıyorum Mazda 3 ü 323 olarak çıkartsa bomba etkisi olurdu ve işte o zaman golf vs. gibi sahte 2. sınıf kırmaları efsane diye millete yutturamazlardı.Pazar payı da büyürdü bence.Bora % 100 haklı Rx serisi maalesef bu ülkeye fazla her açıdan :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir kitap seçerken kapağı iyi tasarlanmış olabilir , fakat içeriği sağlam olmadıkça sonunu getirmek zordur... :) araba seçimi de böle bişi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vw otomobilleri ile Mazda nın felsefesi farklı bi kere.Biri ruha hitap ediyor biri etikete.Mustafa abime katılıyorum Mazda 3 ü 323 olarak çıkartsa bomba etkisi olurdu ve işte o zaman golf vs. gibi sahte 2. sınıf kırmaları efsane diye millete yutturamazlardı.Pazar payı da büyürdü bence.Bora % 100 haklı Rx serisi maalesef bu ülkeye fazla her açıdan :(

ya kıçı kırık bi Mazdamız var nereye sığdırıcaz bilemiyoruz,yılların efsanesi Golf bile sakız oluyo ağızlarda,yazık valla Volkswagen'e...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim arkadaşın Golf'ü vardı.Her hafata arabanın ya bir yeri bozulur yada yolda giderken bir yeri dökülürdü.(2001 model)En sonunda km'yi düşüp başka bir enayiye sattı.2000 model VW Polo otomatriklerin tamamım arızalı.Hepsi üretim hatalı.Durduğu yerde direkson tam dönünce araba stop ediyor.Böyle olduğu bilindiği halde fabrika hiç birine ellemedi.Zaten sorun için servise gittiğinde çözemiyorlar.Almanyada bile okadar tr'deki kadar fanatiği yok bu arabanın.Tamam berbat bir araba değil ama büyütmeğede gerek yok.Alt tarafı VW.Adamın biri reklamda efsane golf diyor ve herkes efsane demeye başlıyor.Bu söylediğim 3.23 içinde geçerli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3.23 Türkiye'de kaliteli arabadan çok ucuz araba gibi bi imaj kazandı bence. O açıdan isim değişikliği bence de doğru...

C sınıfı arabalarda efsane kelimesi bana hiç bir şey ifade etmiyor.Kullanım ve üretim amacıyla kelimenin alakası yok.Sınırları belli bu araçların.Hadi golfün her modeli 200 beygirlik bir canavar olur anlarım.Daha düne kadar 8 valf olan aracın neresi efsane.Bu dediğim tüm C segmentler için geçerli.Mazdada tek efsane model bana kalırsa RX7.İnşallah RX8 de olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Evet Golf bir efsane. Ama hangi Golf?

cevabı açık ve net: Golf_1 GTI

GTI olmayan hiçbir Golf, efsaneliğin yanından bile geçemez. VW markasını marka yapan araba tosbağadır, markayı daha ileri taşıyan ise Golf-1 GTI modelidir. Sonrasında çıkan her yeni golf, devamı çekilen filmler gibidir. Her yeni bölüm bir öncekinden daha kötüdür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...