Jump to content

LPG ye geçiş sıcaklığı nasıl düşürülür ?

wenton
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

soğuk havalarda neredeyse 1km de benzinden gaza geçiş yapıyor.

bizim hayvan zannederse 35-40 derecelerde gaza dönüyor ocağıma incir ağacı dikecek.

98  mazda 626  pc bağlantısı nasıl oluyor bilen varmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eyvallah. motor beyninden  ayarlanıyor sanırdım. enteresan bi marka lpg beyni var benimkinde balıkesirde bulunabilirmi bilmem artık...  gün içerisinde çok fazla kontak kapattığımdan 4 depoda 30tl lih benzin yiyor canavar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, wenton :

soğuk havalarda neredeyse 1km de benzinden gaza geçiş yapıyor.

bizim hayvan zannederse 35-40 derecelerde gaza dönüyor ocağıma incir ağacı dikecek.

98  mazda 626  pc bağlantısı nasıl oluyor bilen varmı?

merhaba ,

bende geçen hafta gaz filtresini değiştirdim ve bu arada usta gaza geçiş sıcaklık ayarını da yaptı , ancak dediğin gibi gaza geçene kadar baya benzin yiyor. bende gaza geçiş ısısını biraz daha düşürmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

ayardan ziyade lpg ye geç geçmesinin sebebi antifriz ve antifrizi koyan ustanın bilinçsizliği veya sallamaması

-japon araçlarda lpg karbüratörü motordan daha yükseğe bağlandığından

-japon araçlarda genelde radyatör hava alma tıpası olmamasından kaynaklanan  bir sorun.

antifriz koyarken lpg karbüratörüne giren hava borusunu çıkarıp antifriz gelinceye kadar çekmek gerekiyor (hava kalmaması için)

yoksa bütün hava lpg karbüratörün de toplanıyor ve ısınması geç oluyor. lpg ye giden hava hortumunu tutarak gözlemleyebilirsiniz.

hiç bir ayar yapmadan sadece antifriz koydurup havasını aldı 25-30sn lpg geçiş oldu. bu iş yaklaşık 40 dk sürdü usta ağzınla çeke çeke pancara döndü antifrizi de iplik gibi akıtarak koyduk kalanını suyla tamamladık

(bunları yapmadan önce radyatörün sağ alt köşesinde bulunan tahliye muslugundan ne varsa boşalttık)

lpg karbüratörü.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu lpg beynini bizzat sökmüş biriyim böle soğutma suyunun içindeki havanını gidip orada birikmesi çok zor tabii sizin araçta ne kadar yükseğe baglanmış bilemem lakin dikkat edersen suyun girişi altta çıkışı üsttedir yani her halükarda kalan hava kabarcıkları suyun çıkış yönü olan yukarı doğru atılacak ve genleşme kabı vasıtasıyla sistemden tahliye edilecektir. Mazda nın soğutma sistemi zaten kendi kendi havasını alan bir sistem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, NoooFearrrr :

Ben bu lpg beynini bizzat sökmüş biriyim böle soğutma suyunun içindeki havanını gidip orada birikmesi çok zor tabii sizin araçta ne kadar yükseğe baglanmış bilemem lakin dikkat edersen suyun girişi altta çıkışı üsttedir yani her halükarda kalan hava kabarcıkları suyun çıkış yönü olan yukarı doğru atılacak ve genleşme kabı vasıtasıyla sistemden tahliye edilecektir. Mazda nın soğutma sistemi zaten kendi kendi havasını alan bir sistem.

dün konuştuğum eski ford servisi ustalarından bir abimiz Mazdalarda hava olayı olmaz dedi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.02.2016 at 16:24, NoooFearrrr :

bizim usta bu konudan bi haber olsa gerek. 45dk ağzınla çekti antifirizi :)  belki lpg takıldıhtan sonra  böyle bi problem çıkıyordur ne diyelim. her şeyi düşünen japonların böyle bi eksiklik yapmayacağına emindim zaten 8:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...