Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Bose Ses Sistemi Kapıları mı Esnetti ?

czone
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şimdiye kadar kullandığım tüm araçlarda hangi ses sistemi varsa onu kullandım. Dolayısıyla ses sistemi ve bunların etkileri konusunda bilgi sahibi değilim. Aracımı yaklaşık 6 ay önce sıfır olarak teslim aldım. Bose kalitesiyle tanıştıktan sonra müzik kalitesinin ne demek olduğunu daha net bir şekilde anladım. Bas ve tiz seslerini doyasıya yaşarken son bir aydır kapılardan bir cızırtı sesleri gelmeye başladı. 

İlk zamanlarda bunun kapının gözlerindeki elemanlardan kaynaklandığını biliyordum. Fakat şimdi hiç bir şey olmamasına rağmen aynı cızırtıyı duyuyorum. Kapıya dizimi dayadığımda bu ses kesilirken çektiğimde aynı sesleri duymaya devam ediyorum. 

Ben bu noktada zamanla aracın kapısının sesin şiddeti dolayısıyla esnediğini düşünüyorum. Araçlarını Bose ses sistemiyle güçlendiren Mazda'nın bu kapı panelleri ve üzerindeki elemanlar için bir güçlendirme çalışması yapması gerekmez miydi? Yoksa bu benzer ses sistemi kullanan tüm araçlarda yaşanan bir durum mudur ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle ses kapılardan gelmiyor. :) Zamanında bende çok takmıştım bu konuya dizimi dayayınca cızırtı sesi gidiyordu. Ses kapıda ki ekipmanlardan değil de cam indirme kaldırma modülü, motoru her ne ise ondan geliyor. Bende bose yok. Cızırtının yaptığı kapının camını az bişey aralayınca cızırtı gelmeyecektir diye tahmin ediyorum. Bende öyle şuan. Cam açıkken bir deneyin bakalım. Sonuç sizde de aynısı mı olucak. Sırf bu yüzden kapıyı söküp yalıtım yapasım bile var, fakat uygun bir yerim olmadığı için yapamıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kocaeli Haldız servisi bu konuda oldukça ilgili. 10.000 bakımında ses sistemi dahil olmak üzere test ettiklerini görmüştüm. 20.000'de bu durumu kendileriyle paylaşacağım. Yarın ilk işim dediğinizi uygulamak olacak. Merak ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben aylardır kapıdan ses geliyor diyorum ve her şeyi denediler lakin henüz sonuç yok, arabayı sattıracaklar demek istemiyorum ancak bu kadar sevdiğim aracın tık,çık, cız vs  gibi her yerinden ses geliyor oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar selamlar.. bose bende var ve bi kaç bass türünde(tonunda) cızırtı yapıyo buda bence normal, titreme sesi gibi yani hatta ve hatta cam az açıkken bana sanki daha çok bozuk titreşim oluyo gibi geldi.. ama bu arşivimdeki 3-5 kalem parçalar için hepsi yapmıyo..  (bence sıkıntı basın tonudur abi ;) )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de bose ses sitemi yok. Ama bazı parçalarda çıt çıt sesler geliyordu. Arka kapı döşememi değiştirdiler sorun çözüldü :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, EMRbrc2144 :

Artık benim araçta ön göğüsü değiştirme fikri geldi aklımıza, çünkü kapılarda uygulanmadık işlem kalmadı.

Okadar mı rahatsız edici.. Yerinizde olsam göğüs değiştirmezdim naçizane fikrim bu benim düzen tutmazmış gibi geliyor. Hiç özenerek montaj yapacaklarını sanmıyorum (Ankara için mesela). Geri görüş camerası taktırmaya götürdüm piano black'leri çizmişler hep :( Göğüs deişimi olsa düşünemiyorum.  Yada çok çok iyi tembih edin kesinlikle.. kaş yapalım derken göz çıkartmasınlar Aracı teslim ederken çizik çatlak olan yerleri gösterin ve teslim alırken harici birşey istemiyorum deyin bu zaten böyleydi muhabbeti olmasın. Bol şanslar umarım sorununuz düzelir.. Birde bu sesi videoya alma şansınız varsa çok yararlı olur..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...