Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Çift Egzoz Uygulaması - Performans

Guest KTASKAN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tampon difüzörünü parlak siyaha boyattım.

Aracın sesinde de kulağa hoş gelen bi ses oluştu ve çevremden de olumlu yorumlar alıyorum ses konusunda....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

egsoz çok güzel gözüküyor ama,  bena biraz fazla iddaalı gibi geliyor.. , en az 3.0 V6 olması lazım sanki

2000cc mazda 6 'mda bile iddaalı geliyor.    bakıyorsun devasa 2 egsoz var.  ama bi dizel megane,  tsi golf gelmiş kafa tutuyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
6 saat önce, Hakanciviler :

Aracım için önerebileceğiniz performans ve güzel bir ses alabileceğim çift egzoz varmı.

Forumda mevcut ortak konu başlığı ile birleştirilmiştir. Buradan devam edebiliriz. Şahsen Skyactiv Mazda 3'ün mevcut motor ve egzoz sesini ben beğeniyorum. Daha üstü artık rahatsız edici olabilir. Egzoz çıkış başlıklarına bir uygulama yapabilirsiniz görsel açıdan. Ses olayının birde yasal boyutu var, Tuvturk muayenede sıkıntı yaratma durumu var.

İstanbul'da olsaydınız bu işin piri Maslak Oto Sanayide İskender Usta var.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben size söyleyeyim bu arabalardan egzozu komple değiştirmeden bir performans artışı beklemek zor. Ancak performans için yurt dışında mazda3 uygulamalarına bakıp inceleme yapmanız lazım.  Arabanız otomatikse yazılımla vites geçişlerini daha seri olması için bir işlem yapılabilir. Bunu da mazda yaparsa uygulamanız sizin için avantaj. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Ali :

Ben size söyleyeyim bu arabalardan egzozu komple değiştirmeden bir performans artışı beklemek zor. Ancak performans için yurt dışında mazda3 uygulamalarına bakıp inceleme yapmanız lazım.  Arabanız otomatikse yazılımla vites geçişlerini daha seri olması için bir işlem yapılabilir. Bunu da mazda yaparsa uygulamanız sizin için avantaj. 

Sadece egzozla acaba, ne kadarlık bir maksimum performans artışı olabiliyor ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu görüntüdeki gibi ses alabileceğimiz bir türde olabilir.Antalyada veya alanyada danışabileceğimiz sağlam bir egsozcu varmıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Hakanciviler :

Bu görüntüdeki gibi ses alabileceğimiz bir türde olabilir.Antalyada veya alanyada danışabileceğimiz sağlam bir egsozcu varmıdır?

Sizin hedefiniz-isteğiniz öncelikli olarak performans mı ? Yoka bu şekilde bir ses mi ?

Videodaki ses kulağa hoş geliyor. Ve çok rahatsız edici değil gibi. Tabi seyir halinde, uzun yolda vs durum nasıl olur bilmiyorum. Uzun süreli kullanımda rahatsızlık verebilir.

Videodaki guzu acaba 2.0 lık olanlardan mıdır ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, İlhan :

Sadece egzozla acaba, ne kadarlık bir maksimum performans artışı olabiliyor ?

Çok büyük bir şey alamazsın abi ama işleme tabi tuttuktan sonra bu arabayı dynoya çıkarmak lazım.  O zaman sana ne kadar bir güç kattığını söyleye bilirim :) Değer mi yapmaya bence bu arabada değmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, İlhan :

Sizin hedefiniz-isteğiniz öncelikli olarak performans mı ? Yoka bu şekilde bir ses mi ?

Videodaki ses kulağa hoş geliyor. Ve çok rahatsız edici değil gibi. Tabi seyir halinde, uzun yolda vs durum nasıl olur bilmiyorum. Uzun süreli kullanımda rahatsızlık verebilir.

Videodaki guzu acaba 2.0 lık olanlardan mıdır ?

Öncelikle bunun gibi sade ve hoş bir ses, performans ikinci planda kalıyor diyebilirim.yurtdışında çok örnekler var bunun gibi.Biz cesaret edemiyoruz galiba, guzuları hırpalamaktan çekiniyoruz

Buda hoş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Hakanciviler :

Öncelikle bunun gibi sade ve hoş bir ses, performans ikinci planda kalıyor diyebilirim.yurtdışında çok örnekler var bunun gibi.Biz cesaret edemiyoruz galiba, guzuları hırpalamaktan çekiniyoruz

Buda hoş

Şöyle bir konu buldum internette.

Egsoz & Performange Performans ilişkisi

Egzoz sistem modifiyesi`nin mantığı motorun egzoz subaplarundan çıkan atık gazların dışarıya daha kolay atılmasını ve pistonların artık egzoz gazlarını o küçük borulardan ve susturuculardan dışarıya postalamak için uyguladıkları direncin azaltılmasını sağlamaktır. Standart egzoz susturucuları, adından da belli olacağı üzere motorun, egzoza yansıyan seslerini susturmak için yapılmışlardır. Ama bu susturma işlemi sırasında da egzoz gazlarının çıkışını zorlaştırırlar ve bu da arabanın performansının olabileceğinden daha düşük olmasına sebep olur. İşte bu olayda, modifiyeciler için performans tipi egzoz susturucularu üretilmiştir. Bu susturucular egzoz sesini fazla kesmezler, gaza bastığınızda baya bir bağırırlar, ama aynı şekilde motordan çıkan gazın dışarıya kolay bir şekilde atılmasını sağlarlar. Aslında çıkardığı ses de çok sportif bir sestir. Malum yarış motorsikletlerinin çıkardığı seslere benzer sesleri.

-Olayın Uygulanması Şu Şekildedir;

Bir egzoz sistemi üzerinde 2 tane susturucu ve enjeksiyonlu arabalarda bir de katalitik konvertör bulunur. (Egzoz gazını temizleyen bir alet). Bu 2 susturucu, orta susturucu ve arka susturucu olarak adlandırılırlar. Bir egzoz modifiyesinde, öncelikle arka susturucu değiştirilmelidir. Arka susturucuyu değiştirmek, orta susturucuya nazaran daha yüksek performans artışı sağlarlar. Aslında en iyi performans için komple bir egzoz sistemi uygulaması yapmak gerekir. Bu uygulama, orta ve arka susturucuların, performans tipi susturucularla değiştirilmesi, egzoz borularının daha geniş borularla değiştirilmesi ve katalitik konvertörün iptali ya da performans tipi katalitik konvertörlerle değiştirilmesinden oluşmaktadır. Olayın en sonunda ise Headers denilen, egzoz manifoldu sisteminin değiştirilmesi vardır. Fakat bu olayın maliyeti diğerlerine göre daha yüksek olduğu için genelde en son olarak uygulanır.

-Avatajları ve DezAvantajları Şunlardır;

Ses olayına girmek uygun olmaz. Bu kimisinin rahatsız olacağı, kimisinin ise hoşlanacağı bir durumdur. Fakat ses olayıda susturucu markalarına göre değişebilmektedir. Supersprint susturucularının onaylı olduğu ve az ses çıkardığı bilinmekle beraber, Remus susturucularının da daha fazla performans verdiği fakat yüksek sesinden dolayı başınıza polisleri topladığı bilinmektedir.

Modifiye edilmiş egzoz sisteminin motor performansını etkileme konusuna gelirsek. Performans, farklı devirlerde farklı değişiklikler gösterir. Motor gücünde, yüksek devirlerde (4000 ve üstü) %10’lara kadar varan farkedilir bir artış yaşanmasına rağmen, düşük devirlerde de (3000 ve altı) bir miktar güç düşüşü görülmektedir. Yani bu modifiye sistemini ancak aracınızı devirli olarak kullanıyorsanız uygulamanız mantıklıolur. Aksi takdirde, şehir içi veya sakin kullanımlarda beklediğiniz etkiyi bu sistemden göremezsiniz… Düşük devirli kullanımlar için en uygun modifiye Chip Tuning’dir.

-Maliyeti Şudur;

Katalitik konvertör iptali, konvertörün yerine ve şekline göre 80-100 lira arası bir maliyete söktürülebilmektedir.
Performans tipi Supersprint veya Remus marka arka susturucu fiyatları 400-600 euro civarlarındadır, orta susturucular ise bunlardan biraz daha pahalıdır.

Headers egzoz manifoldu sisteminin maliyeti ise 1000 eurolara kadar varabilmektedir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Maliyet biraz pahalı geldi bana.istanbuldaki arkadaşlar sanki daha uygun fiyatlara yaptırmıştı diye hatırlıyorum.Antalyada nereye yaptırdınız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Uzun süredir paylaşacaktım fakat hep ihmal ettim, kendi 3. nesil Mazda 3'üme  teslim aldığım gibi sıfır haldeyken Bornova 3. sanayi de ki Otokoç'un yanındaki derenin hizasından sanayiye girşteki (Çakmaklar Egsoz Market)  te yaptırdığım ikiside faal olarak çalışan çift çıkış egsozlar . Tatlı sert güzel bir sesi var . 60 Mm düz krom boru kullanılarak yapıldı . Resimlerde tampona yakın görünsede öyle değil tamponla egsoz çıkışları arasında yarım santim boşluk var , ve borular tam dümdüz karşıya bakıyor yerle tam 90 dereceler,İlk seferde tam hizayı tutturamadık ama 2 sefer daha gittim biraz sağa , azıcık aşağıya derken iki çıkışda tam birbirine paralel aynı hizada oldu, yakından görenler orjinal sanıyor . 

mzdclubegsoz.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...