Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Çift Egzoz Uygulaması - Performans

Guest KTASKAN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

8 saat önce, Mazdacı 1990 :

Uzun süredir paylaşacaktım fakat hep ihmal ettim, kendi 3. nesil Mazda 3'üme  teslim aldığım gibi sıfır haldeyken Bornova 3. sanayi de ki Otokoç'un yanındaki derenin hizasından sanayiye girşteki (Çakmaklar Egsoz Market)  te yaptırdığım ikiside faal olarak çalışan çift çıkış egsozlar . Tatlı sert güzel bir sesi var . 60 Mm düz krom boru kullanılarak yapıldı . Resimlerde tampona yakın görünsede öyle değil tamponla egsoz çıkışları arasında yarım santim boşluk var , ve borular tam dümdüz karşıya bakıyor yerle tam 90 dereceler,İlk seferde tam hizayı tutturamadık ama 2 sefer daha gittim biraz sağa , azıcık aşağıya derken iki çıkışda tam birbirine paralel aynı hizada oldu, yakından görenler orjinal sanıyor . 

mzdclubegsoz.jpg

güzel olmuş güle güle kullan

eksoz ucu yoksa şöyle zariflerinden taktırmazmısın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güle güle kullan @Mazdacı 1990 , 3. Nesil Mazda 3 lerde egzoz için bir yuva ( hafif bir çukur ) yok mu  yoksa açıdan dolayı mı böyle görünüyor ? 

3 saat önce, sergio_01 :

Türkiye'de bulunabilse gerçekten çok güzel, hatta şimdiye kadar gördüklerimin en iyisi. 2. Nesil Mazda3 MPS'in egzoz yapısına benzettim ilk görüşte.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, Burak :

Güle güle kullan @Mazdacı 1990 , 3. Nesil Mazda 3 lerde egzoz için bir yuva ( hafif bir çukur ) yok mu  yoksa açıdan dolayı mı böyle görünüyor ? 

Teşekkürler Burak abi, sedan kasalarda hiç bir yuva veya oyuk yok egsoz ucu arka tamponun içinde ve yukarıda kalıyor, ilk önce orjinal ucu aşağıya eğip egsoz ucunu düz çıkartabileceğimiz hizaya getirdik, sonra tıpalı olan diğer ucuda açıp, orjinal çıkışın aynı kalınlığında aynı ebatta bir boru ekledik, onada aynı işlemi yaptık aşığa eğdik,  tampona herhangibi bir yuva veya oyuk hiç bir şey yaptırmadı, orjinal tapon olduğu gibi korundu, krom boruları aşağıya eğdiğimiz çıkışlara tam karşıya bakacak şekilde 90 derece hiza ile kaynattık, tamponun orjinal hali ile olduğu gibi duruyor,  tamponun iki ucunu sanki alın buraya hizalayın der gibi sivri şekilde tasarlanmış krom çıkışlarda o çıkıntıların altına gelecek şekilde yapılınca daha çekici ve spor bir görüntü oldu, tampon ile egsoz çıkışları arasında yarım santimlik boşluk var, kesinlikle değmiyor. 

Dümdüz yuvarlak borular genelde egsozcularda bulunmuyor hep yassı veya ağzı eğik kesimli modeller var her zaman gittiğim egsozcu olduğu için nazım geçiyor, siparişle getirttirdi bu boruları 2 hafta bekledim. Özellikle bu tip istedim çünkü, WTCC yarışlarında veya Le Mans da araçların bir çoğu bu tip düz yuvarlak çıkışlı egsoza sahip, hem orjinal hem de çok sportif durduğu için  özellikle tercih ettim.

egsoz4.jpg

egsoz.jpg

egsoz3.jpg

mzdclubegsoz.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güle güle kullan @Mazdacı 1990 , güzel olmuş, egzoz çukurları olsa çok daha güzel uygulamalar yapılabilirdi ama yine de sanırım sen bunu tercih ederdin :) Bu durumda diğer uygulamaları yapmak için kestirmek lazım ki onda da gereçkten işin ehli birisini bulup güvenmek gerekiyor o da riskli. En iyi tercihi yapmışsın ;) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13.01.2016 at 09:34, Burak :

Güle güle kullan @Mazdacı 1990 , güzel olmuş, egzoz çukurları olsa çok daha güzel uygulamalar yapılabilirdi ama yine de sanırım sen bunu tercih ederdin :) Bu durumda diğer uygulamaları yapmak için kestirmek lazım ki onda da gereçkten işin ehli birisini bulup güvenmek gerekiyor o da riskli. En iyi tercihi yapmışsın ;) 

+1

Zevkler ve renkler tartışılmaz sözüne güzel bir örnek olmuş. Benim tercihimde tampona müdahale yapılarak, ekzoz çukurlarının olması yanında olurdu. Tabi çok riskli bir iş. Ama Maslak İskender Usta namını bilerek bu işe kalkışırdım.

Güle güle kullanman dileği ile @Mazdacı 1990

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maliyet biraz pahalı geldi bana.istanbuldaki arkadaşlar sanki daha uygun fiyatlara yaptırmıştı diye hatırlıyorum.Antalyada nereye yaptırdınız

bu tarz isler zevki oldugu icin maliyet herzaman biraz yuksek tutulur kardesim.ben iyi bir usta olsun isinin hakkini versin diye 3 e 5 e bakmadim sonucta 80 binlik bi araca biniyosun 100 tl ucuz olsun dersin yapilan is icine sinmez aractan sogursun.yaptirmak istersen yardimci olurum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13.01.2016 at 09:34, Burak :

20.01.2016 at 10:16, İlhan :

+1

Zevkler ve renkler tartışılmaz sözüne güzel bir örnek olmuş. Benim tercihimde tampona müdahale yapılarak, ekzoz çukurlarının olması yanında olurdu. Tabi çok riskli bir iş. Ama Maslak İskender Usta namını bilerek bu işe kalkışırdım.

Güle güle kullanman dileği ile @Mazdacı 1990

13.01.2016 at 09:39, Ali :

Hayırlı olsun güle güle kullanın :)

Güzel sözleriniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim :) , sağolun :) . Fakat arabayı geçen hafta sattım artık keyfini yeni sahibi sürecek, arabayı satma sebebimi ve mazda ile yollarımı ayırma kararımı ayrıca bir konu açıp anlatıcam .

Ben 2015 Agustos ayında yukarıda adresini yazdığım egsozcuda o zaman için 350 TL' ye yaptırmıştım . Yaklaşık 2,5 saat uğraştılar, hizada sapmalar olduğunu gördüğümde 2 sefer daha götürdüm yine dakikalarca uğraştılar, ayrıca bu tip düz krom boru kolay bulunmuyor siparişle getirtildi falan yani bu kadar emeğe ve çıkan sonuca göre bu fiyat makuldu bence. Sürekli gittiğim yer olduğu için bir miktar ucuza yaptırmış olabilirim .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Burak :

@Mazdacı 1990 hayırlısı olsun, hayırlı olsun :) Bundan sonra VWci 1990 mı diyelim sana ? :geyik::D 

Tekrar teşekkür ederim Burak abi, sağol :) , aslında ismimi tekrar belirleme şansım olsa kendi adımı seçerdim Gökay yapardım. Mazdacı ismini ailemize katılan ve ayrılan 10 farklı mazda olduğu için seçmiştim o zaman mantıklı gelmişti bana :D ama şimdi isim mazdacı ama arabası VW çok uyumsuz oldu :D .  Yeniden profil açsam sıfırdan başlamakta zor gelicek o yüzden mecburen böyle devam edicem, siz beni rumuzdan tanıyınca sadece Gökay dersiniz abi :D .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Merhaba,

Sedan Mazda 3 sahibiyim. aşağıdaki resimde hatcback  modelin egzoz çıkışlarına modifiye yapılmış. bunun aynısını sedana yaptırabilirmiyiz? 

2015-MazdaSpeed3-2[4].jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arka tampon plastiği yuvarlak egzoz çıkışına göre biçimlendirilmiş, resimdeki şekil egzozu bulmak zor değil bağlantı yapılır. Fakat tamponu bu egzoz biçimine uydurmak ve orijinal durmasını sağlamak zor sanki, modifiye ustası biriyle görüşmek lazım.

Şekil olmuş makina, ateş ediyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, ali_daggecen :

Merhaba,

Sedan Mazda 3 sahibiyim. aşağıdaki resimde hatcback  modelin egzoz çıkışlarına modifiye yapılmış. bunun aynısını sedana yaptırabilirmiyiz? 

Konunuz forumdaki mevcut ortak konu başlığı ile birleştirilmiştir. Aynısı değil ama farklı egzoz uygulamaları yapan arkadaşlarımız oldu. Bu konunun sayfalarını incelediğinizde mesajlara ve fotoğraflara ulaşacaksınız. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ben bu konuda yaptırmış arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Bende haftasonu Bostancı Sanayiye gittim ve tanıdığım bir usta arka tamponu kestirirsen garantide sorun yaşayabilirsin. Öncesinde bir danış sonra bakalım dedi. Uygulamayı yaptırıp daha sonrasında bakım vs. için yetkili servise giden ve herhangi bir yorum alan oldu mu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Mercan :

Arkadaşlar ben bu konuda yaptırmış arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Bende haftasonu Bostancı Sanayiye gittim ve tanıdığım bir usta arka tamponu kestirirsen garantide sorun yaşayabilirsin. Öncesinde bir danış sonra bakalım dedi. Uygulamayı yaptırıp daha sonrasında bakım vs. için yetkili servise giden ve herhangi bir yorum alan oldu mu acaba?

Egsoz sistemi ile veya bağlantılı bir arıza çıkar ise müdahale edilmiş garanti dışı diyebilirler. Ben de yatırmıştım herhangi bir sıkıntı yaşamadım garanti konusunda

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

120 hp bi araba için fazla iddaalı eksozlar.   v6 gibi duruyor.

uygulama için arka  difüzör ün değişmesi lazım.

Hazır Mazda 3 için difüzör bulabilirmiyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...