Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Parça Bulma Sıkıntısı

volkngunduz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 dakika önce, İlhan :

Haydi hayırlısı diyelim o zaman.

Fakat bu işte başından beri bir tuhaflık var. Bir iletişimsizlik, yanlış anlaşılma, unutulma, atlanma. Yahut görevli birilerinin görevini layığı ile yerine getirmemesi, vs gibi bir durum sanki söz konusu. Bu kadar basit bir olay, bu kadar uzamamalı çünkü.

Yani bir taraftaki servis cam yok diyor, Ve akabinde tüm Türkiye'deki servisler araştırıldı ama hiç bir yerde yok deniliyor. Ama diğer yanda Muğla'daki bayide var deniliyor. 

Bende bundan işkillendim yani ya biri işini düzgün yapmayıp direk hiçbir serviste yok deyip kafadan savmak istemiş, japon marka olduğu için direk japonya'dan gelecek demiş, yada bir yanlış anlaşılma var ama nerede oldu bu yanlış anlaşılma onu da bilmiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim.

Bazı yorumlara cevap yazmam gerekir ama  alıntı yaparak işi uzatmak istemiyorum.

Diyarbakır neden honda için opel için toyota için jeep için volvo için.... mahrumiyet bölgesi değilde mazda için mahrumiyet bölgesi. Bilen bilir diyarbakır türkiyede en lüks araçların olduğu ildir ve araba meraklısı çok fazladır. Nerdeyse 2 milyonluk şehirden bahsediyoruz. araç kullanmak için şehir değiştirseydim, mustang shelby kullanmak için Kanada'ya giderdim.

Abarttığımı söyleyen arkadaş olmuş; Abartılacak ne var sol arka cam patlatıldı bana 2 hafta süre verdiler. İsteyen internetten unatlar otomotiv diye aratıp kendilerine ulaşılabilir  ve sorabilirler. benim yanımda Türkiye geneli stok kontrolü yaptılar ve hiç bir mazda servsinde olmadığını pc'de ben gördüm. malum mazda database programına vakıf değilim değişik filtreleme yöntemleriyle benden gizlemiş olabilirler mi bilmiyorum ama sanmıyorum da. 

Adana'dan yan sanayi bir cam buldum yeşil renkte, bu gün itibariyle takılacak ve film çekilecek.

Asıl yaşadığım en büyük sorun aracın kullanıcısı kız kardeşim. kendisi honda civic hb alacakken kendisini vazgeçirip mazda 3 aldırdım. 2 hafta dediklerinde kardeşimin yüzüne bakamadım. Abi keşke honda alsaydık dediğinde yaşadığım mahcubiyeti anlatamam size. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Geçen hafta benim ön cama yolda taş fırladı ve çatladı. Hemen aradım sigorta firmasını bildirdim. Kievdeki servise gitmemi söylediler. Gittim tutanak tutuldu ve hemen stokları kontrol ettiler. Bir ne görelim stoklarda yok. Sipariş verelim dediler. Normal şartlar altında 3 hafta sipariş süresi malum yılbaşı tatili avrupada uzun oluyor bu süre dahada uzar dediler. Neyse aradan 3 gün geçti stoklarda olmayan cam birden stoklarda çıkı verdi. Aradılar çağırdılar arabayı bıraktım ertesi gün geri aldım.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Her markada böyle sorunlar olabiliyor ben golf 7 aracım için turbo yay segman mili denen bir parçayı 1 aya yakın bir süre bekledim doğuş oto Kartal gibi bir serviste 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Ultrass34 :

Her markada böyle sorunlar olabiliyor ben golf 7 aracım için turbo yay segman mili denen bir parçayı 1 aya yakın bir süre bekledim doğuş oto Kartal gibi bir serviste 

Siz parça beklemişsiniz. Ben bir örnek vereyim. Eşimin eniştesinde vw Caddy var. 2015 Temmuz sıcağında kliması bozuluyor. Yetkili servisi arayıp randevu istiyor klima arızası için. Servis 15 gün sonraya randevu veriyor.Düşünün nasıl bir yoğunluk varsa... Yaz sıcağında 15 gün klimasız kullanacak adam arabayı. Ve tüm gün yeri geliyor arabanın sırtında oluyor. O gün o sinirleniş, o sinirleniş...O gün bu gün yetkili servise gitmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Camlar sarf malzemedir arkadaşlar, sekman miliymiş, direksiyon setiymiş değil ki arkadaşlar. Volkan son derece haklı. Filtreler bir, balatalar iki, camlar üç. Bayide olmamasını anlarım da, tüm ülkede olmayışı ciddi bir sorun. Benimde balata konusunda başıma gelmişti de Allah'tan sanayide focus rs balatasi bulmuştuk.

Hakikaten Mazda bu konuda çok eksik. Yahu barı kesinlikle lazım olan parçaları stokta tutun bari. Balata, filtre, cam yok diyen başka bir marka bulamazsınız çünkü.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cam 12 gun sonra takıldı arkadaşlar. 

Dediğim gibi benim sorunum ne insanlarla ne de markalarla. tüketici olarak hakkımızı aramayı bilmiyoruz ve büyük firmalar (doğuş oto gibbi mermerler gibi) sırtımızdan para kazanıyor. bir urun satıyorsan o urunun arkasında durmalısın bu sakız bile olabilir. mazda türkiye buraya bir depo yapamıyorsa haline yansın ben ne diyeyim. wv caddy icin 15 gun sonraya randevu veriyorlarsa ve hala turkiyede en cok satan markaysa vay bizim halimize. anladım ki (her konuda sadece araba değil) bizler müşteri değil koyunuz. en azından kendi adıma konuşayım: KOYUNUM.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...