Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Karşılama - Uğurlama ( Follow Me Home )

alpqla
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

14 saat önce, okkko :

Can sıkıntısından yazıyorum.... uzattıysam kusura bakmayın ama anlaşılır olacak ve bu konudaki tartışmayı bitirecek...

Mx5 ND, Mazda3 BM, Cx3, Yeni Mazda2, Mazda6 2015-... ve Cx5 2015-... modellerde... yani özetle mzd connectli araçlarda var bu özellikler.

Mzd connectten bu opsiyonları (leaving home ve follow me home) açın. 

Aracı stop ettikten sonra kapıları kilitlemeden önce bir kez selektör edin. Farlar yanık kalır. Arabadan inin kapılarınızı kitleyin. Mzd connectten belirttiğiniz süre kadar sonra sönerler. İnmeden iptal etmek için bir daha selektör edin. (Follow me home)

Aracı stop ettikten sonra manuel olarak farlarınızı açık konuma getirin. Farlar o anda yanmazlar. Arabadan inin ve gidin. Geri döndüğünüzde arabanın kapı kilitlerini açtığınızda mzd connectten belirtilen süre kadar farlar yanar. Arabaya bindiğinizde far kolunu varsa auto konumuna getirin yoksa off konumuna getirin. (Leaving home)

Bu ikisini beraber de yapabilirsiniz. Sırası önemli değil. Her hareket o seferliğine o özelliği açar.

Alışınca çok basit ve kullanışlı...

:)

Bir yanlış bilgilendirmeyi düzeltelim, Mazda 3 BM (Skyactiv) araçlara bu özellikler 2015 kasalarında geldi. 2013 ve 2014 kasalarda bu özellikler yok ve yazılım ile gelmiyor (aracımda mzdconnect versiyonu v56.00.230)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, obivan :

Bir yanlış bilgilendirmeyi düzeltelim, Mazda 3 BM (Skyactiv) araçlara bu özellikler 2015 kasalarında geldi. 2013 ve 2014 kasalarda bu özellikler yok ve yazılım ile gelmiyor (aracımda mzdconnect versiyonu v56.00.230)

Bir bakayım. 2014 mazda3 istisna olabilir...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

BM nedir? Şu seri no'da geçen harfler midir?

Ben aracımı 2015 Ağustos'ta aldım ve bu özellik yok. Benim araç 2015 mi değil yoksa BM mi değil acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Devrim Babacan :

BM nedir? Şu seri no'da geçen harfler midir?

Ben aracımı 2015 Ağustos'ta aldım ve bu özellik yok. Benim araç 2015 mi değil yoksa BM mi değil acaba?

1. Nesil Mazda3 - BK

2. nesil Mazda3 - BL

3. Nesil Mazda3 - BM diye kodlanmış Mazda tarafından.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, 61kdeniz :

2014-2015 mazda3 reflex oldugunu nasıl anlayacağız ? 

reflex, power, soul gibi donanım isimleri direkt fabrikadan belirlenmiyor. o yüzden ruhsattan başka anlayabileceğimiz bir kaynak yok gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mehmet Özdemir :

reflex, power, soul gibi donanım isimleri direkt fabrikadan belirlenmiyor. o yüzden ruhsattan başka anlayabileceğimiz bir kaynak yok gibi.

ruhsatta 2015 yazıyor ama bu özellik bizim araçta yok 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

leaving home mantıksız yapmışlar (Auto farlı modellerde) auto konumundan niye her defasında far açık konumuna alayımki  sensör yokmu akşam olduğunu anlamıyormu comfortline t6 ımda bu özellik çok güzel çalışıyor far hep autoda geceyse ışıkları açıyor gündüzse açmıyor  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Mehmet Özdemir :

1. Nesil Mazda3 - BK

2. nesil Mazda3 - BM

3. Nesil Mazda3 - BL diye kodlanmış Mazda tarafından.

yanlış yazılmış galiba 3. nesil mazda3'ün kodu  BM olacaktı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanlış yazılmış galiba 3. nesil mazda3'ün kodu  BM olacaktı.

Düzelttim, alıntı da hatıra olarak kalsın :)

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demek ki  aracım 3'ün nesil. :D

Neyse, şaka bir yana, sanırım far kumanda kolunu ve kapı kilitlerini bozmak üzereyim. Ne denediysem olmadı gece gece.

Sıkıntı yok, böcüğümü böyle de seviyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...
13.03.2016 at 01:52, okkko :

Can sıkıntısından yazıyorum.... uzattıysam kusura bakmayın ama anlaşılır olacak ve bu konudaki tartışmayı bitirecek...

Mx5 ND, Mazda3 BM, Cx3, Yeni Mazda2, Mazda6 2015-... ve Cx5 2015-... modellerde... yani özetle mzd connectli araçlarda var bu özellikler.

Mzd connectten bu opsiyonları (leaving home ve follow me home) açın. 

Aracı stop ettikten sonra kapıları kilitlemeden önce bir kez selektör edin. Farlar yanık kalır. Arabadan inin kapılarınızı kitleyin. Mzd connectten belirttiğiniz süre kadar sonra sönerler. İnmeden iptal etmek için bir daha selektör edin. (Follow me home)

Aracı stop ettikten sonra manuel olarak farlarınızı açık konuma getirin. Farlar o anda yanmazlar. Arabadan inin ve gidin. Geri döndüğünüzde arabanın kapı kilitlerini açtığınızda mzd connectten belirtilen süre kadar farlar yanar. Arabaya bindiğinizde far kolunu varsa auto konumuna getirin yoksa off konumuna getirin. (Leaving home)

Bu ikisini beraber de yapabilirsiniz. Sırası önemli değil. Her hareket o seferliğine o özelliği açar.

Alışınca çok basit ve kullanışlı...

:)

Hiç kullanışlı değil. Auto konumunda bunu yapması lazım. Her inişimde farları aç, bilmem selektör yap, parende at. İlginç yapmışlar. 

Çok basit aslında ; araçtan inince hava karanlıksa ve eve gidiş aktifse belirttiğin süre kadar far açık kalmalı. Kapıları kumandadan açtığın anda da aynı şekilde olmalı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Coming ve Leaving home konusu burada da varmış :)

Sıkıntı aynı , mazda'nın hangi mantıkla leaving home olayını anahtar açık konumda çalışacak şekilde tasarladığı bilinmiyor.

Bilen beri gelsin bize de bahsetsin bu durumdan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba;

Aracım 2014 Mazda 3 Reflex @okkko bey bilir. Benim araçta Coming Home (Eve Hoşgeldin) aydınlatmasını forumda da bahsedildiği konu üzerine HEX kodlarını değiştirerek gerçekleştirdim. Fakat uzun uğraşlarım ve araştırmalarıma rağmen Leaving Home(Evden Uğurlama) aydınlatmasını aktif edemedim. 

Araştırmalarımda 2014 Model Mazdalard a bu donanımın olmadığı bilgisine ulaştım. Tabi bölgesel değişikliklerin olduğu da edindiğim bilgiler arasında. Sizleri de bilgilendireyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aktif ettiğiniz gerçekten Coming Home mu yoksa, "farların belli bir süre sonra sönmesi" ayarı mı? Sanırım arada fark var da.

HEX kodlarıyla oynamama rağmen bende sadece yukarıda belirttiğim özellik açıldı. Gerçek Coming Home açılmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, Devrim Babacan :

Aktif ettiğiniz gerçekten Coming Home mu yoksa, "farların belli bir süre sonra sönmesi" ayarı mı? Sanırım arada fark var da.

HEX kodlarıyla oynamama rağmen bende sadece yukarıda belirttiğim özellik açıldı. Gerçek Coming Home açılmadı.

Evet belirttiğiniz gibi "farları belli süre açık kalması"  aktif oldu. Ancak bu şekilde işimizi görüyoruz. 

Ancak leaving home aktif olmuyor. Yada farları açılması kodlarla aktif olmuyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...