Jump to content

Mazda 2 Kullanıcı Yorumları

nurg
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Mazdaseverler,

Foruma yeni katıldım, öğrendiğim odur ki forumun ikinci kadın Mazda2 kullanıcısıymışım :)

Tanışma konumda diğer arkadaşlarla Mazda2'nin avantaj ve dezavantajlarından biraz bahsetmiş olduk. İletilerin orijinalliğini bozmamak için, aracın özellikleri hakkında yazılan kısımları kopyalamayı tercih ediyorum. Katkılarınızı bekliyoruz.

@İlhan : Merhaba Nur aramıza hoş geldin. Mazda 2'mi daha keyifli Mazda 3'mü ? :fiuw: Keyifli forumlar diliyorum.

Nur: Hoşbulduk İlhan! Mazda2 benim kendi bebeğim olduğu için yeri ayrı tabii ki, kıyamam ona ben :). Ama donanım açısından tabii ki Mazda3 Impressive ister istemez öne geçiyor. Anahtarı taktın mı kendi gidiyor resmen, bi de baba arabası olunca daha bir tatlı geliyor :D Şimdi gözümü yeni Mazda3 HB'e çevirdim. Her ikisi de otomatik bu arada. Mazda3 1.6 LPG, Mazda2 1.5 Go - Benzin. 3'de olduğu gibi 2'nin de yokuş performansından çok memnunum, şeytan kulağına kurşun :) 2 ayrıca çok seri geldi bana (hele bundan 20 gün öncesine kadar Peugeot 307 2004 kullanmış biri olarak...). Direksiyon hidroliği de 3 gibi çok yumuşak değil, bu hoşuma gitti, E5 gibi "artislik" gerektiren bölgelerde pikap-kamyon-taksici arası kaçmaya birebir!

İlhan: Her iki modele sahip olan, şanslı ender kişilerden birisisin. Özellikle sordum Mazda 2'mi ? Mazda 3'mü diye.. Tamda merak ettiğim yere vurgu yapmışsın sende. 1.5 AT Mazda 2 kullanan birisi olarak.  Şehir içi seriliğine, atikliğine, motor sesine bayılmıştım. Öyle ki o zaman Benzinli Mazda 3 sahipleri kullanmasın sakın, otomobilinden soğur demiştim. :) Bu arada forumda 2. Mazda 2 sahibi kadın üyemizsin. Azime diye bir arkadaşımız daha var.  Uzun zamandır forumda pek görünmüyor ama... Azime duy sesimi, artık forumda yalnız değilsin. :tey:Tekrar hoş geldin aramıza..Kazasız belasız güvenli sürüşler diliyorum.

Nur: Kesinlikle, arabaya bakmaya gittiğimde mahallede bi tur da attık, Altunizade de İstanbul'un oldukça yokuşlu bir yeridir. Tık demedi araba, maşallahı var. Benden önceki de iyi kullanmış sanırım, zaten 70 000 km.de idi, fena değil. Cüsseye bakıp küçük dersin, canavar çıktı içinden. Sadece iç tasarımda el freninin olduğu yer beni rahatsız etti, illa kolçağı kaldırmak gerekiyor her seferinde.  Genelde arabalarda "kadın arabası" gibi saçma bi cinsiyet ayrımı var (bunu senin söylediğine binaen söylemiyorum İlhan, genel olarak algıdan bahsediyorum), bence bu artık park yeri ve yollarda vakit sorunu olan büyük şehirlerde kırılmaya başladı, hele bi de tek seyahat ediliyorsa. Bu araca ufak diye kanıp "kadın arabası" diye bakılmasın, hafife alınmasın diye diyorum. Kanadı yok, havada uçuyor şahitleri var :D Bir de Mazda2 trafikte pek sık rastlanan bir model değil. İnsanların dikkatini çekiyor, arabayı daha dün aldım, gece tur attım, bugün gündüz gözüne kullandım, arkadaşlar bayıldı, şaşırdı kaldı. "Başka var mıdır, buldun mu?" diye soranlar var :D Azime de memnundur umarım! Keşke 2014 kasasını da soksalar Türkiye'ye. Dört göz bir umut bekliyorum, rüyaya dönüştü... Tekrardan teşekkür ederim! :)

İlhan: Nur, Mazda 2 için hatta şöyle söylüyorum.  Otomobil kullanmaya başlayan yeni sürücüler için. Bu ister erkek , ister kadın sürücü olsun. Mazda 2  bence ilk aşamada fazla bir otomobil. Cidden kendi sınıfının en hafif ve en seri otomobillerinden birisidir. Yeni başlayan acemi kullanıcılar için, dizginlenmesi zor bir otomobil.  Tecrübeyle sabittir Mazda 2 otomobil almasına vesile olduğum Asencer sahneye alalım seni. :)

@katil balina beni anmışsınız geldim:) bu arada dikkat çektiği ve "kız arabası" olduğu kesin. ama benim gibi bir "kocasakal" inince ya da binince iki defa bakanlar oluyor ki böylesi daha eğlenceli:)

@ASencer herkese merhaba, mazda 2 seri güzel keyfli bir araba.. (aslında ne ye göre bunu yazdıgımı bılmıyorum.. baska arabam olmadı ki :) ) yazılanların hepsini okuyamadım. işler yoğun.. kız arabası mı? valla dışarıdan  bakınca kesinlikle öyle. renkler boyutlar :)) sırf forumda gorunce mı ufo gormuse donuyorsunuz. ben dün benzincide lastiklere hava basarken bir mazda iki geçti yanımdan. arkasından kostum sarılmak ıcın yetısemedım.. bir keresinde de maltepe sahilde yanyana geçtik bir mazda 2 ile.. o duyguyu ömrümde yasamadım.. arabadakı adam bana ben adama nasıl hasretle sevgiyle özlemle baktık.. ufak bir gurur..  yasanması lazım... bir keresinde de sahibinden.com da araba bakıyorduk arkadaşla. mazda 2 bakalım dedik.. aa abdullah senin arabadan türkiye de sadece 7 tane satılıyormus dedi.. ezilmedim.. kullanan bırakamıyor.. kolay mı dedim. :D

@azimeNur hanım hoşgeldiniz :) Bir süredir, biraz da işlerin yoğunluğundan giremedim hiç foruma. Mazda2 ilk aracım, değiştirme düşüncesi bile aklıma gelmiyor. Yaklaşık 1,5 sene oldu :D Size de keyifli sürüşler dilerim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@nurg un dediği gibi, Mazda 2 cüssesine göre atak, yokuşta zorlanmayan, küçük bir "canavar" bence de. El freni ile ilgili mevzu beni de rahatsız ediyor açıkçası, bir de sileceklerden yana sıkıntım var. Ya çok hızlılar, ya da çok yavaş. Bir halleri bir hallerine uymuyor gibi sileceklerin :) Bayan arabası olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Hatta arabamın ilk sahibi, epeyce araştırıp Mazda 2'de karar kılan abimdi, daha sonra arabanın benim elime geçeceğini tahmin etmiyordu tabi :D Ufak tefek arabaların bayan arabası olarak algılanması tuhaf bence.

Bir de, @İlhan a katılmadığım bir nokta var. Günümüz şartlarında ehliyet alıp, sağlam bir pratikten sonra sıfır bir Mazda 2 ile yola çıkılabilir. Ben böyle yaptım. Başka hiçbir arabayla kıyaslama şansım yok ama Mazda 2'nin atak, kendi çapında güçlü bir araç olması olumsuz etkilemedi acemiliğimi. Çünkü bir yandan, frenleri de güven veriyor. Ayrıca araç öylesine sessiz çalışıyor ki, trafikteki en ufak bir gürültüyü bile duymaya başlıyorsunuz zamanla. İstanbul'un berbat trafiğinde, hemen her haftasonu 100 km yapmaya başlamama rağmen, kaba sürücülerden, kötü yollardan başımı kaldırabildiğim anlarda Mazda 2'yi kullanıyor olmaktan müthiş zevk alıyorum :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@azimeaslında benim vurgulamak istediğim nokta.  Mazda 2 cidden cüssesine göre çok ama çok seri ve atik bir otomobil. Yani kanı kaynayan, ehliyetini yeni almış bir deli fişek gencin altına verilecek türden bir otomobil değil. Çünkü cidden dizginlemek çok zor. O ilk kalkıştaki seriliği, konforlu şanzıman, motorun çıkardığı o içeri gelen homurtu sesi insanı kışkırtıyor. Yani aslında bir genelleme yapmak istemedim. Ama bu gün olsa ben kızımın yada oğlumun altına ilk otomobil olarak Mazda 2 vermem.

9 saat önce, azime :

Günümüz şartlarında ehliyet alıp, sağlam bir pratikten sonra sıfır bir Mazda 2 ile yola çıkılabilir.

Bende aslında yeni başlayanlar için küçük otomobilden çok, minimum "C" segmenti otomobilden yanayım. Yani Allah göstermesin bir kaza anıda filan "C" segmenti otomobil daha sağlam ve güvenlidir. Şehir içi park, kullanım kolaylığından önce. Benim için ilk öncelik güvenliktir.  Alışılmış gidiyor ehliyet sonra ilk otomobil genelde "B" segmenti tavsiye edilir. 

Bu arada kızım ehliyetini aldıktan sonra ilk otomobil olarak Mazda Mx-5 istiyor. :D

Kim bilir kaç defa söylemişimdir, ama burada yine söyleyeceğim. ( 7 Mazda sahibi olma durumuna benzedi ama.)

1 ve 2.Nesil Mazda 3 1.6 Benzinli AT kullanıcıları. Sakın ola 1.5 Mazda 2 AT kullanmayın. Mazda 3'ünüzden soğursunuz... Şu an Mazda 2 sahibi @ASencer 2.nesil Mazda 3 bakıyor. Ama motor performansı konusunda başına geleceklerden pek bir haberi yok. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Sadece sürücü tarafındaki güneşlikte ayna olması bayanlar için düşünülmüş birşey olsa gerek.

Eşim de bu konu da rahatsız yolcu tarafında niye ayna yok diye. Servise sordum işçilik dahil 250 TL dediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, selcuk3464 :

Sadece sürücü tarafındaki güneşlikte ayna olması bayanlar için düşünülmüş birşey olsa gerek.

Eşim de bu konu da rahatsız yolcu tarafında niye ayna yok diye. Servise sordum işçilik dahil 250 TL dediler.

Güneşliği değiştiriyorlardır herhalde. Sonradan eklenecek bir şey değildir. Eğer düşünüyorsanız, ışıklı olanından taktırın. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, selcuk3464 :

Tüp takan var mı ? Mazda lar için en uygun tüp nedir.

@selcuk3464 ne yaptın öyle !

Otomotiv Teknikeri olan kişi, Lpg'ye "Tüp" derse artık.

Bu durumda otomotiv sektörü ile yakından, uzaktan hiç ilgisi olmayanlar. Tüp dediğinde hiç yadırgamamak gerekiyor. :geyik:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.12.2015 at 22:42, azime :

@nurg un dediği gibi, Mazda 2 cüssesine göre atak, yokuşta zorlanmayan, küçük bir "canavar" bence de. El freni ile ilgili mevzu beni de rahatsız ediyor açıkçası, bir de sileceklerden yana sıkıntım var. Ya çok hızlılar, ya da çok yavaş. Bir halleri bir hallerine uymuyor gibi sileceklerin :) Bayan arabası olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Hatta arabamın ilk sahibi, epeyce araştırıp Mazda 2'de karar kılan abimdi, daha sonra arabanın benim elime geçeceğini tahmin etmiyordu tabi :D Ufak tefek arabaların bayan arabası olarak algılanması tuhaf bence.

Bir de, @İlhan a katılmadığım bir nokta var. Günümüz şartlarında ehliyet alıp, sağlam bir pratikten sonra sıfır bir Mazda 2 ile yola çıkılabilir. Ben böyle yaptım. Başka hiçbir arabayla kıyaslama şansım yok ama Mazda 2'nin atak, kendi çapında güçlü bir araç olması olumsuz etkilemedi acemiliğimi. Çünkü bir yandan, frenleri de güven veriyor. Ayrıca araç öylesine sessiz çalışıyor ki, trafikteki en ufak bir gürültüyü bile duymaya başlıyorsunuz zamanla. İstanbul'un berbat trafiğinde, hemen her haftasonu 100 km yapmaya başlamama rağmen, kaba sürücülerden, kötü yollardan başımı kaldırabildiğim anlarda Mazda 2'yi kullanıyor olmaktan müthiş zevk alıyorum :)

Olumsuzluk yazarsak bende bi kaç madde yazabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30.01.2016 at 19:25, selcuk3464 :

Bize bakan yok mu :clap:

Bayan aracı falan ayıp oluyor :2funny:

Hahahah :) Bayan aracı diyen halt etmiş bence :) Sadece, aile için ufak gelebilir o kadar. Benim bagaja benim eşyalar anca sığıyor çünkü. Onun dışında cinsiyeti yok Mazda 2'nin ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.12.2015 at 22:42, azime :

Olumsuzluk yazarsak bende bi kaç madde yazabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.02.2016 at 15:17, selcuk3464 :

Ne marka ve ne kadar yakıyor.

Ne marka ve ne kadar yakıyor.

biraz gec oldu cevap kusura bakmayiniz, ayiptir söylemesi hollanda fransa belcika geziyorum da:)

bu arada kit brc my11 galiba (2014'de takıldı). lpg litresi 2.15 civarlari ankara'da. -ben de dahil- bu hesaba bazıları gıcık  ama kullanıma bağlı olmakla beraber ortalama 20 kuruş falan km'de..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Herkese merhabalar! @İlhan bey abi ölmedim buradayım :) Bayağı bir süre forumdan uzak kaldım. Patlamalar, saldırılar, aynı anda okul derken hem işler çok yoğun gitti, hem de İstanbul'da ecel terleri döküp Ankara'daki ailemi düşünmekten yorgun düştüm. Umarım son haftalarda eşiniz dostunuz sağ ve salim kalmıştır, bunu bu şekilde ifade etmek bile acı... Aramızda yeni katılan bir Mazda2cimiz bile olmuş oysa, kaçırmışım (hoşgeldin @Orhan BC).

Keyifler nasıl diye bir sorayım dedim özetle :)

Az önce arabamı ne kadar sevdiğimi tekrar hatırladım da, şimdi giyinip aşağı inip sarılıp gelmeye üşendim, buraya dökeyim dedim sevgimi, siz arkadaşlar halimi anlarsınız diye :)

Salı günü Ortaköy'de ışıkta Kiddo'nun siyahına denk geldim, geçtim arkasına sapık gibi, selektör de yaptım ama algıladı mı bilmiyorum...

Çocuğuma yeni oyuncaklar da aldım. Konsol altı equalizer uyumlu led ışık :) ABD'den sipariş verdim, 15 günde geldi ama bi türlü vakit bulup sanayiye gidemiyorum bu ara. Taktırınca da detaylarını yazarım artık. Birkaç arkadaş "güzelim Kiddo çocuk oldu mu sana Saray Gazinosu" demiş olsa da süsleyeceğim oğluşumu, en güzel oyuncakları hak ediyor o, daha şampanya/altın jant kapakları taktıracağım :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...