Jump to content

Mazda 2 Kullanıcı Yorumları

nurg
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

16.09.2016 at 23:16, Attiwolf :

Hoşbulduk @nurg ve @Mutlu Tekir hocam, öncelikle teşekkür ederim.

Mazda 2 çok güzel fakat benimkisi biraz masraflı çıktı sanırım. Ufaktan ısınmaya başladım, fakat aracın ufaklığına henüz alışabilmiş değilim. Yakıt tüketimi ise beklediğimin altında çıktı, uzun yolda(aslında pek uzun yol sayılmaz ama dur kalk trafik olmadan karma tüketim diyebiliriz,klima açık) 5,6 litre yaktı. İstanbul trafiğinde ise 6Lt. yaktı. Böyle olunca daha da bir sevdim. Bir de sizde düşük hızlarda (40km/s altı) panik frenlerde ABS'nin devreye girerek, fren mesafenizi aşırı derecede uzattığı oldu mu? Hiç gözlemlediniz mi? Sanırım bu sorun benim lastiklerimin durumundan da kaynaklanıyor olabilir, bugün değiştirdim fakat henüz tam gözlemleyemedim. Gerçi İstanbulda böyle bir sorunun varlığından bile haberdar değildim, niye devreye girmiyor bu ABS diye sızlanıyordum fakat Ankaraya gelince, panik fren yapmadığım, kaza tehlikesi atlatmadığım gün geçmez oldu diyebilirim. Yol ortasında durup arkasına bakmadan kapıyı sonuna kadar açanlar mı dersiniz, ışıkta en solda durup, sinyal vermeden sağdaki ayrımdan çıkmaya çalışanlar mı, yoksa ışıkları hiçe sayıp kafasına göre gidenler mi dersiniz, daha neler neler.

Mutlu hocam aracın bakımlarının yapıldığı yetkili serviste gittiğimde bujileri hariç, V kayış dahil tüm değişimlerin yapıldığını söylemişlerdi. Bir kaç güne Karabük'e geliyorum. Müsait olduğunuzda sizinle bir bakarız, sorun şanzuman yağı gibi görünüyorsa 3bin km sonra bakıma girdiğinde onu da aradan çıkartırım.

Merhaba @Attiwolf aramıza hoş geldin benim aracımda Mazda 2  sabah soğukken yani mavi ışık sönene kadar biraz beklemeden direk süremeye başladığımda sanki kaputun içinde demir bir yere sürter gibi çalışıyor eğer öle bir problemse ben bir çok ustaya sordum hiç bir sıkıntı olmaz dediler ustaların yalancısıyım :D fren mesafesiyle ilgili olarak lastiklerden bende spor lastikler var durma mesafem çok çok uzun o yüzden temkinli davranıyorum biraz fren yaparken :DAnkara'da trafik konusuna gelince yıllardır Ankara 'da araç kullanırım hiç böle şeyler gelmedi başıma ama İstanbul ' a gittiğimde ise normal otobanda sıkışık trafikte ilerlerken gözümü bir açıp kapatıyorum önümde başka bir araç belirmiş :D hayır trafik zaten gitmiyor sol şeride niye geçiyorsun ki uçaçak mısın :S trafik açılınca ise sağdan soldan kim kime dumduma evet Ankara trafik sıkışınca biraz sabırsız olabilir biraz kornaya çok basar ama bir İstanbul kadar sol şeritte gitmeyen araca makas atıp üstüne sürmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Orhan BC :

Merhaba @Attiwolf aramıza hoş geldin benim aracımda Mazda 2  sabah soğukken yani mavi ışık sönene kadar biraz beklemeden direk süremeye başladığımda sanki kaputun içinde demir bir yere sürter gibi çalışıyor eğer öle bir problemse ben bir çok ustaya sordum hiç bir sıkıntı olmaz dediler ustaların yalancısıyım :D fren mesafesiyle ilgili olarak lastiklerden bende spor lastikler var durma mesafem çok çok uzun o yüzden temkinli davranıyorum biraz fren yaparken :DAnkara'da trafik konusuna gelince yıllardır Ankara 'da araç kullanırım hiç böle şeyler gelmedi başıma ama İstanbul ' a gittiğimde ise normal otobanda sıkışık trafikte ilerlerken gözümü bir açıp kapatıyorum önümde başka bir araç belirmiş :D hayır trafik zaten gitmiyor sol şeride niye geçiyorsun ki uçaçak mısın :S trafik açılınca ise sağdan soldan kim kime dumduma evet Ankara trafik sıkışınca biraz sabırsız olabilir biraz kornaya çok basar ama bir İstanbul kadar sol şeritte gitmeyen araca makas atıp üstüne sürmez.

O ses subap lifter sesidir. Kalın yağ kullanmanın ya da motor soğukken yağın subaplara gidememesi yüzünden çıkar. Yağ değişimi öncesi motor iç temizleyici kullanmanızı öneririm. Ayrıca yağın ilk numarasının düşük olması da daha iyidir. 0-40 kullanmaktayım ben.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar, hoşbulduk  @Orhan BC, bende bahsettiğiniz gibi bir ses olmuyor, genelde aracı çalıştırdıktan sonra hemen yola çıkmıyorum, acelem yoksa mavi ışık sönene kadar bekliyorum, acelem varsa 3-5 dakika bekledikten sonra yola çıkıyorum, fakat bahsettiğiniz gibi bir ses ile karşılaşmadım.

Trafik meselesi ile alışkanlıklardan kaynaklanıyor sanırım, İstanbul trafiğinde kimin ne yapabileceğini kestirebiliyorum, fakat Ankaraya gelince bir bakıyorum, yan yoldan ana yola son sürat hızla kontrolsüz çıkan bir özel halk otobüsü;D Biraz araştırdım bu fren sorunu tüm mazda2'lerin ortak sorunu sanrım. O yüzden bende bayağı temkinli kullanmaya başladım. Fren pedalı üst noktalarda aslında pek de etkin değil gibi bende, sizin aracınızda da öyle mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.09.2016 at 23:16, Attiwolf :

Hoşbulduk @nurg ve @Mutlu Tekir hocam, öncelikle teşekkür ederim.

Mazda 2 çok güzel fakat benimkisi biraz masraflı çıktı sanırım. Ufaktan ısınmaya başladım, fakat aracın ufaklığına henüz alışabilmiş değilim. Yakıt tüketimi ise beklediğimin altında çıktı, uzun yolda(aslında pek uzun yol sayılmaz ama dur kalk trafik olmadan karma tüketim diyebiliriz,klima açık) 5,6 litre yaktı. İstanbul trafiğinde ise 6Lt. yaktı. Böyle olunca daha da bir sevdim. Bir de sizde düşük hızlarda (40km/s altı) panik frenlerde ABS'nin devreye girerek, fren mesafenizi aşırı derecede uzattığı oldu mu? Hiç gözlemlediniz mi? Sanırım bu sorun benim lastiklerimin durumundan da kaynaklanıyor olabilir, bugün değiştirdim fakat henüz tam gözlemleyemedim. Gerçi İstanbulda böyle bir sorunun varlığından bile haberdar değildim, niye devreye girmiyor bu ABS diye sızlanıyordum fakat Ankaraya gelince, panik fren yapmadığım, kaza tehlikesi atlatmadığım gün geçmez oldu diyebilirim. Yol ortasında durup arkasına bakmadan kapıyı sonuna kadar açanlar mı dersiniz, ışıkta en solda durup, sinyal vermeden sağdaki ayrımdan çıkmaya çalışanlar mı, yoksa ışıkları hiçe sayıp kafasına göre gidenler mi dersiniz, daha neler neler.

Mutlu hocam aracın bakımlarının yapıldığı yetkili serviste gittiğimde bujileri hariç, V kayış dahil tüm değişimlerin yapıldığını söylemişlerdi. Bir kaç güne Karabük'e geliyorum. Müsait olduğunuzda sizinle bir bakarız, sorun şanzuman yağı gibi görünüyorsa 3bin km sonra bakıma girdiğinde onu da aradan çıkartırım.

@Attiwolf, sanırım @Orhan BC'ye söylemiştim, araç çok seri olduğu için zıpırlığını kontrol etmek başlangıçta zor olabiliyor. Ben kendim biraz sıkıntı çekmedim değil. Kırmızı ışık gibi avantaja dönüştüğü zamanlar dışında aslında tehlikeli bir makine. Bahsettiğin sorunu tabii ki yaşadım, ama dikkatle gözlemledim, arabayı ne kadar hızlı kullandığın, yolun eğimi vb. şeylerle alâkalı. Yani eğimli bir kavşağa 30km/s ile girdiğimde öndeki aracın ani freni nedeniyle direksiyonu da kıraraktan (yoksa tamponlar öbüşecekti :)) ani fren yapıp ABS tırtığını duyduğum oldu. "Şimdi kesin ABS çalışacak" dediğim, hızlı giderken yaptığım frenlerde duymadığım oldu (hiç sevmem ABS sesini, pek bi korkuyorum). Lastiklerle de alâkalı. Ben normal mevsimlik Continental kullanıyorum, 21 Mayıs'ta aldım hatta. Önceki lastiklerim çok çok eskimişti ve fren/tutuş konusunda bana sıkıntı yaşattı. Yeni lastik takınca bu sorun ortadan kalktı. Şimdi tek parametre benim nasıl kullandığım. Bi de elbette zeminin ıslak olup olmaması vb. iklimle alâkalı dış etkenler.

Ankara meselesine gelince, kesssssinlikle hemfikirim. Eskişehir Yolu'nda, Ümitköy taraflarında (nispeten sakin olan bölge) sinyal vermeyi geçtim, üstüme süren sedan Peugeot biliyorum yahu. Ayna diye bir aygıt yok. Onu geçtim kafayı çevirip bakmak yok. Adamla yan yana gidiyoruz ve şerit değiştirmek için üzerime sürdü, korna yaptım da durdu. Baktım, sinyal yok, şoför benim farkımda bile değil. Burun buruna gelince artık... Kızılay'da Meşrutiyet dönüşü, bulvar üzerindeki taksicileri saymıyorum bile. Adamlar sinyalsiz, tamamen yolun sağına odaklanmış şekilde slalom çizerek kullanıyorlar. Soldan kim gelmiş, geçmiş, yanaşmış, umurlarında değil. Tamam, İstanbul da çok temiz sicile sahip değil sürücü konusunda ama İstanbul'da bir sinyalle her şeyi hallederken, burada dolmuşçu gibi sürekli elim dışarda, yol isteyerek kullanıyorum. Çok dertliyim ben bu Ankara şoförlerinden be Forum :(

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, nurg :

. Yani eğimli bir kavşağa 30km/s ile girdiğimde öndeki aracın ani freni nedeniyle direksiyonu da kıraraktan (yoksa tamponlar öbüşecekti :)) ani fren yapıp ABS tırtığını duyduğum oldu.

Bu olay ben dahil konuştuğum diğer mazda2 kullanıcılarının da başına gelmiş. Benim 1.3 motor sizin 1.5 kadar güç üretmediği için şanslıyım sanırım:rolleyes:, artık motor frenini daha aktif olarak kullanıyorum ve fren mesafesi konusunda riske atmıyorum kendimi.

Aslında araştırdığımda bu sorunun i30 ve ceed'lerde de olduğunu okudum internette, fakat Hyundai ve Kia yazılım güncellemeleri ile bu sorunun önüne geçebilmiş. Bizler acaba Mazda Türkiye'ye biraz baskı yapsak bizim araçlarda da böyle bir çözüme gidilebilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...