Jump to content

Mazda 2 Far Camı ve Ön Tamponda Oluşan Hasar

nurg
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba, Doblo'nun birine arkadan giriverdim 3 km/s hızla. "Herkül" Kiddo uf oldu :'(

Sağ far camım patladı, o sesi hiç unutmayacağım. Tamponun sağ kısmı, far altı çizildi, göçük yok. Beyaz Doblo bulaştı oralara. Menteşeden çıktı, ittirince oturdu neyse ki.

Sağa sola danışacağım ama önce foruma sorayım dedim.

Kaskoyla halledeceğiz olayı, ama iki yerden fiyat alacağım: 1.özel usta 2.orijinal Mazda servisi. Servisin daha pahalı olma ihtimali her zaman var tabii.

Bir Mazdasever arkadaşım far camını ayrı düzeltemeyebileceklerini, komple değişmesi gerekebileceğini söyledi. Bilgisi, tecrübesi olan var mı? Ayrıca İstanbul'da önerebileceğiniz Mazdacı var mı acep? Hasarın fotoğrafı ekte.

kiddo uf.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle çok geçmiş olsun en büyük kazanız böyle olsun :) Kasko varsa bence direk değiştirin derim benim bildiğim kadarıylada cam ayrı olmuyor farı değiştiriyorlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@nurg öncelikli olarak çok geçmiş olsun. Allah hepimizi beterinden korusun. :nazar:  :dua:

Far camı değişme bir bir durum söz konusu olmuyor benimde bildiğim. Komple farın değişmesi gerekiyor. Far değiştikten sonra sol sağ far camları arasında matlık farkı olabilir. Onuda far camının cila parlatma yöntemiyle yenisinin haline getirebiliyorlar.

İstanbul'da sın bu arada dimi ? Çünkü Ankara'da bulunduğunu da yazmıştın sanki. Tampon belki lokal boyayla halledilebilir. İstanbul'da isen Avrupa / Anadolu yakası neredesin ? Ona göre özel/yetki servis önerebilirim sana.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Oziyal @İlhan çok teşekkür ederim, amin, cümleten...

@İlhan İstanbul'dayım evet, Avrupa'da. En yakın bildiğim orijinal EVO, Maslak bildiğim yer bulması kolay olur. Küçükçekmece'deki de bana uzak, çoğu da karşıda, Anadolu'ya geçmek imkânsız benim için. Özel servis için önerilerini bekliyorum. Gidip fiyat aldıktan sonra kaskoyla konuşacağım. Kaskodan çektirmek istemiyor olmamızın sebebi seneye indirimden yararlanamayacak olma riskim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, nurg :

@Oziyal @İlhan çok teşekkür ederim, amin, cümleten...

@İlhan İstanbul'dayım evet, Avrupa'da. En yakın bildiğim orijinal EVO, Maslak bildiğim yer bulması kolay olur. Küçükçekmece'deki de bana uzak, çoğu da karşıda, Anadolu'ya geçmek imkânsız benim için. Özel servis için önerilerini bekliyorum. Gidip fiyat aldıktan sonra kaskoyla konuşacağım. Kaskodan çektirmek istemiyor olmamızın sebebi seneye indirimden yararlanamayacak olma riskim.

Ben Anadolu yakasında olmama rağmen. 2011 yılından bu güne  Evo'ya gider gelirim. Yetkili servis olarak önereceğim ilk yer orasıdır. 

Anadolu yakasında ki Yetkili servis ise Merser'dir.

Her ikiside mekanik olsun / kaporta olsun çok iyidirler. Hatta kaporta konusunda Evo bir tık daha iyi olabilir.

Avrupa yakasında özel servis olarak Adem usta var. 

http://www.mazdaekinci.com/iletisim.html

Kaporta boya konusunda @ASencer bir iki özel bildiği yer olabilir. Kendisi Mazda 2'sini bayağı bir sağa sola süstüğü için. Benden oldukça daha iyi tecrübelidir boya konusunda. :D

İlhan tarafından düzenlendi
Evo ve Merser Yetkili servis olarak güncellenmiştir.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, İlhan :

Ben Anadolu yakasında olmama rağmen. 2011 yılından bu güne  Evo'ya gider gelirim. Özel servis olarak önereceğim ilk yer orasıdır. 

Anadolu yakasında ki özel servis ise Merser'dir.

Her ikiside mekanik olsun / kaporta olsun çok iyidirler. Hatta kaporta konusunda Evo bir tık daha iyi olabilir.

Avrupa yakasında özel servis olarak Adem usta var. 

http://www.mazdaekinci.com/iletisim.html

Kaporta boya konusunda @ASencer bir iki özel bildiği yer olabilir. Kendisi Mazda 2'sini bayağı bir sağa sola süstüğü için. Benden oldukça daha iyi tecrübelidir boya konusunda. :D

Allahtan mazda 2 :) birde benimki gibi 626 olsa :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, İlhan :

Evo'ya gider gelirim. Özel servis olarak önereceğim ilk yer orasıdır. 

16 dakika önce, İlhan :

Anadolu yakasında ki özel servis ise Merser'dir.

abi bunlar yetkili servis değil mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşinizi görürmü bilmem ama paylaşmak istedim.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-mazda-cikma-yedek-parca-mazda-2-far-191538660/detay

2 dakika önce, Mehmet Özdemir :

İlhan abinin kafa başka yerlerde sanırım. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Mehmet Özdemir :

10 dakika önce, Semih Uluca :

İşinizi görürmü bilmem ama paylaşmak istedim.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-mazda-cikma-yedek-parca-mazda-2-far-191538660/detay

İlhan abinin kafa başka yerlerde sanırım. :D

Her ikiside yetkili servis tabiki. Ben yukarıda özel diye yanlış yazmışım. :D

@nurg yukarıda ki mesajımda Evo ve Merser'i özel diye yazmışım. O seni yanıltmasın her ikiside yetkili servis, mesajımı düzenliyorum yeniden. Adem Usta özel servistir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan ben hatayı fark etmemişim bile ya, biliyodum doğrusunu çünkü, radarıma girmemiş ama düzeltme için teşekkürler ^_^

@Semih Uluca ilan için ayrıca teşekkür ederim gözümden kaçmış! 1-2 yerden haber bekliyorum bakalım, kendim alıp takabileceğim bi şey gibi durmuyor şimdilik, tamponu sökmek gerekebilir...

nurg tarafından düzenlendi
Ek cevap
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle geçmiş olsun.

hasarı yetkili serviste yaptırmak en mantıklı seçenek ama bir gün satacağınız zaman  aracınızın hasar kaydı yüksek çıkacak , yetkili servisler lokal işlere girmez direk değişir veya komple boyar bu da maliyeti yükseltir. yerinizde olsam iyi bir özel serviste orjinal parça kullanarak tamir yoluna giderdim belirli limitlerdeki onarımlar hasarsızlık indirimini korur. kasko şirketine bi danışın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam @nurg öncelikle geçmiş olsun. Değiştirebiliyorsan değiştir çünkü o çıkan ses içeride de bağlantılarda da kırılma veya deformasyona sebep olmuş olabilir. Far riske etmek istemeyeceğin bir ekipman sonuçta. Tavsiyeleri arkadaşlar yazmışlar zaten, benim de tavsiyelerim aynı servislerden yana.

Bir de yine de değiştirmek yerine tamir ettirmeyi düşünürsen Bostancı sanayide far tamiri yapan bir yer var Farcı Cihan diye geçiyor. Bilgin olsun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba @Burak ve @Combo, teşekkür ederim :'(

İbreler değişim yönünde şu an evet. Zaten ucuz etin yahnisine inanırım genelde, daha doğrusu Dimyat'a pirince gitme hikâyesine. 50 100 TL neyse fazla vereyim, temiz olsun benim olsun (daha önce Ankara'da günlük otoparka 5TL vermekten gocunduğum için, şişlenen lastiklerimin icabına bakmak durumunda kaldım. o günden beridir araba konusunda - uç noktalarda kazıklanmadıkça - güzellikten kaçmıyorum).

@İlhan sağ olsun çok ilgilendi, haber bekliyorum kendisinden.

nurg tarafından düzenlendi
Ek cevap
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Far camını değiştirmek güzel olurdu fakat bakınca daha çok BMW, VW gibi markalarda far cam ayrı parça olarak satılıyor. Mazda'da sadece Mazda 6 'da camın $69 gibi fiyata ayrı satıldığını gördüm: 

Free-03-13-MAZDA-6m-6-coupe-headlight-gl

Şu linkte: http://www.aliexpress.com/item/Free-03-13-MAZDA-6m-6-coupe-headlight-glass-m6-wagon-big-lamp-cover-area/1519025117.html

İng arama için far camı "headlight glass" "headlight lens" "headlight cover" gibi değişik isimler altında geçiyor, yani ing tam bir ismi de yok .)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@revivo73 bilgi için çok teşekkür ederim! Forum kullanıcılarının böyle durumlarda seferber olduğunu görmekten çok mutlu oldum hepinize çok teşekkürler!

Farı kırdık mı kırmadık mı algılayamadık bi türlü. Birazdan mesaiden çıkınca bi bakacağım yanıyor mu yanmıyor mu. Gündüz de kontrol etmek aklıma gelmedi. Ama yapmışken sanırım komple değişim yapacağım riske atamam farı, hele havaların artık erken karardığı, hatta hiç aydınlanmadığı ve puslandığı şu mevsimde... Yarın ne diyecek bakalım kaskocum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada far çatlak, değişmek en doğrusu, farın içi nemden buğulanır. Diğer husus muayeneden geçemezsiniz. Ama Çatlak, hatta darma duman ön cam ile muayeneden geçiliyor güzelim memlekette.  >:(

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, nurg :

@revivo73 bilgi için çok teşekkür ederim! Forum kullanıcılarının böyle durumlarda seferber olduğunu görmekten çok mutlu oldum hepinize çok teşekkürler!

Farı kırdık mı kırmadık mı algılayamadık bi türlü. Birazdan mesaiden çıkınca bi bakacağım yanıyor mu yanmıyor mu. Gündüz de kontrol etmek aklıma gelmedi. Ama yapmışken sanırım komple değişim yapacağım riske atamam farı, hele havaların artık erken karardığı, hatta hiç aydınlanmadığı ve puslandığı şu mevsimde... Yarın ne diyecek bakalım kaskocum.

Önemli değil, ufak ta olsa kaza konuları genelde ilgi ceker .)

Resimde farın ön camı kırık görünüyor, arka kısım sağlam. Yani ön cam değişimi ile ekonomik şekilde hallolabilir Fakat büyük ihtimalle ön cam ayrı parça olarak satılmadığı için komple farı değiştirirler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de kaskolardan çok çektim. Sonra tabi çektiğim paralar bana yüksek prim olarak geri döndüler :) Kaza trafiğe yansırsa bir de trafik sigorta primi yükseliyor. Yani Kaza yapmayın mümkünse [emoji17] Allah tüm forumu korusun beklesin, beterinden korusun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Tekrar merhaba arkadaşlar, sonucu yazayım, konu boynu bükük kalmasın.

Yetkili servis zaten orijinal parça fiyatını söyledi - 900 TL. Özel servis keza "ben de parçayı onlardan alacağım da takacağım" dedi, ne işe yaradı özel servis anlamadım ve çıktım.

İş başa düşünce sağda solda araştır pazarlık et derken 300 TL'ye çıkma buldum aldım bi tane. Maslak'ta tanıdık elektrikçi de vardı, aksilik olmazsa pazartesi taktıracağım 50 TL'ye yaklaşık 1 saatte.

Yani kaskoyu bozdurmamaya karar verdik kaskocumla. Şu an tek istediğim Kiddocuğumun gözü bir an önce sağlığına kavuşsun :utan:

Özetle araba dursa masraf yürüse masraf arkadaş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 dakika önce, nurg :

Tekrar merhaba arkadaşlar, sonucu yazayım, konu boynu bükük kalmasın.

Yetkili servis zaten orijinal parça fiyatını söyledi - 900 TL. Özel servis keza "ben de parçayı onlardan alacağım da takacağım" dedi, ne işe yaradı özel servis anlamadım ve çıktım.

İş başa düşünce sağda solda araştır pazarlık et derken 300 TL'ye çıkma buldum aldım bi tane. Maslak'ta tanıdık elektrikçi de vardı, aksilik olmazsa pazartesi taktıracağım 50 TL'ye yaklaşık 1 saatte.

Yani kaskoyu bozdurmamaya karar verdik kaskocumla. Şu an tek istediğim Kiddocuğumun gözü bir an önce sağlığına kavuşsun :utan:

Özetle araba dursa masraf yürüse masraf arkadaş.

Haydi geçmiş olsun. Bayağı bir ekonomik fiyata hallediyorsun. Bu arada karşı tarafta bir hasar var mıydı ? Trafik sigortanı kullandın mı ?

Çünkü trafik sigortaları aldı başını gidiyor. Ford Fieasta'sı olan bir arkadaşım 1985 Liraya trafik sigortasını yenilemiş. Sene içinde küçük bir hasar vermiş karşı tarafa orada kullanmıştım diyor. Poliçenin yenilenmesi hasarın 5-6 katı olmuş sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...