Jump to content

Evinizde Hangi İnternet Sağlayıcısını Kullanıyorsunuz ?

İlhan
 Paylaş

Evinizde Hangi İnternet Sağlayıcısını Kullanıyorsunuz ?  

47 oy

1. 1. Evinizde Hangi İnternet Sağlayıcısını Kullanıyorsunuz ?

• Ttnet Adsl
      14
    • Ttnet Fiber
      3
    • Superonline Adsl
      2
    • Superonline Fiber
      10
    • D-Smart Smile Adsl
      3
    • Digitürk Adsl
      0
    • Biri Adsl
      0
    • Doping Adsl
      0
    • TürkNet
      3
    • Türksat Kablo İnternet
      6
    • Uydunet
      2
    • Turkcell
      1
    • Vodafone
      1
    • Avea
      1
    • Diğer
      1

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 saat önce, babacanmurat :

Seçeneklerde hiçbiri yok ama burdan cevaplim hiçbiri...

Çünkü oturmuş olduğum mahallesi açıkta port yok...Bu yüzden internet bağlatamıyorum...Yıl olmuş 2017 biz hala nasıl bi katakulli yaparızda evimize internet bağlatırız diye düşünüyoruz...

Ben de şuan oturduğum eve taşındığımda 6 ay internet beklemiştim.  İnsanı dağ başında hissettirdiği doğrudur. Bu beklediğim 6 ayın tamamını da aktif şikayet ve başvurularla geçirdim. 

Bir saat önce, İlhan :

Adsl bile mi yok ?

Abi maalesef adsl bile olmuyor. Zaten o santralde boş adsl portu yoktur. İhtiyaç dahi olsa artık hiçbir yere eski tip port koyulmuyor. Yeni yatırımlar tamamen fiber üzerine. Bu sebeple o bölgede fiber kablo döşenmesine kadar beklenmesi gerekiyor.  Fiber yatırımlar da bölgesel yapıldığı için bu beklemeler çok uzun sürebiliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, kindness :

Ben de şuan oturduğum eve taşındığımda 6 ay internet beklemiştim.  İnsanı dağ başında hissettirdiği doğrudur. Bu beklediğim 6 ayın tamamını da aktif şikayet ve başvurularla geçirdim. 

Abi maalesef adsl bile olmuyor. Zaten o santralde boş adsl portu yoktur. İhtiyaç dahi olsa artık hiçbir yere eski tip port koyulmuyor. Yeni yatırımlar tamamen fiber üzerine. Bu sebeple o bölgede fiber kablo döşenmesine kadar beklenmesi gerekiyor.  Fiber yatırımlar da bölgesel yapıldığı için bu beklemeler çok uzun sürebiliyor. 

O zaman aman nazar değmesin bu ve benzeri konularda çok şanslıyım.

Oturduğum bölge Şerifali olarak bir çok şeye pilotluk yapmıştır.

İstanbul'da Doğalgaz'ın ilk olarak geçtiği..

Yine Fiber İnternet olarak ilk sahip olanlardanım.

Ama aynı benzer şeyi şirketimde yaşıyorum. Gebze'nin köyünde olmamızdan ötürü her türlü hizmette büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Daha 3-4 yıl öncesine kadar her kar yağdığında ya yolda ya şirkette mahsur kalıyorduk. :D   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, İlhan :

Adsl bile mi yok ?

Maalesef abi...Haftada bi arayın açık port var mı diye sorun dediler ama işim gücüm yok onunla mı uğraşıcam... 

1 saat önce, kindness :

Aynen söylediğin gibi üstadım...İstanbul'un en merkezi olan ilçesinde yaşıyorum...Türkiye'nin en kalabalık ilçesidir Bağcılar...İstanbul değil Türkiye'nin...Ama gel gör ki internet bağlatamıyorum...Ne yazık

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

TTNet kullanıyorum yıllardır. Memnun muyum? Diğerlerini denemeye çalıştığım zamanlar oldu, büyük sıkıntı yaşadım. O yüzden biraz mecburiyetten biraz da nasılsa diğerleri de TTNet altyapısını kullanıyor diye kullanmaya devam ediyorum. Son zamanlarda bölgeden ya da apartmanın sisteminden mi nedir bilemediğim şekilde inanılmaz bir yavaşlık var. 16 mbps 100 gb akn ile lullanmama rağmen. Fiyatı biraz daha uygun olabilir aldığım hizmetin kalitesine göre fazla ödediğimi düşünüyorum: 65 lira. 

Zaten bana kalırsa internet diğer ülkelerde olduğu gibi ücretsiz veya çok daha ucuz fiyata verilmeli. En pahalı interneti biz kullanıyoruz ülkece.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, babacanmurat :

Maalesef abi...Haftada bi arayın açık port var mı diye sorun dediler ama işim gücüm yok onunla mı uğraşıcam... 

Aynen söylediğin gibi üstadım...İstanbul'un en merkezi olan ilçesinde yaşıyorum...Türkiye'nin en kalabalık ilçesidir Bağcılar...İstanbul değil Türkiye'nin...Ama gel gör ki internet bağlatamıyorum...Ne yazık

17 Yıl yaşadım Bağcılar'da. Benim anne - baba halen daha Bağcılar'dalar. (İnönü Mh) bu eski Papaz (Yunus Emre) köprüsüne yakınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, İlhan :

17 Yıl yaşadım Bağcılar'da. Benim anne - baba halen daha Bağcılar'dalar. (İnönü Mh) bu eski Papaz (Yunus Emre) köprüsüne yakınız.

Ben Barbaros mahallesindeyim abi...Papaz köprüsü evin aşağısında...Meşhur papaz ;D

Araba trafiği,insan kalabalığı ve pis insanıyla meşhurdur Bağcılar...Mecbur olmasam 1 dakika oturmam burda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Dün itibariyle Türksat Kablonet e geçtim. Türk Telekom'da 100 küsür ödediğim 3 hizmete (telefon+internet+tivibu) artık 69.99 ödemeye başladım. Üstüne kotam da 2 katına çıktı ( 75 GB -> 150 GB ) , Ek olarak download hızım 16Mb ten 24 e, Upload hızım 800 Kbit'ten 2 MBit e çıktı. 😃

Evde hala TT internet var . Önce KabloNet'e ulaşayım sonra atar yaparım diye bekliyordum 🤣

• Beğen 2
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, Burak :

Dün itibariyle Türksat Kablonet e geçtim. Türk Telekom'da 100 küsür ödediğim 3 hizmete (telefon+internet+tivibu) artık 69.99 ödemeye başladım. Üstüne kotam da 2 katına çıktı ( 75 GB -> 150 GB ) , Ek olarak download hızım 16Mb ten 24 e, Upload hızım 800 Kbit'ten 2 MBit e çıktı. 😃

Evde hala TT internet var . Önce KabloNet'e ulaşayım sonra atar yaparım diye bekliyordum 🤣

Çocuklar kotayı çabuk dolduruyorlar...

24 Mb olmasından ötürü, kota dolduğunda hız 8 Mbps düşecek. Sıkıntı yaratmıyor mu abi? Günümüzde artık evlerde internet kullanan telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, oyun konsolları, TV'ler vs.. teknolojik ürünlerle dolu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun @Burak abi..

@İlhan abi kota konusunda maalesef çok haklı.. benim 35Mbit(Tarifedeki bir detaydan dolayı 40mbit veriyorlar) 100GB de adil kullanım kotası var. Dün ayın 9. günü kotanın %80'i doldu diye mail geldi.. 😭

Zalım youtube hızı görünce dayıyor 1080p yi.. Çocuk akşama kadar 1080p Niloya izliyor..

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, kindness :

Hayırlı olsun @Burak abi..

@İlhan abi kota konusunda maalesef çok haklı.. benim 35Mbit(Tarifedeki bir detaydan dolayı 40mbit veriyorlar) 100GB de adil kullanım kotası var. Dün ayın 9. günü kotanın %80'i doldu diye mail geldi.. 😭

Zalım youtube hızı görünce dayıyor 1080p yi.. Çocuk akşama kadar 1080p Niloya izliyor..

Ama öyle de böyle de 16 Mbps yetiyor idarediyor.. Misal bende İp TV var sorun olmuyor 16 Mbps'de. Ama 8 Mbps'De yer yer donuyor takılıyor..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiber olarak, şu an en olumlu tarifeler Superonline fiber veya kendi fiber altyapısı üzerinden hizmet veren Vodafone Fibermax ta.

Normal vdsl/adsl olarak ise Netspeed bu konuda baya bir öne çıkıyor incelemenizi tavsiye ederim. Onun dışında Turk.Net de hizmet olarak iyi hız sınırı,akn,taaahhüt filan yok ancak orada da eğer ilk başlangıçta sistem iyi oturtulamıyor ise müşteri hizmetleri vs konularında çok sıkıntı yaşayan var.

Ancak evinizde sadece kablotv kablosu var ise o zaman malesef turksatkablo var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, İlhan :

Çocuklar kotayı çabuk dolduruyorlar...

24 Mb olmasından ötürü, kota dolduğunda hız 8 Mbps düşecek. Sıkıntı yaratmıyor mu abi? Günümüzde artık evlerde internet kullanan telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, oyun konsolları, TV'ler vs.. teknolojik ürünlerle dolu.

ADSL de de ( 16MBit di hızım) 75 GB kota @kindness ın dediği gibi daha ayın yarısı gelmeden doluyordu. Oradaki en büyük kalem çocukların oyunlarına gelen güncellemelerdi. Maşallah bir güncelleme 15-20 GB tutuyor PS4 te neredeyse . Bu sebepten dolayı acil olanları sadece yaptırıyordum, hız düşünce Allah ne verdiyse :D 

Anlayacağın hız düşmesi çok sıkıntı olmuyor aksine bizi özgür bırakıyordu.

1 saat önce, kindness :

Biz o dönemi atlattık sanırım .Bizdeki tek video izleme mevzusu çocukların oyunların başkaları tarafından oynandığı videoları izlemesi. Twitch üzerinden yapılıyor genelde de bu. Bir ara ayarları kontrol edeyim FullHD yapmasın :D  Bu arada ihtiyaç olursa artık videoları upload işlemim daha hızlı olacak :D 

53 dakika önce, cnrps :

Fiber olarak, şu an en olumlu tarifeler Superonline fiber veya kendi fiber altyapısı üzerinden hizmet veren Vodafone Fibermax ta.

Normal vdsl/adsl olarak ise Netspeed bu konuda baya bir öne çıkıyor incelemenizi tavsiye ederim. Onun dışında Turk.Net de hizmet olarak iyi hız sınırı,akn,taaahhüt filan yok ancak orada da eğer ilk başlangıçta sistem iyi oturtulamıyor ise müşteri hizmetleri vs konularında çok sıkıntı yaşayan var.

Ancak evinizde sadece kablotv kablosu var ise o zaman malesef turksatkablo var.

Burada tabii bulunduğunuz binaya erişmiş olan hizmetler ile sınırlısınız. Fiber genelde sitelere veya yeni yapılara daha çok ulaştırılıyor. Eski binalara bu hizmetleri getirtebilmek için çok ciddi talep olması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2016 yılının sonunda BTK'nın 2019'da tamamen adil kullanım kotası kaldırılacak diye kararı var.  Bakalım uygulama hayata geçerse hepimiz rahatlarız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 senedir oturduğumuz bu evde, son 3 senedir Türksat KabloNet (fiber) kullanıyorum (mahalleye alt yapısı yapılır yapılmaz hemen abone olduk). 22 mbps / 2 mbps gibi bir paket yanlış hatırlamıyorsam.

Fakat ne var ki, geçtiğimiz doğum günümde kıyak (kutlama) olsun diye sadece 1 günlüğüne hızı 100 mbps yaptılar. Tamam, sağ olsunlar, eyvallah ama, ertesi gün kendi paketimi kullanmaya başlayınca random ve kısa kesintiler başladı.

Herhangi bir siteye (hotmail, facebook veya radyo dinlediğim kanal karnaval.com) sürekli ping çektiğimde rastlansal olarak 2-3 saniyelik süreyle General Failure hatası alıyorum. Sadece bilgisayarımla ilgili değil. Eşimin laptop'ı, telefonlar, tabletler... Hepsi bu problemden muzdarip.

Bu, multiplayer bir oyunda sunucudan düşmeme, radyo dinlerken kesintilere, upload yaparken takılmalara, download yaparken de öyle donup kalmalara sebep olabiliyor.

Şimdi arasam herhalde 15'inci arayışım olacak müşteri hizmetlerini ama çözemediler. Bu açıdan biraz gıcık aldım şimdilik bakalım.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 ay kadar önce batı ataşehir'e taşındık. 10-12 yıllık bir site. vadsl var dediler. Siteye kadar fiber, ondan sonra dairelere bildiğiniz normal bakır telefon kablosu ile geliyor. Türk telekom acıbadem'e gittim merkezlerine. Dediler kampamya var 100 mbit 100 tl. 200gb kotası var ama kotayı aşınca 24 mbit e düşüyor. Kendi verdikleri modemi değil de güzel bir Asus modem aldım. 5 aydır kullanıyorum hız testlerinde 95-96 mbit veriyor. Genelde 11 mb/sn hızında indirme yapabiliyor. Daha bir kere kopma yaşamadım. Ayda yaklaşık 400 gb a yakın download yapıyorum ama hiç kotayı aştığım olmadı. Yüklü indirme yapmaları gereken ardakaşlar ve @Burak abi, gece 02:00 - 08:00 arası yaptığınız downloadlar kotanızın dışında tutuluyor bilmeyeniniz varsa. Ben büyük downloadları hep bu saatler arasında yapıyorum. Kota da dolmuyor haliyle.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Tarahumara :

Yüklü indirme yapmaları gereken ardakaşlar ve @Burak abi, gece 02:00 - 08:00 arası yaptığınız downloadlar kotanızın dışında tutuluyor bilmeyeniniz varsa. Ben büyük downloadları hep bu saatler arasında yapıyorum. Kota da dolmuyor haliyle

TT öyleydi ve ben de çok kullandım bu özelliği ama kablonet de değil dediler bilgisi olan var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende  bunun sadece TT kampanyası olduğunu biliyorum. Standart bir uygulama değil. Tabi aynı kampanyayı uygulayan baska firma varmıdır bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Burak :

TT öyleydi ve ben de çok kullandım bu özelliği ama kablonet de değil dediler bilgisi olan var mı ? 

* AKN'li Ekosınırsız tarifesi kapsamında Adil kullanım uygulaması uygulanacaktır. 02:00 - 08:00 saatleri arasındaki internet kullanımları AKN’ ye dahil edilmeyecektir, ayrıca AKN’nin aşılıp aşılmadığına bakılmaksızın söz konusu zaman dilimlerinde AKN sonrası indirme hızı kısıtları uygulanmayacaktır.

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Tarifeler

mrtslk hocam bu BTK nın internet servis sağlayıcılara dikte ettiği bir uygulama. Bütün servis sağlayıcılar ADİL KULLANIM KOTA lı hizmetlerinde bunu uygulamak zorundalar. Burada önemli nokta hizmetin kotası sınırsız diye satılıp belli kotadan sonra hızın düşürülmesi. Ama normal kotalı tarifelerde böyle bir uygulama yok diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...