Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Kullanıcı Yorumları

Ultrass34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

18 dakika önce, AreY :

Bayi ilgisizliğinden dolayı mazda 3 almaktan vazgeçip, ford focus alan birinden bu kadar övgü dolu sözler duymak çok değerli benim için... Bir mazda 3, ford focus karşılaştırması güzel olurdu...

+1

Katılıyorum ama ilavede bulunmakta istiyorum. @Bora Yetkin Mazda 3'ü uzun süreli test edip kullanamadığı için kendisi çok sağlıklı bir karşılaştırma yapamaz.Lakin burada Ford Focus'su ilerleyen süreçte bizlere anlatarak. Özellikle siz 3.Nesil Mazda 3 sahipleri daha iyi fikirler yürütebilirsiniz.

Bu arada Bora hocam bizler halen bu ilgisizliğin ne olduğunu merak ediyoruz. :fiuw:

Ve neredeyse 1,5 aydır alma niyetinde olduğunuz Mazda 3'ü, daha yeni test etmenize şaşırdım. Çünkü siz artık fiyat/indirim/bayi sonlandırma durumununa gelmiştiniz ki..Son anda Focus aldınız..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

+1

Katılıyorum ama ilavede bulunmakta istiyorum. @Bora Yetkin Mazda 3'ü uzun süreli test edip kullanamadığı için kendisi çok sağlıklı bir karşılaştırma yapamaz.Lakin burada Ford Focus'su ilerleyen süreçte bizlere anlatarak. Özellikle siz 3.Nesil Mazda 3 sahipleri daha iyi fikirler yürütebilirsiniz.

Bu arada Bora hocam bizler halen bu ilgisizliğin ne olduğunu merak ediyoruz. :fiuw:

Ve neredeyse 1,5 aydır alma niyetinde olduğunuz Mazda 3'ü, daha yeni test etmenize şaşırdım. Çünkü siz artık fiyat/indirim/bayi sonlandırma durumununa gelmiştiniz ki..Son anda Focus aldınız..

İlhan hocam özel mesaj attim size gelmedi sanirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Bora Yetkin :

Hocam bayi var,bayi var.burada cok bahsini etmek istemiyorum

Bora Hocam cümleni şu şekilde düzeltiyorum..

Hocam Bayi "YOK", bayi "YOK"..... :D

Cidden şu anda İstanbul'da çok sınırlı sayıda bayi var..Yeni açılan ve açılacak olan var henüz daha.

Forumda sadece olumlu güzel şeylerden bahsetmiyoruz. Övüleceği yerde övüp taktir edip teşekkür ediyoruz..Eleştirilecek yerde eleştirimizi yapıp, şikayetimizi de belirtiyoruz.

Örneğin İstanbul'dan bir arkadaşımız nasıl kalkıp Muğla'ya gidip, Mazda Gören Otomotiv @okkko Okan arkadaşımızdan araç almış. Ve kendisine gösterilen ilgi alaka ve yardımlardan çok memnun kalarak burada forumda bunu belirtmiş. 

Ama olumlu ama olumsuz deneyimlerimizi burada paylaşıyoruz..Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyoruz...Öbür türlü zaten forum etiğine ters bir durum.

7 dakika önce, Bora Yetkin :

İlhan hocam özel mesaj attim size gelmedi sanirim.

Acaba konu içindeyken mi görmedim dedim ama..Kontrol ettiğimde gelen bir mesaj yok bana..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

2011 mazda 3 impressive hb aracım var. aracımı yıl sonuna doğru değiştirmeyi düşünüyorum. araçtan yani mazdamdan çok memnunum ancak sınırlı sayida bayi olması çok can sıkıcı. ayrıca bugün şöyle bir fiyatlara baktım. mazda 3 sedan power sense benzinli kırmızı: 97750 tl.....

yeni opel astra sportstourer 1.4 benzinli, excellence paket navigasyon opsiyonu da dahil 94000 tl.....

gerçekten bu ikisi arasında kalmış durumdayım. 100 bin bandına yaklaşmış bir mazda 3.....

fikirlerinizi alabilir miyim? teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, mucar :

2011 mazda 3 impressive hb aracım var. aracımı yıl sonuna doğru değiştirmeyi düşünüyorum. araçtan yani mazdamdan çok memnunum ancak sınırlı sayida bayi olması çok can sıkıcı. ayrıca bugün şöyle bir fiyatlara baktım. mazda 3 sedan power sense benzinli kırmızı: 97750 tl.....

yeni opel astra sportstourer 1.4 benzinli, excellence paket navigasyon opsiyonu da dahil 94000 tl.....

gerçekten bu ikisi arasında kalmış durumdayım. 100 bin bandına yaklaşmış bir mazda 3.....

Bazı şehirler için bayi sıkıntı olabiliyor o konuda haklısınız. 3 nesili de kullanmış bir kullanıcı olarak tavsiyem mazdadan ayrılmamanız çünkü 3. nesil gerçekten çok farklı. Fiyat yüksekliği konusunda kesinlikle haklısınız fakat bunun çok basit bir çaresi var o da 2. el. Mazda araçlarımızı ''0 km'' aldığımızda gerçekten büyük bir zarar söz konusu örneğin siz 2015 power donanımlı çok çok düşük km' de çok temiz bir aracı 70-75 bin TL bandında bulabilirsiniz. Tavsiyem 2. el.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

bastıramadık malesef efebey para yok okadar:):) diğer markalara göre biraz fazla fiyat 98 100 gibi olsa iyi olurdu.bayi pazarlıkta hiç düşmüyor ben en azından 101 100 gibi alırım diyordum:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba başka bayilerden fiyat aldınız mı, bence şansınızı deneyin.

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 minutes ago, onuronur86 said:

bastıramadık malesef efebey para yok okadar:):) diğer markalara göre biraz fazla fiyat 98 100 gibi olsa iyi olurdu.bayi pazarlıkta hiç düşmüyor ben en azından 101 100 gibi alırım diyordum:)

Dizel konusunda ısrarcı değilseniz benzinli araç almanızı öneririm. Ben bu ikilimde kaldım ve benzinlisini aldım. İyi ki de almışım diyorum. Dizelin pek bir esprisi kalmadı benim için yeni emisyon regülasyonlarından sonra. Hele şu dpf olayı tamamen hüsran. Ayrıca 10.000 tl gibi bir farkı sadece dizel için vermek ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ankaradayım 1 tane bayi var mehmet bey istanbulu aradım fiyat veremiyorz gelin burada konuşalım dediler.

sayın tarahumara ben dizeli tork için tercih ediyorum düşük tork araba hiç sevmiyorum benzinlinin torku düşük malesef

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 minutes ago, onuronur86 said:

ankaradayım 1 tane bayi var mehmet bey istanbulu aradım fiyat veremiyorz gelin burada konuşalım dediler.

sayın tarahumara ben dizeli tork için tercih ediyorum düşük tork araba hiç sevmiyorum benzinlinin torku düşük malesef

Tork önemli tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, onuronur86 :

Muğla bayisiyle görüştünüz mü? @okkko size elinden geleni yapar. O da yapamıyorsa cidden indirim yapılamıyordur :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

uzun süredir forumu ziyaret edemiyordum. bazı sorunlar sebebi ile şahsım adına ihtiyaç haline gelen "otomatik-yüksek" araç şartları için CX 3 incelemelerine başlamıştım. gerek forumda gerek test videolarında karşıma çıkan küçük ama talep ettiğim eksiklikler beni CX 3 ten uzaklaştırdı. dizel motorda turbo yoksunluğu, otomatik kararmayan dikiz ayna (akıllı teknoloji hayatımızın her yerinde iken hem de) arka koltuk ve ön koltuk dayama, çat diye düşen torpido gözü vs...

istanbulda ikametime yakın olan tek bayi bekanın kapanması ile de rahatsızlığım sebebi ile ne yazık ki başka bayilere gidip görüşemedim. test imkanım bu zamana kadar olmayınca da foruma yöneldim.

birçoğunuz kadar teknik detaylara hakim bir kullanıcı değilim. aracımın kaputunu yalnızca cam suyu koymak için açarım. şimdi eleştirileri ve tecrübelerinizi okuyunca mazda dan (tam olarak uygun tabir olmasa da) soğudum diyebilirim. ekonomik yakıt tüketimi talebi ve konfor ihtiyacı güden sıradan bir 2. nesil mazda 3 kullanıcısı olmama ve hatta mazdadan ilham aldığım bir kitap çalışmam olmasına rağmen rotam değişmek üzere. hafta sonu mersere gitmeyi deneyeceğim. umarım ikna olabilirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 minutes ago, yemre said:

dizel motorda turbo yoksunluğu

Dizel modellerde turbo olmadığını nereden çıkardınız bilmiyorum ama öyle bir durum yok. Merser'e gidip bir test sürüşünde bulunmanızı tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

uzun süredir forumu ziyaret edemiyordum. bazı sorunlar sebebi ile şahsım adına ihtiyaç haline gelen "otomatik-yüksek" araç şartları için CX 3 incelemelerine başlamıştım. gerek forumda gerek test videolarında karşıma çıkan küçük ama talep ettiğim eksiklikler beni CX 3 ten uzaklaştırdı. dizel motorda turbo yoksunluğu, otomatik kararmayan dikiz ayna (akıllı teknoloji hayatımızın her yerinde iken hem de) arka koltuk ve ön koltuk dayama, çat diye düşen torpido gözü vs...
istanbulda ikametime yakın olan tek bayi bekanın kapanması ile de rahatsızlığım sebebi ile ne yazık ki başka bayilere gidip görüşemedim. test imkanım bu zamana kadar olmayınca da foruma yöneldim.

birçoğunuz kadar teknik detaylara hakim bir kullanıcı değilim. aracımın kaputunu yalnızca cam suyu koymak için açarım. şimdi eleştirileri ve tecrübelerinizi okuyunca mazda dan (tam olarak uygun tabir olmasa da) soğudum diyebilirim. ekonomik yakıt tüketimi talebi ve konfor ihtiyacı güden sıradan bir 2. nesil mazda 3 kullanıcısı olmama ve hatta mazdadan ilham aldığım bir kitap çalışmam olmasına rağmen rotam değişmek üzere. hafta sonu mersere gitmeyi deneyeceğim. umarım ikna olabilirim

Cx3'un eksiği bagaj . Bu kadar ! Eğer benim gibi bekarsanız yada çocuk yoksa o da çok eksiklik hissettirmiyor. Aracı keyifle kullanıyorum 23bine geldim. Keza sayın @mustafaulutas da eksikleri hissetmiyor eminim [emoji1] pazar Kırşehir - Ankara (dağın başında bir tokiye geldim. Mevki İsmini bilmiyorum) arası biraz eğleneyim dedim 10 lunapark gücünde eğlendirdi sağ olsun [emoji1]

a2fe76c936817e3d74bcf9ee140901bb.png
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, tarahumara :

Dizel modellerde turbo olmadığını nereden çıkardınız bilmiyorum ama öyle bir durum yok. Merser'e gidip bir test sürüşünde bulunmanızı tavsiye ederim.

Çıkarım degil, teknik bilgi eksikliğim oldugunu sizin tirasladiginiz yerde belirttim. Donanimizi aktardiniz, tekrsr arastirdim ve ogrendim. Tesekkur ederim ;)

2 saat önce, fotifoti :

Cx3'un eksiği bagaj . Bu kadar ! Eğer benim gibi bekarsanız yada çocuk yoksa o da çok eksiklik hissettirmiyor. Aracı keyifle kullanıyorum 23bine geldim. Keza sayın @mustafaulutas da eksikleri hissetmiyor eminim emoji1.png pazar Kırşehir - Ankara (dağın başında bir tokiye geldim. Mevki İsmini bilmiyorum) arası biraz eğleneyim dedim 10 lunapark gücünde eğlendirdi sağ olsun emoji1.png

a2fe76c936817e3d74bcf9ee140901bb.png

Maalesef evliyim ancak çocuğum henuz olmasa da jack russell cinsi bir dostumuz var bizimle birlikte yasayan. 

Mevcut aracim 2011 mazda 3 impressive ile kiyasladigimda daha dusuk bir donanıma sahip oldugunu goruyorum cx3 un. 

Ehli keyif bir sürücü olmam dolayisi ile de bunlar benim için eksiklik.Yorumlarla ikna olmayi umuyorum yine de :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, yemre :

Çıkarım degil, teknik bilgi eksikliğim oldugunu sizin tirasladiginiz yerde belirttim. Donanimizi aktardiniz, tekrsr arastirdim ve ogrendim. Tesekkur ederim ;)

Maalesef evliyim ancak çocuğum henuz olmasa da jack russell cinsi bir dostumuz var bizimle birlikte yasayan. 

Mevcut aracim 2011 mazda 3 impressive ile kiyasladigimda daha dusuk bir donanıma sahip oldugunu goruyorum cx3 un. 

Ehli keyif bir sürücü olmam dolayisi ile de bunlar benim için eksiklik.Yorumlarla ikna olmayi umuyorum yine de :)

siz mrcc'nin tadına bakın, tam otomatiğin tadına bakın ayna kararmayıversin (arka cam filmli ve isterseniz aynayı değişebilirsiniz). Hacim konusuna b,r şey diyemem, onun dışında sorun yaşamıyorum şahsen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, fotifoti :

siz mrcc'nin tadına bakın, tam otomatiğin tadına bakın ayna kararmayıversin (arka cam filmli ve isterseniz aynayı değişebilirsiniz). Hacim konusuna b,r şey diyemem, onun dışında sorun yaşamıyorum şahsen

Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin. Ocak ayina kadar sure koydum kendime. 

Turbo motorun varlığı ile mutlu olsam da bu defa da karsima on cam isitmasinin olmamasi çıkıyor. Son model olan ve ful aksesuar aracta donanim eksikliğini kabul etmiyor lakin benim musteri kafam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.09.2016 at 13:37, mucar :

Denizli de bulunan eski bayii servis ve bakım hizmetlerine devam ediyor diye biliyorum, satış yok tabi. Bende Aydın dayım, İzmir ve Muğla yakın olduğu için Mazda tercihimi değiştirmedim. Denizli de çok uzak sayılmaz bence tercihinizi bayii uzak diye değerlendirmeyin.

Opel yeni kasada olsa benim hoşuma gitmedi açıkçası, dış tasarım ve iç dizaynı beğenmedim. Ancak motor performansı konusunda opel bir adım önde tabi ki, performans çok önemli değilse tercih mazda olmalı.

2015 model 2. el Mazda 3 lere de bakın derim, çok fazla para kaçırmadan sıfır ayarında alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...