Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Kullanıcı Yorumları

Ultrass34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

10 saat önce, yemre :

Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin. Ocak ayina kadar sure koydum kendime. 

Turbo motorun varlığı ile mutlu olsam da bu defa da karsima on cam isitmasinin olmamasi çıkıyor. Son model olan ve ful aksesuar aracta donanim eksikliğini kabul etmiyor lakin benim musteri kafam.

@yemre istanbulda ön cam ısıtmasını gerek oluyormuki....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 minute ago, sergio_01 said:

Önceki fiesta aracımda ön cam ısıtıcısı vardı. 1 kere bile kullanma gereği hissetedim. Bu aracımda da iyi ki yokmuş diyorum çünkü güneşli bir havada ön camın içindeki teller az da olsa kendini belli ediyor ve nahoş bir görüntü oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, tarahumara :

Önceki fiesta aracımda ön cam ısıtıcısı vardı. 1 kere bile kullanma gereği hissetedim. Bu aracımda da iyi ki yokmuş diyorum çünkü güneşli bir havada ön camın içindeki teller az da olsa kendini belli ediyor ve nahoş bir görüntü oluyor.

Katılıyorum çok kötü bir durum. Gözünü de yoruyor insanın. Ön camdaki rezistans da gerçekten gereksiz. Onun yerine buzlandıysa klimayı en sıcak, en yüksek kademeye getirip ön cama yönlendirip 3 dakika beklersiniz buz cam arasında eriyor ve katman katman düşmeye başlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Katılıyorum çok kötü bir durum. Gözünü de yoruyor insanın. Ön camdaki rezistans da gerçekten gereksiz. Onun yerine buzlandıysa klimayı en sıcak, en yüksek kademeye getirip ön cama yönlendirip 3 dakika beklersiniz buz cam arasında eriyor ve katman katman düşmeye başlıyor.

Ben bir fısfıs aldım . İçine cam silecek suyu koyuyorum -40'lık. Cama iki fıs sıktın mı bir şey kalmıyor :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiestamın camı böyle idi. Şaka maka fena dolu bir araçtı. Türkiye'de bulabileceğiniz en dolu Fiesta. Özel olarak getirmiştim.

Albümü ekliyorum bakmak isteyen varsa linkten bakabilir.

Fiesta Album

Y48DEj.jpg

0yW1WV.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, fotifoti :

Ben bir fısfıs aldım . İçine cam silecek suyu koyuyorum -40'lık. Cama iki fıs sıktın mı bir şey kalmıyor :)

Ben buz çözücüyü kullanınca ilk eritiyor sonra da daha kötü buzlaşıyor çözülmesi zor oluyor sıkılaştığından. Ondan ötürü çalıştırırım aracı, klimayı en sıcak en yüksek fana alıp ön cama yönlendiririm. Dışarı çıkıp arabanın üstündeki karı temizleyesiye kadar zaten ön camın üstündeki kar tabaka şeklinde kaymaya başlıyor, kolumla ittirince de düşüyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiestamın camı böyle idi. Şaka maka fena dolu bir araçtı. Türkiye'de bulabileceğiniz en dolu Fiesta. Özel olarak getirmiştim.
Albümü ekliyorum bakmak isteyen varsa linkten bakabilir.
Fiesta Album
  Y48DEj.jpg
0yW1WV.jpg

Seni fctr'ye üye yapalım :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 minutes ago, Servet said:

Seni fctr'ye üye yapalım

Gerek yok abi :D üyeyim zaten oraya ama uğramıyorum artık. Fiesta'yı satmaya çalışırken, insanların alaycı tavırları beni soğuttu oradan. Açtığım konulardan bazılarına aşağıdan bakabilirsin.

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/279125-anahtarsız-giriş-tuşu-ve-fiskiye-boyama/

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/275325-bagaj-aydınlatması/

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/279124-fiesta-kapı-eşiği/

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/279473-gözlük-yeri-ve-garaj-kumandası/

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/276618-ford-sync-guncellemeleri/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben buz çözücüyü kullanınca ilk eritiyor sonra da daha kötü buzlaşıyor çözülmesi zor oluyor sıkılaştığından. Ondan ötürü çalıştırırım aracı, klimayı en sıcak en yüksek fana alıp ön cama yönlendiririm. Dışarı çıkıp arabanın üstündeki karı temizleyesiye kadar zaten ön camın üstündeki kar tabaka şeklinde kaymaya başlıyor, kolumla ittirince de düşüyor. 

Burada buz çok kalın oluyor bazen. Klimayı beklersem 15dk beklerim :) kar kolay
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Mutlu Tekir :

Hiç gereksiz değil hele ki Erzurum' da. Dizel mazda3 üm o yönden mükemmeldi. Sadece sabah değil yolda bile gerekli oluyor tipide falan. Çok kullandığım bir özellik 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Safranbolu'da -15 derecede dahi 3 dakikada buzun cama yapıştığı noktayı eritip buzun kaymasını sağlamıştı. O rezistans görüntüsünü çekeceğime kışın sizin tabirinizle 15 dakika da beklerim. O kadar uzun sürecek olsa eğer camın üstünü kapatıp kapılara sıkıştırılan su geçirmez kumaşlar satılıyor, kışın ön camla yağan karın temasını kesmek için. Onu kullanırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Mutlu Tekir :

Safranbolu'da -15 derecede dahi 3 dakikada buzun cama yapıştığı noktayı eritip buzun kaymasını sağlamıştı. O rezistans görüntüsünü çekeceğime kışın sizin tabirinizle 15 dakika da beklerim. O kadar uzun sürecek olsa eğer camın üstünü kapatıp kapılara sıkıştırılan su geçirmez kumaşlar satılıyor, kışın ön camla yağan karın temasını kesmek için. Onu kullanırdım.

Sürekli onu kullanmak bana mantıklı gelmiyor. -20 lerde aracı çalıştırıyorsun motor biraz ısınıp normal çalışma moduna gelene kadar rezistansı açıyorsun cam suyunu biraz cama sıkıyorsun 2- 2.5 dk da tertemiz ediyor. Kaldı ki tipide falan istediğin kadar sıcak havayı cama yönlendir  buz tutuyor ön cam silecekler bi işe yaramıyor ve camı sildiğinden hiç bişe anlamıyorsun. Cam rezistansı + hava yönlendirme yaptığınızda camı gayet güzel temizliyor. Tecrübeyle sabittir. 1 kere değil en az 3 ay sabah akşam kullanıyordum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 minutes ago, M.E.G said:

Sürekli onu kullanmak bana mantıklı gelmiyor. -20 lerde aracı çalıştırıyorsun motor biraz ısınıp normal çalışma moduna gelene kadar rezistansı açıyorsun cam suyunu biraz cama sıkıyorsun 2- 2.5 dk da tertemiz ediyor. Kaldı ki tipide falan istediğin kadar sıcak havayı cama yönlendir  buz tutuyor ön cam silecekler bi işe yaramıyor ve camı sildiğinden hiç bişe anlamıyorsun. Cam rezistansı + hava yönlendirme yaptığınızda camı gayet güzel temizliyor. Tecrübeyle sabittir. 1 kere değil en az 3 ay sabah akşam kullanıyordum. 

Erzurum gibi bir yer için vazgeçilmez bir nimet olur bu ön cam rezistansı ama İstanbul gibi bir yer için de çok gereksiz. Yılda 1-2 bilemedin 3 gün kar yağıyor ve cam, donma tehlikesi geçiriyor. Eminim Erzurum gibi bir yerde durum farklıdır.

Fordun şun reklamı ile konuyu kapatalım o halde :) Bu özellik, bir reklam ile ancak bu kadar güzel tanıtılabilirdi heralde.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.09.2016 at 17:35, yemre :

uzun süredir forumu ziyaret edemiyordum. bazı sorunlar sebebi ile şahsım adına ihtiyaç haline gelen "otomatik-yüksek" araç şartları için CX 3 incelemelerine başlamıştım. gerek forumda gerek test videolarında karşıma çıkan küçük ama talep ettiğim eksiklikler beni CX 3 ten uzaklaştırdı. dizel motorda turbo yoksunluğu, otomatik kararmayan dikiz ayna (akıllı teknoloji hayatımızın her yerinde iken hem de) arka koltuk ve ön koltuk dayama, çat diye düşen torpido gözü vs...

istanbulda ikametime yakın olan tek bayi bekanın kapanması ile de rahatsızlığım sebebi ile ne yazık ki başka bayilere gidip görüşemedim. test imkanım bu zamana kadar olmayınca da foruma yöneldim.

birçoğunuz kadar teknik detaylara hakim bir kullanıcı değilim. aracımın kaputunu yalnızca cam suyu koymak için açarım. şimdi eleştirileri ve tecrübelerinizi okuyunca mazda dan (tam olarak uygun tabir olmasa da) soğudum diyebilirim. ekonomik yakıt tüketimi talebi ve konfor ihtiyacı güden sıradan bir 2. nesil mazda 3 kullanıcısı olmama ve hatta mazdadan ilham aldığım bir kitap çalışmam olmasına rağmen rotam değişmek üzere. hafta sonu mersere gitmeyi deneyeceğim. umarım ikna olabilirim

mazda dizel motorlarda 2 tane turbo var mazda sitesinde yazıyor:) değişken geometrili ikiz turbo diye yer vermiş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
28.09.2016 at 14:16, sergio_01 :

önümüzdeki sene Çanakkale'ye taşınmayı planlıyorum. kaldı ki senede bir kere olsa kullanmak istiyorum. mevcut aracımda bulunan donanımımı düşürmek, keyif ehli bir kullanıcı olarak şahsıma pekte mantıklı gelmiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum.

Aracımı alalı yaklaşık 7 ay oldu ( Mazda 3-2015 model ) fakat çok fazla kullanamadım,daha ziyade eşim kullanıyor ( kısa mesafe )

Eşim geçen hafta aracı park ettiğini , araçtan uzaklaşınca kapıların kitlenip aynaların katlandığını fakat 15 dakika sonra bagajı kontrol etmek için düğmesine dokunduğunda bagajın açıldığını ( kapılar kilitli vaziyette ) söyledi.Ben bi yanlışlık yapmışsındır diye geçiştirdim fakat aynı gün akşam üzeri araç kilitliyken arka kapı kolunu çektiğini aracın kilitli olduğunu ancak bagaj kapağını denediğinde bagajın açıldığını söylemek için beni aradı. Ben belli bir süre sonra otomatik olarak kilitleniyordur belki bilmiyorum dedim.

Dün bir fırsat bulduk ve eşimle birlikte denedik.Aracı park ettik ve yanından ayrılınca kilitlendi ve aynalar katlandı.Yaklaşık bir buçuk saat sonra geldiğimizde direk bagaja yöneldik ve bagaj açıldı.Yani bagaj kilitlenmemişti..

Sonra yolda durduk ve araçtan indik.Bu defa arabayı uzaktan kumanda ile kilitledik.
10 dakika sonra bagaj açma düğmesine dokunduk ve bagaj açıldı.

( Not : Yukarıdaki denemelerin hepsindede anahtar yanımdaydı.)

Bu iş bayaa kafamı kurcaladı.Ekran ayarlar kısmına baktım ama bu konuda birşey göremedim.

Gece aklıma geldi..Anahtarı yanıma almadım ve aracın başına gittim.Önce sağ ön kapıya baktım kilitliydi.Sonra bagaja yöneldim oda kilitliydi.

Sormak istediğim şey şu arkadaşlar ;

Eğer anahtar yanınızdaysa , kapıları açmak için koldaki siyah düğmeye dokunmasanız bile araç anahtarı gördüğü için bagajı açık konuma getirirmi ? 

Bu durumda araç , bagajı açık konuma getiriyorsa ne kadar zaman sonra tekrar kilitler ve bu mahzurlu değil mi ?

Böyle bir durumu tecrübe eden varmı acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anahtar yanınızda ise bagajı acabiliyorsunuz. İlla sürücü kapısını açmak zorunda değilsiniz. Etki mesafesi 60 80 cm falan galiba. Uzaklasinca otomatik kilitliyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...