Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Kullanıcı Yorumları

Ultrass34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

8/8/2017 at 16:53, smookeus :

...arabayı park ettin yolcular indi bagajı açtı sen indin bagajdan alacaklarınızı aldınız bagajı kapattın  uzaklaşınca kitlemiyor arabayı ...

Aynen öyle. O yüzden ben arka kapıyı bi' açıp kapatıyorum. :)

7/11/2017 at 10:22, smookeus :

...alırken sordum bayi rodajlı geliyor motor ama siz 200 ü geçmeyin dedi...

"Filanca süratı geçmeyin" demek bana saçma geliyor. Önemli olan devir değil mi? Çünkü 20 km hızda bile 4bin devire çıkabilirsiniz ve bu iyi bir şey olmayabilir rodaj döneminde.

Yalnız ben aracı Mersin'den aldım ve Konya'ya gelirken Torosları geçeceğim diye ister istemez yüksek devirlere çıktım. Fazla durmadım oralarda ama umarım sıkıntı olmamıştır diyorum hâlâ. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.12.2017 at 15:40, Katil Balina :

arkadaşlar bugün bilenlerin bileceği şekilde tarif edeyim ankara'da panora tarafından ikea tarafına giden yolda -doğukent bulvarı galiba- yokuş aşağı virajlı yolda viyadük öncesi 130 km/h hızda iki defa arka arkaya araba yalpaladı esp ışığı galiba (kayan araba işareti herhalde tam seçemedim o an ama yerine bakınca sanırım o) yanıp yanıp söndü. ilkinde hafif savruldu ışık yanınca topladı hemen arkasından aynısı bir kez daha oldu yine ışık yandı ve düzeldi. ayagımı hafif gazdan çekip hızı azaltıp devam ettim...  

hava 14 derece lastikler 225 45 18 dunlop kışlık. 

hani şu asansörden iner gibi bir his olur ya onu yaşattı 3-4 saniye.. arkayı ya da önü tamamen birakması halinde bi 100 metre falan düserdim herhalde aşağı...

bilemedim şimdi kusur bende mi, arabada mı lastiklerde mi. tamam 130 civarı hiz yaparak kusurun büyüğü bende. ama yol öyle kötü bir yol değil viraj da keskin değil. yazın bir çok kez yazlıklarla o yoldan geçtim ilk defa başıma geldi.. 

herkese kazasıs belasız günler diliyorum.. hala elim.ayağım titrediğinden fazla yazamayacam:))

20171202_164005-1.jpg

Arkadaşlar bu kayan araç lambası benim ikinci nesil araçta bu günlerde kar ve buzda patinaja düştüğü zaman yanıp yanıp sönüyor, geçen kış kayseri yolunda yolda gizli buzlanma vardı sık olmasada ara ara tek sefer yanıp sönüyor, bu durum arkadaşın yazdığı "EPS" olayımı, yoksa "TRACTİON CONTROL" (çekiş kontrol sistemi) mi devreye giriyor. Veya örneğin yaz ayların da önden veya arkadan kayma veya sipin atma durumunda da yandığı oluyormu, bunu yaşamadığım için bilmiyorum. Veveya her ikisi içinde geçerlimi bir durummu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her ikisi için de yanıyor o ikon sanırım.

İki gün önce, burada bir alanda (normalde pazar alanı) kar üzerinde kendi kendime gezindim. Normalde kar olmasa, asfalt  olsa tehlikeli olabilecek manevralar kar üzerinde evkli oldu tabii.

Hem çekiş kontrol mekanizması girdiğinde hem de hızlı gelip sağa-sola sert manevralar yapıp ESP sistemini çalıştırınca o ikon yanıp söndü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Renegade :

Arkadaşlar bu kayan araç lambası benim ikinci nesil araçta bu günlerde kar ve buzda patinaja düştüğü zaman yanıp yanıp sönüyor, geçen kış kayseri yolunda yolda gizli buzlanma vardı sık olmasada ara ara tek sefer yanıp sönüyor, bu durum arkadaşın yazdığı "EPS" olayımı, yoksa "TRACTİON CONTROL" (çekiş kontrol sistemi) mi devreye giriyor. Veya örneğin yaz ayların da önden veya arkadan kayma veya sipin atma durumunda da yandığı oluyormu, bunu yaşamadığım için bilmiyorum. Veveya her ikisi içinde geçerlimi bir durummu.

Patinaj anında devreye giriyorsa TCS için yanıp sönüyor. Fakat direksiyon açısıyla aracın gidiş yönü uyuşmuyorsa,  (bir kaç sensörle bu duruma bakıyor) aracın kaydığını anlıyorsa ESP için yanıp sönüyor. 

2 olayda da aynı ışık yanıp sönüyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
43 dakika önce, Les_Chevaliers :

2014 model mazda 3 de deri direksiyonda soyulmalar var sizde de varmi boyle bir sorun.

Henüz yok bende.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Direksiyon soyulması durumu:

İnsan elinin terleme oranı ve terin içerisinde ki enzimlerin özelliğine göre bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Yaklaşık bir yıl önce ekonomik ucuz 0km araç almak için bayileri dolaşmaya başladım kafamda hiç bir model hiç bir şey yoktu  bir çok marka model ucuz bütçeme göre sıfır araç baktım  sonra mazda daki kampanya  ve arkadaşımın cx7 modelinin  bende bıraktığı izlenim ve daha önce hiç mazda sahibi olmam denemek istemek kararımda  etkili oldu ve 2017 mazda 3 1.5 skyactive  touring+ (bulunduğum  ülkedeki donanım paketi) aldım 

Baştan cevap vermek gerekirse memnuniyet seviyem çok düşük memnun değilim desem olabilir. 

Sebebleri ise,

Bu güne kadar 4u sıfır 4 u ikinci el olmak üzere 8 aracım oldu ve bunun yanında is sebepi ile baba abla eşin dostun arabalarıyla tecrübem ve deneyimleme şansım oldu   bu kadar aracın içinde rahat söyleye bilirim  en kötü konforsuz koltuk mazda 3 3. Nesil koltuk kısa sert yani yıl 2017  olcak is değil hele uzun yol hiç bahsetmiyorum 

Aracın ikinci büyük eksisi  lastik  ve yol sesi direk kabinin içinde 90 dan sonrada kapıdan rüzgar seside ekleniyor  belli bi hızdan sonra kabin içinde iletişim kurmak için 2 ton yükseğe çıkıyorsunuz yani sanki alt segment  fransiz araçları gibi artık onlarda bile yok 

3 numara tabiki yedekparça düşünmeyin ki bu sadece turkiyede bulunduğum ülkede yaptığım kazandan sonra  sadece amblem için 3 hafta verdi servis krom çıtalar için 2 hafta gibi bunun üzerine polonya belarus rusya bu ülkelerdede  parca aramaya başladık yine 15 günler 4 haftalar havada uçuştu böyle bi firmanın deposunu bu kadar zayıf tutması hayret  amerika okyanusya ve asya  pazarında bunlar yaşanmiyordur umarım. 

Gelelim artılarına yol tutuşu gerçekten çok başarılı virajlara flan çok güvenle giriyorum daha 2006 yilinda mondeo almıştım 2. El   bana onu hatırlattı o da virajlarda  cok yaman arabaydi 

Diğeri sağlamlık gerçekten araba sağlam küçük bir kaza yaptık bahsettiğim gibi başka bi araba olsa hasar daha büyük olurdu tahminin ve bu sağlamlık kaza ile değil bunu hissediyorsunuz da aklıma gelenler bunlar genel olarak pişmanım aldigima

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

54 dakika önce, Brk35 :

Yaklaşık bir yıl önce ekonomik ucuz 0km araç almak için bayileri dolaşmaya başladım kafamda hiç bir model hiç bir şey yoktu  bir çok marka model ucuz bütçeme göre sıfır araç baktım  sonra mazda daki kampanya  ve arkadaşımın cx7 modelinin  bende bıraktığı izlenim ve daha önce hiç mazda sahibi olmam denemek istemek kararımda  etkili oldu ve 2017 mazda 3 1.5 skyactive  touring+ (bulunduğum  ülkedeki donanım paketi) aldım 

Baştan cevap vermek gerekirse memnuniyet seviyem çok düşük memnun değilim desem olabilir. 

Sebebleri ise,

Bu güne kadar 4u sıfır 4 u ikinci el olmak üzere 8 aracım oldu ve bunun yanında is sebepi ile baba abla eşin dostun arabalarıyla tecrübem ve deneyimleme şansım oldu   bu kadar aracın içinde rahat söyleye bilirim  en kötü konforsuz koltuk mazda 3 3. Nesil koltuk kısa sert yani yıl 2017  olcak is değil hele uzun yol hiç bahsetmiyorum 

Aracın ikinci büyük eksisi  lastik  ve yol sesi direk kabinin içinde 90 dan sonrada kapıdan rüzgar seside ekleniyor  belli bi hızdan sonra kabin içinde iletişim kurmak için 2 ton yükseğe çıkıyorsunuz yani sanki alt segment  fransiz araçları gibi artık onlarda bile yok 

3 numara tabiki yedekparça düşünmeyin ki bu sadece turkiyede bulunduğum ülkede yaptığım kazandan sonra  sadece amblem için 3 hafta verdi servis krom çıtalar için 2 hafta gibi bunun üzerine polonya belarus rusya bu ülkelerdede  parca aramaya başladık yine 15 günler 4 haftalar havada uçuştu böyle bi firmanın deposunu bu kadar zayıf tutması hayret  amerika okyanusya ve asya  pazarında bunlar yaşanmiyordur umarım. 

Gelelim artılarına yol tutuşu gerçekten çok başarılı virajlara flan çok güvenle giriyorum daha 2006 yilinda mondeo almıştım 2. El   bana onu hatırlattı o da virajlarda  cok yaman arabaydi 

Diğeri sağlamlık gerçekten araba sağlam küçük bir kaza yaptık bahsettiğim gibi başka bi araba olsa hasar daha büyük olurdu tahminin ve bu sağlamlık kaza ile değil bunu hissediyorsunuz da aklıma gelenler bunlar genel olarak pişmanım aldigima

eleştirilerinizde tamamen haklısınız. hele uzun yolda dişli asfaltta resmen zulüm gibi bir araba 3. nesil. ha desen el arabasına binmiş gibisiniz. 

hayır zaten skay mkay motor iddia ettiğin gibi az da yakmıyor. belli ki sorun motorda. kasayi hafifleterek motorda beceremediğin işi niye tenekeden kasayla  konforsuzlukla taçlandırıyon:) 

neyse efenim, sen skyactiv diye  o kadar tatava yap araba  clio'dan çok yaksın, daha sesli olsun:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Brk35 :

Hadi biz bu aptal sistemin kurbanı olduğumuzdan 1.5 motor araca biniyoruz, siz neden 2.0 almadınız acaba? 

Lastik sesi konusunda sonuna kadar haklısınız. Davlumbazlar ve taban kısmında yalıtım neredeyse yok. Koltuk konforu ve rüzgar sesi konusunda malesef katılmıyorum. Koltuk konforu kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Malum herkesin vücut yapısı aynı değil. Rüzgar sesi 120-130 km/s hıza kadar gelmiyor. Bu hızlardan sonrası da normal bence.

Bu arkadaşın videolarını izleyin. Mükemmel yorumları var. Bu videosunda, araç sesini lastik değiştirerek giderebilir miyiz? sorusunu cevaplıyor. Araçların kabinlerine neden ses geldiğini ve hatta Mazda'ların daha fazla ses almasından bile bahsediyor. Videoyu Mazda'dan bahsettiği yerden başlayacak şekilde paylaşıyorum ama vakti olan varsa hepsini izlesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Tarahumara :

Hadi biz bu aptal sistemin kurbanı olduğumuzdan 1.5 motor araca biniyoruz, siz neden 2.0 almadınız acaba? 

Lastik sesi konusunda sonuna kadar haklısınız. Davlumbazlar ve taban kısmında yalıtım neredeyse yok. Koltuk konforu ve rüzgar sesi konusunda malesef katılmıyorum. Koltuk konforu kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Malum herkesin vücut yapısı aynı değil. Rüzgar sesi 120-130 km/s hıza kadar gelmiyor. Bu hızlardan sonrası da normal bence.

Bu arkadaşın videolarını izleyin. Mükemmel yorumları var. Bu videosunda, araç sesini lastik değiştirerek giderebilir miyiz? sorusunu cevaplıyor. Araçların kabinlerine neden ses geldiğini ve hatta Mazda'ların daha fazla ses almasından bile bahsediyor. Videoyu Mazda'dan bahsettiği yerden başlayacak şekilde paylaşıyorum ama vakti olan varsa hepsini izlesin.

Teşekürler tavsiye için . Ben kampanya kurbanı oldum aceleciyim biraz 2.0 ile arasında çok fiyat farkıda yoktu ama beklemek gerekiyordu sipariş için  hiç yapamadığım şey)) bir önceki aracımda 3.7 idi ondan sonra 2.0 ile 1.5 pek fark hissetmiyecegimi de düşündüm  )) aldık  artık ekonomiyi düzeltip değiştirmek  tek çare 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Katil Balina :

ha desen el arabasına binmiş gibisiniz

neyse efenim, sen skyactiv diye  o kadar tatava yap araba  clio'dan çok yaksın, daha sesli olsun:)

El arabası da ağır olmuş :D 

Sky evet eski nesil mazdalara göre az yakıyor. Zaten mazdanın karşılaştırması da eski nesil araçlarıyla. Fakat günümüz teknolojisindeki araçlarla çok farkı yok. 

Şuan 3.20 ied sahibiyim, Mazda6 dan ağır olmasına rağmen 6 dan az yakıyor. Passat 1.4 Tsi Act keza Mazda6 dan az yakıyordu.

Verdiğim örnekler sınıflarının en az yakan araçları tabi mondeo, accord, insignia v.b. araçlardan bariz az yakıyor sky 6.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, M.E.G :

El arabası da ağır olmuş :D 

Sky evet eski nesil mazdalara göre az yakıyor. Zaten mazdanın karşılaştırması da eski nesil araçlarıyla. Fakat günümüz teknolojisindeki araçlarla çok farkı yok. 

Şuan 3.20 ied sahibiyim, Mazda6 dan ağır olmasına rağmen 6 dan az yakıyor. Passat 1.4 Tsi Act keza Mazda6 dan az yakıyordu.

Verdiğim örnekler sınıflarının en az yakan araçları tabi mondeo, accord, insignia v.b. araçlardan bariz az yakıyor sky 6.

mazda 2 1.3 11-12 litre yakınca sky az yakıyor sayılıyor tabi hocam:)

ama öyle bir dünya yok tabi, verdiğiniz örneklere de bakınca netice ortaya çıkıyor. 

bu arada güncel fiyatlara bakılırsa uzun vadede sıfır araba alamayacam gibi. en iyisi elimdekine iyi bakıp bi yerlerde yalıtım falan yaotırayım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Brk35 Yol sesi konusunda fazlasıyla katılıyorum ama kapsamlı bir test sürüşü yapmadan araç tercihi yaptığımız dönemleri çoktan geçtik, sizin hatanız var biraz burada. Koltuk konusuna ise sürücü tarafında katılmam mümkün değil, ancak yolcu tarafındaki yükseklik ayarı eksikliği bence çok büyük problem, hatta ileride çıkma yükseklik ayarlı bir koltuk bulursam değiştireceğim. Rüzgar sesi açısından bence bir problem olmadığı gibi bir başarı da yok, bu sınıftaki ortalama nasılsa Mazda'da bana öyle geliyor, Golf rüzgar yalıtımı konusunda daha iyi idi, yol sesine girmiyorum zaten.

En fenası ise bu arabanın 2.0'ı dururken 1.5'ini almak olmuş ama genel anlamda memnun kalmadığınızı göz önüne alırsak 2.0'i de birşey değiştirmeyecektir, Golf mk7 gibi daha komple araçlara bakmanızı öneririm. Ben olsam yeni Auris'i de beklerim ama.

Yakıt konusunda, geçen hafta Passat 1.6 TDI manuel ve benim araba günübirlik Ankara-İnkumu yaptık. Hep önlü arkalı gittik otobanda 150kmh civarı hızla, bir iki kere bastık iple bağlanmış gibi yanyana gidiyor iki araç, Zonguldaktan sonra ise hız limitlerinde seyrettik, 292km yolda benim ortalama tüketimim 7.0lt iken Passatın 6.2lt idi. Mazda gibi 18 jant da değildi araba bildiğiniz Leaseplan trendline manuel 16 jantlı Passat. Golf 1.4 TSI DSG ile de gittik benzer yolu Mazda ile aynı yakıyor, yine geçen CLA 200 ile geldik net olarak fazla yakıyor benim arabadan. Hatta aynı veya bir parça az yaksalar bile çoğu sebep bu jant ve şanzıman farkları yüzünden, hiçbirinin Skyactiv motora kıyasla en ufak bir verimlilik artısı yok. Bizim motorun yazgısı 1300kg'lik tam otomatik, 18 jantlı aracı çekmek zorunda bırakılması, bu yüzden tam kalitesini ortaya koyamıyor, yokuşlarda, sert kullanımda bazen fazla strese biniyor, turbolu araçlar gibi basmasam az yakarım, basarsam uzarım skalasını sunamıyor. Yurtdışında satılan 2.0lt Mazda 3'ün güzelliği de burada başlıyor işte.

599464758_kayt_11.thumb.jpg.6424cf6113f631dbfa372ec6a98d74c7.jpg

1416291027_kayt_12.thumb.jpg.448ca18514e1a1455b9f3db5101a17ea.jpg

Bu da 2723km'dir sıfırlamadığım yol bilgisayarım, yola çıkıp benzin almadan önce sıfırladığım için fotosunu almıştım, bütün kış kullanımım da bu tüketimde dahil. Ben bu motordan bu araç üzerinde bir kuruş fazlasını bekleyemem, elinden geleni yapıyor. Motor Mazda 2'nin üzerinde, MX5'in üzerinde ne kadar potansiyelli bir makina olduğunu gösteriyor zaten. Yine de önemli olan sunulan toplam pakettir diye düşünmek lazım ve bu çerçevede 1.5 Mazda 3'ün rekabetçi bir araç olduğunu söyleyemem, keşke olması gerektiği gibi 2.0ları alabilseydik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

On 4/8/2018 at 7:29 PM, Les_Chevaliers said:

2014 model mazda 3 de deri direksiyonda soyulmalar var sizde de varmi boyle bir sorun.

benim görülür derecede soyuldu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, mcagris :

benim görülür derecede soyuldu

ben deri boyasi alip boyadim sifir gibi oldu. bu kronik bir sorun garantiniz varsa servis kayit alip degistiriyor degistirenler forumda var. benim garanti bitince kendim boyadim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...