Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Kullanıcı Yorumları

Ultrass34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda madem, "işin maliyeti: 50 cent x 1milyon"un hesabını yapıyorsa, ben de diyorum ki, o işi sen bana 1.5$'dan sat ve koy arabaya. O kadar para vereceğim, kredi çekeceğim, aylık ödemelerime dokunmaz herhalde o kadarı. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, Koray74 :

Çok doğru söylediniz. 90 bin tl lik arabada böyle basit şeylere yer verilmemesi çok garip. Bir de Aynalar içeriden otomatik kapanıyor ama dışarı çıktınız açık unuttunuz tekrar arabayı açıp kontağa basıp içeriden kapatabiliyorsunuz  bu da beni kasan bir şey.

Kontağı kapattıktan sonra süresini tam hatırlamıyorum 10-15 saniye gibi bir süre olabilir. Açık kalan sürücü tarafı camını ve aynaları, içeriden kapatmaya izin veriyor 2.nesil Mazda3'lerde. Bu durum 3.nesilde nasıl acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla kimse kusura bakmasın ama bu durum öyle 50 cent çarpı 1 milyon ile açıklanacak bir şey değil. arabanın fiyatına ekleseler kimse farketmez:) 90 bin lira veren bir bucuk lira icin mi vazgeçecek almaktan:) madem bu kadar kullanılan bir şeyden tasarruf etmek istiyorsun koy fiyatının üstüne alıcı odesin. 

hayır bi de öyle ayda yılda bir karşılaşılan abuk subuk bir yerdeki tasarruf değil ki.. hemen her kullanıcını  araçtayken sürekli kullandığı el altındaki bir şey. her seferinde kendilerine küfrettirmekten zevk alıyorlarsa bilemem tabi.. hadi benimki küçük araba benden kırptılat katlandım ama en en dolu paketin en dolusunun bu sekilde gelmesinin aciklanabilir yanı yok...

ha bu arada bendeki sitem değil yanlış olmasın.. ısrarla belirttiğim gibi gerçekten anlayamadığım için soruyorum. maliyet acıklaması da makul gelmediğinden benim için soru hala havada. bir türlü anlam veremiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, Felixus :

Bu arada bencede çok saçma tek cam otomatik olması, ayrıca amerikan modellerinde tüm kapıları kitleyen bir button var kapı kumandalarında ama avrupa modellerde yok, ayrıca araç çalıştıktan sonra oto kitleme fonksiyonu yapılabiliyor abd modellerinde, bizde yapılamıyor. Yani gıcıklıklar var maalesef.

"Özgürlükler ülkesi " Amerikanya' da kırmızı ışıkta aracınıza binip diğer kırmızı ışığa kadar sizi soyarlar da o yüzden :) 

hatta bazı araçlarda olan ve belli bir süre sonra otomatikman devreye giren "kapı kilitleme sistemi" çoğu embesil olan amerikanya vatandaşı için icat edilmiş bir sistemdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 dakika önce, arman-1999 :

...hatta bazı araçlarda olan ve belli bir süre sonra otomatikman devreye giren "kapı kilitleme sistemi" çoğu embesil olan amerikanya vatandaşı için icat edilmiş bir sistemdir.

Renault araçlarında da var. Araç 6 km/s hızını geçtiği anda tüm kapılar kilitlenir. Bu yüzden Mazda aracımda kilitlemeyi unuttuğum çok oluyor. Alışmışım eskisine. Çoğu zaman ta 15 km. gittikten sonra kilitliyorum kapıları. Tabii komik oluyor hâliyle...

Yaz sonu Mazda'yla tatile gittik ailecek. Otel araç girişindeki görevli, şöyle bir kontrol için bagajı açıverdi! "Aaa! Açıldı" dedim kendi kendime. Oysa açılmaması gerekiyordu. Neden açılmasın ki? Kilitli değil ki hiç bir yer. Ondan sonra verdim kararı. Vitesi D'ye almadan önce kapılar tez kilitlene... manuel... :(

48 dakika önce, katil balina :

...ha bu arada bendeki sitem değil yanlış olmasın.. ısrarla belirttiğim gibi gerçekten anlayamadığım için soruyorum. maliyet acıklaması da makul gelmediğinden benim için soru hala havada. bir türlü anlam veremiyorum.

Gerçi benim kendi iletimle de ters düşecek bir şey yazıyorum, ama şunu düşündüm; koyulan özellik 50 cent'lik bir maliyettir fakat araca verdiği değerden ötürü 1.5 dolar'a değil, -sallıyorum#1- 270 TL.'ye mal oluyordur. Bu şekilde bir iki özellik koyunca aracın fiyatı kümülatif şekilde artıyordur. 82bin olacağı yerde -sallıyorum#2- 86bin oluveriyor işte. :) "Yav, he, he" diyorum şu an kendime. Neyse fiyatı yazın işte diyorum Mazda'ya, ona göre ayar yapacağız diyoruz. :)

51 dakika önce, İlhan :

Kontağı kapattıktan sonra süresini tam hatırlamıyorum 10-15 saniye gibi bir süre olabilir. Açık kalan sürücü tarafı camını ve aynaları, içeriden kapatmaya izin veriyor 2.nesil Mazda3'lerde. Bu durum 3.nesilde nasıl acaba ?

Son 3'lerde de aynı. Süreyi ben de bilmiyorum ama bir süre daha aynaları kapatmaya izin veriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Devrim Babacan :

Yaz sonu Mazda'yla tatile gittik ailecek. Otel araç girişindeki görevli, şöyle bir kontrol için bagajı açıverdi! "Aaa! Açıldı" dedim kendi kendime. Oysa açılmaması gerekiyordu. Neden açılmasın ki? Kilitli değil ki hiç bir yer. Ondan sonra verdim kararı. Vitesi D'ye almadan önce kapılar tez kilitlene... manuel... :(

Abi bagaj kapağı otomatik vitesli araçlarda "P" konumuna aldığında, manuel araçlarda da el frenini çektiğinde dışarıdan açılabiliyor sadece. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, İlhan :

bagaj kapağı otomatik vitesli araçlarda "P" konumuna aldığında

Teşekkürler, fakat o an için P'ye aldığımı hatırlamıyorum. Garip geldi şimdi bana. Yarın bir test yapayım. Yazarım buraya. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Herkese slmlar,faydalı olabileceğini düşündüğüm bilgilerimi aktarmak isterim. Mazda3 Hb powersense 1.5skyactiv kullanıcısıyım (1haftadır).

Öncelikle hakkımda bilgi vermek isterim,bugüne kadar en az 1000km kullandığım ve deneyimlediğim araçlarımı iletmek isterim ki yapacağım yorumlar konusundaki tecrübemi değerlendirebilesiniz. 

Motor: Yamaha fazer6 ve fazer8 , Honda 600rr ve crx250 , Suzuki Hayabusa (1340cc 200hp)

Araba: Opel astra classic 1.3cdti , Peugeot RCZ 1.6thp otm. ,Dacia sandero stepway 1.5dci , Peugeot RCZ 1.6thp manuel 200Hp , BMW f30 320iED 170Hp , BMW e85 Z4 2.0i manuel softtop , Nissan qashqai 1.2t ve 1.6disel ,VW scirocco 1.4tsi dsg 160 HP ve sonunda Mazda3 1.5skyactiv....

Şimdi bukadar  çeşitli makineleri kullandıktan sonra kıyaslamak kolay oluyor. Yol tutuş, direksiyon , süspansiyon , güç,yakıt ,konfor..... ama en önemlisi bence hissiyattır "supersport motor kullananlar daha iyi bilirler hissiyat nedir :D"

yukardaki araçlar içinden yerin dibine sokacağım bir tek scirocco var aslında,ondan en son bahsedecem.

Aynı şartlar altında kullandığımda (mersinde)

BMW2014 f30 320iED ile ortalama 9.1lt

BMW2008 e85 2.0i Z4 ile ortalama 10.1lt

Peugeot RCZ 200hp ile ortalama  8.6lt

Scirocco 160hp dsg ile ortalama 10.0lt

Mazda3 1.5skyactiv ile ortalama 7.0 lt

İçlerinde en direksiyon hassasiyeti en iyi olan RCZ ve Mazda3 ,ardından Z4 ve 320iED "sportmode da kullanırken" scirocco sonuncu..

Malzeme kalitesi olarak RCZ muhteşemdir , ardından MAzda3 ve BMW320iED geliyor

Ses sistemi olarak yine en iyisi RCZ ve MAzda3

Konfor olarak en iyisi BMW320iED ve mazda3

Donanım olark MAzda3 diğerlerinin yanında Yunan mitolojisinden tanrı gibi oluyor :D ardından RCZ sonra BMW ve scirocco

BMW ilk yıl içinde plastik parça kırılması"darbe olmadan araç içinde" ve gaz kelebeği arızası (başka iki arkadaşımda ise direksiyon hidrolik yazılım arızası gelişti sürüşş esnasında,turbo valv arızası oldu)Ayrıca 8 ileri şanzıman yakıt tasarrufu yaparken sizden şunu çalıyor"araç sollamak için gaza yüklenince 8-7-6-5-4-3 sırayla vites atınca siz hızlanana kadar trafikteki arabaların pozisyonu değişiyor tehlike yaratıyor"

RCZ 'nin iki farklı versiyonunu hayranlıkla kullandım, süspansiyon sertliği dışında eleştireceğim hiçbirşey yaşamadım"2 araçla toplamda 40bin km yol"

Scirocco ise "uyuz olduğum DOğuş grubunun" mahalle arasında ,arasokaklardan yada otoparktan çıkana kadar size 16-25lt arası ortalama gösteren bir araç.İşe giderken sadece 2 kırmızı ışık ve minimum frenle kaybedilen enerji durumunda 8.3lt yakarken Mazda3 ile 5.6 yapabiliyorsunuz.Ek olarak forumlarda TSI motor az yakıyor filan hikaye"emisyonda dolandırıcılık yapanlar belirtilen yakıt ortalamasında da yapar" TSI sadece sabit hız korunurken gerçekten az yakıyor ama hızlanmaya çalışırken gördüğüm en aç gözlü teknoloji

Mazda3 ile sokak aralarında 3.vites 1000-1200devir bandında araba düşük hızda kullanılabiliyor ve bu sırada 3-5lt arası değişen yakıt kullanıyor

MAzda3 ile sürmeye başladıktan sonra farkettiğim şeylerden biri direksiyon bir JAPON YARIŞ MOTORU gibi,daha aklınızda çevirmek varken ellerinizin hareket ettiğini anlamadan araba dönüyor ve öyle dönüyor ki sanki siz aracı kullanmadan direk elinizle-gözünüzle yön veriyorsunuz,buna yakın bir hissiyat RCZ de vardı" ama unutmayalım sedan vs spor otomobil farkıı var"

MAzda3 ün ses sistemi çok güçlü ama keşke 1 basmaka daha kaliteli ses veren bir BOSE versiyonu olsaydı.

Şu araç bilgi ekranı kontak kapalıyken açılsa çok güzel olacak yoksa her şey için arabayı çalıştırıyoruz :D

Uzun yolda test etmedim aracı henüz deneyimlerim arttıkça paylaşmaya çalışacağım ama özet olarak şunu vereyim size;

MAZDA3 skyactiv : sürerken bir (hızlanma hariç 1.5 atmosferik sonuçta) asfalta yapışan RCZ veya BMW gibi , iç malzeme tasarım ve kalitesi Fransız sanatı BMW kalitesi , BMW konforu , baktığın yere götüren bir yarış motoru ve neredeyse bir1.6dizel qashqai nin yakıtı......... Ve bunu saydığım tüm arabalardan daha uygun fiyata daha uzun garantiyle alıyorsunuz.

Dış tasarıma girmiyorum çünkü zevkler değişir ama bence sınıfının en güzel tasarımı.... :D

Teşekkürler

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, drronk :

Herkese slmlar,faydalı olabileceğini düşündüğüm bilgilerimi aktarmak isterim. Mazda3 Hb powersense 1.5skyactiv kullanıcısıyım (1haftadır).

Öncelikle hakkımda bilgi vermek isterim,bugüne kadar en az 1000km kullandığım ve deneyimlediğim araçlarımı iletmek isterim ki yapacağım yorumlar konusundaki tecrübemi değerlendirebilesiniz. 

Motor: Yamaha fazer6 ve fazer8 , Honda 600rr ve crx250 , Suzuki Hayabusa (1340cc 200hp)

Araba: Opel astra classic 1.3cdti , Peugeot RCZ 1.6thp otm. ,Dacia sandero stepway 1.5dci , Peugeot RCZ 1.6thp manuel 200Hp , BMW f30 320iED 170Hp , BMW e85 Z4 2.0i manuel softtop , Nissan qashqai 1.2t ve 1.6disel ,VW scirocco 1.4tsi dsg 160 HP ve sonunda Mazda3 1.5skyactiv....

Şimdi bukadar  çeşitli makineleri kullandıktan sonra kıyaslamak kolay oluyor. Yol tutuş, direksiyon , süspansiyon , güç,yakıt ,konfor..... ama en önemlisi bence hissiyattır "supersport motor kullananlar daha iyi bilirler hissiyat nedir :D"

yukardaki araçlar içinden yerin dibine sokacağım bir tek scirocco var aslında,ondan en son bahsedecem.

Aynı şartlar altında kullandığımda (mersinde)

BMW2014 f30 320iED ile ortalama 9.1lt

BMW2008 e85 2.0i Z4 ile ortalama 10.1lt

Peugeot RCZ 200hp ile ortalama  8.6lt

Scirocco 160hp dsg ile ortalama 10.0lt

Mazda3 1.5skyactiv ile ortalama 7.0 lt

İçlerinde en direksiyon hassasiyeti en iyi olan RCZ ve Mazda3 ,ardından Z4 ve 320iED "sportmode da kullanırken" scirocco sonuncu..

Malzeme kalitesi olarak RCZ muhteşemdir , ardından MAzda3 ve BMW320iED geliyor

Ses sistemi olarak yine en iyisi RCZ ve MAzda3

Konfor olarak en iyisi BMW320iED ve mazda3

Donanım olark MAzda3 diğerlerinin yanında Yunan mitolojisinden tanrı gibi oluyor :D ardından RCZ sonra BMW ve scirocco

BMW ilk yıl içinde plastik parça kırılması"darbe olmadan araç içinde" ve gaz kelebeği arızası (başka iki arkadaşımda ise direksiyon hidrolik yazılım arızası gelişti sürüşş esnasında,turbo valv arızası oldu)Ayrıca 8 ileri şanzıman yakıt tasarrufu yaparken sizden şunu çalıyor"araç sollamak için gaza yüklenince 8-7-6-5-4-3 sırayla vites atınca siz hızlanana kadar trafikteki arabaların pozisyonu değişiyor tehlike yaratıyor"

RCZ 'nin iki farklı versiyonunu hayranlıkla kullandım, süspansiyon sertliği dışında eleştireceğim hiçbirşey yaşamadım"2 araçla toplamda 40bin km yol"

Scirocco ise "uyuz olduğum DOğuş grubunun" mahalle arasında ,arasokaklardan yada otoparktan çıkana kadar size 16-25lt arası ortalama gösteren bir araç.İşe giderken sadece 2 kırmızı ışık ve minimum frenle kaybedilen enerji durumunda 8.3lt yakarken Mazda3 ile 5.6 yapabiliyorsunuz.Ek olarak forumlarda TSI motor az yakıyor filan hikaye"emisyonda dolandırıcılık yapanlar belirtilen yakıt ortalamasında da yapar" TSI sadece sabit hız korunurken gerçekten az yakıyor ama hızlanmaya çalışırken gördüğüm en aç gözlü teknoloji

Mazda3 ile sokak aralarında 3.vites 1000-1200devir bandında araba düşük hızda kullanılabiliyor ve bu sırada 3-5lt arası değişen yakıt kullanıyor

MAzda3 ile sürmeye başladıktan sonra farkettiğim şeylerden biri direksiyon bir JAPON YARIŞ MOTORU gibi,daha aklınızda çevirmek varken ellerinizin hareket ettiğini anlamadan araba dönüyor ve öyle dönüyor ki sanki siz aracı kullanmadan direk elinizle-gözünüzle yön veriyorsunuz,buna yakın bir hissiyat RCZ de vardı" ama unutmayalım sedan vs spor otomobil farkıı var"

MAzda3 ün ses sistemi çok güçlü ama keşke 1 basmaka daha kaliteli ses veren bir BOSE versiyonu olsaydı.

Şu araç bilgi ekranı kontak kapalıyken açılsa çok güzel olacak yoksa her şey için arabayı çalıştırıyoruz :D

Uzun yolda test etmedim aracı henüz deneyimlerim arttıkça paylaşmaya çalışacağım ama özet olarak şunu vereyim size;

MAZDA3 skyactiv : sürerken bir (hızlanma hariç 1.5 atmosferik sonuçta) asfalta yapışan RCZ veya BMW gibi , iç malzeme tasarım ve kalitesi Fransız sanatı BMW kalitesi , BMW konforu , baktığın yere götüren bir yarış motoru ve neredeyse bir1.6dizel qashqai nin yakıtı......... Ve bunu saydığım tüm arabalardan daha uygun fiyata daha uzun garantiyle alıyorsunuz.

Dış tasarıma girmiyorum çünkü zevkler değişir ama bence sınıfının en güzel tasarımı.... :D

Teşekkürler

Çok güzel açıklamışsınız tebrik ederim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

izlenimlerimden performans yakıt sürüşle ilgili olanları aktardım ancak önemli bazı ayrıntılar var tabi ki :D

Almayı düşünenler dikkat etsin "yanlışım varsa lütfen düzeltin" powersense için konuşuyorum,en dolusu yani :D

1-camlardan tek dokunuşla sadece sürücü tarafı açılıyor

2-akşam sürerken cam açmak için tuşların orda sadece sürücü tusunda ışık var 

3-park sensörü afilli ama aç-kapat yapmanız gerekiyor ,geri vitese taktın çıktın otoparktan ya hızlanacaksın hemen yada kapatma tuşuna basacaksın" sorunu çözdüm, servis plakayi monte ederken koydugu aparatı park sensörü algılıyor, plakayi tek başına silikonlayinca bişey kalmıyor 

4-ön tarafa doğru yanaşacaksın diyelim park sensörünü devreye sokmazsan"tuşa basmazsan" çalışmıyor ,küt diye girersin,güvenmeyeceksin

5-sıcak bir günde arabaya varmadan camları açayım da serinlesin biraz diyemezsin,arabayı çalıştırmadan açılmaz o camlar

6-açık unuttun arabadan indin ,geri bineceksin çalıştıracaksın ve camları kapatacaksın

7-park ederken frene biraz sert bastın ,istop devreye girdi ,vitesi P ye aldın ,ayağını frenden çekip bir kere start tuşuna basacaksın 

8-yola çıktın kırmızı ışıkta dilenci kapını açabilir hırsızlarbagajını açabilir,araç otomatik kitlenmiyor elinle kitleyeceksin,diyellim ki kitledin ineceksen eğer kolçağı iki kere çekmek gibi biz özellik yok kilidi elinle açacaksın,kilitlemek için bir tuş yok bildiğin kapı kilidini ittireceksin

10-Aynalar sadece içerden katlanıyor, kumanda tuşuyla dışardan kapatamıyorun" kitapçıkta 20sn basılı tut vb. bilgi vardı ama servise yaptırın diyordu?"

11- Park edeceksiniz ayna tuşunuzda seçili olan tarafın aşağı inmesini beklemeyin,inmiyor.

12- Park edeceksiniz ama sevidğiniz bir şarkıyı dinliyorsunuz, park sensörü bişey algıladı, müzğin sesini otomatik kısmıyor,dikkaat etmez de duymazsanız çarparsnız.

Bu yazdıklarımda benim kullanım hatalarım varsa sevinirim "düzeltebilecem demek oluyor :D" ama çok kişi tanıyorum bu yazdığım 12 maddeden sırf 2-3 tanesi olsa arabadan tiksinir almaz kullanmaz satar hemen.......

Bu yazdıklarımın maliyeti nekadar olabilirki yani birçoğu  kullanıcı dostu yazılımla düzelebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19.05.2016 at 01:58, Devrim Babacan :

Teşekkürler, fakat o an için P'ye aldığımı hatırlamıyorum. Garip geldi şimdi bana. Yarın bir test yapayım. Yazarım buraya. :)

Çalışır vaziyette ve ( D ) Drive modunda  beklerken dahi bagaj kapağı dışarıdan açılabiliyor.

11 saat önce, drronk :

9-eşini kardeşini bekliyorsun arabada müzik dinlemek için arabanın çalışması lazım yoksa afilli ekranı yada müzik sistemini kullanamazsın. Bir çaresi var "bugg gibi :D" çalıştır biraz git istop devreye girsin P moduna al vitesi...ozaman kullanabiliyorsun.

Frene basmaksızın start butonuna iki kez basılırsa müzik sistemi kullanılabilinir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, arabalar :

Çalışır vaziyette ve ( D ) Drive modunda  beklerken dahi bagaj kapağı dışarıdan açılabiliyor.

Frene basmaksızın start butonuna iki kez basılırsa müzik sistemi kullanılabilinir.

- Bagajın bu şekilde açılabiliyor olmasına şaşırdım. 2.Nesilde manuellerde El frenine otomatiklerde park moduna endeksliydi çünkü. Senin bagaj kilidinde bir bozukluk vs olmasın abi. :) Çünkü seyir halinde,  sıkışık trafikte dur kalkta bagaj açılamasın, hırsızlık kapkaç vs için düşünülmüş bir özellikti bu..Şaşırdım şimdi sen böyle deyince..

- Benim 2004 model Megane II'de de durum aynı bu şekildeydi. İki defa start yaptığımda elektriği verirdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, drronk :

eşini kardeşini bekliyorsun arabada müzik dinlemek için arabanın çalışması lazım yoksa afilli ekranı yada müzik sistemini kullanamazsın. Bir çaresi var "bugg gibi :D" çalıştır biraz git istop devreye girsin P moduna al vitesi...ozaman kullanabiliyorsun.

49 dakika önce, arabalar :
12 saat önce, drronk :

9-eşini kardeşini bekliyorsun arabada müzik dinlemek için arabanın çalışması lazım yoksa afilli ekranı yada müzik sistemini kullanamazsın. Bir çaresi var "bugg gibi :D" çalıştır biraz git istop devreye girsin P moduna al vitesi...ozaman kullanabiliyorsun.

frene basmaksızın 1 kere start tuşuna basmanız yeterli :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler, 

1kere basınca açılıyor 

2 nci basışta ON konumuna geliyor

3ncü basışta kapanıyor

otomatik kapı kilitleme fonksiyonlarıyla ilgili bilgi kullanım klavuzunda 3-18 ve 3-19 da mevcut ancak uygulama otomatik vites için pek ayrıntılı değil,belki de servise gidip yaptırmak lazım.

fabrika çıkışı olarak 20kmh üstünde otomatik kitlenir diyor ama bu fonksiyon 3, fonksiyon 1 de kitlenmiyor. TR de fabrikasyon fonksiyon 1 de çıkıyor olabilir,sonuçta burası TR :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, İlhan :

- Bagajın bu şekilde açılabiliyor olmasına şaşırdım. 2.Nesilde manuellerde El frenine otomatiklerde park moduna endeksliydi çünkü. Senin bagaj kilidinde bir bozukluk vs olmasın abi. :) Çünkü seyir halinde,  sıkışık trafikte dur kalkta bagaj açılamasın, hırsızlık kapkaç vs için düşünülmüş bir özellikti bu..Şaşırdım şimdi sen böyle deyince..

- Benim 2004 model Megane II'de de durum aynı bu şekildeydi. İki defa start yaptığımda elektriği verirdi.

Fotoğraf makinasını bagajdan alayım bari :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

harekete geçerken veya geçtiğinde kapıların otomatik kilitlenmesi ile ilgili "yabancı forumlar ve kullanım klavuzlarını inceledim"

Verilen kullanım klavuzunda  ayarlamayla ilgili olan yerdekini yapmak iterseniz cam açma tuşlarının üstünde merkezi kilit açma/kapatma tuşlarının olması lazım,eğer benim aracımdaki gibi sadece kolçağın üstünde kilit başı varsa "herkapıda olan" "kırmızı renk içeren" bu şekilde yapamazsınız. Australya versiyonlarıda benimki gibi

Ekrandan ayarlar menüsünden "ARAÇ" kısmından yapılabileceği yazıyor yerli ve yabancı kullanım klavuzlarında,hatta amerikan versiyonunda videoda gösteriyor,ammmaaaa bendeki araçtaki menüde arabadan inince kitlenme ve biiipppp biippp ses seviyesi var "hareketle kitlenme veya fonksiyon içeren bir seçenek yok"

Eğer böyle kalırsa Şahinle benzer bir kilit mekanizması olan mazdayı tebrik eden bir kaç mail gönderirim :D

Akşam bu konu ilişkili MERSİN MAZDa ya gittim adamlarin bilgisi benden az artik türkiye merkeze mail atcaz yoksa merkezi kilit icadindan beri olan yönteme devam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar bugün İstanbul/Koşuyolu Merser bayisine uğradım. Bu mazda3 ün 2015 üretimi ama 2016 yılı için olan üretim modeli olduğunu söylediler. Bagaj bağlantı demirinde bir kaplama ve yolcu koltuğunda yükseklik ayarı var. Bu ikisi aracında olanlar var mı? 

X4dXZO.jpg

QMQ7jr.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@drronk aracı istop'tan çıkarmak icin p'ye alıp starta basmanıza gerek yok. Direksiyonu çevirirseniz istop'tan çıkar . Sağlıkla kullanın . Yakıt konusundaki yorumlarınızı@Egeg duymasın [emoji12]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...