Jump to content

2004 Model Mazda 6 2.0 TE Sorunlarım

Mustafa35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar tekrar merhaba aracım suan benimle değil daha dün aldım ve izmirde, nasipse yıl başından sonra  kavuşacağız! Ufak defek sıkıntıları var arabam gelmeden ön araştırma yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

1:Yol bilgisayarı, teyp, klima vs. Bilgilerinin ekranı yazıları parça parça çıkıyor okunmasının imkanı yok, ekrana sert bir şekilde bastırınca yazılar geliyor?

2: merkezi kilit, kapatmak istediğimizde ön kapılar kapanıyor arka kapılar açık kalıyor?

3: yolcu koltuğu ısıtma düğmesi çalışmıyor veya koltuk ısıtıcı çalışmıyor , malum arıza ne olabilir?

4: motor soğuk iken kayıs bilyasından ses geliyor dediler ısındıgında gidiyormus tiriger olma olasılığı nedir? Buaraclarda kayış zincirmi? Omru nekadar?

5: deri koltuklarda parca parca yirtiklar onarılması mumkunmu? Onarılsa saglıklı oluyormu? Komple yenisi çok maliyetli olurmu?

6: aracım 210000 km.de, daha öncesinden ne yapılmış ne edilmiş bilinmiyor, hangi bakımları yaptırıp rahatca binebilirim? 

İlginiz icin şimdiden tesekkuredip saygılar sunarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Mustafa35 :

1:Yol bilgisayarı, teyp, klima vs. Bilgilerinin ekranı yazıları parça parça çıkıyor okunmasının imkanı yok, ekrana sert bir şekilde bastırınca yazılar geliyor?

Bu tip ekranlarda, iletken diye bir malzeme olur, o deforme olmuş. Yenisi bulunur mu bilmiyorum. Belki bozuk bir tane bulabilirseniz, ondan ona aktarma ile ucuza çözebilirsiniz.

6 saat önce, Mustafa35 :

2: merkezi kilit, kapatmak istediğimizde ön kapılar kapanıyor arka kapılar açık kalıyor?

İlk olarak; kilitlediğinizde arka kapı kilit motorlarına elektik geliyor mu test edin. Geliyorsa, sıkıntı motorlarda veya mekanizmadadır. Dışarıdan motora gerilim verip de deneyebilirsiniz, motorların sağlam olup olmadığını. Motorlar sağlamsa, tesisatı bir kontrol ettirin.

6 saat önce, Mustafa35 :

3: yolcu koltuğu ısıtma düğmesi çalışmıyor veya koltuk ısıtıcı çalışmıyor , malum arıza ne olabilir?

ilk akla gelen sigorta.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracı almadan evvel iyi bir teste sokun. km çok çünkü. direksiyon kutusu, direksiyon pompasını, otomatik şanzımanın geçişlerini usta birine baktırın. Bozuk yollara girin. direksiyondan ses geliyor mu diye bakın. araç çalışırken tekerler düzken direksiyonu sağa sola oynatın boşluk ne kadar fabrikasyon değeri 3 cm dir. şanzıman yağı ve süzgeci düzenli olarak değiştirilmiş mi? değiştirilmediyse yaklaşmayın derim. servis kayıtlarını bulun. motorda rölantide titreme var mı diye bakın. motor soğukken motorun çalışmasında problem var mı bakın, lpg ye geçişte problem var mı bakın. bozuk yolda sürün herhangi bir yerden ses geliyor mu diye araştırın. 

elektrik sıkıntısı sele kaldıysa da yapabilir, halıyı kaldırıp tabanda çürüme var mı diye bakılabiliir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O ekran bende de problem olmuştu. 2007 senesinde 750 TL idi . Tamir denedik olmadı mecbur değiştirdik . Çok kolay değil onu tamir etmek de bulmak da. 

Deri sanırım yama veya dikiş yolu ile tamir olur ama güzel görünür mü meçhul

araçta trigger zincir. Problem o değil. O ses V kayış kasnağından geliyor. Kontrol ettirmekte fayda var ama öncelikli mi dersen çık değil . Ben 3 sene kadar o şekilde kullanmıştım. Tabii bu sesin ne kadardır olduğu önemli

Bu problemleri bilerek bu aracı almanız cesaret işi olmuş. Motor da bir problem yoksa çoğu çözülebilecek sorunlar. Tabii maliyeti olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Mehmet Özdemir :

Bu tip ekranlarda, iletken diye bir malzeme olur, o deforme olmuş. Yenisi bulunur mu bilmiyorum. Belki bozuk bir tane bulabilirseniz, ondan ona aktarma ile ucuza çözebilirsiniz.

İlk olarak; kilitlediğinizde arka kapı kilit motorlarına elektik geliyor mu test edin. Geliyorsa, sıkıntı motorlarda veya mekanizmadadır. Dışarıdan motora gerilim verip de deneyebilirsiniz, motorların sağlam olup olmadığını. Motorlar sağlamsa, tesisatı bir kontrol ettirin.

ilk akla gelen sigorta.

Hocam cok teşekkür ederim sağolun. 

4 saat önce, Mutlu Tekir :

aracı almadan evvel iyi bir teste sokun. km çok çünkü. direksiyon kutusu, direksiyon pompasını, otomatik şanzımanın geçişlerini usta birine baktırın. Bozuk yollara girin. direksiyondan ses geliyor mu diye bakın. araç çalışırken tekerler düzken direksiyonu sağa sola oynatın boşluk ne kadar fabrikasyon değeri 3 cm dir. şanzıman yağı ve süzgeci düzenli olarak değiştirilmiş mi? değiştirilmediyse yaklaşmayın derim. servis kayıtlarını bulun. motorda rölantide titreme var mı diye bakın. motor soğukken motorun çalışmasında problem var mı bakın, lpg ye geçişte problem var mı bakın. bozuk yolda sürün herhangi bir yerden ses geliyor mu diye araştırın. 

elektrik sıkıntısı sele kaldıysa da yapabilir, halıyı kaldırıp tabanda çürüme var mı diye bakılabiliir.

Ewet hocam izmirdeki yakınlarım aracı iyice gösterdiler. Baktırdıkları ustalar daha önce kullananlar iyi kullanmış arac tank gibi motorda sanzumanda vs. en ufak bir sıkıntısı yok demişler. Lakin benim buaraca binicem aklim kalmadan binebilmem için güzel bir bakım yamam lazım. Ilginiz için cok teşekkür ederim iyi akşamlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Burak :

O ekran bende de problem olmuştu. 2007 senesinde 750 TL idi . Tamir denedik olmadı mecbur değiştirdik . Çok kolay değil onu tamir etmek de bulmak da. 

Deri sanırım yama veya dikiş yolu ile tamir olur ama güzel görünür mü meçhul

araçta trigger zincir. Problem o değil. O ses V kayış kasnağından geliyor. Kontrol ettirmekte fayda var ama öncelikli mi dersen çık değil . Ben 3 sene kadar o şekilde kullanmıştım. Tabii bu sesin ne kadardır olduğu önemli

Bu problemleri bilerek bu aracı almanız cesaret işi olmuş. Motor da bir problem yoksa çoğu çözülebilecek sorunlar. Tabii maliyeti olacak.

Motorda sanzumanda bir sıkıntı yok çok şükür. Bu dedigim sorunlarda kolayca halledilebilir diye düşünmüştüm. 4aydır araba arıyorum okadar ucuktuki rakamlar bulduğum arabalarda da hep sıkıntı çıktı. Yap pert kayıtları vardı ya degiseni fazlaydı , butceme göre bulduklarımın en iyisi buydu, bu sorunlarida hallederim diye aldım bakicaz umarim aracı pırıl pırıl yaparım, sagolun tsk.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mustafa35 motor ve şanzuman iyi durumdaysa sağında solunda boya varsa önemli ha birde yürüyen aksamı önemli ben bu aracı alırken ön kaput değişik 3 4 yerde boya ezik ve vuruklar vardı fakat ekspertize soktum motor şanzuman ve yürüyen aksam sağlam olunca 280.000  kmde olmasına rağmen aldım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, emekli :

@Mustafa35 motor ve şanzuman iyi durumdaysa sağında solunda boya varsa önemli ha birde yürüyen aksamı önemli ben bu aracı alırken ön kaput değişik 3 4 yerde boya ezik ve vuruklar vardı fakat ekspertize soktum motor şanzuman ve yürüyen aksam sağlam olunca 280.000  kmde olmasına rağmen aldım

Sizinde hayırlı olsun hocam Allah kaza bela vermesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Kardesim ekran sorununu cozebildinizmi,sikinti devam ediyorsa yardimci olabilirim.400 tl ye calisir vaziyette aractan sokulmus var. Ilgilenirseniz bana ulasabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...