Jump to content

Fren neden tutmaz ? [ T5 Transporter ]

greypratica
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

abi senin kafan iyice karışacak gibi en iyisi yarın bir ustaya göster bence yoksa sabaha kadar bi ton şey sayıp uyutmayacağız seni  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi birde balataların kalitesi nasıl orjinal mi yoksa yerli mi.

bazı yerli parçalar çok kalitesiz oluyor

ısınınca hiç fren yokmuş gibi oluyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araba dertlerim bitmes zaten alısıgım bu durumlara gecen sene öteki aracta da volan gitmişti kalmıstım bi dagın tepesinde bi seferde turbo arıza yaptı o şekilde 4000km yol gitmiştim:) benim adım tomas bana ....:) sadece sinirleri bozuluyor insanın başına geldikçe bu mevzular

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benden herkese bir tavsiye hızdan önce frene dikkat edin insan gercekten böyle bir durumda panikliyor.o an ne yapacagını şaşırıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
Guest mustafa_g

geçmiş olsun.

hidrolik yağının belli bir ömrü var diye biliyorum. o ömrü doldurduktan sonra yeterli basıncı oluşturamadığı için frenler tam tutmamış olabilir. aşırı fren kullanımında hidrolik yağının kaynadığı rivayet edilir, bu durumda da yine frenler tutmaz. dağ yolunda çok inişli çıkışlı virajlı yol demişsin, böyle bir ihtimal de olabilir.

bunlar benim tahminlerimdi, sen şimdiye kadar yaptırmışsındır arabayı, sorun nerden çıktı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o olaydan sonra durum düzeldi yaklasık1200km daha yaptım.şu an bir sıkıntı yok.zaten ustada kemküm etti oda anlamadı.hatta dün aksam bayagı bir yokladım abs falan hepsi rahat calısıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

o olaydan sonra durum düzeldi yaklasık1200km daha yaptım.şu an bir sıkıntı yok.zaten ustada kemküm etti oda anlamadı.hatta dün aksam bayagı bir yokladım abs falan hepsi rahat calısıyor.

o zaman benim tahminimin doğru olması muhtemel. aşırı fren kullanıp diskleri ve hidroliği pişirdiğin için frenlerin tutmamıştır :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim de frenler kitlemişti disklerle ilgili bi sorun olabilir piston  da bi sorun olabilir yolda giderken sanki  başkası frene basıyormuş gibi oluyordu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abicim gecmiş olsun.. bizim bi panelvan var bundan 1-2 hafta öne aynı olay benim başıma geldi onda.. fren taş gibi oldu ancak dibe kadar basabilirsen yavaşlatıyoodu sadece bende el freniyle ancak durdurabildim.. ama düzelmiyor benden söylemesi.. diger arkadaşın dedigi gibi vakum pompasından kaynaklanıyor. değiştirdik sorun kalmadı.. yinede sen bi göster başına daha büyük bi dert açmadan..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

olay çözüldü:)ate diye aldıgım balatalar sahte cıktı üzerinde ate yazıyor ama altına bakıncA baska seyler yazıor iade ettim baska balata aldım şu an gayet ii.sahte balataların resmen kaygan yüzeyi var normal balata ile pek alakası yok.demek oluyorki parcayı alınca iiice incelememiz lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...