Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Cruise Control Sistemi Sonradan Eklenebilir mi?

Sergio_01
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Araca sonradan radar takilip, adaptif cruise control bile eklenebiliyor. Mazda amblemi degisiyor, arkasina radar modulu takiliyor. Bilgisayardan ozellik aktif edilip kalibrasyonu yapiliyor. Radar ve amblem son kur durumlariyla rahat 5.000 tl yi gecer. Deger mi derseniz, son kurusuna kadar. Sadece MRCC degil, SBS ve DRSS ozellikleri de geliyor radar modulu ile. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Tarahumara :

Araca sonradan radar takilip, adaptif cruise control bile eklenebiliyor. Mazda amblemi degisiyor, arkasina radar modulu takiliyor. Bilgisayardan ozellik aktif edilip kalibrasyonu yapiliyor. Radar ve amblem son kur durumlariyla rahat 5.000 tl yi gecer. Deger mi derseniz, son kurusuna kadar. Sadece MRCC degil, SBS ve DRSS ozellikleri de geliyor radar modulu ile. 

@Tarahumara onu çak araştırmıştım ama söylediğiniz gibi hem pahalı hemde radarın takıldıktan sonra kalibrasyon işlemleri falan varmış riski geldi biraz bana .....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Radarlı olmayacaksa cruise'u ben kullanamıyorum, sürekli değişken uzun yol trafik hızlarında al devreye çıkar, frene bas, sonra tuşa bas tekrar devreye al araba birden hızlansın vs ne ettiysem sezgisel kontrol yapamadım. Örneğin %1 eğim var aşağı doğru, araba vites düşürüyor hızı tam orada tutması için, gereksiz bağırıyor. Sadece konya ovasında dümdüz bomboş yolda işime yaramıştı, zaten daha sonra aslında ayağımın hiç yorulmadığını, sırf özendiğim için cruise'u kullanmaya çalıştığımı farkettim :)  Özetle eğer böyle bir planınız varsa kesinlikle radarlı cruise alın, Kodiaq'ta kullandım bir kere, zahmetsizlik açısından cidden müthiş bir icat.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Leanback :

Radarlı olmayacaksa cruise'u ben kullanamıyorum, sürekli değişken uzun yol trafik hızlarında al devreye çıkar, frene bas, sonra tuşa bas tekrar devreye al araba birden hızlansın vs ne ettiysem sezgisel kontrol yapamadım. Örneğin %1 eğim var aşağı doğru, araba vites düşürüyor hızı tam orada tutması için, gereksiz bağırıyor. Sadece konya ovasında dümdüz bomboş yolda işime yaramıştı, zaten daha sonra aslında ayağımın hiç yorulmadığını, sırf özendiğim için cruise'u kullanmaya çalıştığımı farkettim :)  Özetle eğer böyle bir planınız varsa kesinlikle radarlı cruise alın, Kodiaq'ta kullandım bir kere, zahmetsizlik açısından cidden müthiş bir icat.

İniş ve yokuşlarda vitesi manuele alıp 6 da ya da 5 de tutacaksın. Baktın yol düzeldi geri otomatik moda. O zaman o kadar memnun kalırsın ki. :)

Trafik çok yoğunsa tabiki bu cc sıkıntı. Akış hızında, öndekiyle güvenli mesafe oluşturup sabitlenecek + - ile kontrol edilecek. Tabi İstanbul'da arada mesafe bırakınca araya dalanlar yüzünden bu işlemez. Uzun yolda rahat oluyor ama. 

Ben solda giderken eğer sola biri atlarsa cancel a basıp devreden çıkarıyorum, o esnada yavaşlıyor zaten. Tabi bu esnada ayak fren üstünde hazır. Öndekiyle aynı hıza gelince tekrardan + ya basarak devreye alıyorum ve kendim + ya basarak yavaş yavaş hızlandırıyorum. Resume yapınca son gaz veriyor vites küçültüyor olmuyor. Ya da resume yapmadan evvel yine vites manuele çekilecek. Sağdan yavaş gidiyorsam zaten herkes beni solluyor. ayağım dinlenerek rahatça gidiyorum tetikte olmadan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mutlu Tekir Hocam bende bunu anlayamıyorum, inişte yokuşta neden vitesi manuele alıp, uygun vitesi seçip, sistemin açıklarını kapatmakla uğraşayım? Gaz pedalıyla sezgisel biçimde ayarlayabiliyorum zaten, bu sistem bana ayağı ile tempoyu kontrol etmeyi sevmeyen, ayağı ağrıyan veya çok düz şehirlerde oturan kişiler için gibi geliyor. Birde sistemi cancel dedikten sonra her devreye alışta bir gaza gelmeler, iki vites birden küçültüp atağa kalkmalar.. Benim trafiğe göre ayağımla pürüzsüz biçimde ve motoru bağırtmadan aracı akıtmam nerede, bu yarı akıllı sistem nerede. Yarı akıllı diyorum çünkü asıl sorun yolda iniş, yokuş veya viraj ne zaman geliyor bilmediği gibi, böyle bir motora göre ne oranda bir gaz vermesi gerektiğini de kestirememesi. Sürekli direksiyondan tuşlara basarak bana yolu öğret veya devreye al çıkar, vitesle falan oyna, işine gelmiyorsa düz yol bul bana diyor. İyi de gaz pedalı zaten otomobilin icadından beri bu işi mükemmelen yapmıyor mu :) 

Ben çok otomobilde kullanmayı denedim, hemen her yöntemi de denedim imkanı yok bana göre değil. Kullanabilene de (veya tepkilerinden rahatsız olmayana da) helal olsun. Fakat bahsettiğim gibi iyi çalışan adaptiflerle yoğun trafikte işe gidip gelmek bile büyük rahatlık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

E adı üstüne makine, kestiremiyor işte hocam. İnsan kadar mükemmel değiller. Yeni yeni gps ile aracın konumunu ve haritalardaki yol bilgisini kullanarak daha da akıllı sistemlere geçiyor E, F segmenti araçlar ama malum o teknolojinin de fiyatı malum.

Dilinden anlayınca ama çok rahat oluyor. Ben uzun yolda ayağım gazdayken dizim, topuğum çok ağrıyor. CC siz yapamıyorum.

Tepkilerini işte dediğim yöntemlerle sınırlıyorsun. Bunun nedeni de bence aslında cc de değil otomatik viteste. Dipgaz yapınca vites küçülttüğü için, cc de yokuşta veya resume yapınca dipgaz yaptığı için vites düşürüyor. E vitesi de D konumundan M konumuna bir hamle ile almak zor değil ki. Bana gaz pedalına basmak daha zor geliyor. :) Uzun yolda hatta dik yokuşlarda bağırmasın diye manuel 4 e alırım. Baktım araç zorlanıyor kendim 3 e düşürürüm. Yoksa 3-4 ile çıkabilecek yolu 2 ile çıkıp boşuna yakıt tüketimini artırıyor ve malum motor sesi. Yokuş inişte yine vites yükseltmesi de hızlanmasını önlemek, güvenlik. Yine vitesi manuele 1 hamlede geçirmek ile çözülecek iş.

Adaptif tabiki de daha rahattır, fakat onda da bağırma sorunu oluyor. Onda da mecbur vitesi manuele almaya.

Uzun yolda vitesi manuel 6 da bırakmakla otomatikte bırakmak arasında tüketim ve devir anlamında bir fark oluyor mu? Olmuyorsa uzun yolda manuel 6 da bırakılarak da rahat yolculuk yapılabilir hiç vitese dokunmadan.

Trafikte artı eksiye bas dur evet yorucu oluyor, o nedenle ben de gazla giderim. Fakat uzun yolda trafiğin sabit hızla aktığı yerlerde de faydalı oluyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...