Jump to content

Mazda 323 Hoparlör Ebatları

Carizmatik_34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle 2000 model 323 kapı kolonlarının boyutunu merak ediyorum ebatı nedir acaba nasıl sökülür ? 

Kaplar için hopalör tavsiyesi verebilirmisiniz ?

Ayrıca likte bulunan teyp hoşuma gitti siz nedersiniz ?

http://www.hepsiburada.com/kenwood-kdc-u2163b-android-usb-cd-mp3-aux-radyo-oto-teyp-p-OTTIMEKDCU2163B

iyi forumlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Carizmatik_34 :

Öncelikle 2000 model 323 kapı kolonlarının boyutunu merak ediyorum ebatı nedir acaba nasıl sökülür ? 

Kaplar için hopalör tavsiyesi verebilirmisiniz ?

Ayrıca likte bulunan teyp hoşuma gitti siz nedersiniz ?

http://www.hepsiburada.com/kenwood-kdc-u2163b-android-usb-cd-mp3-aux-radyo-oto-teyp-p-OTTIMEKDCU2163B

iyi forumlar :)

Arka kapıların içindeki hoparlörler yuvarlak 16 cm , arka camın önündeki hoparlörler 6x9 oval. Piyasadaki, yazdığım ebatlarda olan her hoparlörü arka kapılara ve arka camın önüne tam olarak monte etmek mümkün.

Ön kapıların içindekilerde oval ama her cins 6x9 oraya uymayabilir ön kapıların olayı biraz sıkıntılı , piyasadaki oval hoparlörler o yuvaya tam oturmuyor. Ben ses sistemi yaptırırken ön kapılara oval hoparlörleri oturtamamıştık onun yerine, 16 cm yuvarlak hoparlörler takmıştık, kenarlarda kalan boşlukları kalın bir naylon kullanarak izole ettik, orda boşluk kalırsa soğuk havalarda o boşluklardan hava girer, o yüzden boşluk kalmaması önemli.

Amfili bir sistem kurup yeri göğü inletmeye gerek yok çok maliyetli ve uğraştırıcı olur. Onun yerine kaliteli bir radyo ve kaliteli hoparlörlerden oluşan bir sistem kurmak en mantıklısı. Ancak kesinlikle bütün hoparlörleri 3 Yollu almanız gerekli , satıcılar 2 yollu hoparlörleri millete satmak için bundanda bas duyarsın , çok kaliteli, sesi çok iyi falan diye sallıyorlar, komponent ve tweetter takımını bile çok iyi bas vurur diye satanlar var sakın kanma. 2 Yollu hoparlörler sadece tiz ve orta sesleri verir. Aynı şey Komponent  takımları içinde söz konusu tek fark 2 yollu hoparlör tek parçadır, komponent takımında da tiz ve orta sesleri veren birimler birbirinden ayrıdır. Hem 2 Yollu hoparlörler hemde komponent takımları bas sesleri vermezler, onlar sadece bas kutusu olan amfili sistemlerle kullanılmaya uygunlardır.

Yani kısacası amfili , subwooferlı sistem kurmadan, bas duymak istiyorsanız hoparlörlerinizin hepsi 3 yollu olmalıdır, satıcıların yalanlarına kanmayın, paranız boşa gitmesin. Onlar ne derse desin siz 3 yollu hoparlör satın alın. Hatta bulabiliyorsanız 4 veya 5 yollu olanlarıda tercih edebilirsiniz.

Pioneer, Alpine, Kenwood, Sony. JBL,  gibi kaliteli markalardan şaşmayın .

Kolay gelsin :D .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Mazdacı 1990 :

Arka kapıların içindeki hoparlörler yuvarlak 16 cm , arka camın önündeki hoparlörler 6x9 oval. Piyasadaki, yazdığım ebatlarda olan her hoparlörü arka kapılara ve arka camın önüne tam olarak monte etmek mümkün.

Ön kapıların içindekilerde oval ama her cins 6x9 oraya uymayabilir ön kapıların olayı biraz sıkıntılı , piyasadaki oval hoparlörler o yuvaya tam oturmuyor. Ben ses sistemi yaptırırken ön kapılara oval hoparlörleri oturtamamıştık onun yerine, 16 cm yuvarlak hoparlörler takmıştık, kenarlarda kalan boşlukları kalın bir naylon kullanarak izole ettik, orda boşluk kalırsa soğuk havalarda o boşluklardan hava girer, o yüzden boşluk kalmaması önemli.

Amfili bir sistem kurup yeri göğü inletmeye gerek yok çok maliyetli ve uğraştırıcı olur. Onun yerine kaliteli bir radyo ve kaliteli hoparlörlerden oluşan bir sistem kurmak en mantıklısı. Ancak kesinlikle bütün hoparlörleri 3 Yollu almanız gerekli , satıcılar 2 yollu hoparlörleri millete satmak için bundanda bas duyarsın , çok kaliteli, sesi çok iyi falan diye sallıyorlar, komponent ve tweetter takımını bile çok iyi bas vurur diye satanlar var sakın kanma. 2 Yollu hoparlörler sadece tiz ve orta sesleri verir. Aynı şey Komponent  takımları içinde söz konusu tek fark 2 yollu hoparlör tek parçadır, komponent takımında da tiz ve orta sesleri veren birimler birbirinden ayrıdır. Hem 2 Yollu hoparlörler hemde komponent takımları bas sesleri vermezler, onlar sedece bas kutusu olan amfili sistemlerle kullanılıdğında tatmin edici sonuçlar verirler, onun dışında tatmin etmezler.

Yani kısacası amfili , subwooferlı sistem kurmadan, bas duymak istiyorsanız hoparlörlerinizin hepsi 3 yollu olmalıdır, satıcıların yalanlarına kanmayın, paranız boşa gitmesin. Onlar ne derse desin siz 3 yollu hoparlör satın alın. Hatta bulabiliyorsanız 4 veya 5 yollu olanlarıda tercih edebilirsiniz.

Pioneer, Alpine, Kenwood, Sony. JBL,  gibi kaliteli markalardan şaşmayın .

Kolay gelsin :D .

Emeğine sağlık teşekkür ederim söylediklerini mutlaka dikkate alacağım :)
dediğiniz gibi abartmadan olsun istiyorum 
öncelikle teybi alıyım bugün yarın 
sonra kapı ölçülerine göre hoparlör seçimine gidicez
tekrar yazacağım sevgili mazda kullanıcıları :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ben daha yeni olarak önlere 16 cm yuvarlak mid bass taktım boyut olarak hiç sıkıntı olmadı... Teyp olarakta biraz otomobilin içine farklı bir hava gelsin diye Roadstar RD9110N alıp aynı anda taktım... İçinden çıkan çerçevesi de tam olarak oturdu çok da güzel oldu ve ses kalitesi de bana kötü gelmedi  ve şu anki satış fiyatına göre gayet kaliteli... Düşünürsen o tarz double bir teyp öneririm çok hoş oluyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...