Jump to content

Mazda 323 kapıdan gelen rüzgar sesi

Mazdacı06
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar, aracım 94 model sedan 323. 

Aracımı benden önceki sahibi komple güneş yanığından dolayı boyatmış. Maalesef boya işlemini tanıdığı olduğu için marangoz ustasına boyatmış masraf az tutsun diye. Usta da boyarken işçiliği eline yüzüne bulaştırmış ve kapı içindeki fitillerden tutun kapı eşine dek boyamış. Dolayısıyla aracın kapı eşiği dahil olmak üzere boya mevcut. Arabanın ön sol (sürücü) kapısının camının üst köşe tarafından ve kapı kapatıldığında kapı eşiğinin alt tarafından yoğun rüzgar giriyor içeri.Bazı forumlardan okuduğum kadarıyla kapı iç ve dış fitillerini değiştirmem durumunda düzelebileceğini yazmışlar. Zaten kapı iç fitillerini değiştirmeyi düşünüyorum çünkü boyalı şekli çirkin bir görüntü var. Acaba aranızda bunu uygulamış ve nasıl bir sonuç aldığı ve rakamsal değeri hakkında bir bilgi verecek arkadaşımız mevcut mudur? Bir de hazır kapı iç fitillerini değiştirmişken, kapı eşiğini de değiştireyim diyorum ve mümkünse hazır Mazda logolu veya vb. yazılı kapı eşikleri satılıyorsa onlarla değiştireyim diyorum. Bununla ilgili bir fikri olan var mı veya elimdeki boyalı kapı eşiklerini plastik rengine boyatılabiliyor mu? Antalya'da olduğumdan ve buradaki ustalıkların neredeyse sıfır olduğunu göz önünde bulundurursak eğer,nasıl bir çıkmazdayım anlayamazsınız. Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

fitiller boya yediği için sertleşmiştir bencede değiştirirsen kurtulursun kapı eşiği aliexpress de var gördüm paypalla alabilirsin yada dedğin gibi istediğin renge boyat.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana kalırsa masraf yapmayayım diyorsan eline bi sünger al,o süngeri hidrolik fren yağına batır,fitilleri bir güzel gezdir..(Aracın kaportasına gelmesin boyayı kaldırır.)ardından fitillerde ki boya kalktıktan sonra tiner ile iyice fitilleri tekrar gez..(ağzında cuara varken yapma) Fitiller eski haline gelecektir..Kapı eşiklerine de ebay dan da bakabilirsin aliexpresten de (yalnız 1-2 hafta da gelecek diye bakma benim alışverişimde 48 gün yazdı.) Gemi batmaz uçak düşmezse gelir diye umuyorum :) İyi forumlar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim lantisde de ruzgar sesı var.Camlar cıtasız oldugu ıcın ve yasından dolayı sanırım fıtıller eskımıs.Fitil değiştirmeden pratik bir çözüm aradım.Sprey denedim ama bir faydası olmadı.Klasik mantık ucuzdan pahalıya dogru farklı cozumler deneyecegım artık :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Aracındaki sorunun kaynagı zaten boyanmış fitiller. Fitillere boya değince kaskatı kesilmişlerdir. Yapacagın boyayı sökmek için en ideal kimyasalı bulmak ben direk porfesyonel boya sökücüyü öneriyorum lakin sadece fitillere sürmelisin. Sürdukten 5 dakka sonra bir bezle sil tertemiz olacaklardır. sonrasında temizlenen fitillere silikon sprey uygula fitillerinin yeni igib oldugunu göreceksin. Toplam masraf   20-25 tl boya sökücü, 25-30 tl kaliteli slikon siprey. hem boya sökücüyü diğer kalıntı boyalarıda temizlemekte kullanabilirisin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...