Jump to content

93 Mazda 626 Şarj Lambası ve Rear Lambası Yanmaya Başladı

selahattin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Slm arkadaşlar yaklaşık 4 aydır mazda 626 kulanıcısıtyım 93 model. Motorda yağ kaçaklatı vardı kimi üst contadan dedi kimi keçelerden dedi bende yaptırmadım sürekli yağ kontrolü yaparak biniyordum . Dün birden şarj ve rear lambaları sönmemeye başladı bu gün elektrikçiye gittim şarjda sıkıntı yok dediler şarj dinamsu çalıyor dediler yağ kaçaklarını motorcuya kontrol ettirdim kayış ve dinamonun üzerine yag sızmış ondan olabilir dedi şimdi belli bir süre yanar daha sonra söner bir dahda yanmaz dedi. Keçeleri değiştirelim dedi yaklaşık 350 tl gibi üçreti olur dedi motor yıkanır bu esnada dinamoda yıkanır belki dinamdoki sıkıntıda gidr dedi yağ dinamonun üzerindeki kayışlarada gelmiş . Sizce ;

-sorun kayışları değiştirsek düzelirmi

-keçe için verilen bedel çokmu

bu ilk konum inş yardımcı olacak biri olur

teşekkür ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun kayış yanlış bilmiyorsam 20 liraydi ben kendim değiştirdim ciyaklama sesi ve arada göz kirpmasi bitti belki sizinde sadece kayistandir olay bence motoru yikatin wd40 ile o bölgeyi yağlayın rear ise arkadaki lambalardan birinin yanmadığını ifade eder umarim yardımcı olmuşumdur terlemeler içinse motoru fazla sıkıştırmayin torklasinlar kapağı büyük ihtimal kesecektir yeterki yağ eksiltmesin arac

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

keceyi değiştirmezsen sorunu halledemezsin, yıkatırsın, dinamoyu temizletirsin, işık söner bir süre sonra sorun yine başlar, kayışa akan ve sıçrayan yağ aracın motor bölümünü berbat eder,. Ayrıca, inşallah olmaz ama, kayışlardan sıçrayan yağ, araç çok sıcakken EKZOST MONİFOLT'una sıçrarsa Allah korusun yangın tehlikesi bile oluşturabilir. bence Kayseri gibi bir yerde iyi ve dürüst ustalar vardır, gereksiz masraf açmadan keçe ve benzeri bakımları yaparsa iyi olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyat işçilik dahil güzel bence. Kesinlikle bu tür problemleri çok beklemeden yaptırmakta fayda var. Daha büyük masraflar açılmadan yaptırmanız daha sağlıklı olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu gün arabayı sanayidn aldık 550 tl sıkışmış

şarj dinamosunu kömürü bitmiş vede kayışa yag damladıgı için cevirme bi olup bi olmuyormus kayışları komple değiştirdik açmışken trigerinde sadece kayışını değiştirdiler üst kapk jontası vede keçeler değişti şimdi iyi baklım umarım bir daha sıkıntı olmaz 

yag sızıntısı varsa iş büyümedn yapılması en iyisiymiş bunu ögrendik

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aklın yolu birdir, kesinlikle doğru iş yaptınız, sorunları sürekli ertelemek, geçici çözümlerle işi götürmek çok yanlış bence, tabi ki maddi durumlar her zaman söz konusudur, fakat bir şekilde çözüm bulunmalı, bu aletler can taşıyor, sadece bizim değil, bütün ailemizi, arkadaşlarımızın canları bize emanet, bakım konularını ihmal etmemek gerek, özelliklede, fren, direksiyon ve lastikler. Geçmiş olsun, fiyatta kesinlikle makul, bundan sonra problem yaşamazsınız inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Rear arka ışıklardan biri yanmıyor demektir lambaların yandığından emin ol derim birde soldamı rear yazıyor sağdamı soldaki ışık arızası sağdaki arka cam rezistansı açıkken yanar sarı renktedir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar benim göstergede rear ışığı yanıyor frene basınca arkadaki ışıkları arkadaşa kontrol eddirdim hepsi yanıyor acaba neden yanar başka bir sebebide olabilirmi bunun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Sorunum çözüldü lambaları n biri farklı bir markaymış vede kararmış sağlı sollu deiştirince sorun çözdü çok şükür 😊

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...