Jump to content

Mazda CX-3 Fanı Çok Erken Açıyor

bilmece
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hava sıcaklığı 10 derece civarında iken, sakin kullanımda, yaklaşık 10 km kadar yol yaptım. Aracı parkettikten sonra fanın çalıştığını farkettim. yaklaşık 2-3 dakika kadar çalışıp durdu. Aynı gün 2 saat kadar sonra benzer yolu gittim, bu sefer fan çalışmadı. Ertesi gün yine benzer bir kullanımda yine fan çalıştı. Belki teknik olarak tamamen normal bir işlemdir ama bana bu kadar kısa mesafede fan çalışması biraz garip geldi. Daha önceki golf aracımda fanın çalıştığına hiç şahit olmamıştım, anlamadım fan çalışması iyi mi kötü mü ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, siyah :

Hava sıcaklığı 10 derece civarında iken, sakin kullanımda, yaklaşık 10 km kadar yol yaptım. Aracı parkettikten sonra fanın çalıştığını farkettim. yaklaşık 2-3 dakika kadar çalışıp durdu. Aynı gün 2 saat kadar sonra benzer yolu gittim, bu sefer fan çalışmadı. Ertesi gün yine benzer bir kullanımda yine fan çalıştı. Belki teknik olarak tamamen normal bir işlemdir ama bana bu kadar kısa mesafede fan çalışması biraz garip geldi. Daha önceki golf aracımda fanın çalıştığına hiç şahit olmamıştım, anlamadım fan çalışması iyi mi kötü mü ???

araç aktif re-jenerasyon işlemi yaparken fan açar. eğer siz bu işlem bitmeden aracı kaparsanız fan çalışmaya devam eder. mazdalar çok sık bu dpf temizliği yapıyor. yakıt tüketiminize dikkat edin bu esnada belirgin şekilde artıyordur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, jackjoker :

araç aktif re-jenerasyon işlemi yaparken fan açar. eğer siz bu işlem bitmeden aracı kaparsanız fan çalışmaya devam eder. mazdalar çok sık bu dpf temizliği yapıyor. yakıt tüketiminize dikkat edin bu esnada belirgin şekilde artıyordur.

Sayın hocam, dediğiniz çok mantıklı geldi, ben hiç dpf açısından düşünmemiştim, motor sıcaklığına göredir diye düşünmüştüm ama, bana dpf temizliğinde uyarı vermiyorki, aracı stop etmeyim, ya da devirden falan da anlaşılmıyor. İnce bir noktası var mı anlamak için?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, siyah :

Sayın hocam, dediğiniz çok mantıklı geldi, ben hiç dpf açısından düşünmemiştim, motor sıcaklığına göredir diye düşünmüştüm ama, bana dpf temizliğinde uyarı vermiyorki, aracı stop etmeyim, ya da devirden falan da anlaşılmıyor. İnce bir noktası var mı anlamak için?

çok kolay. anlık yakıt tüketimine bakın. gaz pedalına dokunmanız bile anlık tüketim değerlerini 15 lere kadar çıkarıyor. ya da start/stop ekranında motor simgesi yanar. bu dpf temizliği yaptığını ve o an start/stop yapamayacağını gösterir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, siyah :

ben hiç dpf açısından düşünmemiştim,

rejenrsayonu bitiremediği için sık sık yeniden başlıoyr, bu hafta sonu çevre yoluna çıkıp bir 30 dak civarı biraz daha devirli düşük vitesli sürüş gerçekleştirin, temizliği bitirsin, birikmesin!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o çevre yoluna çıkıp devirli kullanmak mazdalarda işe yaramıyor diğer markalarda olduğu gibi. ben sapanca ankara arasında devirli kullanmama rağmen araç uzun süre dpf temizliği yaptı. bitti ama ertesi gün şehir içinde yine temizlik yaptı. 

muhtemelen mazda araçları daha sık rejenerasyon yapacak şekilde ayarlı. alınan yakıt ile bir alakası yok ayrıca. ben hepsini kullandım hepsinde de aynı şekilde araç dpf temizliği yaptı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, Burak :

Dizel Mazda3 testinde neredeyse aracı iade edecektik bu rejenerasyon yüzünden :D Alışmak belli bir zaman alıyor :) 

ben 2 yıl alışamadım misal :) tam böyle güzel düşük yakıyor derken bir başlıyor rejenerasyona efsane. ne düşük tüketim kalıyor ne başka bir şey. ben farklı istasyonlar ve farklı markalar denedim. ancak bir şey farketmedi. her depoda 2 kere minimum rejenerasyon açıyor ve bu uzun sürüyor. hele ki bitmeden stop edilirse ertesi gün yeni baştan yapıyor. 

benim tahminim mazda ülkelere göre mazot kalitesini göz önünde bulundurarak bu işlemi sık yapacak şekilde ayarlamış. 

benim tahminim bu yönde. 

not: peder de merso var dizel 2015 model. onda böyle değil mesela. ki şuan kullandığım araç da dizel ve onda da böyle bir durum yok. mazda fazla hassas dpf temizliği konusunda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, jackjoker :

peder de merso var dizel 2015 model.

fransız motorları farklı bir tip dpf kullanmakta ancak onlar da tıkanırsa yenisini almadan kurtulamıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Çağlar Bayur :

fransız motorları farklı bir tip dpf kullanmakta ancak onlar da tıkanırsa yenisini almadan kurtulamıyor.

3. senesinde ve henüz kötü bir durumunu görmedik. şirket araçlarımızda da fransız dizel motorları var henüz dpf de bir sorun yaşayan olmadı. dpf konusunu mazda kadar abartan yok sanırım :) ben 2 yıl kullandım ve cebe masrafı çok kötü olabiliyor tüketim değerlerinde. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ex Cx3 aracımda bu sıkıntı hiç olmadı. Seyir hali başladığı vakit en az 20 30 km sonra fan açıyor. O da dur kalk trafik olursa. 

Rejerenasyon ise ortalama 350 400 km'de bir bir kaç dakika sürüyordu 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Çağlar Bayur :

mühendisler genel ortalama makul insanların sürüşü üstüne tasarım yapar  ama.. bilemedim

Araba hırçın biz naapalım. Yeri geliyor bol dumanlı kapısı eksik araçlar, yeri geliyor tavanı muşamba filo beyazı araçlar peşime takılıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28.02.2018 at 19:42, Servet :

Ex Cx3 aracımda bu sıkıntı hiç olmadı. Seyir hali başladığı vakit en az 20 30 km sonra fan açıyor. O da dur kalk trafik olursa. 

Rejerenasyon ise ortalama 350 400 km'de bir bir kaç dakika sürüyordu 

ex ha şimdi öyle oldu demek :'( 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

03.03.2018 at 01:29, Fotifoti :

ex ha şimdi öyle oldu demek :'( 

Ezik insan muamelesi yapılıyor bana artık toplantılarda.. Oysa ki mazda logolu yeleğim üzerimde. Yine de benle konuşmuyor üyeler. Neden yapılıyor bu bana ha neden. Neden böyle oldu? Size kanım ısındı, amca diyebilirmiyim size? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...