Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bana öyle birşey demediler. Parça kendilerine geliyor. Mesela merser aradı beni parça geldi istediğiniz zaman gelin degisrlim diye. Tabi benim yakıt filtresi değişti ama ses hala devam ediyor. Asıl sorunun kısa vadede bisey yok gibi gözüküyor ama bi 3 yıl sonra araç 100.000 e gelince motorun elimizde kalmayacağı garantisi yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar abartmayın. motoru ele almak nedir? 3 yılda 100 bin e gelene kadar bir dolu bakıma gireceksiniz. hatta bu bakımlar içinde yakıt filtresinin tekrar değişimleri de var. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Sorun uzun bir süre önce çözüldü fakat foruma koymayı akıl etmemiştim,fotoğraflarda görülen parçayı değiştirdiler ses falan kalmadı,parçalar arasındaki fark sadece birindeki pul contanın şekli  

IMG_1689.JPG

IMG_1690.JPG

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Selam,

Aracım henüz bir haftalık ve 270 kilometrede kullanıcı manuelinde tavsiye edilen rodaj sürecini henüz tamamlamadım. Tarif ettiğiniz gibi ses veya performans ve çekiş problemi yok fakat şehiriçi yoğun trafikte 100km'de 8 litre yakıt tüketimi gördüm bugün. Ben bunu hala aracın rodaj süresi (1000 km) ile alakalı olduğuna inanıyorum ve yakıt sarfıyatı düşücektir diyorum. Sizce'de normal mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.06.2016 at 20:32, Masterteam :

Selam,

Aracım henüz bir haftalık ve 270 kilometrede kullanıcı manuelinde tavsiye edilen rodaj sürecini henüz tamamlamadım. Tarif ettiğiniz gibi ses veya performans ve çekiş problemi yok fakat şehiriçi yoğun trafikte 100km'de 8 litre yakıt tüketimi gördüm bugün. Ben bunu hala aracın rodaj süresi (1000 km) ile alakalı olduğuna inanıyorum ve yakıt sarfıyatı düşücektir diyorum. Sizce'de normal mi?

- Yolcu Sayısı

- Klima

- Açık Olan Camlar

- Bagaj Yükü

- Kısa Mesafeli Kullanım

- Yoğun trafik dur kalk trafik

- Kullanılan güzergah (Yoğun trafik, trafik ışıkları, yokuş, vs)

- Sizin sürüş tarzınız..

Bunlardan bazıları bir araya geldiğinde bu rakamları görmeniz bence çok normal. Birde sizinde dediğiniz gibi aracınız henüz çok yeni. Rodaj vs durumları yeni nesil otomobillerde artık yok diye biliyorum. Rodajın süresi değilde bence kişilerin yeni otomobillerine alışma süreci var.  Kısa bir süre sonra aracınıza alıştıktan sonra, sarfiyatınızda düşecektir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, İlhan :

- Yolcu Sayısı

- Klima

- Açık Olan Camlar

- Bagaj Yükü

- Kısa Mesafeli Kullanım

- Yoğun trafik dur kalk trafik

- Kullanılan güzergah (Yoğun trafik, trafik ışıkları, yokuş, vs)

- Sizin sürüş tarzınız..

Bunlardan bazıları bir araya geldiğinde bu rakamları görmeniz bence çok normal. Birde sizinde dediğiniz gibi aracınız henüz çok yeni. Rodaj vs durumları yeni nesil otomobillerde artık yok diye biliyorum. Rodajdan süresi değilde bence kişilerin yeni otomobillerine alışma süreci var.  Kısa bir süre sonra aracınıza alıştıktan sonra, sarfiyatınızda düşecektir.

Yolcu sayısı %90 1 kişi, Ankara'da havalar öyle çok ısınmadı klima kullanmadım, bagaj bomboş, kısa mesafe ve yoğun trafikte kullandım ve yokuş yukarı genelde daha fazla oldu. Evet yeni araçların manuel'de yazan özel bir rodajın olmadığı fakat manuel yine de arabayı ne çok anı kalkışlar ile ne devamlı çok düşük  nede sabit yüksek süratlerde kullanmayın diye uyarıyor. Mazda servisinde dahi rodaj yok diyorlar fakat kitapçıkta sen her halükarda fazla zorlama aracı diye uyarmış sonuçta birbirine alışması gereken pek çok parça var. Bende sizin gibi düşünüyorum belli bir zaman içerisinde sarfiyat düşecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gebze içi 5-6 litre tüketim an itibariyle. Ancak imansız sessiz ve hızı hissettirmiyor, hâl böyle olunca şehir dışı tüketim hala yüksek bende.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

4000 km'deyim henüz sesi duymadım.

Yakıt tüketimi ortalama 6.5 lt , fakat eşim kullanıyor aracı , ben kullanırken 5.5 lt 'ye düşüyor.

Hiç 100 km üzeri yola çıkmadım araçla , belki henüz sorunla karşılaşmamam bundan kaynaklanıyordur...

Yaz döneminde uzun yollarda da deneyeceğim..

Sanırım 10.000 bakımına kadar sorun olacaksa olur :=))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gebze içi 5-6 litre tüketim an itibariyle. Ancak imansız sessiz ve hızı hissettirmiyor, hâl böyle olunca şehir dışı tüketim hala yüksek bende.

Şehir içi / dışı aynı yakıyor değil mi ? [emoji1]

4000 km'deyim henüz sesi duymadım.

Yakıt tüketimi ortalama 6.5 lt , fakat eşim kullanıyor aracı , ben kullanırken 5.5 lt 'ye düşüyor.

Hiç 100 km üzeri yola çıkmadım araçla , belki henüz sorunla karşılaşmamam bundan kaynaklanıyordur...

Yaz döneminde uzun yollarda da deneyeceğim..

Sanırım 10.000 bakımına kadar sorun olacaksa olur :=))

Sağlıkla kullanın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen [emoji3] rekorum şehir dışı 12 litre ve tabanca testi. Epey bi ahlaksız kullanım sergiledim :f1:

tabanca testi ne ola ki? :) hiç 12 görmedim [emoji12]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol pc, tam nokta ölçüm yapamıyor yüksek performans kullanımda. Pistte 16 litre ile tamamladım asıl rekor o [emoji3]

Abi hızına kim yetişir [emoji23]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Merhaba konuyu açan kişi olarak bir güncelleme yapmak istedim. Bende filtre değişimi sonrası tekrar böyle bir durum gözükmedi. Soğuk havaları tekrar beklemekte fayda var. Belirtilen durum -10, -15 dereceleri bulan bir bölgede yaşamamdan kaynaklanmış da olabilir belirttiğiniz gibiyse. Fakat geçtiğimiz haziran ayında aracı servise götürmüştüm. Belki de bana hiç söylemeden zaten daha önce değişen yakıt pompasının, kapağını değiştirmiş de olabilirler.

Çalıştığım sektör LPG sektörü ve inanın bu sektörde bile (emniyetin önemli olduğu) hiç bir kullanıcıya yansımayan veya kullanıcıların anlayamadığı hatalar oluyor (tüp dedantörü oturma sorunu, otogaz kalite sorunu) ve bunlar bir sorun yaratmadan çözülüyor. 

Burada önemli olan noktalar sorun kritik değil ve en önemlisi sorunu biliyoruz. Bir çok araçta benzer hatta daha kötü şanzıman şikayetleri hep oldu mesela vw dsg sorunu, ford dizel otomatik sorunu. araçları kullandım ve bizzat yaşadım. ama araçlar da hala kullanılmaya devam ediyor. 

Bu sorunun yakıt tüketimini ve verimini etkileyeceği aşikar fakat ne kadar etkiler bunu gerçekten bilemeyiz. %0,5 de olabir %10 da. Bu konuda uzman değilim. İleri aşamalı bir hasar olur mu, Hava girmesinden ötürü. Yine uzman değilim bilmiyorum. Fakat araç makinasını düşündüğümüzde makina zaten atmosferik bir motor. Her şey ambient ortamda çalışıyor. Etkinin minimum olacağını düşünüyorum. 

Bu tip sorunlarda 2. güncellemeler de olabilir, araç servislerinde parça yine değişir, güncelleme yapılır, size belki anlamayacağınız bir dilde bilgi de verilir.  Mazda ya güvenmekten başka çıkar yol yok.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Geçen hafta filtre değişimi bende de yapıldı ama hâlâ ses devam ediyor. Hem viteste, hem de boşta iken aracın içinde sinir bozucu bir inleme var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen hafta filtre değişimi bende de yapıldı ama hâlâ ses devam ediyor. Hem viteste, hem de boşta iken aracın içinde sinir bozucu bir inleme var. 

Sizin araçta başka bir durum söz konusu olmalı. Rulman sesi olabilir mi? Servis ne diyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18.10.2016 at 21:38, okkko :

Dört gözle bekliyoruz arabayı getirmeni @Jigsaw79 Halil beycim... müsait zamanda uğrarsan bir bakalım... kayış olabilir.

O günden sonra yapmadı sesi. Yapacak olursa getiricem sesi duymanız için ama umarım yapmaz 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...