Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

09.02.2017 at 13:26, m2hamid :

Çok saçma olacak ama o çıkan farklı ses enteresan bir şekilde hoşuma gitti ;D motorun çalışma sesine farklı bir ritim katıyor ;D 

Şaka bir yana bence farklı kullanıcılar tarafından Mazda Türkiye'ye şikayet kayıtları aralıklarla oluşturulup Mazda Türkiye'ye baskı yapılması faydalı olabilir. Ülkemizde şirketler maalesef müşteri baskısı oluşmadıkça geçiştirme eğilimi gösteriyorlar. Burada da anladığım kadarı ile Muğla Mazda Bayisinin kendi özel ilgileniyo ama Mazda Türkiye ciddi bir adım atmış gibi durmuyor gibi. Umarım yanılıyorumdur :-

En etkili baskı satışların dip yapması ve pazardan silinmeleridir. Ancak bundan anlarlar. Yoksa malına sahip çıkacak diye beklemek saflık olur bence. Bu forumlara mazda almayı düşünen bir müşteri adayı çok rahat erişir ve 10 dk da mazdanın notunu verir. Satılmayan mal da pazardan silinir, bu kadar basit. Hiç değilse başka insanlar mağdur olmaz.

"Mazda olarak, sürülmeye değer değilse, üretilmeye değer olmadığına inanıyoruz. Biz Mazda üretiyoruz. Siz ne sürüyorsunuz?"

bence siz birşey üretmeyin kardeşim. Arabalarınızın sürülmeye değer olmadığı aşikar. Bundan sonra mazda süreni de zor bulursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Antalya'ya ya indim. Egr sesi devam etmekte. Filtre olayına gelirsek, evet 10 saat çalışan aracın yakıt geri dönüşü sıcak olacaktır ve mutlaka depo hattı bunun sayesinde sorunsuz yakıt transferi yapacaktır. Yakıt filtresi mümkün mertebe yüksek basınç veya alçak ön basınç pompasına yakın konumlandırmalı. Mevcut hat bypass edilerek x model filtre sistemi motor kabinine takılabilir. Tabi bu sorunlar yakıt hattından ise.

İlave bilgi : Gebze-Antalya Kızılağaç 700 kmlik yol 110 en yüksek hız ile 8 saatlik yolculuğu tamamladım. Gösterge 5.6 litre, tabanca 5.9 litre. Silme depo dolumu ölçümü. 4 yetişkin, boş bagaj, ortalama +3 derece dış ısı, 215 65 16 kış lastiği.

Edit : Gebze'den depoya ilk kez shell nitro doldurarak yola çıktım. Şimdi ise fuel save ile geri döneceğim. Bakalım ne kadar fark edecek tüketim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kıymetli dostlar; 3 Şubat'ta araç 4. kez işlem gördü. Aracı teslim aldığım günden beri Uşak'ta hava sıcaklığı 10 derece düzeyindeydi. Bugün sıcaklık 2 derece ve o hasretini çektiğim ses geri döndü. Çok özlemişim, ben de nerede kaldı diyordum. [emoji3] Servet abinin ve birkaç arkadaşın da ifade ettiği gibi bu sesin yakıt filtresiyle doğrudan alakası yok sanırım. Daha önce bu durumdan dolayı aracımdan soğuduğumu söylemiştim ama yaptığım her uzun yolculukta tekrar ısınıyor hatta yanıyorum.[emoji3]Şu sorun kökten çözülse de rahat rahat binip gitsek. Herkese selamlar...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Türkiye'ye ilk bende basvurmustum 3 sefer yakıt filtresi değişti en son ki değişimde kesin gözüyle baktılar servis bana 3 gün dene sonra dönüş yap dedi. 3 gün geçmeden daha iki saat sonra ses gelmeye başladı Mazda Türkiye aradı aynı gün işlem yapılmış sorununuz çözüldü dedi yok dedim daha deneme aşamasındayız ben sorunu çözüldü olarak kayıt ediyorum olumsuz birşey olursa ararsınız dedi tekrar yani oldu bitti gitti oldu daha da aramadım bunaldım çünkü işyerinden izin alıyoruz zırt pırt gidiyoruz servis De uzak sıkıldım daha da goturmuyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arabada sorun yok, öyle herkes yaşamıyor, çok basitmiş gibi konuşanlar nerede? sayfalar önce yazıp da problem türkiyede ki yakıt kalitesizliğindendir, öyle büyük bir şey değil, benim aracım da yok, diyenler nerede? böyle konuşamaz duruma gelirsiniz işlte

soğuk hava da binmeyin bu araca tekrarlıyorum. sıcak havada binersiniz. 

mazda cx3 soğuk havalarda stabil çalışamıyacak kadar rezalet bir dizel motora sahiptir. bu araba aslında ne olduğu belirsiz bir arabadır ve sıfıra yakın ve altında ki derecelerde binerseniz yolda kalmanız an meselesidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, mazdago :

Mazda Türkiye'ye ilk bende basvurmustum 3 sefer yakıt filtresi değişti en son ki değişimde kesin gözüyle baktılar servis bana 3 gün dene sonra dönüş yap dedi. 3 gün geçmeden daha iki saat sonra ses gelmeye başladı Mazda Türkiye aradı aynı gün işlem yapılmış sorununuz çözüldü dedi yok dedim daha deneme aşamasındayız ben sorunu çözüldü olarak kayıt ediyorum olumsuz birşey olursa ararsınız dedi tekrar yani oldu bitti gitti oldu daha da aramadım bunaldım çünkü işyerinden izin alıyoruz zırt pırt gidiyoruz servis De uzak sıkıldım daha da goturmuyorum

Sizin aracin son durumu nedir ? Yolda kalmaniz yanlis yakit alimi ile alakalisi yok degil mi ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, jackjoker :

bu arabada sorun yok, öyle herkes yaşamıyor, çok basitmiş gibi konuşanlar nerede? sayfalar önce yazıp da problem türkiyede ki yakıt kalitesizliğindendir, öyle büyük bir şey değil, benim aracım da yok, diyenler nerede? böyle konuşamaz duruma gelirsiniz işlte

soğuk hava da binmeyin bu araca tekrarlıyorum. sıcak havada binersiniz. 

mazda cx3 soğuk havalarda stabil çalışamıyacak kadar rezalet bir dizel motora sahiptir. bu araba aslında ne olduğu belirsiz bir arabadır ve sıfıra yakın ve altında ki derecelerde binerseniz yolda kalmanız an meselesidir.

Sizle konuşmanın tartışmanın manasız olduğunu düşündüğüm için konuyu sadece takip ediyorum. Aynı konuda muzdarip olmuş diğer insanlar da burda sizde burdasınız. Kızgınlığınızı burda laf sokmak laf yetiştirmek için kullanıyorsunuz. Burda ki aile ortamında sizin düşmanınız değil kimse "ne oldu hah kesildi sesiniz" gibi bir ibare kullanmak ne kadar doğru. Ben zamanında uslubunuz eleştirisel yönden çıkıp çirkefleşme noktasına geldiği için ve bu uslüpta olan kimseye cevap yazmıyorum artık burdayım merak etmeyin. Ben Mazdayı savunmadım ki böyle bir yere varamazsınız dedim. Kimsede savunmuyor bu konuda. Siz yazılanları sanki size düşman kesilmiş gibi anladınız yapacak birşey yok.

Keza başka bir Marka Model de böyle şeyler gelseydi bu sorunu yaşayanların başına bu kadar "Yaygara" kopar mıydı bilemiyorum. 

Sorun için üzgünüm belki benimde başıma gelecek gelebilir bende Cx-3 kullanıyorum. Başka problemlerde çıkabilir. Yine söylüyorum kimsenin şahsına yada Mazdayı savunmaya yönelik bir şey söylemedim. Aile ortamını olduğuna inanarak 1 2 fikrimi söyledim. Aile ortamı bozulmasın diye de bazı abilerime kardeşlerime yorum yapmayı bıraktım bırakıyorum. 

Umarım bir an önce çözüm olur başıma geleceği varsa da çözümü var derim bende. 

İyi forumlar. 

10 saat önce, barracuda70 :

En etkili baskı satışların dip yapması ve pazardan silinmeleridir. Ancak bundan anlarlar. Yoksa malına sahip çıkacak diye beklemek saflık olur bence. Bu forumlara mazda almayı düşünen bir müşteri adayı çok rahat erişir ve 10 dk da mazdanın notunu verir. Satılmayan mal da pazardan silinir, bu kadar basit. Hiç değilse başka insanlar mağdur olmaz.

"Mazda olarak, sürülmeye değer değilse, üretilmeye değer olmadığına inanıyoruz. Biz Mazda üretiyoruz. Siz ne sürüyorsunuz?"

bence siz birşey üretmeyin kardeşim. Arabalarınızın sürülmeye değer olmadığı aşikar. Bundan sonra mazda süreni de zor bulursunuz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanki en kötü arabaymış muamelesi bence acımasızca bir davranış.Biraz sabırlı olmak lazım. Japonya merkeze bu durumu yazan hiç oldu mu?  Eğer bu konuyu Japonya Merkeze yazdım ve ilgilenilmedi diyorsanız işte o zaman haklısınız derim.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olaya su açıdan bakiyorum. 2006 LPG li polo vardı.3 yıl bindim herhangi bir motor arızası yüzünden sanayiye gitmedim.mazda için söylemiyorum herhangi bir 0 araba alıyoruz ailemizle 3 aylık bebegimle tatile gidiyorum hop araç bozuluyor.o zaman ben böyle işin içine ...... Derim yani. Pazar günü tatil pazartesi bakılacak ne olduğuna

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, safrano :

Sanki en kötü arabaymış muamelesi bence acımasızca bir davranış.Biraz sabırlı olmak lazım. Japonya merkeze bu durumu yazan hiç oldu mu?  Eğer bu konuyu Japonya Merkeze yazdım ve ilgilenilmedi diyorsanız işte o zaman haklısınız derim.  

mazda global hatta ulaşabildiğim mazda usa'ya bile yazdım. yazmadığım mazda grubu yok. ne bir açıklama var ne başka bir şey.

japon sitesine bile girdim ve bildirim yaptım. ama yine dönüş yok. 

çünkü bu problemin ne olduğunu bile bilmiyorlar.

sattılar ve şuan ne yapacakları konusunda en ufak fikirleri dahi yok.

burada üstüne alınan alınsın.

ben artık sabretmek istemiyorum.

bir bucuk yıldır sorunum ile uğraşıyorum.

bir yığın borçlanarak aldığım 0 arabaya yolda kalırım diye binmiyorum.

ve bana bunların hepsini mazda yaşattı. 

birazcık şeref olsa bu heriflerde istifa ederler ya da ne halt ederler bilmem.

ama şu insanların bir buçuk yıldır çektiğini herhalde başka hiç bir firma kullanıcısına yaşatmamıştır.

kim üstüne alınırsa alınsın umurum değil.

o mazda türkiyede kadirmidir ne zıkkım heriftir söyleyin de bu foruma girip insanların çektiğini görsün biraz. 

şikayet yokmuş.

akşam akşam tansiyon çıktı yine.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, barracuda70 :

En etkili baskı satışların dip yapması ve pazardan silinmeleridir. Ancak bundan anlarlar. Yoksa malına sahip çıkacak diye beklemek saflık olur bence. Bu forumlara mazda almayı düşünen bir müşteri adayı çok rahat erişir ve 10 dk da mazdanın notunu verir. 

Nerdeyse ilk çıktığından beri Mazda3'ü takip ediyorum ve almaya ciddi niyetliydim. Ama almayı son anda kaçırdığım bir aracın satıcısı, aracını başkasına sattıktan sonra aracında otomatik şanzıman değişikliği olduğunu ve 2014 birçok modelde otomatik şanzıman sorunları ile karşılaşıldığını bana anlatınca, bu forumdaki bütün Mazda3 konularına gözattım :) ve @goodpasture isimli arkadaşımızın aracında oluşan şanzıman arızaları ve sonrasında aracından soğuyup satmak durumunda kalması sonrası Mazda3 alma hikayem mecburen kapandı (Alma hevesim aynen devam ama :)). Sonrasında acaba CX-3 nasıldır, dizel-otomatik şanzımanlarda bir sıkıntı yok galiba derken bu konuyu görüp araştırınca sizlerin karşılaştığı sorunları okudum ve CX-3 defteri de bu sorun çözülene kadar kapandı :) Tabi heveslerim hep kursağımda kaldı orası ayrı artık :( Açıkçası benim gibi küçük yerleşim yerlerine git-gel yapan kişiler için sorunsuzluk oldukça önemli ve bu sorunların varlığı benim gibi birçok kullanıcı için Mazda'yı tercih dışı bırakacaktır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX3 araçlarınızdaki ortak sorun, kış ayları dolayısıyla yakıt sisteminin verimsizleşmesi. Mazot filtresinin motor kabinin dışında olması nedeniyle özellikle hareket halinde yakıt çok soğuyor, hatta donma noktasına geliyor, mazot yoğunlaşıyor, doğal olarakda filtrede şişme ve bozulma oluyor sorun kısa sürede başlıyor, arkadaşların önerisi yakıt filtresinin motor kabini içine alınması mantıklı görünüyor. Sürekli arıza veren aracınıza umudunuzu kesmek yerine bu kış aylarında aşağıdaki ürün vb. gibi kaliteli dizel yakıt katkısı konulup denenmesi ne kaybettirir, 

Liqui Moly Dizel Yakıt Katkısı Speed Tec 250 ml veya LIQUI MOLY SPEED TEC DIESEL Dizel Katkısı

LIQUI MOLY (hepsi burada vb. sitelerde mevcut)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, jackjoker :

mazda global hatta ulaşabildiğim mazda usa'ya bile yazdım. yazmadığım mazda grubu yok. ne bir açıklama var ne başka bir şey.

japon sitesine bile girdim ve bildirim yaptım. ama yine dönüş yok. 

çünkü bu problemin ne olduğunu bile bilmiyorlar.

sattılar ve şuan ne yapacakları konusunda en ufak fikirleri dahi yok.

burada üstüne alınan alınsın.

ben artık sabretmek istemiyorum.

bir bucuk yıldır sorunum ile uğraşıyorum.

bir yığın borçlanarak aldığım 0 arabaya yolda kalırım diye binmiyorum.

ve bana bunların hepsini mazda yaşattı. 

birazcık şeref olsa bu heriflerde istifa ederler ya da ne halt ederler bilmem.

ama şu insanların bir buçuk yıldır çektiğini herhalde başka hiç bir firma kullanıcısına yaşatmamıştır.

kim üstüne alınırsa alınsın umurum değil.

o mazda türkiyede kadirmidir ne zıkkım heriftir söyleyin de bu foruma girip insanların çektiğini görsün biraz. 

şikayet yokmuş.

akşam akşam tansiyon çıktı yine.

Buradaki amacım markayı korumak yada övmek değil. Son 1 yıldır Mazda kullanıcısıyım. 2003 den bu tarihe kadar severek ve sorunsuzca Rover 216 ve Rover 45 modellerine bindim. Keşke yeni modelleri olsaydı da Rover ile devam edebilseydim. Ancak bu grupta birlik olup bu sıkıntımıza nasıl çözüm üretebiliriz onun tartışmasını yapmalıyız. 

Birlikte hareket edebilirsek çok ses getirebiliriz diye düşünüyorum. Elimizdeki malı kötüleyerek değersizleştirmekten öteye gidemeyiz. Bu nedenle ortak akıl ile hareket edelim diye bunları yazıyorum.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12.02.2017 at 05:07, Servet :

Antalya'ya ya indim. Egr sesi devam etmekte. Filtre olayına gelirsek, evet 10 saat çalışan aracın yakıt geri dönüşü sıcak olacaktır ve mutlaka depo hattı bunun sayesinde sorunsuz yakıt transferi yapacaktır. Yakıt filtresi mümkün mertebe yüksek basınç veya alçak ön basınç pompasına yakın konumlandırmalı. Mevcut hat bypass edilerek x model filtre sistemi motor kabinine takılabilir. Tabi bu sorunlar yakıt hattından ise.

İlave bilgi : Gebze-Antalya Kızılağaç 700 kmlik yol 110 en yüksek hız ile 8 saatlik yolculuğu tamamladım. Gösterge 5.6 litre, tabanca 5.9 litre. Silme depo dolumu ölçümü. 4 yetişkin, boş bagaj, ortalama +3 derece dış ısı, 215 65 16 kış lastiği.

Edit : Gebze'den depoya ilk kez shell nitro doldurarak yola çıktım. Şimdi ise fuel save ile geri döneceğim. Bakalım ne kadar fark edecek tüketim

Herşeyden önce hayırlı yolculuklar kazasız belasız dönün inşallah. Can sağolsun herşey çözülür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bence umutsuzluğa kapılmamak gerek , eminim sorunun tespiti ve çözümü için uğraşanlar vardır , birçok servis ve işinin ehli usta  var belkide yazıldığı gibi sorunlu parça filtredir ve yeni gelenler sonrunu çözer , burada asıl sorun adam akıllı sorunu tarif edilip çözümü için yönlendrime yapılamaması tabii bunu mazda yetkilileri yapmalıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herşeyden önce hayırlı yolculuklar kazasız belasız dönün inşallah. Can sağolsun herşey çözülür.

Teşekkürler, 24 saatte 1600 km biraz ağır geldi familyaya :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Düşünüyorum düşünüyorum sanırım yakıt hattı ses olayı şu :
Filtre ile pompa girişi arasında mesafe fazla. Yüksek basınç pompası bu mesafeden filtrenin yakıtı temizlerken gösterdiği direnci hemde uzun yakıt borusu hattından oluşan direnci yenebilmek için fazladan efor sarf etmekte. Ancak diğer sistemlerde filtre ve yüksek basınç pompası arsında 40 - 50cm arası mesafe var. Buda yakıtın emiş esnasında pompa için zorluk çıkaramadan çalışması demek. Servise danışacağım. Filtre tek giriş çıkışlı ise bypass yapma şansı varmı, gerekirse başka filtre ünitesi motor bölümüne olursa test için taktırırım.

Egr valfini serviste söktüreceğim. Zaten 20.k oldu araç. Bakım ile birlikte onunda neden ses yaptığı çıkar ortaya.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servet bey, bu sorunun kış aylarında olması dikkat çekici değilmi, motora uzak filtre, soğukta yoğunlaşmış motorin, filtrenin soğuk yakıt dolayısıyla büzüşmesi, bu sebeler dolayısıyla pompanın yeterli yakıt basıncı üretememesi gibi hepsi aynı ortak sıkıntıyı ortaya çıkartıyor olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birkaç gündür bakamadım konuya. Millet keydirmiş de keydirmiş cx3e. Yok kışın binmeyelim, yok mazda bu arabayı üretmesin... marka avukatı değilim ama bu tüm yaşananlara rağmen mazda dünyanın en sorunsuz araçlarını üretmeye devam ediyor. Üstelik bazı diğer markalar gibi sadece belli bölgelerde değil tüm dünyada avustralyadan kanadaya kadar bu araçlardan var.

Problem yaşayan arkadaşlar çok haklılar onlara şuan için söyleyebilecek birşeyim yok. Ancak bazı arkadaşların da dediği gibi, birkaç yapıcı şey dışında kimse yapıcı birşey yazmamış. Bu yazılanlar araçlarımızı değersizleştirmekten başka birşeye yaramayacak.

En son yazımda 2016 model olarak bu problemi yaşayan var mı diye sormuştum. Sanırım cevap alamamışım. Ama yarın bi aksilik olmazsa yeni bültenleri karıştırıp bir sonuç var mı bakacağım. Burdan da paylaşırım...

Sağlıkla kalın...

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...