Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Servet bey, bu sorunun kış aylarında olması dikkat çekici değilmi, motora uzak filtre, soğukta yoğunlaşmış motorin, filtrenin soğuk yakıt dolayısıyla büzüşmesi, bu sebeler dolayısıyla pompanın yeterli yakıt basıncı üretememesi gibi hepsi aynı ortak sıkıntıyı ortaya çıkartıyor olabilirmi?

İlk marş sonrası yaşanmış sıkıntı olsa evet yakıt ve yanlış konumlandırmalı filtre diyeceğim ama yakıtın geri dönüşü ısınır, ve 45 litrelik depodaki yakıt 5-10 dakika içinde rahat akacak kıvama gelir. Bendeki 2000 devir civarı ses sadece egr valfinden geliyor. Isı düştüğü vakit soğur motorda artıyor. Egr soğuk motoru verimli ısıya çabuk çıkarmak içinde görev yapar. Buda soğuk hava veya motor ısısı olursa Daha çok çalışması ve sesin duyulması demek. Hayırlısı ile İzmit haldız'a bugün gideyim oradaki teknisyen servis müdürü hepsini araç başına toplayarak istişare yapacağız.

Ses gelen soğuk iklim bölgesindeki beyler. Yakıt seviyenizi düşük tutup deneme yaparmısınız. Yaklaşık çeyrek depoda ses yapma süresi veya sıklığı, dolu depoda süre ve sıklık. Eğer değişim var ise yakıt hattı kusuru net denebilir. Eğer fark yoksa yakıt yoğunluğu kaynaklı değildir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Servet :

İlk marş sonrası yaşanmış sıkıntı olsa evet yakıt ve yanlış konumlandırmalı filtre diyeceğim ama yakıtın geri dönüşü ısınır, ve 45 litrelik depodaki yakıt 5-10 dakika içinde rahat akacak kıvama gelir. Bendeki 2000 devir civarı ses sadece egr valfinden geliyor. Isı düştüğü vakit soğur motorda artıyor. Egr soğuk motoru verimli ısıya çabuk çıkarmak içinde görev yapar. Buda soğuk hava veya motor ısısı olursa Daha çok çalışması ve sesin duyulması demek. Hayırlısı ile İzmit haldız'a bugün gideyim oradaki teknisyen servis müdürü hepsini araç başına toplayarak istişare yapacağız.

Ses gelen soğuk iklim bölgesindeki beyler. Yakıt seviyenizi düşük tutup deneme yaparmısınız. Yaklaşık çeyrek depoda ses yapma süresi veya sıklığı, dolu depoda süre ve sıklık. Eğer değişim var ise yakıt hattı kusuru net denebilir. Eğer fark yoksa yakıt yoğunluğu kaynaklı değildir.

Sadece dediğin devir aralığında ve bazen çok devirli kullanıp rölantide beklemeye alırsam yapıyor sesi. Sıcaklık veya başka bir faktöre bakmadan. 

7 saat önce, okkko :

Birkaç gündür bakamadım konuya. Millet keydirmiş de keydirmiş cx3e. Yok kışın binmeyelim, yok mazda bu arabayı üretmesin... marka avukatı değilim ama bu tüm yaşananlara rağmen mazda dünyanın en sorunsuz araçlarını üretmeye devam ediyor. Üstelik bazı diğer markalar gibi sadece belli bölgelerde değil tüm dünyada avustralyadan kanadaya kadar bu araçlardan var.

Problem yaşayan arkadaşlar çok haklılar onlara şuan için söyleyebilecek birşeyim yok. Ancak bazı arkadaşların da dediği gibi, birkaç yapıcı şey dışında kimse yapıcı birşey yazmamış. Bu yazılanlar araçlarımızı değersizleştirmekten başka birşeye yaramayacak.

En son yazımda 2016 model olarak bu problemi yaşayan var mı diye sormuştum. Sanırım cevap alamamışım. Ama yarın bi aksilik olmazsa yeni bültenleri karıştırıp bir sonuç var mı bakacağım. Burdan da paylaşırım...

Sağlıkla kalın...

ben yazmıştım abim ama sanırım konu ilerlediğinden karışmış orası. 09.2016 üretimi olan CX-3 kullanıyorum. Ocak 2 de trafiğe çıkardık. Şimdilik bir problem gözükmüyor ama 2000 -2300 devir aralığında bir uğultu var. Diğer uğultu sesleri ile aynı. Egr valfinden olduğunu söylüyor Servet abi. Diğer araçlardaki gibi çok belirgin gelmiyor belki videoya alsam videoya alanlardaki gibi duyamayacaksınız. Belki de yeni olduğundan o kadar belirgin gelmiyor o ses. Devirli kullanıp rölantiye bırakırsam yapıyor birde. onun dışında herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. O ses için SK bayisi ekzoz ile alakası olduğunu söyledi problem olmadığını söyledi o yüzden şuan o sese de pek kafa yormuyorum çünkü gaza tekrar basıp çekince ses kesiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, okkko :

Birkaç gündür bakamadım konuya. Millet keydirmiş de keydirmiş cx3e. Yok kışın binmeyelim, yok mazda bu arabayı üretmesin... marka avukatı değilim ama bu tüm yaşananlara rağmen mazda dünyanın en sorunsuz araçlarını üretmeye devam ediyor. Üstelik bazı diğer markalar gibi sadece belli bölgelerde değil tüm dünyada avustralyadan kanadaya kadar bu araçlardan var.

Problem yaşayan arkadaşlar çok haklılar onlara şuan için söyleyebilecek birşeyim yok. Ancak bazı arkadaşların da dediği gibi, birkaç yapıcı şey dışında kimse yapıcı birşey yazmamış. Bu yazılanlar araçlarımızı değersizleştirmekten başka birşeye yaramayacak.

En son yazımda 2016 model olarak bu problemi yaşayan var mı diye sormuştum. Sanırım cevap alamamışım. Ama yarın bi aksilik olmazsa yeni bültenleri karıştırıp bir sonuç var mı bakacağım. Burdan da paylaşırım...

Sağlıkla kalın...

Sn Okko bu konuda sizin servisinizde bu konu ile ilgili detaylı bir çalışma yapıldımı veya söyle sorayım deneme yanılma yoluyla sorunu tespit maksadıyla herhangi bir işlem yapıldımı. ??? Süre gelen sohbet içinde sorunu çözümüne yönelik öneriler sunuldu acaba değerlendrildimi ustalarınızca.???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba @okkko o keydiren benim evet. kışın binmeyin dediğim de doğru ve aynen tekrarlıyorum kışın binmesin kimse. aracı değersizleştiriyorsa bu açıkcası 1.5 yıldır çektiklerimden sonra yüceltecek değilim. çevremde mazdaya gidip sıfır almak isteyenleri de geri yolladım sakın bulaşmayın diye. mazda kaybediyor burada. 

sizin kanada da biniliyor bu araçlara dediğiniz durum ise biraz trajik geldi. kanadada 1.5 dizel cx3 satılmıyor. 2 litre benzinli satılıyor. benzinli modellerde zaten bir problem yok. merak etmeyin ben mazda usa ile de görüştüm bu konuyu. adamlarda fındık motor dizel satılmıyor. 

türkiyeye mazda olarak getirmiş olsaydınız bende onu alırdım. sahi neden getirmedi mazda? biz türk insanının sabrını denemek istiyoruz ve kobay olarak ilk dizel motorumuzu test etmek istiyoruz diye mi? :) vergisini geçtim ben artık. 2 litre vergisi ödemeyi senede 30 kez servise gidip stres çekmeye yeğlerdim açıkcası. her servise git gel ile harcağım yakıt bile mtv'yi karşılardı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba [mention=570]okkko[/mention] o keydiren benim evet. kışın binmeyin dediğim de doğru ve aynen tekrarlıyorum kışın binmesin kimse. aracı değersizleştiriyorsa bu açıkcası 1.5 yıldır çektiklerimden sonra yüceltecek değilim. çevremde mazdaya gidip sıfır almak isteyenleri de geri yolladım sakın bulaşmayın diye. mazda kaybediyor burada. 
sizin kanada da biniliyor bu araçlara dediğiniz durum ise biraz trajik geldi. kanadada 1.5 dizel cx3 satılmıyor. 2 litre benzinli satılıyor. benzinli modellerde zaten bir problem yok. merak etmeyin ben mazda usa ile de görüştüm bu konuyu. adamlarda fındık motor dizel satılmıyor. 
türkiyeye mazda olarak getirmiş olsaydınız bende onu alırdım. sahi neden getirmedi mazda? biz türk insanının sabrını denemek istiyoruz ve kobay olarak ilk dizel motorumuzu test etmek istiyoruz diye mi? [emoji4] vergisini geçtim ben artık. 2 litre vergisi ödemeyi senede 30 kez servise gidip stres çekmeye yeğlerdim açıkcası. her servise git gel ile harcağım yakıt bile mtv'yi karşılardı [emoji4]

Abi uzaktan okuyorum, biraz Şanssızlık yaşıyorsun ama bütün cx3'lerde sorun olduğunu varsayman herkesin yolda kalacağını söylemen kafaları karıştıran kısım. Aynı dönem aldık, Eskişehir Ankara'dan bir tık soğuk, kapalı garajım da yok, aracım 17bin değil 28binde. Bende neden sorun yok? Daha doğrusu neden aracımda sorun yok. Mazda'nın 2.2 dizellerinde de sorun yok, çok basit küçük gözden kaçan bir sorun muhtemelen. Keskin sirke küpüne zarar, az sabır
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracımda problem yok ne demek? yolcu tarafında ki kişi zaten bu sesleri çok net duymaz @Fotifoti sürücünün daha net duyabileceği bir ses bu. sen sürekli arabama binenler ses yok diyorsun. hadi arabayı uzun süre sen değil başkası kullansa o kişi nasıl bir ses olduğunun bilincinde mi? gelen sesin ne olabileceğinin farkında da olmayabilir?

diğer soruna gelirsek ben 2.2 dizel motor dan bahsetmedim ki? problem mazdanın fındık 1.5 dizellerinde dedim. özellikle cx3 de kullandıklarında diyim.

hayır daha ne kadar açık yazabilirim bilmiyorum ki :)

ve evet çok da iddialıyım. sahiplerini bildiğim tüm cx3 ler de aynı problem var. her cx3 bir gün bir şekilde yolda kalacak bu problem giderilmediği sürece.

aksini idda edebilen var mı?

1 milim sorunu giderme konusunda adım var mı? 

sene 2017 oldu. 2 yıla giriyoruz. bana 1 kez umutlu bir gelişme göster çözüm yolunda?

yok.

geçiniz yani. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her araçta arıza çıkabilir, problem olabilir. Her firmada yaşanıyor ve yaşanacak... Önemli olan sorunun takip edilmesi, ilgilenilmesi, çözüm için bir şeyler yapılması. 

Sıfır araç alıyorsun ve kimse sahip çıkmıyor. Çok can sıkıcı bir durum. Biraz empati yapmak lazım. İşini gücünü bırakıp sürekli servislerde gezmek ve 1.5 yıl boyunca bunun çözülmemesi kabul edilir bir şey değil. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, M.E.G :

Her araçta arıza çıkabilir, problem olabilir. Her firmada yaşanıyor ve yaşanacak... Önemli olan sorunun takip edilmesi, ilgilenilmesi, çözüm için bir şeyler yapılması. 

Sıfır araç alıyorsun ve kimse sahip çıkmıyor. Çok can sıkıcı bir durum. Biraz empati yapmak lazım. İşini gücünü bırakıp sürekli servislerde gezmek ve 1.5 yıl boyunca bunun çözülmemesi kabul edilir bir şey değil. 

benim eleştirdiğim, şikayet ettiğim, hatta savaştığım mevzu bu.eline sağlık. zaten senede 2 kez bakım için uğranılan servise daha sıfır kokusu duran aracımla 30 kez gidiyorsam ben bu markayı yerin dibine de sokarım herkesi kapısının önünden de kovarım bu kadar net. 

bana bir tane olumlu bir cevap verilmiyor ki? ya adam gibi çıksın mazda yetkilisi. biz çok güzel bir araç yaptık. hiç bir araçta olmayan donanımı bu fiyata sunduk. ama bir motor yaptık ve elimize yüzümüze bulaştırdık şimdide sorunun neden kaynaklandığını bulamıyoruz. hakkınızı helal edin biz bu işi beceremedik deseler bizde yolumuzu kendimiz çizsek

kendi beceriksizliklerini bile gizleyip duruyorlar daha neyin savunulmasından bahsediliyor anlamadım ki. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisteyim.
1: fındık kadar yakıt filtresi çıktı araçtan. Bu filtre araç için ufak bu net.
2: Egr ile ilgili kontrol ve setup varmı ona birazdan geçilecek.
3: Servise açık çek dedim. Gerekirse farklı filtre takın. Adamlar haklı, abi yaparız ama Mazda, neden benim bilgim dışında müdahale ettin diye laf eder, bekleyelim dedi.

İlerleyen zamanlarda bilgi aktarmaya devam edeceğim

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Servet :

Servisteyim.
3: Servise açık çek dedim. Gerekirse farklı filtre takın. Adamlar haklı, abi yaparız ama Mazda, neden benim bilgim dışında müdahale ettin diye laf eder, bekleyelim dedi.

Egr kısmı önemli abi her Cx-3 de var sanırım. 

Filtre işini çözdükler demişti Sk 2016 modellerde içeri yada daha büyük filtre takmış olma durumları nedir bilmiyorum. Servise yolum düşerse baktırırım bende bilgi veririm bu konuda. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, Servet :

Servisteyim.

Abi kolay gelsin, haber bekliyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Servet :

Servisteyim.

Bizlerde takipteyiz, hayırlısıyla çözüm bulunur inşallah... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracımda problem yok ne demek? yolcu tarafında ki kişi zaten bu sesleri çok net duymaz [mention=2020]Fotifoti[/mention] sürücünün daha net duyabileceği bir ses bu. sen sürekli arabama binenler ses yok diyorsun. hadi arabayı uzun süre sen değil başkası kullansa o kişi nasıl bir ses olduğunun bilincinde mi? gelen sesin ne olabileceğinin farkında da olmayabilir?
diğer soruna gelirsek ben 2.2 dizel motor dan bahsetmedim ki? problem mazdanın fındık 1.5 dizellerinde dedim. özellikle cx3 de kullandıklarında diyim.
hayır daha ne kadar açık yazabilirim bilmiyorum ki [emoji4]
ve evet çok da iddialıyım. sahiplerini bildiğim tüm cx3 ler de aynı problem var. her cx3 bir gün bir şekilde yolda kalacak bu problem giderilmediği sürece.
aksini idda edebilen var mı?
1 milim sorunu giderme konusunda adım var mı? 
sene 2017 oldu. 2 yıla giriyoruz. bana 1 kez umutlu bir gelişme göster çözüm yolunda?
yok.
geçiniz yani. 

Ben sürekli Elazığ - Eskişehir gidip geliyorum uzun yolda bir çok arkadaşım kullandı,yeğenim kullandı, babam kullandı vs öyle 3-5dk değil. Yol 12-14 saat . Kulağı hassas arkadaslarımda duymadı , ben de titreşim vs hissetmedim (ben duymadığım icin motor titreşimlerini, farklı rezonansları çok daha iyi hissediyorum bir fark olursa anlarım) . Yanı aynı dönem, aynı şase no araçlar olmasına rağmen sorunu devam eden/etmeyen araçlar var. Sanırım çözümün uzamasının sebebi de bu.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 Ocak 2016 at 16:08, jackjoker :

biraz önce Mazda Türkiye Servis müdürü Volkan bey ile yaptığım görüşmeyi aktarıyım.

konuyu anlattım ve gayet açıklayıcı şekilde durumu anlattı.

bu konuyla ilgili servise gelen araç sayısı 5 i geçmedi türkiye çapında dedi.

konunun tamamen alınan mazotun kalitesi ile ilgili olduğunu ve çözümünün çok basit olduğundan bahsetti.

ednişe duyulacak br durum yok yani benim anladığım kadarıyla.

kendisi de 26 bin km de bir cx 3 kullanıyormuş ve sorun yokmuş.

olursa da çözümü çok basit bir operasyon olduğunu söyledi.

bilginiz olsun.

kendisine çok teşekkür ederim bu forum aracılığı ile

Konuyu meraktan baştan sona bi okudum ve @jackjoker'in geçen yıl başından kalma bu mesajı dikkatimi çekti :) kızgınlığını anlayabiliyorum, beklentiler ile sonuçlar arasında şu anda ciddi uçurum var :- @Servet bey'e de kolay gelsin, hayırlı haberler bekliyoruz :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, m2hamid :

Konuyu meraktan baştan sona bi okudum ve @jackjoker'in geçen yıl başından kalma bu mesajı dikkatimi çekti :) kızgınlığını anlayabiliyorum, beklentiler ile sonuçlar arasında şu anda ciddi uçurum var :- @Servet bey'e de kolay gelsin, hayırlı haberler bekliyoruz :)

ben bu yazıyı yazdığımı bile hatırlamıyordum. kaç servis ziyareti geçti kaç. bir gıdım zerre yol alınamadı. ben buraya yazıyorum. bu problemin çözümünü bulamayacaklar. bulurlarsa herkesin huzurunda buraya koca koca EŞEĞİM yazacağım :) hodri meydan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Egr ile ilgili herhangi arıza veya kalibrasyon görünmüyor. Çalışma aralığı normal. Çalışma anında ses yok. Yeni ''filtreler'' bu hafta sonuna kadar gelecek. Karşılaştırma yapılıp aynı ürün veya farklı ürün kontrolü yapılacak. Farklı ürün ise benim aracada takacağız. Şimdilik bu kadar.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Egr ile ilgili herhangi arıza veya kalibrasyon görünmüyor. Çalışma aralığı normal. Çalışma anında ses yok. Yeni küçükler bu hafta sonuna kadar gelecek. Karşılaştırma yapılıp aynı ürün veya farklı ürün kontrolü yapılacak. Farklı ürün ise benim aracada takacağız. Şimdilik bu kadar.

Neyin küçüğü geliyor servet usta :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neyin küçüğü geliyor servet usta [emoji4]

Evet ben de merak ettim.[emoji3]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...