Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

biraz önce servisden geliyorum. bire bir yaşadığım durumu hiç bir şey eklemeden buraya yazıyorum. 
bundan önce ki günlerde servise gittiğim de sesin geldiğini ve problem yaşadığımı belirttim ve servis de filtrem değişti. burada daha öncede yazılarım olmuştu bu konuda. 
daha sonra ses yeniden başladı ve problemin değişen filtreden de kaynaklanmadığı sonucu çıkardım ve öyleydide.
hatta burada [mention=570]okkko[/mention] orkun bey de filtre ile gövde değişiminde bu problemin giderildiğini belirtmişti. bende kendisine bu şekilde değişim olduğunu ama sorunumun devam ettiğini belirttim. 
aslında bende gövde komple değişmemiş sadece filtre değişimi yapılmış. 
bu hafta içinde servisi aradım ve servis müdürü mazda dan yeni bir bülten geldiğini ve araçların filtre + tüm gövde sisteminin komple değişeceğini perşembe günü gel değiştirelim abi şeklinde bir konuşma geçti. 
,perşembe günü sabahtan beni aradılar ve değişim için servise gitmem gerektiği söylendi bende servise gittim.
servis de arabamın kayıtlarında daha önceden 1 kez tapa 1 kez de filtre değişimi göründüğünden 3. kez değişimin ancak mazda türkiyenin onayı üzerine yapılacağını söylediler. orada başıma gelecekleri anladım o an.
aracın kaputu açıldı ve yakıt besleme hortumu sökülerek baloncuk varmı yok mu kontrolü yapıldı.
baloncuk yoktu. sadece ses üzerine değiştirme yapamayız baloncuk görmemiz şart dendi.
karşı çıktım ve benim aracımdan ses geliyor özellikle soğuk havada motor soğukken daha belirgin ancak ısınınca ses bir süre sonra azalıyor dedim.
sesin kabullüğünün yeterli olamıyacağını hava kabarcığı görmeden mazda türkiyeden onay gelmeyeceği belirtildi.
orada mazda türkiyeden volkan beye telefon açtık. durumu anlattık. volkan bey de hava kabarcığı görülmeden değişim yapmayın ve eğer ses geliyorsa bu başka bir problemdir arabayı bıraksın dedi.
bende o sırada yanındaydım telefonla konuşurlarken.
aracı kesinlikle bırakmayacağımı, benim mağdur olduğumu ve artık servise bu sebepten gelmek istemediğimi belirttim.
volkan bey ise sadece servis de ki ustanın raporuna göre hareket edebileceğini ve servis kayıtının sadece hava kabarcığı geldiği kanıtlanırsa açılacağını belirtti.
aracı bırakmam istendi ve ben aracı bırakmayacağımı sinirli şekilde göstererek arabayı aldım ve ayrıldım.
buradan belirtiyorum.
mazda türkiyeden volkan bey de buradaysa o da okusun bu yazılanları.
her türlü mahkeme yoluna da gideceğim.
mağduriyetim giderilmemiştir.
kimse bana mazdayı, bu markayı savunmasın bundan sonra. 

Çok geçmiş olsun. Bende gövdeyi de değiştirdiklerini söylediler ancak değişen bir şey yok. Ayrıca size yapılanların aynısı bana da yapıldı, hatta ses gelmediğini de söylediler. Bu sorunun çözülememesinde kişilerin de etkili olduğunu düşünüyorum. Okan Bey sağ olsun bu konuyla ilgili, ancak başka hiçbir yetkili buralara bakmıyor, bakmak zorunda değiller tabiki ama burada yaşananlar da gerçeğin ta kendisi. İnsan böyle bir durumda haklı olarak biraz daha ilgi ve anlayış bekliyor, zira mağdurlar olarak bizim yeterince anlayış gösterdiğimizi düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Ozgur Yaglici :

Bugün aracı servise götürdüm. Bana söylenilen şeyleri noktasına dokunmadan yazıyorum;

"Türkiye'de yakıtın kalitesiz oluşu, yani içinde bulunan parafin maddesinin soğuk havalarda kalınlaşması, yakıt yol alırken filtreden geçiş sırasında tıkanıklığa neden oluyor ve yakıt yerine hava gidiyor. Sesin çıkmasının sebebi bu."

Yakıt filtresi değiştirildi ve ses kesildi. Araç şu anda 23001 kilometrede. 200 kilometre yaptıktan sonra tekrar sizleri haberdar edeceğim.

Acaba diğer arabalarda bu kalitesiz yakıttan etkileniyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu filtre konusunda bende çok ugrasmistim. Aracımın farinda problem yaşıyorum kim binse farı az ışık ediyor diyor. Gerçekten De az ışık ediyor yani uzunlari yakma gereksinimi duyuyorum hep.benim gibi böyle birşey yaşayan varmı.sari halojen far benim ki zenon değil.bunun için direk Mazda Türkiye'yi aradım kadir diye biri çıktı resmen aptal yerine koyuyor beni araç cx-3 diyorum eski modeldir ondan diyor 2015 diyorum başka arkadaşın cx-3 ile karsilastirdik diyorum onun ki yeni arabadır diyor. Farlar zayıf yanıyor diyorum öyle bir seçenek yok hiç yanmazsa müdahale edebiliriz diyor yani beni cildirtti.servisi aradım getirin fotoğrafı ceker mazdaya gondeririz diyor sonuca göre bakarız diyor. Birde ses olayını sordum sizinki çözülmus dedi yok dedim hala ses geliyor arkadaşların komple gövde değişmiş dedim bu şikayet sadece bir kaç aracda var onların ki dedi daha belli değil dedi...En son filtre değişimi yapıyoruz dedi fiyati da 700 TL imiş varmı böyle birşey?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Ozgur Yaglici :

Bugün aracı servise götürdüm. Bana söylenilen şeyleri noktasına dokunmadan yazıyorum;

"Türkiye'de yakıtın kalitesiz oluşu, yani içinde bulunan parafin maddesinin soğuk havalarda kalınlaşması, yakıt yol alırken filtreden geçiş sırasında tıkanıklığa neden oluyor ve yakıt yerine hava gidiyor. Sesin çıkmasının sebebi bu."

Yakıt filtresi değiştirildi ve ses kesildi. Araç şu anda 23001 kilometrede. 200 kilometre yaptıktan sonra tekrar sizleri haberdar edeceğim.

Ozman Türkiyede ki mazota uygun mikron filitre kullanilacak .Diger araclar da ayni mazotu kullaniyo sirket aracimda motoru euro 6 boyle bir sorun yok.Çözüm bekliyoruz mazda dan ona buna çamur atmasini degil .Böyle yaparak hicbiryere varilmaz .2 yildir cozüm bulunamadiysa magduriyet giderilmediyse ister istemez karamsar oluyorsun .Aracindan soguyorsun .>:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt depo içinden çekiliyor ve filtre üzerinden motora intikal ediyor. Eğer bu hat üzerinde hava kabarcıkları varsa emiş hattı hava alıyor demektir. Kimse masal okumasın. Kalitesiz yakıtmış. O lakırtıyı yakıt üreten firmalara yazılı olarak desinler, firma onları yakıt ile boğar. Ve yine masal okunmasınlar. Fitre ufak, emiş gücü yüksek ve bu sebeple yüksek vakum nedeniyle fitre üzerinde bir yerlerden hava emiliyor. Bu işi yokuşa sürenler işin ilmini bilmeyen kağıt üstü mühendisler sanırım. Tüketici hakem heyetine başvuru ile bilir kişi raporu bu işi noktalar ve başı ağrıyacak olan mazda firması olacaktır. İşin sonunda teker tokmak yürüyen hukuk yine mazda Türkiye'yin başını ağrıtır. Bu tip işlere bakan tanıdığım hocam var. Kendisi ile yarın görüşeceğim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, mazdago :

Bu filtre konusunda bende çok ugrasmistim. Aracımın farinda problem yaşıyorum kim binse farı az ışık ediyor diyor. Gerçekten De az ışık ediyor yani uzunlari yakma gereksinimi duyuyorum hep.benim gibi böyle birşey yaşayan varmı.sari halojen far benim ki zenon değil.bunun için direk Mazda Türkiye'yi aradım kadir diye biri çıktı resmen aptal yerine koyuyor beni araç cx-3 diyorum eski modeldir ondan diyor 2015 diyorum başka arkadaşın cx-3 ile karsilastirdik diyorum onun ki yeni arabadır diyor. Farlar zayıf yanıyor diyorum öyle bir seçenek yok hiç yanmazsa müdahale edebiliriz diyor yani beni cildirtti.servisi aradım getirin fotoğrafı ceker mazdaya gondeririz diyor sonuca göre bakarız diyor. Birde ses olayını sordum sizinki çözülmus dedi yok dedim hala ses geliyor arkadaşların komple gövde değişmiş dedim bu şikayet sadece bir kaç aracda var onların ki dedi daha belli değil dedi...En son filtre değişimi yapıyoruz dedi fiyati da 700 TL imiş varmı böyle birşey?

Arkadasim senin sorunla ilgili belki bir yardimi olabilir .Elektrikle igili bulten hazirlamislar cok az sayida aracta sorun olabilir denmis.Akunun yanindaki kutadan bahsetmis baktrirsin en azindan.cx 3 leri de kapsiyo sase no vermisler.

DC-DC dönüştürücü, bileşenlerin muayene gösterimi için aşırı gerilime ile çarpılır, yanlış olan, zarara uğrayan substrat içinde olanlar vardır. Bu nedenle, kabul etmeye devam, dönüştürücü dahili kısa devre, şarj arızası, uyarı lambası olur veya benzeri kötü durumda, yangına neden bir korku var, açıktır.

3795.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt kötü dendi ya hani. Notere giderim, durumu anlatır parasını veririm. X firmadan yakıt alır depoyu mühürletirim. Ses geldiği an kayda alır bunu x yakıt firması merkezine gönderir ahanda mazda yakıt kötü araba bundan böyle oluyor derim. Sonra çekirdek alır kenardan izlerim iki firmayı

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt kötü dendi ya hani. Notere giderim, durumu anlatır parasını veririm. X firmadan yakıt alır depoyu mühürletirim. Ses geldiği an kayda alır bunu x yakıt firması merkezine gönderir ahanda mazda yakıt kötü araba bundan böyle oluyor derim. Sonra çekirdek alır kenardan izlerim iki firmayı

Çok fenasın abi.[emoji3] Şaka bir yana bu yakıt kötü cümlesi bana da kuruldu, galiba 3. işlemden önceydi.[emoji3]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

90 lı yıllarda yaşamıyoruz. Aga biz bu arızayı yapacak kudrete sahip değiliz denecek araçlar toplanacak geri. Alt tarafı büyük filtre takılacak. Bunun işletme maliyeti 500 TL araç başı. İtibarı milyon TL. Bu kadar sığ düşünmezler hele hele çekik gözlüler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Servet :

90 lı yıllarda yaşamıyoruz. Aga biz bu arızayı yapacak kudrete sahip değiliz denecek araçlar toplanacak geri. Alt tarafı büyük filtre takılacak. Bunun işletme maliyeti 500 TL araç başı. İtibarı milyon TL. Bu kadar sığ düşünmezler hele hele çekik gözlüler.

Çekik gözlüler olayın bu kadar vahim olduğunun farkında mı?  Sizin sorun hala devam ediyor mu?  Filtre değişikliği işe yaramadı mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Servet :

Lukoil den dizel almayın

Lukoil den yakıt alan bizim belediyenin bütün araçları pompa bozdu

Artık dizeli shell den alıyorlar 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Servet :

Bende egr sesi nadiren var. Filtre kaynaklı ses yok.

Egr'den gelen ses ile ilgili bir çözüm yokmu ki acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lukoil den dizel almayın
Lukoil den yakıt alan bizim belediyenin bütün araçları pompa bozdu
Artık dizeli shell den alıyorlar 

Yakıt firmaları x örneği tabiki bilindik markalar ancak, kesin öyle birşey varsa belediye yasal yol ile firmadan masrafları tanzim yoluna gitti mi, birde cebinden para çıkmayan sürücü ölümüne kullanıpta aracın sistemine hasar verebilir.
Egr'den gelen ses ile ilgili bir çözüm yokmu ki acaba ?

Egr sesini yakalamak çok zor, biraz daha devam edeceğim. Sıkıntı olursa zaten servis gereğini yapar.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 numara yağ koyan Honda kullanıcısı biliyorum :) Honda'nın dizele Türkiye'de geç girmesinin nedeni olarak söylendi bana [emoji1] yanı endişelerini de hafife almayın. Gerçekten aklınıza gelmeyecek işler yapan kullanıcılar var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün 23073 kilometrede ses tekrardan ara ara gelmeye başladı. Yokuş aşağı inerken ayağım gazda olmadığı zaman ilk defa geldi çok net hatırlıyorum. Şimdi servisi arayacağım ve ne dediklerini burada paylaşacağım. Burada bu problemle mücadele eden herkesin nasıl hissettiğini aşağı yukarı biliyorum, gerçekten sinir bozucu bir durum. Umuyorum bir şekilde bu sorunu hep beraber hallederiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Servet :

Bende egr sesi nadiren var. Filtre kaynaklı ses yok.

Çekiş sorunu ve arıza ışıklarının yanma sorunu var mıydı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...