Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar denen gidip yeni nesil dizel mazda 3 ün yakıt filtresini cx3 e monte ettirmiyorsunuz ben olsaydım şimidiye sorumluluğu alır bu revizyonu yaptırırdım.

Ben teklif ettim bekleyin dediler. Mazda 3 yakıt filtresi daha büyük ve motor yaşam alanında imiş
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.02.2017 at 10:59, Servet :

Ben teklif ettim bekleyin dediler. Mazda 3 yakıt filtresi daha büyük ve motor yaşam alanında imiş

En azından sorun tespit edilmiş gibi gözüküyor , umarım bu revizyonla çözülür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Taze bilgi :

Öğlen İzmit haldız aradı. Aracım için komple fitre ünitesi gelmiş. Montajı yapıldı. Montaj aşamaları ve filtre nedir görelim :

6d413e3c7c172cf598b43b60bf08bfec.jpg

7f5d579153ab6070de614f75c9a7975f.jpg

5caf2f7b228a348589f961aefffc905b.jpg

4277ce575f2b8e0729580b7b1486c78f.jpg

240ebfeae563f3c735668e4ab4e54941.jpg

Fahrettin beyden ricada bulundum. Forumda bu konunun yoğun şekilde takip edildiğini, işlemleri izin verirler ise fotoğraflamak istediğimi söyledim. Sağ olsun kırmadı beni. Servis personeli aralarında kedi gibi dolanan bana hiç ters gözle bakmadı. Durumu onlarada anlattım. Kendilerine nezdinizde teşekkür ederim.

Şimdiki süreç bakalım ne olacak

Önemli düzeltme:

Egr olarak dinlediğim ses yakıt pompasının yankısı imiş. Geçen gün yine ses yapınca motor üst muhafaza kapağını çıkarıp steteskop ile dinledim. Sesin kaynağı yüksek basınç yakıt pompası.

Egr olarak kontroller yapıldığı vakit sorun görünmemesi bu yüzdenmiş. Hatam için özür dilerim

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Taze bilgi :

Öğlen İzmit haldız aradı. Aracım için komple fitre ünitesi gelmiş. Montajı yapıldı. Montaj aşamaları ve filtre nedir görelim :

Fahrettin beyden ricada bulundum. Forumda bu konunun yoğun şekilde takip edildiğini, işlemleri izin verirler ise fotoğraflamak istediğimi söyledim. Sağ olsun kırmadı beni. Servis personeli aralarında kedi gibi dolanan bana hiç ters gözle bakmadı. Durumu onlarada anlattım. Kendilerine nezdinizde teşekkür ederim.

Önemli düzeltme:
Egr olarak dinlediğim ses yakıt pompasının yankısı imiş. Geçen gün yine ses yapınca motor üst muhafaza kapağını çıkarıp steteskop ile dinledim. Sesin kaynağı yüksek yakıt pompası.

Egr olarak kontroller yapıldığı vakit sorun görünmemesi bu yüzdenmiş. Hatam için özür dilerim

Sen sevilmeyecek kedi misin Servet abi [emoji1] tabi servisler izin verecek .
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Taze bilgi :

Önemli düzeltme:
Egr olarak dinlediğim ses yakıt pompasının yankısı imiş. Geçen gün yine ses yapınca motor üst muhafaza kapağını çıkarıp steteskop ile dinledim. Sesin kaynağı yüksek yakıt pompası.

Servet abi, bizim araçlarda gövde değişimi yaptık dedikleri parça bu mu oluyor?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen sevilmeyecek kedi misin Servet abi [emoji1] tabi servisler izin verecek .

Baktılar ulen kovsakta gitmez bu, çirkefff şirrettt lanettt pislikkk mikroppp bi tipi var. Saldılar beni servisin içine :D

Servet abi, bizim araçlarda gövde değişimi yaptık dedikleri parça bu mu oluyor?

Evet bu ünite
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Servet :

Baktılar ulen kovsakta gitmez bu, çirkefff şirrettt lanettt pislikkk mikroppp bi tipi var. Saldılar beni servisin içine :D

Evet bu ünite

Abi resimleri cekip paylasman cok iyi oldu .En azindan yerini ve gövdenin nasil sokuldugu konusun da bilgi sahibi olduk sayende sağ olasin.Degisim çok basit degil, baya  meşakatliymiş.

Benim aracin sadece bir kez filitre degismis gövde degismemis servise biraktim merkezden onay isteyip degisim yapicaz dediler .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani Egr den geldiğini sandığımız ses de bu olay ile ilgilimi abi şimdi ? [mention=11198]Servet[/mention]

Egr değilmiş. Steteskop ile dinleyince pompa olduğunu anladım.
Çözüm buydu zaten. Aklın yolu bir...
Sonuç ne oldu peki?

Fatihin aracı +12 derecede dahi ses yapıyor, benim aracım 4-5 derece ve altında duyuluyordu. Havanın serinlemesini bekleyeceğim. Umarım tekrarı olmaz. Görsel olarak fark göremedim ama.
6db0ab8fe70cd01e8bae1e2e92a50151.jpg

Manyak herif :D
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servet beyden alıntı:

Önemli düzeltme:

Peki Servet bey bu yüksek yakıt pompası derken, yüksek basınçlımı demek istediniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servet usta ilk mesajda komple filtre kiti geldi demişşsinde , sonradan yüksek basınç pompası sesi falan geçmiş ,bu takılan yakıt pompası değilmi ???  demkki bu durumda sorun yakıt filtresinden değil yakıt pompası kaynaklı mı oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.02.2017 at 09:28, Servet :

Filtre hava emer, veya yakıt akışını kısıtlar ise pompa garip sesler yapar. Eğer pompa sorunlu olsa hep ses yapmalı

Peki Egre sandığımız bu yüksek basınçlı yakıt pompasından gelen ses ile ilgili bir çözüm varmı abi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...