Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İstanbulda serviste gördüm,şeffaf hortum bağlayıp gözleme almışlar bir arabayı.Hava kabarcıkları vardı hortumda.Sorunun bundan kaynaklandığını söylediler,çözüm aşamasında olduğunu söylediler

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbulda serviste gördüm,şeffaf hortum bağlayıp gözleme almışlar bir arabayı.Hava kabarcıkları vardı hortumda.Sorunun bundan kaynaklandığını söylediler,çözüm aşamasında olduğunu söylediler

Ne yazık ki bu yeni bir çözüm değil. Bir kısmımızın aracında (mesela ben) bu kabarcıklar çıkmadığı halde ses var. Yani çözüm bu değil, muhtemelen filtre yeniden üretilip sorun çözüme kavuşturulacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
5 saat önce, Servet :

Havalar soğumadan anlamak zor

Abimi golften caydırdım mazda cx-3 e yönelttim bugun yarın alacak gibiyiz. Sorun çözülmemişse mantığı yok şimdi o kadar yağlandırdık ballandırdık mazdayı sonra yolda kalmasın :)...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Navim :

Abimi golften caydırdım mazda cx-3 e yönelttim bugun yarın alacak gibiyiz. Sorun çözülmemişse mantığı yok şimdi o kadar yağlandırdık ballandırdık mazdayı sonra yolda kalmasın :)...

valla bız ıstanbuldayız 2015 kardesımde var 15 000 km yaklastı sorun yasamadık daha ınsallahda yasamayız ama bellı modellerde var dıye bılıyorum ılk pıyasaya cıkanlarda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben - 12 dereceyi gördüm. Yolda kalma vs olmadı. Kütük değişimi sonrası - 5 ses yoktu. Daha sonra deneme fırsatım olmadı. Aracı alın. Emsali yok bunların

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Servet :

Ben - 12 dereceyi gördüm. Yolda kalma vs olmadı. Kütük değişimi sonrası - 5 ses yoktu. Daha sonra deneme fırsatım olmadı. Aracı alın. Emsali yok bunların

Ben eskişehir'de paso kış kıyamet 33339 km'ye geldim yolda kalmadım. Ses geldi çözüldü , şimdilik sıkıntı yok. Keyif var, kırbaç var :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ses var mı yok mu emin değilim yarın müziği açmadan bir dinleyeceğim ama sadece yakıt tüketimi bile başlı başına büyük bir sorun. Bu forumu okumadan önce benim de dikkatimi çekti defalarca servise gittim, havalar soğuk normaldir dediler ama 7-8 litreler hiç normal değil bence. Hayatımda hiç bu kadar nazlı bi araba görmedim, serviste yüksek devirde kullanın yoksa filtre tıkanıyor böylece çok yakar falan dediler hiç bir araç için böyle bir kullanım zorunluluğu duymadığım halde dediklerini aralıklarla da olsa yapmaya çalıştım.Havalar ısındı ve herşeyi denedim ama 6.8 litrenin altına daha indiremedim. CX3 aracımı Aralık 2016 da sipariş verdim ocak başında geldi ve kullanmaya başladım. Bende de sizlerdeki sorunlu filtreden olmuş olma ihtimali nedir? @Servet Bey filtre değişimi olduktan sonra ortalama yakıt tüketiminiz ne durumda? Önceki sayfalarda 9 litre civarında yakarken 5-5.5 litrelere düştüğünü söyleyen forumdaşlar vardı. Bu işlem öncesi veya sonra olabilir başka kişilerden de ortalama yakıt tüketimi bilgisi alabilirsem sevinirim (aracın otomatik olup olmadığını da belirtelerek).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araç az yakmıyor , çok da yakmıyor . Bütün araçların emisyon hilesi yaptığını ve dpf sorunlarının da bizde yaşanmayacağını düşünürsek yakıt normal.

35bin km ortalamam 6.9

3f9f49b54516beb7510733a6d3ad9f62.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ses var mı yok mu emin değilim yarın müziği açmadan bir dinleyeceğim ama sadece yakıt tüketimi bile başlı başına büyük bir sorun. Bu forumu okumadan önce benim de dikkatimi çekti defalarca servise gittim, havalar soğuk normaldir dediler ama 7-8 litreler hiç normal değil bence. Hayatımda hiç bu kadar nazlı bi araba görmedim, serviste yüksek devirde kullanın yoksa filtre tıkanıyor böylece çok yakar falan dediler hiç bir araç için böyle bir kullanım zorunluluğu duymadığım halde dediklerini aralıklarla da olsa yapmaya çalıştım.Havalar ısındı ve herşeyi denedim ama 6.8 litrenin altına daha indiremedim. CX3 aracımı Aralık 2016 da sipariş verdim ocak başında geldi ve kullanmaya başladım. Bende de sizlerdeki sorunlu filtreden olmuş olma ihtimali nedir?@Servet Bey filtre değişimi olduktan sonra ortalama yakıt tüketiminiz ne durumda? Önceki sayfalarda 9 litre civarında yakarken 5-5.5 litrelere düştüğünü söyleyen forumdaşlar vardı. Bu işlem öncesi veya sonra olabilir başka kişilerden de ortalama yakıt tüketimi bilgisi alabilirsem sevinirim (aracın otomatik olup olmadığını da belirtelerek).

Servisin dediği şu; sürekli yavaş giderseniz dpf dolar, aktif rejenerasyon yapar. Bu da yanlış hesaplamadıysam 100km'de 3lt yakıta denk. Temiz yakıt, normal kullanımla depoda 1 defa temizlik yapıyor. Bu da ortalamaya 0.5lt eklediği anlamına gelir. Eğer sürekli devirsiz gider, kirli yakıtta denk gelirse iki kere temizlik yapması durumunda depoda 1lt fazla yakacağı anlamına gelir. 6lt değil de 7 yakarsınız. Bunlar benim hesaplarım tabi , daha az daha çok olabilir
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracım standart kullanımda 5 - 5.5 lt civarında iken performanslı kullanımda 7 lere kadar çıkıyor. Bu da benim değerlerim mesela. Otomatik vites araç ve bence çok da anormal değerler değil bunlar heleki şehir içinde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracım yeni sayılır üzerinden cok soğuk bir mevsim gecmedi henüz ama muhtemelen aynı ses problemini ben de yaşayacağım. Buna hazırlıklıyım psikolojik olarak :) Artık zamana bıraktım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, konu tüketimden açılmışken henüz 9000 km'de aracımı alalı bir ay oldu ve bakımdan da yeni çıktı. Bu haftasonu trafik yoktu. İstanbul-Tekirdağ arası 180 km'lik yolda 6.7 litre ile giderken, dönüşte 90-110 arası sabırlı bir sürüşle 6 litre tüketti. Aslında özellikle dönüşte daha az olmasını beklerdim neden derseniz A4 2.0 Quattro ile 5-5.5 lt değerlerini yakalayan arkadaşlar biliyorum. Neticede fabrika verilerinden oldukça uzak şu haliyle. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben istanbulda kullanırken 7.5 ile 8 litre arası gidip geliyor. Geçen sene İstanbul dan Van a gittim hız sabit 80 İki kişi klima açık ara ara 3.9 gibi rakamlar da gördüm ortalama 4.3 ile Van a ulaştım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç kesinlikle şehir içi çok yakıyor. 6.7-6.9 bazen 6.4 e düşüyor. Bu aracın 5.9+0.4 dersek 6.3 ten fazla yakmaması lazım. Haftaya uzun yol gideceğim mümkün oldukça cruse kullanacağım çok fazla karışmayacağım merak ediyorum durum ne olacak. 105 110 arası yola göre sabitlemeyi düşünüyorum. 

Eski  aracımda Peugeot 208+ hdi şehir içi 1250 km yapıyordum. Bunda 800 km görürsem bayram edeceğim. Keza babamın Caddy se 1.6 dsg oda buna göre çok az yakıyor. 

Aracım 5 bin km de yeni bakıma götürdüm @Servet @Fotifoti abi sizin araçların da motor yağı Shell 5w-30 mu? Trabzonda ki bayi onaylı olduğuna dair japonyadan bir kağıt gösterdi ama emin olamadım. Mazda orjinal yağın gümrükte takıldığını söylediler? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...