Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

iyi de pejo kaç litre alıyordu bakmak lazım. bahsettiğiniz araçlar 50 lt power ve üstü donanım 44lt. ayrıca bindiğiniz araç otomatik. isteseniz de istemeseniz de kalkışta vs arka tekerlere güç aktarıyor. yakıt ş.içi pejo veerileri 5,5 6,0 bırakında bu araçta bi tık fazla yaksın. bu arada adn otomotiv büyük ihtimal yanlış bilgi vermiş. çünkü bizlere orginal mazda yağı kullanıldığı söyleniyor. ya bizde problem var ya adn otomotivde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

47 dakika önce, Av.Oguzhan :

iyi de pejo kaç litre alıyordu bakmak lazım. bahsettiğiniz araçlar 50 lt power ve üstü donanım 44lt. ayrıca bindiğiniz araç otomatik. isteseniz de istemeseniz de kalkışta vs arka tekerlere güç aktarıyor. yakıt ş.içi pejo veerileri 5,5 6,0 bırakında bu araçta bi tık fazla yaksın. bu arada adn otomotiv büyük ihtimal yanlış bilgi vermiş. çünkü bizlere orginal mazda yağı kullanıldığı söyleniyor. ya bizde problem var ya adn otomotivde :)

Pejonun da 45 litre hocam. Valla yakıt bakımından üzüyor. araçtan 1250 km yapmasını isteyen yok hocam zaten 800-900 gibi rakamları görmek gerek ama. şayet her zaman devrede olan bir 4x4 yok o yüzden sahil yolunda sakin kullanımda kullanıyorum. aracı sürekli yokuş yukarı durup kalkmıyorum ki..

Adn otomative geçen gün götürdüm Mazda Orjinal yağı kullanmıyorlar Cx-3 için. bazen geliyor elimize dedi gümrükten kurtulursa dedi. Belki ona denk gelmiş olabilirsiniz ama benim aracıma shell koydular. Hatta marka modeleni kadar numuneleri alınmış japonyadan ona ygelmiş kağıt vardı elinde bu numune kullanılabilir gibisinden. Şayet baştan görmüş olsaydım bakıma sokmayacaktım ama yağ bi kere karterden süzülmüş oldu.

Dexelia 5w-30 bulursam alıcam 5 litre 10 bin de gider değiştirtirim :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pejonun da 45 litre hocam. Valla yakıt bakımından üzüyor. araçtan 1250 km yapmasını isteyen yok hocam zaten 800-900 gibi rakamları görmek gerek ama. şayet her zaman devrede olan bir 4x4 yok o yüzden sahil yolunda sakin kullanımda kullanıyorum. aracı sürekli yokuş yukarı durup kalkmıyorum ki..
Adn otomative geçen gün götürdüm Mazda Orjinal yağı kullanmıyorlar Cx-3 için. bazen geliyor elimize dedi gümrükten kurtulursa dedi. Belki ona denk gelmiş olabilirsiniz ama benim aracıma shell koydular. Hatta marka modeleni kadar numuneleri alınmış japonyadan ona ygelmiş kağıt vardı elinde bu numune kullanılabilir gibisinden. Şayet baştan görmüş olsaydım bakıma sokmayacaktım ama yağ bi kere karterden süzülmüş oldu.
Dexelia 5w-30 bulursam alıcam 5 litre 10 bin de gider değiştirtirim [emoji3] 

Ben shell duymadım görmedim . Mobil 1 koymuştum orijinale dönünce yakıt düştü :) bizim arabalarda emisyon hilesi yok, o yüzden az yakmasını beklemiyorum . Bir de yavaş gidemiyorum [emoji1] 5dk 90-100 gidiyor 3.3-4.3 ortalama sonra Şeytan mı dürtüyor, rahat mı batıyor desem vuruyorum kırbacı haliyle yakıyor :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Fotifoti :

Ben shell duymadım görmedim . Mobil 1 koymuştum orijinale dönünce yakıt düştü :) bizim arabalarda emisyon hilesi yok, o yüzden az yakmasını beklemiyorum . Bir de yavaş gidemiyorum emoji1.png 5dk 90-100 gidiyor 3.3-4.3 ortalama sonra Şeytan mı dürtüyor, rahat mı batıyor desem vuruyorum kırbacı haliyle yakıyor :)

Orjinali nerden buldun abi bana da bi 5 lt gönderebilir misin yada bende alabilirim nerden alıyorsan? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sefa, cruise açarsan yakıtın artar. Hız sınırlayıcı ile kullanmanı tavsiye ederim. Birde çokca test yaptım,110 km hızı geçince tüketim zıplıyor

Kendim bakım yapmadığım için araştırma yapmadım hangi yağ kullanılıyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Servet :

Sefa, cruise açarsan yakıtın artar. Hız sınırlayıcı ile kullanmanı tavsiye ederim. Birde çokca test yaptım,110 km hızı geçince tüketim zıplıyor

Kendim bakım yapmadığım için araştırma yapmadım hangi yağ kullanılıyor

Hız sınırlayıcı ile cruise farkı nedir abi neden fark ettiriyor ?

3 dakika önce, Fotifoti :

Okkko reyize pm at :)

Okan abi de forumun dertli dermanı resmen :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dün uzun yol yaptım biraz. gün sonunda ortalamam 5 litreydi. 

arabayı aldığım 2015 yılından beridir yakıt değerlerini değiştirmiyorum ve periyodik olarak güncelliyorum. 

şehir içi 5.7 litre ortalama ile kullanıyorum. daha altını görmedim. 

19149143_1525295004181336_7631825670253388958_n.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okan abi de forumun dertli dermanı resmen [emoji3] 

Onun aldığı duayı kimse almıyor [emoji12] Allah razı olsun diyeyim bu vesileyle de
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, jackjoker :

dün uzun yol yaptım biraz. gün sonunda ortalamam 5 litreydi. 

arabayı aldığım 2015 yılından beridir yakıt değerlerini değiştirmiyorum ve periyodik olarak güncelliyorum. 

şehir içi 5.7 litre ortalama ile kullanıyorum. daha altını görmedim. 

19149143_1525295004181336_7631825670253388958_n.jpg

Abi değerler süper bence, ah birde sesi gelmese demi... :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, SafaTR :

Abi değerler süper bence, ah birde sesi gelmese demi... :D 

bende ses hala geliyor. o ses gelmeye devam edecek. bu araba mevsimlik. soğuk havada kapalıya park et üstüne dantel örtü koy. 

mazda tarihinde ki ilk defolu arabasını üretti o da bize denk geldi. 

neyse aklıma sokmayaydın iyiydi dimi Safa

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, jackjoker :

bende ses hala geliyor. o ses gelmeye devam edecek. bu araba mevsimlik. soğuk havada kapalıya park et üstüne dantel örtü koy. 

mazda tarihinde ki ilk defolu arabasını üretti o da bize denk geldi. 

neyse aklıma sokmayaydın iyiydi dimi Safa

Ankara sıcaklamadı mı abi hala devam ediyor mu ses ? Birde SK grup komple değişmiş abi teknik elemanından satış personeline tekrardan bir uğra derim. Değiştirildikten sonra iyi mi olmuş kötü olmuş bilemiyorum uğramadım telefonda bakım fiyatı aldım sadece Volkan Bey ile görüşemedim o yüzden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, SafaTR :

Ankara sıcaklamadı mı abi hala devam ediyor mu ses ? Birde SK grup komple değişmiş abi teknik elemanından satış personeline tekrardan bir uğra derim. Değiştirildikten sonra iyi mi olmuş kötü olmuş bilemiyorum uğramadım telefonda bakım fiyatı aldım sadece Volkan Bey ile görüşemedim o yüzden.

ben dağlara çıktığım için yola gece çıkıyorum ve gittiğim yerler hala sıfır dereceye yakın oluyor. sabah fotoğraf çekimi yapıyorum ve o saatlerde ses bose ses sistemini bastırıyor. güneş iyice yükselip ısı yaz derecelerine geldiğinde ses kesiliyor. 

servisden ziyade mazdanın çözüm üretmesi gerekiyordu ama onlar cx3l eri kaderine teslim edip yaptıkları kusuru düzeltme eğilimine girme taraftarı değil. 

geçen gün mazda türkiye beni aradı müşteri memnuniyeti için mazda markasını anlatmamı istedi. 

öyle şeyler anlattım ki muhtemelen mesaisini bitirip yıllık izin almak zorunda kalmıştır kız. 

en son mazdayı birine tavsiye edermisiniz diye sordu.

güldüm ciddi olamazsın bu soruyu sorduğuna dedim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, jackjoker :

ben dağlara çıktığım için yola gece çıkıyorum ve gittiğim yerler hala sıfır dereceye yakın oluyor. sabah fotoğraf çekimi yapıyorum ve o saatlerde ses bose ses sistemini bastırıyor. güneş iyice yükselip ısı yaz derecelerine geldiğinde ses kesiliyor. 

servisden ziyade mazdanın çözüm üretmesi gerekiyordu ama onlar cx3l eri kaderine teslim edip yaptıkları kusuru düzeltme eğilimine girme taraftarı değil. 

geçen gün mazda türkiye beni aradı müşteri memnuniyeti için mazda markasını anlatmamı istedi. 

öyle şeyler anlattım ki muhtemelen mesaisini bitirip yıllık izin almak zorunda kalmıştır kız. 

en son mazdayı birine tavsiye edermisiniz diye sordu.

güldüm ciddi olamazsın bu soruyu sorduğuna dedim.

Umarım telefonda ki arkadaş gerekli mercilere ulaştırır abim ne diyim. Şundan dedim abi yeni bayi müdürü kendini kanıtlamak amacı ile daha değişik prosüdürler uygulayabilir belki bilemiyorum çözüm olabilir belki sana denemekten zarar gelmez ramazan vakti ama bi çay içersin en kötü :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, SafaTR :

Umarım telefonda ki arkadaş gerekli mercilere ulaştırır abim ne diyim. Şundan dedim abi yeni bayi müdürü kendini kanıtlamak amacı ile daha değişik prosüdürler uygulayabilir belki bilemiyorum çözüm olabilir belki sana denemekten zarar gelmez ramazan vakti ama bi çay içersin en kötü :D

SK bana göstermiş olduğu tutumu, problemi düzelteceğiz tüm yakıt filtre ünitesini değiştiriceğiz diyip davet ettikten sonra servis müdürü volkanın hemüz değiştirmeye gerek yok hava kabarcıkları fazla değil diyerek geri yollamasıyla, servis şefi ilker ustanın benim arabam geldiğinde senin daha önce filtreni garantiden değiştirmiştik eğer komple ümiteyi değiştirmek istiyorsan bu garantiye girmez diyerek para yazacağını ima etmesiyle kredisini tüketti. 

bir daha SK ya ne uğrarım ne de başka bir şey. 
1000km öteye giderim yine SK ya gitmem. yapacakları çay kendilerinin olsun. karıştırıp karıştırıp içsinler.

burayı okuyan sevgili*  mazda türkiye yetkililerine de selam olsun. buraya kadar okuyup utançlarından boncuk boncuk terlediyseniz soğuk su için. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 litrenin altındaki her değer bizim için hayal. geçenlerde düz yolda bi kere 6.5 gördüm sevindim ama sonra yine 6.9 a çıktı ortalama. O zaman bizim bu 4-6 litre arası yaktığını söyleyen azınlık ile 8 litre yakan petrolcülerle kanka olan büyük kitlenin araçlarını bi kıyaslamamız lazım. onlarda doğru olup bizde yanlış olan neler var? Bu yakıt filtresinin komple değişmesi yakıt tüketimini olması gereken değerlere düşürüyorsa diğerlerinin de dediği gibi 1000km de olsa gidip değiştirecem o filtreyi. Böyle eskiden çok yakıp filtre değişiminden sonra yakıt tüketimi düştü diyen varsa lütfen söylesin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benden daha az kimse yaktıramaz bu arabaya. hele inada binince inanılmaz dikkat etmeye başladım. bence çok yakıt tüketinin en büyük göstergesi frene ne kadar çok basmak zorunda kaldığındır. mecbur kalmadıkça frene basmıyorum. 6km lik işe gidiş yolunda 3-4 kere frene basıyorum. bunun dışında gereğinden fazla gaza bamıyorum, yavaşlamam gerekiyorsa çok önceden ayağımı gazdan çekip kendi kendine yavaşlamasını sağlıyorum (trafikteki diğer insanların tepkilerine rağmen). hiç bir arabada yapmadığım kadar hassas davrandığım halde 7 litre civarında yakıyor bu araç. şimdi diyebilirler bak işte yavaş kullanmışsın DPF tıkanmış ondan olmuştur diye. hemen söyleyeyim, onu da denedim, 1 ay da yüksek devirde kullandım değişen birşey yok yine 7 litre. tabi bu yazın olan değerler. kışın 8-8.5 arası yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, offroad :

benden daha az kimse yaktıramaz bu arabaya. hele inada binince inanılmaz dikkat etmeye başladım. bence çok yakıt tüketinin en büyük göstergesi frene ne kadar çok basmak zorunda kaldığındır. mecbur kalmadıkça frene basmıyorum. 6km lik işe gidiş yolunda 3-4 kere frene basıyorum. bunun dışında gereğinden fazla gaza bamıyorum, yavaşlamam gerekiyorsa çok önceden ayağımı gazdan çekip kendi kendine yavaşlamasını sağlıyorum (trafikteki diğer insanların tepkilerine rağmen). hiç bir arabada yapmadığım kadar hassas davrandığım halde 7 litre civarında yakıyor bu araç. şimdi diyebilirler bak işte yavaş kullanmışsın DPF tıkanmış ondan olmuştur diye. hemen söyleyeyim, onu da denedim, 1 ay da yüksek devirde kullandım değişen birşey yok yine 7 litre. tabi bu yazın olan değerler. kışın 8-8.5 arası yakıyor.

Abi dbf için sadece yüksek devir kullanmak yeterli değil maalesef. Dbf olayını yaşamamak için ortalama bir kullanım ile tek seferde en az 50 km yapmak gerekiyor  ayda yada 2 ayda bir. Tıkanmıştır demiyorum ama bilgi olarak aklında olsun. 

Aracın bin km de ise ilk bakımdan sonra düşüyor bir  miktar. Benim bakımdan sonra 0.5 litre fark etti. 6.9 ortalamam 6.4 e düştü 1 hafta kullandıktan sonra. 

Birde ortalama yakıt tüketimi değerlerini her depo fullemede veya mazot aldığınızda sıfırlayın. Ortalama yakıt tüketimini hiç sıfırlamadıysanız ve ilk aldığınız gibi ise sonradan yapılan tasarruflar ekranda gözükmüyor. 

Çğnkü bin km yaptıysanız bin km ye bölüyor. Ama her mazot  aldığınız da sıfırlarsanız sıfırladıktan sonra kullandığınız tüketime göre iniyor. Böylelikle ortalama tüketimde ki ufak  tefek değişiklikleri oynamaları görebilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...