Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kıyaslamayı yaparken kim çabuk benzinliğe gitmek olarak yapıyor ki?. Kıyaslamayı tabiki kendi kullanım koşullarımda ortamala yakıt tüketimi üzerinden yapıyoruz. [mention=5126]jackjoker[/mention] abimiz bir mucizeye imza atarak 4.2 4.9lt gibi değerlere ulaşmış (mükemmel, kendisini tebrik ediyorum) ancak böyle nadir örnekler dışında genel olarak yazın 6.5-7 arasında olduğunu kışın da 8lt civarında olursa şükretmemiz gerektiğini Mazda SK dahil herkes söylüyor.  Trafiğin olmadığı yolda, araçta sadece 67kg lık sürücü varken, klima kapalıyken, yaz mevsiminde, mecbur kalmadıkça ne gaza ne de frene basarak kendimin ve etrafımdaki insanların tabiri caizse sürüş zevkinin içine ederek kullanıyorum buna rağmen 6.8lt/100km. Bu parametrelerden herhangi birinde ufak bir değişiklik olursa ne yakacağını Allah bilir. Bu arada forumdaşların ''arkadan itiyor galiba'' yorumuna katılıyorum [emoji4] çünkü ben de bu mucize karşısında başka bir açıklama getiremiyorum.

Ben klimayı asla kapatmam . Yakıta etlisi olduğunu düşünmüyorum. Şu sıra sabit hızda gittiğim rotayı artırdım , 180km de ortalamam 5.3 :) ama bir temizlik yaparsa 6 olur. Cekcoker'in bir de Shell nitro koyduğunu düşünürsek, düşünüyor öyleyse varım :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Fotifoti :

Ben klimayı asla kapatmam . Yakıta etlisi olduğunu düşünmüyorum. Şu sıra sabit hızda gittiğim rotayı artırdım , 180km de ortalamam 5.3 :) ama bir temizlik yaparsa 6 olur. Cekcoker'in bir de Shell nitro koyduğunu düşünürsek, düşünüyor öyleyse varım :)

Klima iyi etkiliyor hacı :D Bariz gücü düşürüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Fotifoti :

Klima etkilemez olur mu Fatih abi nettin :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben klimayı asla kapatmam . Yakıta etlisi olduğunu düşünmüyorum. Şu sıra sabit hızda gittiğim rotayı artırdım , 180km de ortalamam 5.3 [emoji4] ama bir temizlik yaparsa 6 olur. Cekcoker'in bir de Shell nitro koyduğunu düşünürsek, düşünüyor öyleyse varım [emoji4]

6.3 oldu [emoji12]
3 kw kompresör yükü, yaklaşık % 0.5 tüketimi arttırır. Sirkülasyon hızı artarsa bu %2'ye kadar çıkar

Ben hissetmiyorum banane [emoji12] sürekli açık , yaz/kış . Verdiğim tüm rakamlar klima açık rakamlar
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, offroad :

Buradaki arkadaşlar beni yine Mazda SK ile kavga ettirecekler bu gidişle.

aracınız kaç bin km de ? İlk bakım oldu mu? her mazot alışınızda tüketim ortalamasını sıfırlıyor musunuz? Trabzon Ankara arası 1 depo tam yetti yaklaşık 780 km-830 km arası. Sıfırlamadan önceki ortalamam 6.2. Mazot alıp sıfırlayıp uzjn yola çıktıktan sonraki ortalamam 5.1. aracım uzun yol sonrası 6400km oldu. Ankara girerken mazot aldım ne olur ne olmaz diye. hesabıma göre 23 kuruş yakmış. trabzondan bu tarafa iniş çıkış fazla çıkış yaparken 4x4 vs vs sistemler açılıyorken bu değerler iyi. 

Ayrıca araç 3 kişi(200 kg) ve bagaj komple dolu (ortalama 70-80kg vardır). Klima yer yer açık. Limitör 105 km/h. Saygılar... :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba

şehir dışı iki video çektim.

aracın anlık tüketim ve ortalama tüketim oranlarını izleyebilir ve fikir edinebilirsiniz. 

rota 180km lik bir mesafeydi bu arada.

2. video Ankara girişi ve radar olan yol olduğu için hız limiti 84'e ayarlı. zaten çevirme noktalarını video dan görebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, jackjoker :

merhaba

şehir dışı iki video çektim.

aracın anlık tüketim ve ortalama tüketim oranlarını izleyebilir ve fikir edinebilirsiniz.

İlk videoyu çözemedim de 2. video kazan veya kızılcahamam tarafından gelirken göksunun ordaki trafik kontrolden itibaren çekilmiş :D Geçerken bi çayımı içeydin abi :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, SafaTR :

İlk videoyu çözemedim de 2. video kazan veya kızılcahamam tarafından gelirken göksunun ordaki trafik kontrolden itibaren çekilmiş :D Geçerken bi çayımı içeydin abi :D 

bir sonrakinde çayını içerim bilmiyordum.

ya ilk video da konuşmak aklıma gelmedi ikincisinde geldi :) 

ilk video şehirler arası bölünmüş yolda ( otoban değil ) ki tüketim değerlerini göstermeye çalıştım. depoyu doldurup ve tüketim değerlerini sıfırlayıp yola çıkmıştım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, jackjoker :

bir sonrakinde çayını içerim bilmiyordum.

ya ilk video da konuşmak aklıma gelmedi ikincisinde geldi :) 

ilk video şehirler arası bölünmüş yolda ( otoban değil ) ki tüketim değerlerini göstermeye çalıştım. depoyu doldurup ve tüketim değerlerini sıfırlayıp yola çıkmıştım. 

Bu arada direk videoyu izledim açıklamayı es geçmişim fark etmedim seste kapalı evdeki vilayet yattığından :D Tamamen görsel hafıza orda 2 kere kontrole girmiştim çok şükür kontrol edip verdiler sıkıntı çıkmadı ama direk çevirmenin stilinden anladım ordaki polis abiler hep aynı :D Mutlaka abi tanışalım belki bu yakıt filtresi zıkkımından dolayı ilk başlarda bana biraz kırgınsındır çay bence herşeyi düzeltir :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, SafaTR :

Bu arada direk videoyu izledim açıklamayı es geçmişim fark etmedim seste kapalı evdeki vilayet yattığından :D Tamamen görsel hafıza orda 2 kere kontrole girmiştim çok şükür kontrol edip verdiler sıkıntı çıkmadı ama direk çevirmenin stilinden anladım ordaki polis abiler hep aynı :D Mutlaka abi tanışalım belki bu yakıt filtresi zıkkımından dolayı ilk başlarda bana biraz kırgınsındır çay bence herşeyi düzeltir :D 

estafurullah kırgınlık yok yaw sana. benim savaşım mazdaya :)  havalar sıcak şuan sakiniim soğuyunca mazdaya çökeceğim tekrardan :)

tamamdır çay teklifi için teşekkürler. aklımda olsun :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kartal dan çıktım Avrupa yakasına gittim Beşiktaş Ortaköy Sarıyer ikinci köprü kısmen tem kısmen d-100  çoğunluk trafik 180 km de yaktığı ortalama. Araç Manuel. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...