Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Nerede gittiğinize bağlı... [emoji4] mazda3 at aynı güzergahta bundan çok yakar...

Yakmaz atma . 5 sene bindim 15 ortalama görmedim . Vosvos olunca hemen savunmaya geçmişsin [emoji12] topigimizi kirletmeyin vosvosla falan. Elazığ şehir içi 400 kilometre ortalamam 6.3. klima sürekli açık, bir kere temizlik dahil , hava iki gündür 38 derece [emoji12]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Fotifoti :

Yakmaz atma . 5 sene bindim 15 ortalama görmedim . Vosvos olunca hemen savunmaya geçmişsin emoji12.png topigimizi kirletmeyin vosvosla falan. Elazığ şehir içi 400 kilometre ortalamam 6.3. klima sürekli açık, bir kere temizlik dahil , hava iki gündür 38 derece emoji12.png

Ben çok gördüm, sürüşe bağlı... Jettaya da biniyoruz 115 lik fsi Bora' ya da.Mazda3 at ile çok yakın yakıtları. Savunma değil bilgilendirme :) Herşeyi sen savunma ve kötüleme olarak algılama fotican :D Mazdacı olmasam 6 ya binmem... ;) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben çok gördüm, sürüşe bağlı... Jettaya da biniyoruz 115 lik fsi Bora' ya da.Mazda3 at ile çok yakın yakıtları. Savunma değil bilgilendirme [emoji4] Herşeyi sen savunma ve kötüleme olarak algılama fotican [emoji3] Mazdacı olmasam 6 ya binmem... [emoji6] 

O zaman sana nasıl bulaşacağım [emoji1]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, Fotifoti :

O zaman sana nasıl bulaşacağım emoji1.png

Demirden korksak trene binmezdik gardaş :D  Bana bulaşma foti herkes vag cı sanıyor beni, senin yüzünden :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demirden korksak trene binmezdik gardaş [emoji3]  Bana bulaşma foti herkes vag cı sanıyor beni, senin yüzünden :))

Kuştan korkan darı ekmez olacak o :) hele konuyu kirletme vagcı seni [emoji1]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iki adet 380 km'lik yol sonucunda opet'ten aldığım yakıtla trafiksiz düz yolda 3-4 kişi klima açık bagaj dolu iken 85-95 hızı geçmezseniz "5", 95-110 arası ise "5.6-6" değerleri yakalanabiliyor. bayramda dikkatli bir kullanımla gidişte 5.1 ortalamayı yakaladım :) . Bunun altında da olsaydı müthiş olurdu zaten. şehiriçi değerleri ise kullanıma, mesafeye ve dur kalka bağlı olarak çok değişken. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

110 üstü araç bildiğin lıkır lıkır içiyor yakıtı. Rüzgar direnci yüksek sanırım

Şoförün aerodinamik yapısı da önemli [emoji12]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bu arada dikkat ettim de yazın kimsenin sesten dolayı bir şikayeti yok. Bu da esasında sesin kış aylarında daha çok arttığını gösteren diğer bir bulgu. Ekte aracı kullandığımız ortamdaki durumu, hava sıcaklığını ve kar yağışını gösteren bir video ve fotoğraf paylaştım.

Zaten bu aracı alma nedenimiz piyasadaki en ucuz dizel otomatik awd veya 4x4 olan araç olmasıydı. Çok şükür bu zamana kadar da bu karda kışta yolda kalmadık.

Muğla merkez de hava belki sahil şeridine biraz daha soğuk olabilir ama bu kadar soğuk olacağını zannetmiyorum. Zaten Muğladaki arkadaşların sorunu çözdük demelerinin sebebini onların konum itibari ile ortalama sıcaklığı daha yüksek bir iklime sahip olmaları olduğunu düşünüyorum.

Bunun dışında. 

Bu haziran-temmuz ayında aracı rutin bakıma götürdüğümde yine yakıt pompasının bir parçasını veya tamamını değiştirdiler. Sanıyorum bir de kayış değişimi oldu. BU iki değişik geri çağıram prosedürüne göre yapıldı.

Ayrıca far içine giren hava kabarcıkları sebebiyle far değişimi de gerçekleşti. (bu değişim bir gözlem yapalım diye 6 ay ötelendi ama düzelme olmayınca değiştirildi)

Yine ayrıca aracın arka kamerası çalışmıyordu. Bununla ilgili esas sebebin aracın multimedya sistemi olduğu söylendi. Ve bu da garantiden değişti. 

Şimdi merakla Ekim-Kasım ayını veya Aralık ayını bekliyorum. Bakalım yine ses yapacak mı? Araç servise gittiğinde sanırım bu sesi yapmıyordu, üzerinde geri çağırma olduğundan değişim yaptıklarını söylediler. 

Tüm bunlara rağmen aracın garantisi dolsa da satmayı düşünmüyorum. En az 10 sene kullanılacak bir araç. Tabi Allah ömür verirse.

IMG_7284.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdadan resmi bir açıklama yok. Havalar soğuyunca yeniden başlayacak bu problem. 2015 modeler kaderine bırakıldı kendi fikrimce. 

benim aracım da ilk çalıştırdığımda garip ses gelmeye devam ediyor. Fırsat bulursam götüreceğim servise. @dr_azoom bu sıra şehir dışı olaylarındayım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

drumble öyle abartılıcak bir durum değil bende 2015 den beri cx-3 kullanıyorum bu aracı satınca hedefim cx-5 öyle yolda bırakacak masraf çıkaracak olay değil. zaten hepsinde de çıkmadı bu sorun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar daha hava 10 dereceye düşmüşken benim araç rampa çıkarken tüm arıza lambalarını yaktı ve çekişten düşerek beni durmaya zorladı. Stop edip tekrar çalıştırınca kendine gelip yola devam ettim. Dönüş yolunda da aynı sıkıntıyı tekrar yaşattı. Bu duruma net çözüm hala yok mu ? Ne yapmam gerekir? Japonya Mazda ile falan görüşen oldu mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 2015 modelleri kaderine teslim etti. çözüm getirmeyecekler. getirseler bu kadar zamanda getirirlerdi. 

havalar soğumaya başladı. yakında bu forum şenlenir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...